Здравей Гост

Неастрологичен въпрос-житейски(финансов)

• 114 Отговора
  • 12280 Прегледи
*

holanda

Re:Неастрологичен въпрос-житейски(финансов)
« Отговор #40 -: Юни 29, 2010, 12:10:53 pm »
Абе, милооооууууу...тук,като минеш 30 и си пенсионер,бе....ако ще и да имаш 2 висши и опит...Туй съм го изпитвала на гърба си. Има хора, чиито деца нямат пари за закуска в училище...ееее, не е ли по-добре да мия чинии навън, отколкото да гледам детето си гладно...Ще мия не, ами и песен ще пея...Независимо,че работата няма нищо общо с квалификацията ти, поне ще знаеш, че ще живееш като нормален човек..>А,какво му трябва на един нормален човек?! Знаеш пирамидата на Маслоу-)))
еми виж,права си..аз нямам деца и не мога да вкарам същата емоция в изказването си.В момента разсъждавам единствено принципно.Не ми харесва да гледам подобни неща.Обаче ако си на 40 ,а децата са големи хора..кво,ще отидеш в чужбина да миеш чинии ли?Добре ли ще ти е с тези няколко 200-300 евро в повече да стоиш сама и далеч от близките си?щото има такива случаи и аз точно тях визирам.Майка има 2 приятелки/майка и дъщеря/..тея 6матки цял живот си търсеха мъже,които да им оправят живота.//Първо-толкоз ли си зле,че не можеш сама да се оправиш,а чакаш некъв смотлио да ти дойде. Второ-как се примиряваш с идеята да си на нечие разположение 24 h,защото ти плаща шофьорските курсове//Та..майката видя,че позастаря без изгледи да си намери спонсор и отиде в чужбина..да бачка като миячка.Но и е приятно де..сега има с какво да подкрепи думите си,че живота е труден..

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #41 -: Юни 29, 2010, 12:11:46 pm »
Ама кой ви бръсне за сливи с това образование, бе девойки? Що се заблуждавате?
Никой не ти гледа образованието, в обявите за работа искат хора с по две висши завършени в чужбина и 3 езика, за едно обикновено образование в България...че то се обезцени заради многото университети, купени дипломи, даже софийския университет почна да приема с успех само от дипломата, кой ви бръсне образованието ,къде да се реализирате?
За жълти стотинки превивате гръб и си затъквате устата, щото безработицата е такава ,че всяка дебеловрата мутра може да ви изгони за секунди и да намери некой по-мълчалив.
То няма производство, няма икономика, че да търсят специалисти. Всички български капиталисти търсят само некой да си мълчи и да го мачкат, че да си избиват комплексите. И им е много кеф като са неграмотни и са наели грамотна работна сила за без пари.
Кой по-точно се е реализирал в тая държава като специалисти е доволен като специалист заради това, което е и което е завършил?
Дайте пример?

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #42 -: Юни 29, 2010, 12:16:54 pm »
Абе, милооооууууу...тук,като минеш 30 и си пенсионер,бе....ако ще и да имаш 2 висши и опит...Туй съм го изпитвала на гърба си. Има хора, чиито деца нямат пари за закуска в училище...ееее, не е ли по-добре да мия чинии навън, отколкото да гледам детето си гладно...Ще мия не, ами и песен ще пея...Независимо,че работата няма нищо общо с квалификацията ти, поне ще знаеш, че ще живееш като нормален човек..>А,какво му трябва на един нормален човек?! Знаеш пирамидата на Маслоу-)))
еми виж,права си..аз нямам деца и не мога да вкарам същата емоция в изказването си.В момента разсъждавам единствено принципно.Не ми харесва да гледам подобни неща.Обаче ако си на 40 ,а децата са големи хора..кво,ще отидеш в чужбина да миеш чинии ли?Добре ли ще ти е с тези няколко 200-300 евро в повече да стоиш сама и далеч от близките си?щото има такива случаи и аз точно тях визирам.Майка има 2 приятелки/майка и дъщеря/..тея 6матки цял живот си търсеха мъже,които да им оправят живота.//Първо-толкоз ли си зле,че не можеш сама да се оправиш,а чакаш некъв смотлио да ти дойде. Второ-как се примиряваш с идеята да си на нечие разположение 24 h,защото ти плаща шофьорските курсове//Та..майката видя,че позастаря без изгледи да си намери спонсор и отиде в чужбина..да бачка като миячка.Но и е приятно де..сега има с какво да подкрепи думите си,че живота е труден..

Аз говорех от гледна точка на една нормална жена,която иска да подкрепи семейството си. А в този сютвой случай е няк'ва мърла,която е решила,че ще е вечно млада и има какво да предложи,че да си стои в къщи и да и носят парици...Е, не всички имат този "късмет"-)))) Много често съм си задавал въпроса,дали,ако нямаш никакъв избор и си самотна майка няма да отидеш на магистралата?! Вероятно да...и за това не съдя никого как си изкарва парите
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #43 -: Юни 29, 2010, 12:19:11 pm »
А,така, Вижън...Венсеремос,майка му стара... :93:
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

holanda

« Отговор #44 -: Юни 29, 2010, 12:21:42 pm »
на тоя Че,откъде му скивах биографията-незнам,обаче много ми повлия . ;D

*

Nebesna

« Отговор #45 -: Юни 29, 2010, 12:30:00 pm »
щото има такива случаи и аз точно тях визирам.Майка има 2 приятелки/майка и дъщеря/..тея 6матки цял живот си търсеха мъже,които да им оправят живота.//Първо-толкоз ли си зле,че не можеш сама да се оправиш,а чакаш некъв смотлио да ти дойде. Второ-как се примиряваш с идеята да си на нечие разположение 24 h,защото ти плаща шофьорските курсове//Та..майката видя,че позастаря без изгледи да си намери спонсор и отиде в чужбина..да бачка като миячка.Но и е приятно де..сега има с какво да подкрепи думите си,че живота е труден..

:72:

Тука разсъждаваме еднакво.

*

kaily

• 5145
« Отговор #46 -: Юни 29, 2010, 12:35:05 pm »
и после кво- от трън та на глог, че е по- висок.. :-\

човек трябва да се промени първо сам себе си, после да промени света около себе си, в своето пространство..и ако го направят това повече хора ще се промени света..революциите са като полюциите..мъртвородени.. ;)

Айде бе? Гърците стачкуваха за 13 и 14 заплата и им ги оставиха. Французите отрезаха главите на кралете си и сега имат 1200 евро минимална заплата.
В цяла Европа непрекъснато стачкуват и навсякъде са по-добре от нас.
Отвори си очите, стрижат се овцете, вълците никой не смее да стриже.
Докато българите не излязат по улицата, нищо няма да се промени. Навсякъде в източния блок се ля кръв при прехода, сал у нас мина мирно. В резултат навсякъде са по-добре, ние загиваме.
Нямам нищо против овцете, ама не си падам аз да съм овца.

*

holanda

« Отговор #47 -: Юни 29, 2010, 12:36:33 pm »

Французите отрезаха главите на кралете си и сега имат 1200 евро минимална заплата.

:rolf: :rolf: :rolf:

*

kaily

• 5145
« Отговор #48 -: Юни 29, 2010, 01:02:08 pm »
Бог е дал право на избор на всеки. Щом искаш да си овца - бъди.

*

missKapriz

« Отговор #49 -: Юни 29, 2010, 01:16:36 pm »
Бог е дал право на избор на всеки. Щом искаш да си овца - бъди.
А понякога е по-добре нахранена овца,отколкото гладен лъв ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #50 -: Юни 29, 2010, 01:21:40 pm »
Момичета, то е ясно като бял ден, че България няма да се оправи, защото за да стане това, трябва първо българина да се осъзнае, а това като, че ли дори не е планирано да стане.
За статистиката, ще добавя само, че когато света живееше добре - България беше в криза, а сега когато света е в криза - България в какво е ????
Тук в нашата държава оцеляват само индивидуалисти. Хора, със силна индивидуалност, които знаят в каква посока се движат. Колкото по-малко зависим е един човек, от туй или онуй, толкова е по-голям шансът му да пробие.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

kaily

• 5145
« Отговор #51 -: Юни 29, 2010, 01:48:38 pm »
За да се осъзнае България, трябва да се появи гражданско общество, което да си отстоява правата. На това ни учи даже Европа. никой няма да ни отстоява правата, ние сами трябва да го направим.
Ама след като има мислене, че сме си добре като овце и че кво ни е, не виждам кога ще стане.
Ненапразно Ботев рекъл Народе!?!
Нищо няма се промени, щото ние не уважаваме самите себе си. А ако сам не се уважаваш, няма друг пък изобщо да те уважава.
България изобщо няма да се оправи и съветвам всеки при възможност да се изнася.
Тук първо изнесоха 20 милиарда с куфарчета, това са огромни пари за една малка държава, после оглозгаха селското стопанство и промишлеността, после ни нападна енергийната мафия...сега приличаме на стадо дръгливи крави насред пустинята, което няма вода и паша, отстрани го дебнат чакали и дните ни са преброени.
При 25% безработица и нагоре, при 300-400 лева заплата за работещите, при цени европейски, че и по-високи, има един предел, една граница, под която няма оцеляване.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #52 -: Юни 29, 2010, 01:58:18 pm »
Ама след като има мислене, че сме си добре като овце и че кво ни е, не виждам кога ще стане.

А че помниш ли що се възмущавах аз, когато преди време говорихме относно манталитета на българина.  ;D

Това не го отнасям към този случай, щото вече се изясни каква е ситуацията.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #53 -: Юни 29, 2010, 02:09:18 pm »

на мен пък ми харесва да съм овца:

Псалми 23:1-6
  1. Господ е Пастир мой,
няма да остана в нужда.

2. На зелени пасбища ме успокоява;
при тихи води ме завежда.

3. Освежава душата ми;
води ме през прави пътеки заради името Си.

4. Да! И в долината на мрачната сянка ако ходя,
няма да се уплаша от зло;
защото Ти си с мене;
Твоят жезъл и Твоята тояга - те ме утешават.

5. Приготвяш пред мене трапеза в присъствието на неприятелите ми,
помазал си с миро главата ми; чашата ми прелива.

6. Наистина благост и милост ще ме следват
през всичките дни на живота ми;
и аз ще живея завинаги в дома Господен.

ако България оцелее в катаклизмите, то ще е точно заради устояването, търпението, смирението и вярата..

иначе и аз искам да получавам 1200 евро, но се оправям и с по- малко, значи останалото ще е за повишаване на стандарта и статуса..а за тях не ми дреме, значи..защо са нужни толкова много пари, като може да се живее съвсем добре и с по- малко..
не съм работодател и не ги оправдавам когато могат да дават повече, без да усетят разликата, а се стискат от лакомия и хитрост, но те си носят своя кръст, моя е доста по- лек..за това няма как да ми платят.. ;)

Ето това правят християните с овцете, по заръка на своя бог - богът на богоизбраните евреи, Яхве.

Библия

ВТОРА КНИГА МОИСЕЕВА

ИЗХОД

ГЛАВА 24.

3. Моисей дойде и повтори пред народа всички Господни думи и всички закони. И целият народ отговори в един глас, и рече: всичко, каквото е казал Господ, ще сторим (и ще сме послушни).
4. Тогава Моисей написа всички думи Господни и, като стана сутринта рано, издигна под планината жертвеник и дванайсет камъка, според броя на дванайсетте Израилеви колена;
5. и прати момци от Израилевите синове, и те принесоха всесъжение и заклаха телци за мирна жертва Господу (Богу).
6. Моисей взе половината кръв и я наля в чаши, а с другата половина поръси жертвеника;
7. и взе книгата на завета и прочете гласно пред народа, и те рекоха: всичко, каквото е казал Господ, ще сторим и ще бъдем послушни.

ТРЕТА КНИГА МОИСЕЕВА

ЛЕВИТ

ГЛАВА 3.

1. Ако жертвата на някого е мирна жертва, и ако той я принася от едър добитък, мъжко или женско, нека принесе Господу такава, която е без недостатък;
2. и да възложи той ръката си върху главата на жертвата си и да я заколи при вратата на скинията на събранието; а синовете Ааронови, свещениците, да поръсят с кръвта жертвеника околовръст.
3. И от мирната жертва той да принесе в жертва Господу тлъстината, която обвива вътрешностите, и всичката тлъстина по вътрешностите,
4. двата бъбрека и тлъстината по тях, която е по бедрата, и булото на черния дроб; да отдели това заедно с бъбреците;
5. и синовете Ааронови да изгорят това на жертвеника, заедно с всесъжението, що е върху дървата, на огъня: това е жертва, благоухание, приятно Господу.
6. Ако пък принася Господу мирна жертва от дребен добитък, мъжко или женско, нека принесе такава, която е без недостатък.
7. Ако принася агне за своя жертва, нека го представи пред Господа,
8. да възложи ръката си върху главата на жертвата си и да я заколи пред скинията на събранието, а синовете Ааронови да поръсят с кръвта й жертвеника околовръст.
9. И от мирната жертва нека принесе в жертва Господу тлъстината й, цялата опашка, като я отреже до самата гръбначна кост, и тлъстината, която обвива вътрешностите, и всичката тлъстина по вътрешностите,
10. и двата бъбрека, и тлъстината по тях, която е по бедрата, и булото на черния дроб; да отдели това заедно с бъбреците;
11. свещеникът да изгори това на жертвеника: това е храна на огъня - жертва Господу.
12. Ако пък принася жертва от кози, нека я представи пред Господа,
13. и да възложи ръката си върху главата й, и да я заколи пред скинията на събранието, и синовете Ааронови да поръсят с кръвта й жертвеника околовръст.
14. От нея да принесе в дар, в жертва Господу, тлъстината, която обвива вътрешностите, и всичката тлъстина по вътрешностите,
15. и двата бъбрека и тлъстината по тях, която е по бедрата, и булото на черния дроб; да отдели това заедно с бъбреците.
16. И свещеникът да ги изгори на жертвеника: това е храна на огъня - благоухание, приятно (Господу): всичката тлъстина е за Господа.
17. Това да е вечно узаконение в поколенията ви, във всичките ви жилища: да не ядете никаква тлъстина и никаква кръв.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #54 -: Юни 29, 2010, 04:32:33 pm »

Е да,не ми е комфортно с вишето си образование да вдигам телефона и да работя като чиновник
  Връщай се на работа, докато не си забравила съвсем да пишеш.  ;)
Благодаря за мнението,но това никога не може да ми се случи.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #55 -: Юни 29, 2010, 04:36:12 pm »
Да бе, потърпи да мине и тая зима, потърпи детето да порастне, потърпи ....
Аз 20 години търпя да стане о-добре и все повече се влошава. И вие ли трябва да станете на 50, за да разберете, че докато сте търпяли, той животът ви преминал?

Кайли, не искам да ти противореча, понеже безкрайно си ми симпатична. Вероятно има 2 типа хора - такива, които действат и такива, които само търпят, което не означава непременно, че първите не са търпеливи в движението си към целта. Може тази работа да не е най-добрата за питащата, но остане ли си в къщи още няколко годинки съвсем ще си загуби компетенциите и няма да бъде адекватна в нито една фирма. Всичко тече, всичко се променя. А ако дамата иска да се развива и да израства в професията си и да си тежи на мястото, ще трябва да започне от най-ниското стъпало, да докаже лоялността си и чак тогава да иска някакви привилегии. А междувременно и детето и ще боледува, ще има нужда от болнични, да се прибира по-рано, за да го вземе от детска градина, а това са неща, които не всеки работодател би търпял. В момента работодателите са станали изключително безпардонни. Моето мнение е да си започне работа там където е, ако е доволна от атмосферата и от ръководството.
Благодаря и на теб Небесна :blink:

Ще започна работа,но заради Ас в лъв ли,не ми е приятно че жена на 40 години„почти“,трябва да се подпичква за 400 лв :-[
Работодателите ми са изключително интелигентни,не бих казала безпардонни.
Не знам...ще видим за напред.

*

kaily

• 5145
« Отговор #56 -: Юни 29, 2010, 04:51:50 pm »
Връщам се от топлинния си счетоводител, таман жениците там се оплакаха, че преди няколко дена са си получили часто от заплатата за март месец.
А за Великден били получили коледната.

Хората живеят, Вижън, ходят на почивка, четат хартиени книги, гледат 3Д филми, ядат достатъчно и хубава храна, ходят на концерти, правят си барбекю в гората и т.н.
Аз излизам с картата за метро на дъщеря ми, за да си спестя 2-та лева за билети.
Ако работех за 3-400 лева заплата, щях пак да правя същото.
Това не е смирение, това е унижение. Има разлика.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #57 -: Юни 29, 2010, 06:58:30 pm »

по- добре комат хляб на масата, но обграден с любимите хора и живеещ в благодат, отколкото затрупан с вещи и пари, а в сърцето горчивина и паяжини../това от мен/..

Разбира се, че е така. Имам такива примери. Мъж на моя позната все ми повтаря, че плюе на това, което имат сега, но да беше същата жена му, а тя всичко, от което се вълнува е да гони другите мъже за още и още...  

Нещата са комплексни и сложни. Абсолютно споделям казаното от теб.

Но наистина в Бг мизерията е тъжна и унизителна. Защото, ако за себе си не ти пука, благодарен си, няма как да си затвориш очите за човешките липси и страдание и да виждаш как тези хора са дали целия си живот да служат вярно на родината си, а сега едва ли не само гордостта ги спира да просят, защото така са възпитавани. Визирам за пример пенсионерите. Няма и големи шансове за почти никой от образованите и можещи хора.
 Аз не съм от тия, дето оплакват себе си в случая, щото до известна степен, което съм учила, съм се реализирала и що годе прилично са ме оценявали, с някои неприятни изключения, казвам, че не съм зле, защото има хора, които са далеч по-зле от мен...но докога не се знае и истината е, че в същото положение в друга държава хората могат да си позволят нормален живот, не говорим за лукс.

И, ако искаш нещо да създадеш, не всичко се създава с цел пари, аз например имам такава потребност, да развия, да сътворя идеите си, да не са само на хартия, но ако реша да го сторя, също няма да се отворят кой знае какви възможности, ако въобще се отворят...и така, много може да се каже, но...
 Очаквах темата да тръгне в тая посока, а не виждам смисъл да си говорим, само си губим времето.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Деа

• *
  • 106
  • Слънце-Козирог Асцедент-Везни Луна-Водолей
« Отговор #58 -: Юни 29, 2010, 08:55:40 pm »
Какво значи тема-оплаквачка.Това Вижън че не ти е опрян ножа до кокала както на Кайли иде да рече че не си попаднала в нейното положение .Затова ти дреме на магданоза :-[ Кайли изчетох  вс. ти мнения и напълно те подкрепям.Иоще нещо от мен макар и не по темата ама то е с косвена връзка.На тези които искат да отслабнат не им трябват диети и спорт- ако са безработни и няма с какво да си платят сметките и съпругът е съкратен няма нужда от диети и спорт.ЛИЧЕН ОПИТ

*

kaily

• 5145
« Отговор #59 -: Юни 30, 2010, 12:36:37 am »
Милички, идея си нямам защо наричате темата оплаквачка?!?
Аз мисля, че подклаждам към стачки, бунт срещу системата, както навсякъде по белия свят хората просто като са недоволни, изразяват недоволството си по улиците.

Вижън, дай ми идея защо изказването на недоволство наричаш оплакване? А овчото си примирение наричаш смирение? Кой те е учил за смисъла на думичките?

Доволно е само прасето в кочината, не знаеш ли тоя велик хуанистки израз?