Здравей Гост

транзитен Сатyрн в 12 дом

• 38 Отговора
  • 11178 Прегледи
Re:транзитен Сатyрн в 12 дом
« Отговор #20 -: Юли 02, 2010, 09:57:51 pm »
незнам дали е само от това, може да има и друго в картата, ама аз нали не разбирам много, много. Мисля, че е от това.
ако това че Ац ми е Лъв има значение...

« Отговор #21 -: Юли 02, 2010, 10:11:25 pm »
тр.Сатурн през Асц, ако е в квадрат към МС , не е добре ,възможно е публичен скандал,загуба на имидж,кариера,положение и това рефлектира и в дома- квадрата към 4 дом,а с опозето към 7 засяга всякакви партньорските взаимоотношения,не само брачни, нещо като тест за издържливост по темите на  4, 7 , 10 дом

ако Асц е в тригон с МС, тр.Сатурн през Асц - издигане по стълбичката,перспективна работа и то постигнато с лекота и гарантиращо дълготрайност, при добре поставен Сатурн в натала

тр.Сатурн през 12, посвещаваш се на кауза, благотворителна, гледаш болен възрастен или помагаш на беззащитни - да речем дечица без родители, инвалиди, хора с психични проблеми, клошари, пристрастени към дрога, алкохол, да гледаш, да учиш чужди деца срещу заплащане/ 12 е 2 от 11 чуждите деца/или чрез доброволна изолация, ако ли не е доброзорна, боледуване, болничен престой, безработица, аутсайдер ;) пак те изолират, но е принудително
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Divna

« Отговор #22 -: Юли 02, 2010, 10:20:26 pm »
Лилавка, поздравления за темата!

На мен Сатурн и за добро и за лошо ми е много показателен.
Когато ми транзитираше 7 дом беше много силен период за мен откъм представяне пред публика (множество контакти с различни галерии и музеи в страната и чужбина). Тогава творчеството ми излезе на "сцена", на светло.
Когато Сатурн транзитира през осми дом загубих много близки хора, включително и татко  :'(.
Сатурн в 9 дом - емигрирах и се наложи много упорито да уча чужд език.
Сатурн в 10 дом -Развод и професионална реализация (споменавам това, защото шока беше голям, тябваше да печеля пари от професия, която не се налагаше да практикувам в БГ, да бъда преподавател. Изискваха се големи усилия от моя страна, да се нагодя към образователната системата, която е коренно различна от тази в БГ и всичко това се налагаше да го правя на език, който не ми е майчин и който току-що бях научила).
Сатурн в 11 дом -един от най-тежките ми периоди. Точно, когато ми влезе в 11 дом се разделих с приятеля ми (изживях голям шок). Изолирах се, останах сама със себе си. Не желаех да излизам с приятели, не желаех да се забавлявам. Отдадох се на астрологията.
В 11 дом ми е съзвездието от планетите: Меркурий (8 и 11), Слънце (МЦ), Плутон (АЦ), Венера (ДЦ и 12), Уран (ИЦ) и Лилит. Сатурн в радикса ми е в 8 дом, в Близнаци и тригонира всичките планети от съзвездието, с изключение на Меркурий. Когато транзитен Сатурн застана над Меркурий с приятеля ми се разделихме, а когато Сатурн направи съвпад с Венера с приятеля ми възобновихме отношенията си. Когато Сатурн ми съвпадна със Слънце и Плутон, тогава потърсих усамотение и наблегнах много над астрологията. Сега вече директен на Сатурн му предстои още веднъж да направи съвпад с Венера, след което с Уран и Лилит, веднага след което влиза в 12 дом.
Престоят му в 12 дом не ме плаши особено, но не ми се мисли като ми застане на Асцендента  :-[.

*

kami

• *
  • 66
« Отговор #23 -: Юли 02, 2010, 10:25:34 pm »
тъй като и аз много не разбирам,ако правилно си гледам картата,транзитира през 12 от 2008,много труден период,

*

Mia21

• 2502
« Отговор #24 -: Юли 02, 2010, 10:35:22 pm »
лелее, и това само от един транзит на Сатурн през 1 дом в съвпад с натален???? 25кг???  :o

Аз по същия начин се смъкнах, не чак толкова много, но отслабнах. Моят Сатурн също е в Рак. Много пъти съм се срещала и разделяла в живота, но тази раздяла тогава я усетих като смърт. Както за другия човек, така и за мен самата. Чувството е жестоко.
« Последна редакция: Юли 02, 2010, 11:08:42 pm от Mia21 »

« Отговор #25 -: Юли 03, 2010, 01:55:06 am »
Какви орбиси допускате за транзитите? 1*-2*?
Аз, като напуснах мъжа си, съм имала Сатурн в 10ти, върху моя Юпитер в Дева. С опозиция с Меркрий в 5ти и тригон с Нептун във 2ри. Юпитер ми съвпада с Марс в Лъв.
Като мина през нат. Сатурн в 11ти, в опозиция със Слънце в 5ти, нямам спомен за нещо запомнящо се.

А когато станах манекенка след раждането, пак си беше в 10ти..., дори няма секстил с АЦ.

« Отговор #26 -: Юли 03, 2010, 08:57:09 am »

Лиз Грийн го е казала много добре: Сатурн и 12 дом

"...окончателно жертване на чувството за обособеност...защото то е последният праг, отделящ човек от абсолютната свобода"

...силата на служенето, не "правенето на добрини",което категорично не е служба, а на изживяването на чувството за единение, от векове търсено от мистиците и на съпътстващата го отговорност и дистанцирана обич....

" 12 дом е на краят, защото символизира окончателното саможертване на отделната личност и отделното съзнание в името на колективното съзнание, на самият живот и привлича към нас ситуации, изискващи да изгубим себе си и това доброволно става чрез пътя на  " служене", необходимост да се посветиш и подчиниш на по-обхватни сили, които са извън нас.
Ако човек тръгне да доказва на себе си и на целият свят,че той е господар на своя живот, при подобен транзит Сатурн в 12, резултатите са загуба на свободата,саморазрушение, чрез болестта,лудостта, затвора или пълното падение,деградиране на личността, блокирайки съзнанието- чрез алкохол, наркотици,психични отклонения , притъпявайки чувството за безсилие,отчаяние и самота"
Сатурн/ 12 може да провокира съзнанието така,че да подчини вътр.индивидуален потенциал на човек да търси път към постигане на вътрешно спокойствие,разбиране и мъдрост.
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #27 -: Юли 03, 2010, 09:10:25 am »

тр.Сатурн през 12, посвещаваш се на кауза, благотворителна, гледаш болен възрастен или помагаш на беззащитни - да речем дечица без родители, инвалиди, хора с психични проблеми, клошари, пристрастени към дрога, алкохол, да гледаш, да учиш чужди деца срещу заплащане/ 12 е 2 от 11 чуждите деца/или чрез доброволна изолация, ако ли не е доброзорна, боледуване, болничен престой, безработица, аутсайдер ;) пак те изолират, но е принудително

Или работиш в болница....тайни служби....друга институция, връщаш духовни дългове /карма/ или помощ и работа с наркозависими или наркотици, лекарства. Не съм сигурна ,че някой ги принуждава /сещам се винаги за г-н Путин с неговите планети в 12 дом/, но това са дългове, които душата явно осъзнава, че трябва да свърши.

*

Santi

« Отговор #28 -: Юли 03, 2010, 10:32:21 am »
По спомени за последно :

През 6 дом трайна безработица, чак гледам като е влезнал в 7-ми тогава съм почнал работа.
През 7 дом (квадратира на Слънцето У7,Венера У3/8,Сатурн У10,Уран У1) любовни несполуки, прекратени приятелства, отпадналост,песимизъм и приемане във Вуз, което си е положително.
През 8 дом не знам какво ще ме чака, но там е Плутон, както и че ще опозира на Луната (у5,у6),Юпитер(у10,11) .

Та от Сатурн почти нищо хубаво за момента ..

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #29 -: Юли 19, 2010, 04:27:26 pm »
нещо положително има ли от престоя на Дядо ти Сатурн тук.
след толкова негативна информация по случая, вече взех да се сдухвам и да се примирявам, че в следващите няколко години ще трябва да се подготвя за какви ли не гадости.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Юли 19, 2010, 05:04:59 pm »
През 6 дом трайна безработица, чак гледам като е влезнал в 7-ми тогава съм почнал работа.

Когато Сатурн ми транзитираше през 6 дом, за пръв път започнах сериозна работа. Но в интерес на истината, с много зор я намерих, търсех месеци наред. А обстоятелствата бяха такива, че трябваше колкото се може по-бързо да започна да работя нещо. В работата, която започнах по него време, бях подложена на ежедневен стрес, психичеси тормоз. Първият в живота ми шеф се оказа Овен, няма да коментирам какъв.  :-X
Работа, каквато търсех и каквато ме удовлетворяваше /по специалността/, намерих едва след като Сатурн премина в 7 дом - имаше мунданен съвпад Юпитер-Сатурн в Телец, т.е. по време на юпитерово завръщане. Въпросната специалност завърших през 1998 година, но едва през 2000 успях да намеря работа в тази сфера.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Santi

« Отговор #31 -: Юли 19, 2010, 06:05:08 pm »
При мен първото по-трайно раб. място беше, когато транзитираше през 7-ми, но имаше напрежение, сиг заради кв. с МЦ, която е правел ... През 6-ти нищо трайно ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Юли 19, 2010, 06:15:55 pm »
При транзит на Сатурн в 6 дом започнах да се занимавам с астрология, между другото. Но тогава и Юпитер ми транзитираше през 5 дом - първо мина през Венера, а после през ЮЛВ... И дотук астрологията остава най-силната ми и трайна любов, всички други любови са преходни.  ;D Залюбихме се с нея завинаги, докато смъртта ни раздели.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Santi

« Отговор #33 -: Юли 19, 2010, 06:29:25 pm »
Дай боже на всеки такава лИбов  :25:..

« Отговор #34 -: Август 26, 2010, 12:15:21 pm »
Моят Сатурн е в транзит през 12ти дом от някъде септември 2008 и все още си е там,но хубавото е,че скоро трябва да излезе,в момента е на 3 ° 28 ' градус.И в момента е във Везни.
Много тежко го преживях и все още го изживявам,много ми е самотно,хич не ми върви с адаптацията в средата,а сигурно и аз донякъде съм се затвотила в себе си,изолирала,макар че от друга страна много искам нещата да потръгнат,да спре тази изолация и самота,но...
С нетърпение чакам да свърши тоя транзит,толкоз време ме мъчи,че не е истина просто  :( :( :(
« Последна редакция: Август 26, 2010, 12:27:09 pm от Last_Kiss »

*

missKapriz

« Отговор #35 -: Август 26, 2010, 01:15:46 pm »
амбицирах се и свалих почти 25-30 кг от себе си за 8 месеца, смених тотално цвета на косата си, изобщо придобих нова визия, абсолютно различна от всичко преди. С това си постижение се гордея много! Бях адски дисциплинирана!

Как за 8 месеца, бее? това възможно ли е изобщо? Я ела в темата на Небесна да публикуваш диетата си.
Лазарова,извинявай,но на колко години беше-аз като взех сега да слабея и имам чувството,че ми се появиха малко от тези маймунските бръчки дето им викат :-XА 25 кила са си направо рекорд

« Отговор #36 -: Август 26, 2010, 01:42:51 pm »
Здраейте! :blink:
Чета ви редовно от около година и половина насам, но почти никога не съм се усмелявала да напиша нещо, защото знанията ми са прекалено оскъдни, за да мога да се включа адекватно в някоя от темите.
Реших да споделя, че и аз съм на прага на период, в който Сатурн ще се разходи из моя 12 дом, като минавайки от там ще квадратира натален Нептун(всъщност тази квадратура е вече факт, У5), Луна и Марс (управител на ДЦ), също ще съвпадне с управителката на АЦ - Венера, да ви призная от сега ми се е стегнала душичката и очаквам да видя какво ще ми донесат тази плеада от аспекти, най-интересна сякащ ще бъде конюнкцията, но да видим...ще се завърне ли старата любов или окончателно ще си отиде, времето ще покаже, а ако междувременно се случи нещо  интересно, ще споделям, пропуснах само да отбележа, че в натала Венера и Сатурн са в секстилна връзка, та по тази причина очаквам някакво събитие.
« Последна редакция: Август 26, 2010, 01:48:06 pm от issidorra »
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Nebesna

« Отговор #37 -: Август 26, 2010, 02:11:38 pm »
Здраейте! :blink:
Чета ви редовно от около година и половина насам, но почти никога не съм се усмелявала да напиша нещо, защото знанията ми са прекалено оскъдни, за да мога да се включа адекватно в някоя от темите.
Реших да споделя, че и аз съм на прага на период, в който Сатурн ще се разходи из моя 12 дом, като минавайки от там ще квадратира натален Нептун(всъщност тази квадратура е вече факт, У5), Луна и Марс (управител на ДЦ), също ще съвпадне с управителката на АЦ - Венера, да ви призная от сега ми се е стегнала душичката и очаквам да видя какво ще ми донесат тази плеада от аспекти, най-интересна сякащ ще бъде конюнкцията, но да видим...ще се завърне ли старата любов или окончателно ще си отиде, времето ще покаже, а ако междувременно се случи нещо  интересно, ще споделям, пропуснах само да отбележа, че в натала Венера и Сатурн са в секстилна връзка, та по тази причина очаквам някакво събитие.

Здравей, Исидора! Когато Сатурн при мен направи съвпад с Венера аз много отслабвам, обличам се съвсем строго и класически, преустановявам всякакви флиртова и не се чувствам женствена. Да знаеш, че и такива проявления може да има, но това отминава с преминаването на аспекта.

Re: транзитен Сатyрн в 12 дом
« Отговор #38 -: Март 11, 2014, 08:06:37 am »
Здравейте, не знам как да отговоря на конкретна публикация, но ми направи впечатление, това за Сатурн и изолацията. Та безработицата е факт :) четох някъдде,че губиш пълна представа какво искаш и се ддезориентираш, и това е факт :) не Мой се ориентирам даже каква работа да търся :)