Здравей Гост

Любов в Натала

• 267 Отговора
  • 49740 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re:Потенциал за изживяна Любов в Натала
« Отговор #20 -: Юни 19, 2010, 12:44:27 am »
Аз пък бих замолила Дияна, да обясни какво точно гледа според индийската, ако нещо изобщо се вижда ... нали съм си скептик   :-[ ;D

*

Divna

« Отговор #21 -: Юни 19, 2010, 12:47:30 am »
Аз пък бих замолила Дияна, да обясни какво точно гледа според индийската, ако нещо изобщо се вижда ... нали съм си скептик   :-[ ;D

Асол, ама ти убиваш цялата романтика на темата  :o. Може ли да си такъв Тома неверни  ;).

*

Diyana

• 2705
« Отговор #22 -: Юни 19, 2010, 12:52:23 am »

Мдааа, знаех си, че ще минем през теорията :96:. То, това ми е и идеята де - ще постна утре първо как се определят най-вероятните планетни периоди за брак. И ще ги търсим в картите заедно. И евентуално ще ги сравним с прогресиите и дирекциите в западната.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Asol

• 4140
« Отговор #23 -: Юни 19, 2010, 01:10:48 am »
Може, Дивна. Имам основания да съм такава, а и спрямо западната астрология. За индийската не знам.

*

Divna

« Отговор #24 -: Юни 19, 2010, 01:16:04 am »
Може, Дивна. Имам основания да съм такава, а и спрямо западната астрология. За индийската не знам.

Асол, надявам се не си се обидила. Не го направих с лоши чувства. Просто се пошегувах.

*

Asol

• 4140
« Отговор #25 -: Юни 19, 2010, 01:28:36 am »
Не съм, Дивна. Мои си мисли относно астрологията  ;D

*

Diyana

• 2705
« Отговор #26 -: Юни 19, 2010, 01:29:44 am »
Венера е естественият сигнификатор на връзките и любовта. В рази - наталната карта - седми дом описва партньора ни \също и смъртта ни ;D  :P\ управителят на седми, планетите в седми, аспектите към тях, съвпадите с У7 ако има и други потвърждения за това, са планетите, в чиито периоди може да ни се случи бракът. Освен У7 във всяка карта има уникални (временни) сигнификатори - каракас за основните ни житейски връзки и аналогии - майка, брат, баща, дете и т.н. Дара карара е сигнификаторът на съпруга/съпругата. Караките се определят сравнително простичко - планетата, която е най-напреднала в знака си - тоест с най-висок градус е Атмакарака -сигнификатор на нас самите. Следващата е Аматя карака - нашият наставник, духовен съветник, и т.н. Кету не може да има статут на карака.
В картата на Крис Дара карака е Слънце. Дара караката също трябва да бъде активиран в съответния планетен период, за да се предположи брак.

Всичко дотук може да се види от наталната карта, но в Джьотиш специалната производна карта, от която се правят изводи и предсказания  за брака, партньора и т.н., е девети хармоник - девета варга или Навамша. Рази посочва нашия потенциал, Навамша показва в каква степен ще успеем да го реализираме. Отново - търсим управителя на седми дом, планетите в седми дом и аспектите към тях.

Освен от асц., и в Рази, и в Навамша седми дом може да се брои от Луната \и в женска, и в мъжка карта\, и от Дара карака, и от Арудхалагна /определя се също много простичко - търси се господарят на Асц. отброява се на колко знака отстоят един от друг, броят се толкова знаци от управителя на асц. и в съответния знак е АЛ/. Лили е повдигала тук въпроса за арудхите - нашите "огледала" в картата, начинът по който ни въприемат другите. Та, по седми от АЛ също се търсят събития, свързани с брак. Това най-общо. Утре по-точно, че ми се спи.
« Последна редакция: Юни 21, 2010, 08:53:54 am от Diyana »

*

Divna

« Отговор #27 -: Юни 19, 2010, 03:00:14 am »
Страхотна информация!
Благодаря, Дияна!

Бих искала да си видя как изглежда индийската ми карта. Има ли някакъв сайт като астроком например, в който да мога да си я построя? На портативния ми не мога да инсталирам нищо.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #28 -: Юни 19, 2010, 08:17:47 am »

Е, напротив, не съм написала, че ще си вълк единак. Напротив, по-скоро ще си пробиваш с лакти път през навалицата, ту.  :blink:
..а Рака каква сила.. няма такова пробивно нещо него..  :blink:

Хахахах....отде го измисли туй бе, Крис? За Рака какви ли други неща съм чувала, но не и това.  ;D

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #29 -: Юни 19, 2010, 08:22:11 am »

Е, напротив, не съм написала, че ще си вълк единак. Напротив, по-скоро ще си пробиваш с лакти път през навалицата, ту.  :blink:

Хахахах....отде го измисли туй бе, Крис? За Рака какви ли други неща съм чувала, но не и това.  ;D
Опаааа,да си чувал за рачешки инат?! Това, че не афишира, като огъня "вижте ме,аз тръгвам с рогата", не означава, че не е пробивен...напротив-)))
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

« Отговор #30 -: Юни 19, 2010, 08:26:02 am »

аз не само съм чувала,но и виждала Рак с Асц. Овен :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Uran

• 6041
« Отговор #31 -: Юни 19, 2010, 09:21:13 am »
Марайка е с екзалтирал Раху в 7 дом - три брака.  ;D

Раху в седми - ни един брак.  ;D И требе да е или чужбинец, или да го срещна в чужбинско. Де юре, но де факто - живея с бащата на детето ми откакто самите ние бяхме деца. Той живееше в съседния блок. Имам четири годежни пръстена все от него - първият беше тенекиен с черепчета ;D - преди 15-тина години, последния - златен с миниатюрно камъче отпреди шест години и нямаме определена дата за сватба.
Keту в 7- скорпион. Той настояваше за брак.

*

Uran

• 6041
« Отговор #32 -: Юни 19, 2010, 09:25:57 am »
Страхотна информация!
Благодаря, Дияна!

Бих искала да си видя как изглежда индийската ми карта. Има ли някакъв сайт като астроком например, в който да мога да си я построя? На портативния ми не мога да инсталирам нищо.
http://www.indianastrology2000.com/

*

Asol

• 4140
« Отговор #33 -: Юни 19, 2010, 09:51:24 am »
Дияна, злато си  :wub: Благодаря.

« Отговор #34 -: Юни 19, 2010, 12:25:48 pm »
 Белика, от самото заглавие на темата разбирам, че си имала изживяна любов и си зациклила в миналото. Пропусната, неизживяна до край любов ? От форума, по начина на изразяване усещам няколко човека с много богат емоционален живот - една от тях си ти. Ранима си, за това не го взимай навътре - но на моменти си много лабилна - възможно е това да е една от причините за настоящия ти, минал любовен живот. Имаш управители на асц - Венера и дсц - Марс в VІІІ дом /кармичност/ .Венера, която е в широка опозиция с Нептун във ІІ, който пък е мунданен управител на 12, където е Плутон - мунд. управител на VІІІ. Вероятно за това през живота си ще бъдеш подложена на множество изпитания, свързани с любовта - за да се трансформираш и да намериш своето аз, което поради Нептун във ІІ или на теб не ти е ясно или хората остават заблудени за твоята същност /ценностната ти система/. Та, всичко е уроци, свързани с усвояването на Любовта по Венера и Марс.
  П.П. Един съвет - колкото повече се съобразяваш, толкова повече губиш. Ако ти си добре и хората около теб, които те обичат и те ще бъдат добре.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #35 -: Юни 19, 2010, 12:53:45 pm »
Освен от асц., и в Рази, и в Навамша седми дом може да се брои от Луната \и в женска, и в мъжка карта\, и от Дара карака, и от Арудхалагна /определя се също много простичко - търси се господарят на Асц. отброява се на колко знака отстоят един от друг, броят се толкова знаци от управителя на асц. и в съответния знак е АЛ/. Лили е повдигала тук въпроса за арудхите - нашите "огледала" в картата, начинът по който ни въприемат другите. Та, по седми от АЛ също се търсят събития, свързани с брак. 

Да, тъкмо за това се замислих.
Има резон да се разглежда 7 дом от АЛ. Ако АЛ показва как биваме възприемани от другите, 7 дом от нея може да даде информация за външната, "видимата" страна на партньорските ни отношения. Та в тази връзка се замислих дали пък този дом не е активен при тяхното узаконяване пред обществото, т.е. сключване на официален брак? Все пак бракът като институция е форма за признаване, легитимиране на връзката пред обществото, т.е. отново е свързан с външната страна на отношенията между мъжа и жената.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #36 -: Юни 19, 2010, 02:18:24 pm »
Чета, че се гледа и UL  :unsure: При мене DK е и AL  :unsure: Това какво би трябвало да значи ... :-\

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #37 -: Юни 19, 2010, 02:42:28 pm »

аз не само съм чувала,но и виждала Рак с Асц. Овен :mellow:

Знам, Стреличка. Нъл и аз съм Рак.  ;D  Пошегувах се, щото съм чувала и чела какви ли не простотии за нас, пък това зависи от индивидуалната карта на всеки човек.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Юни 19, 2010, 03:16:46 pm »
Браво бе Капризен, и в темата за любовта се изказа компетентно.  :clap:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #39 -: Юни 19, 2010, 06:57:00 pm »

Тъй, най-накрая се добрах до вкъщи и до компютъра. И си оправих един досаден бъг, дето не ми даваше ПринтСкрийн. \Асол, ако си спомняш, те тормозих за това. Преинсталирах си драйвъра накрая и се оправи пущината\.
Което ми позволява да поствам картинки с картите ви в джотиш и обсъждането ще става по-илюстративно. Тъй че, сега като си посъбера мислите, ще почна.

Да, тъкмо за това се замислих.
Има резон да се разглежда 7 дом от АЛ. Ако АЛ показва как биваме възприемани от другите, 7 дом от нея може да даде информация за външната, "видимата" страна на партньорските ни отношения. Та в тази връзка се замислих дали пък този дом не е активен при тяхното узаконяване пред обществото, т.е. сключване на официален брак? Все пак бракът като институция е форма за признаване, легитимиране на връзката пред обществото, т.е. отново е свързан с външната страна на отношенията между мъжа и жената.

Аз бях много впечатлена от няколко примера, в които събитията се отразяват много по-точно от арудхите, отколкото от нормалните бхави. Като обяснението в случая беше, че отношението на родения към събитието е едно и то се вижда от нормалните домове, а това, което ние си представяме, че изпитва в момента - жени се - щастлив е и т.н., се вижда от арудхите. Например, една двойка е заедно от сто години, в един момент решават формално да узаконят връзката си, за да си уреждат по-лесно някакви документални, данъчни или т.н. задължения. За тях това събитие е формалност и в картите им не е означено - това не е моментът на тяхното "божествено отдаване един на друг". За гостите на сватбата им и родителите им това е нов етап във връзката им - началото на тяхното единение.
Обществото и личността имат различен аршин и точно това отразяват арудхите.

Чета, че се гледа и UL  :unsure: При мене DK е и AL  :unsure: Това какво би трябвало да значи ... :-\

Да, Асол, УпападаЛагна е един от най-важните показатели за щастие и късмет в брака. Ще синтезирам какво се търси по-късничко - по-скоро отново водеща е Арудхалагната и се гледат в какви отношения са помежду си и т.н.

Дара Караката е планета - имаш предвид, че при теб попада в знака на Арудхалагната ли? Всичко, що е в кендра \1, 4, 7, 10\ или трикона \1, 5, 9\ дом от АЛ е добре, имам предвид - бенефик или друг важен сигнификатор на брака и партньора.