Здравей Гост

Дърдорилня

• 9118 Отговора
  • 1165318 Прегледи
*

priya

• **
  • 1263
Re:Дърдорилня
« Отговор #8780 -: Януари 19, 2011, 10:34:37 pm »
.
« Последна редакция: Юни 11, 2011, 04:51:47 am от priya »
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Vision

• 3523
« Отговор #8781 -: Януари 20, 2011, 12:43:00 am »
ква таз скука бе, нема живо пиле!!..вчера всички загорели като цигански тиган, днес сигурно ги болят ръцете от любов, никой не пише.. ;D ;D :P

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #8782 -: Януари 20, 2011, 12:48:25 am »
Аз ще ти пиша!  ;D  :P Кажи тема,тъкмо съм на релакс,че свърших изпитите  :rolleyes:

*

holanda

« Отговор #8783 -: Януари 20, 2011, 01:03:59 am »
ква таз скука бе, нема живо пиле!!..вчера всички загорели като цигански тиган, днес сигурно ги болят ръцете от любов, никой не пише.. ;D ;D :P

пищи народа,по пълнолунията..

а аз днес отидох на лекар да го питам къф ми е проблема.Тоя човек колко се смя ,докато  аз му говорех абсолютно сериозно. По принцип,за да ти пишат направление,трябва да имаш сериозни оплаквания,не те пускат току-така. А моите си бяха малко несериозни според чи4ко доктор,но все пак се съгласи да изследва кръвта. Обясних му,че последнните 1-2 месеца не съм на себе си,съзирам промяна,имах и леки смущения с цикъла,чувствам се по-емоционална и щастлива..след сърфиране из нета,сама стигнах до извода,че проблема ми е на хормонална основа. Предполагам проgестерона ми се е качил,както писах преди време. А това си влияе и на месечния цикъл,и на овулацията.
Докторчето обаче прие оплакванията ми за някаква шеgичка,тръгна да ми обяснява ,че се случва,млада жена съм и т.н .Се едно е много сложно да дупнеш един пръст и да пуснеш мат'риaла за анализ  :-\. Стояхме ,гледахме се и аз ,щото не ставах от мястото си,разбра че говоря сериозно.
 Утре ще ме дупчат  :mellow:.

*

Vision

• 3523
« Отговор #8784 -: Януари 20, 2011, 01:12:18 am »
Аз ще ти пиша!  ;D  :P Кажи тема,тъкмо съм на релакс,че свърших изпитите  :rolleyes:

супер- ходих да хапна..ако ти е интересно какво- кордон бльо с гарнитура туршия..знам, че звучи смешно.. ;D
все едно да се казваш Ричард Груев..не че е виновен човека..сега се чудя какво означава това кордон бльо и мисля да проуча въпроса, защото току виж ме извикал Ники Пънчев в ''стани за смях'' и ме пита за 100 лв. какво е това, а аз не знам..а докато търся, би могла да дадеш някоя хубава испанска рецепта..имам една бивша колежка, която замина да живее в Испания и като си дойде веднъж и направихме парти и тя вика- сега ще ви сготвя едни ужасно вкусни испански яденета, едното беше нещо като палачинка от картофи с лук и яйца на тиган, обръща се с помоща на чиния, не ми хареса, картофите бяха полусурови, а другото ястие беше паеля с морски дарове, пак не ми хареса- ориза пък беше полусуров..викам си- така ли ги ядете нещата при вас??..по- скоро тази шматка, каквато е загоритенджера не знае как се готвят.. ;)

поне туршията ми беше хубава, мама ми я е направила- със зелени доматчета, зеле, моркови и зелени чушки..има и зелена круша май, или зелени бадеми, може и двете, абе хубава е..естествено втасала..и е в 3 литров буркан, най- вече, това е хубаво също, че е голяма.. ;D ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #8785 -: Януари 20, 2011, 01:14:32 am »

пищи народа,по пълнолунията..

а аз днес отидох на лекар да го питам къф ми е проблема.Тоя човек колко се смя ,докато  аз му говорех абсолютно сериозно. По принцип,за да ти пишат направление,трябва да имаш сериозни оплаквания,не те пускат току-така. А моите си бяха малко несериозни според чи4ко доктор,но все пак се съгласи да изследва кръвта. Обясних му,че последнните 1-2 месеца не съм на себе си,съзирам промяна,имах и леки смущения с цикъла,чувствам се по-емоционална и щастлива..след сърфиране из нета,сама стигнах до извода,че проблема ми е на хормонална основа. Предполагам проgестерона ми се е качил,както писах преди време. А това си влияе и на месечния цикъл,и на овулацията.
Докторчето обаче прие оплакванията ми за някаква шеgичка,тръгна да ми обяснява ,че се случва,млада жена съм и т.н .Се едно е много сложно да дупнеш един пръст и да пуснеш мат'риaла за анализ  :-\. Стояхме ,гледахме се и аз ,щото не ставах от мястото си,разбра че говоря сериозно.
 Утре ще ме дупчат  :mellow:.

има ли опасност да припаднеш??..едва ли, с този марс.. ;)

пак добре, че го е приел весело, че ако знаеш как мразят пациентите сами да си поставят диагнози чрез интернет..

« Отговор #8786 -: Януари 20, 2011, 01:22:07 am »

супер- ходих да хапна..ако ти е интересно какво- кордон бльо с гарнитура туршия..знам, че звучи смешно.. ;D
все едно да се казваш Ричард Груев..не че е виновен човека..сега се чудя какво означава това кордон бльо и мисля да проуча въпроса, защото току виж ме извикал Ники Пънчев в ''стани за смях'' и ме пита за 100 лв. какво е това, а аз не знам..а докато търся, би могла да дадеш някоя хубава испанска рецепта..имам една бивша колежка, която замина да живее в Испания и като си дойде веднъж и направихме парти и тя вика- сега ще ви сготвя едни ужасно вкусни испански яденета, едното беше нещо като палачинка от картофи с лук и яйца на тиган, обръща се с помоща на чиния, не ми хареса, картофите бяха полусурови, а другото ястие беше паеля с морски дарове, пак не ми хареса- ориза пък беше полусуров..викам си- така ли ги ядете нещата при вас??..по- скоро тази шматка, каквато е загоритенджера не знае как се готвят.. ;)

поне туршията ми беше хубава, мама ми я е направила- със зелени доматчета, зеле, моркови и зелени чушки..има и зелена круша май, или зелени бадеми, може и двете, абе хубава е..естествено втасала..и е в 3 литров буркан, най- вече, това е хубаво също, че е голяма.. ;D ;D

Не,наистина ги ядат полусурови нещата ;D а това първото с картофите и лука се казва тортиля.
Иначе вземи направи лазаня  ;D ние тук по принцип готвим български манджи,но примерно има едно дето му викат морсиля с ориз,нещо като кървавица е - аз както не си падам по месо изобщо не го и помирисвам,прави се с кръв от прасе мисля,че беше  ;D :unsure:

Иначе не знам какво е това кордон бльо??!
Аз не съм много по готвенето,всъщност имам интерес,но не съм сядала да готвя,освен салатки  и спагети  ;D но имам тетрадка пълна с рецепти  :lol:

*

Vision

• 3523
« Отговор #8787 -: Януари 20, 2011, 01:29:13 am »

Не,наистина ги ядат полусурови нещата ;D а това първото с картофите и лука се казва тортиля.
Иначе вземи направи лазаня  ;D ние тук по принцип готвим български манджи,но примерно има едно дето му викат морсиля с ориз,нещо като кървавица е - аз както не си падам по месо изобщо не го и помирисвам,прави се с кръв от прасе мисля,че беше  ;D :unsure:

Аз не съм много по готвенето,всъщност имам интерес,но не съм сядала да готвя,освен салатки  и спагети  ;D но имам тетрадка пълна с рецепти  :lol:

е това е много гадно- ориз с кръв от прасе.. :-X :-X :-X
какво чакаш, та не се научиш да готвиш??..нали знаеш, че любовта на мъжа минава през стомаха..това може и да е преувеличено, но домашен уют не се създава със салатки и спагетки, както и един мъж не можеш да го храниш само с любов..докато го чакаш да се появи, можеш да си използваш времето за обучение, майка ти не те ли учи да готвиш??

« Отговор #8788 -: Януари 20, 2011, 01:37:10 am »

Иначе вземи направи лазаня  ;D ние тук по принцип готвим български манджи,но примерно има едно дето му викат морсиля с ориз,нещо като кървавица е - аз както не си падам по месо изобщо не го и помирисвам,прави се с кръв от прасе мисля,че беше  ;D :unsure:

Аз не съм много по готвенето,всъщност имам интерес,но не съм сядала да готвя,освен салатки  и спагети  ;D но имам тетрадка пълна с рецепти  :lol:

е това е много гадно- ориз с кръв от прасе.. :-X :-X :-X
какво чакаш, та не се научиш да готвиш??..нали знаеш, че любовта на мъжа минава през стомаха..това може и да е преувеличено, но домашен уют не се създава със салатки и спагетки, както и един мъж не можеш да го храниш само с любов..докато го чакаш да се появи, можеш да си използваш времето за обучение, майка ти не те ли учи да готвиш??

Аз имам специално отношение към домашните задължения,така че остава без коментар....
а за готвенето няма време,сигурно и желание няма достатъчно от моя страна,ама това е друг въпрос...
А то не е ориз с кръв,а смисъл то нещо подобно на кървавица  :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #8789 -: Януари 20, 2011, 01:52:32 am »

Аз имам специално отношение към домашните задължения,така че остава без коментар....
а за готвенето няма време,сигурно и желание няма достатъчно от моя страна,ама това е друг въпрос...

разбира се..ти сигурно имаш много други качества, с които да впечатлиш един мъж, не ти е нужно да си даваш труд в къщи.. ;D пък и нали си имаш домашна помощница..

*

holanda

« Отговор #8790 -: Януари 20, 2011, 01:56:28 am »
има ли опасност да припаднеш??..едва ли, с този марс.. ;)

пак добре, че го е приел весело, че ако знаеш как мразят пациентите сами да си поставят диагнози чрез интернет..

о,много мразя да ми взимат кръв..вътрешно си умирам от ужас , нищо че на външен вид докaрвaм спокойно изражение. Не виждам с какво ще си помогна ако изкарам притеснението наяве.
При мен проблема е психологически,не ме е страх от болката,а през цялото време си мисля как някакъв предмет влиза и продупчва тъканите ми,съсипва ми тялото..все едно съм балон и някои забива спринцовка в този балон..и той вече не е балон,а спаружена еластика..

а за другото.. не съм отишла ,за да ме върне.Въпреки шеговития тон ,бях много убедена и му обясних,че се притеснявам. Остава и да ме прати да си ходя  :lol:.

« Отговор #8791 -: Януари 20, 2011, 02:02:54 am »

разбира се..ти сигурно имаш много други качества, с които да впечатлиш един мъж, не ти е нужно да си даваш труд в къщи.. ;D пък и нали си имаш домашна помощница..

Всеки си има мнение за нещата  :blink:

*

holanda

« Отговор #8792 -: Януари 20, 2011, 02:09:23 am »

последното нещо,което съм готвила беше по рецепта на Прия с броколи и карфиол и то преди около 2 месеца май. Имам 2 приятелчета,едно момче и едно момиче,които идват да си говорим,но покрай говоренето ми сготвят нещо,защото знаят,че си падам малко тежък случаи.Не се познават един друг-всеки ми готви според вкусовете си,които за щастие се различават и с това печеля разнообразна храна  ;D. Момчето е англичанин,момичето е микс от индонезиец и холандка.Имам и една Дева,нашенка,която идва да ми мрънка и като се изнерви,хваща да чисти.. ;D
това са хората,които ме поддържат жива и спретната.И много си ги обичам  :93:

*

Vision

• 3523
« Отговор #8793 -: Януари 20, 2011, 02:10:13 am »

о,много мразя да ми взимат кръв..вътрешно си умирам от ужас , нищо че на външен вид докaрвaм спокойно изражение. Не виждам с какво ще си помогна ако изкарам притеснението наяве.
При мен проблема е психологически,не ме е страх от болката,а през цялото време си мисля как някакъв предмет влиза и продупчва тъканите ми,съсипва ми тялото..все едно съм балон и някои забива спринцовка в този балон..и той вече не е балон,а спаружена еластика..

а за другото.. не съм отишла ,за да ме върне.Въпреки шеговития тон ,бях много убедена и му обясних,че се притеснявам. Остава и да ме прати да си ходя  :lol:.

представи си тогава, че си портокал..забиват иглата, теглят малко сок, но си оставаш цяла и с още много сок вътре.. ;) и никакви бактерии не могат да проникнат през дупката, защото иглата е стерилна и след това държиш памук със спирт и зараства бързо отвора, споко.. :blink:  на мен са ми вземали кръв, гледам само в ръцете им, за да съм сигурна, че отварят стерилна игла, нямам доверие много много.. ;D

ти знаеш ли какво е Cordon Bleu ..кордон явно е ширит, лентата на медала, но Bleu май е на френски.. :-\ намерих само това:

CORDON BLEU
['kɔ:dənblə:]
1. n фр. първокласен готвач

2. награда/отличие на първокласен готвач/ресторант

възможно ли е да се казва така ястието????  

BLEU готвач ли означава??май Прия знаеше френски.. :blink:

ако е блу на фр., значи синя лента, абе мани..няма да мирясам сега, докато не разбера :lol:

*

holanda

« Отговор #8794 -: Януари 20, 2011, 02:16:06 am »

ти знаеш ли какво е Cordon Bleu ..кордон явно е ширит, лентата на медала, но Bleu май е на френски.. :-\ намерих само това:

CORDON BLEU
['kɔ:dənblə:]
1. n фр. първокласен готвач

2. награда/отличие на първокласен готвач/ресторант

възможно ли е да се казва така ястието????  

BLEU готвач ли означава??май Прия знаеше френски.. :blink:

ако е блу на фр., значи синя лента, абе мани..няма да мирясам сега, докато не разбера :lol:

това е френско .Нали го знаеш..пилето с разни неща вътре и бял сос .Вече го имат като институция и дори се дават призи за най-добрите в кулинарията...един вид,отличие за кулинарен талант.

http://www.cordonbleu.edu/

*

Vision

• 3523
« Отговор #8795 -: Януари 20, 2011, 02:20:57 am »

това е френско .Нали го знаеш..пилето с разни неща вътре и бял сос .Вече го имат като институция и дори се дават призи за най-добрите в кулинарията...един вид,отличие за кулинарен талант.

http://www.cordonbleu.edu/

така и предположих, но не продължих да ровя :) синята лента се дава като награда на готвачите и ястието се казва така..сега вече може да ме вика Пънчев в предаването си.. ;) само че моето не беше с бял сос, а месо, вътре с шунка и по средата топено сирене, а отвън в панировка..много е вкусно, спор няма.. :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8796 -: Януари 20, 2011, 02:25:01 am »
Синята лента е отличителен знак на един средновековен орден от рицари гуляйджии, чиито ордени за вярност към вярата били окачвани на синя сиджимка ;D. Първо станало нарицателно въобще за манджа и пиячка суперлукс категория в изобилно количество, а после постепенно почнали да го пришиват към разни рецепти с идеята, че това е луксозно, екстраординерно ястие.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Vision

• 3523
« Отговор #8797 -: Януари 20, 2011, 02:38:25 am »
Синята лента е отличителен знак на един средновековен орден от рицари гуляйджии, чиито ордени за вярност към вярата били окачвани на синя сиджимка ;D. Първо станало нарицателно въобще за манджа и пиячка суперлукс категория в изобилно количество, а после постепенно почнали да го пришиват към разни рецепти с идеята, че това е луксозно, екстраординерно ястие.

може ли да ми дадеш телефона си, ако ме викнат от ''стани богат'' да те дам за жокера ''помощ от приятел''??  :-[

усещам, че с моя непукизъм и твоите знания ще ударим върха..време е някой да му вземе вече всичко, много е стиснат!! ;D ;D ;D не знам върви ли сега, че не гледам много тв., но пък имам разходящ тригон на юпитерите..ако не е от тук, все от някъде ще потече.. ;D ;D ;D

:kissd:

п.с. пуснала съм тото, в еврошанс съм пуснала 'молба' за заплата от 2000 лв. без да работя, заедно с две приятелки, ще делим на която и да се падне..искам да помързелувам малко на някой южен плаж, докато тук е -20 /казаха, че от утре застудява/.. :-\ къде ти харесва за моренце по това време.. :-[

*

holanda

« Отговор #8798 -: Януари 20, 2011, 03:13:32 am »
представи си тогава, че си портокал..забиват иглата, теглят малко сок, но си оставаш цяла и с още много сок вътре.. ;)

да,но портокала става сух и не е вкусен.
  :-[
« Последна редакция: Януари 20, 2011, 04:43:10 am от жълтолилава »

« Отговор #8799 -: Януари 20, 2011, 04:11:37 am »
Чак сега се поусвестих от днешния високо административен ден със закупуването на новото возило. Моя е! Моя е! Моя е!  ;D ;D ;D

Да ви почерпя!

Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.