Лилавка, поздравления за темата!
На мен Сатурн и за добро и за лошо ми е много показателен.
Когато ми транзитираше 7 дом беше много силен период за мен откъм представяне пред публика (множество контакти с различни галерии и музеи в страната и чужбина). Тогава творчеството ми излезе на "сцена", на светло.
Когато Сатурн транзитира през осми дом загубих много близки хора, включително и татко

.
Сатурн в 9 дом - емигрирах и се наложи много упорито да уча чужд език.
Сатурн в 10 дом -Развод и професионална реализация (споменавам това, защото шока беше голям, тябваше да печеля пари от професия, която не се налагаше да практикувам в БГ, да бъда преподавател. Изискваха се големи усилия от моя страна, да се нагодя към образователната системата, която е коренно различна от тази в БГ и всичко това се налагаше да го правя на език, който не ми е майчин и който току-що бях научила).
Сатурн в 11 дом -един от най-тежките ми периоди. Точно, когато ми влезе в 11 дом се разделих с приятеля ми (изживях голям шок). Изолирах се, останах сама със себе си. Не желаех да излизам с приятели, не желаех да се забавлявам. Отдадох се на астрологията.
В 11 дом ми е съзвездието от планетите: Меркурий (8 и 11), Слънце (МЦ), Плутон (АЦ), Венера (ДЦ и 12), Уран (ИЦ) и Лилит. Сатурн в радикса ми е в 8 дом, в Близнаци и тригонира всичките планети от съзвездието, с изключение на Меркурий. Когато транзитен Сатурн застана над Меркурий с приятеля ми се разделихме, а когато Сатурн направи съвпад с Венера с приятеля ми възобновихме отношенията си. Когато Сатурн ми съвпадна със Слънце и Плутон, тогава потърсих усамотение и наблегнах много над астрологията. Сега вече директен на Сатурн му предстои още веднъж да направи съвпад с Венера, след което с Уран и Лилит, веднага след което влиза в 12 дом.
Престоят му в 12 дом не ме плаши особено, но не ми се мисли като ми застане на Асцендента

.