Здравей Гост

Уран в опозиция на Сатурн по оста Овен-Везни

• 115 Отговора
  • 16348 Прегледи
*

Nebesna

Днес е точната опозиция на транзитен Сатурн във Везни с Уран в Овен. Тя бележи нов цикъл в движението на тези две планети една, спрямо друга и ще се повтори няколко пъти, така че ще имаме възможност да споделим впечатления. Какво ще ни донесе тази мунданна опозиция в личен план? - противопоставяне на силите на статуквото на силите на промяната, ограничаване на някои свободи или разчупване на границите? Вие как мислите? Къде попада тази опозиция във вашата натална карта и какво очаквате?

*

Uran

• 6041
Re:Уран в опозиция на Сатурн по оста Овен-Везни
« Отговор #1 -: Юли 21, 2010, 07:51:26 am »
Днес е точната опозиция на транзитен Сатурн във Везни с Уран в Овен. Тя бележи нов цикъл в движението на тези две планети една, спрямо друга и ще се повтори няколко пъти, така че ще имаме възможност да споделим впечатления. Какво ще ни донесе тази мунданна опозиция в личен план? - противопоставяне на силите на статуквото на силите на промяната, ограничаване на някои свободи или разчупване на границите? Вие как мислите? Къде попада тази опозиция във вашата натална карта и какво очаквате?
По оста 3-9 дом, които при мен са силно акцентирани.
Бизнесът ми се срина и трябва да преформулирам целите си, а се чувствам много уморена.
п.п.Уран ми  е У7 и У8 и е в 3 дом, Сатурн-У6 и е в 10 дом.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2 -: Юли 21, 2010, 08:26:24 am »
Според моята програмка точната опозиция е утре, ама няма да се узяпваме.  ;) При мен са точно на куспидите на 6 и 12 домове. Най-много да се разболея.  :P Като се знам при какви аспекти се женя, може най-после да се случи нещо и в работен план. Колко пъти все се разминават нещата. Но сега вече се включи новия солар с акцент на 10-я дом. Не че ми се работи държавна работа, но поне има сигурни доходи. Мразя несигурността. От 3 август и прогресивната Луна преминава във Водолей, а в момента прави точен тригон с прогресивната Венера и транз. Сатурн на 29 гр. В Дева.

*

Vision

• 3523
« Отговор #3 -: Юли 21, 2010, 06:33:34 pm »
на мен са ми по 1/7..последните три дни се запознах с десетки нови хора, запомних имената най- много на петима.. :-[
забелязах, че хората ме приемат много лесно..обикновено като отиде някъде да работи нов човек, попада в някакви водовъртежи на групички и коалиции, докато се окопити кой от кои е, половината вече клюкарят зад гърба му, защото се чувстват застрашени..сега няма такова нещо, или поне аз не усещам..прикачиха ме от първият ден към една свястна скорпионка и аз ходя след нея като кученце..водят ме на обяд, даже ме поканиха за уикенда на планина, но засега отказах..ще видим докога ще е така, макар че е приятно, но съм виждала как се променят бързо тези взаимоотношения, когато някой реши, че са му накърнени интересите..макар че може въобще да не е така...
може би понеже уран ми е в седми, затова така се получава..а пък сатурн в първи ме прави по- свита и мълчалива и затова ме приемат по- лесно, един вид закрила..днес за пръв път се почувствах добре на новото място..небосвода вече не изглежда толкова натежал от сиви облаци.. ;D ;D лошото е само, че не обичам да ходя на обяд по разни кръчми и да се храня с незнайнооткаквоприготвени неща, но няма как, взаимоотношенията изискват жертви.. :rolleyes:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #4 -: Юли 21, 2010, 07:27:29 pm »
При мен опозицията активира оста 6/12 дом, но освен това ми активират 3/9 дом.Получава се един голям кръст  :-X Не е за разправяне.Проблемите ми са свързани със зъбите-по сатурн и още един здравословен проблем се появи.Сега ми се разказва играта ,а когато тези двамката отидат на 3 гр. тогава не знам къде ще трябва да се скрия. :o

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Юли 21, 2010, 07:36:42 pm »
При мен са по оста 3-ти/9-ти дом и двете планети управляват 2-ри дом, а в моя натал са си в опозиция поначало. тази опозиция, но обърната ми разказа играта в Дева. В кардиналната ос сякаш ми е по-лесно. Уран прави съвпад с прогресивното Слънце в Овен и с Лилитката (3-ти дом). Сатурн е в опозиция в 9-ти (ще пътувам май).

Предния път, когато Сатурн влезе във Везни се раздвижиха взаимоотношенията ни с бившия ми съпруг. Днес отново му се обадих, понеже ми трябваше транспорт и се сетих за него. Беше с мен по покупки цял следобед, направи ми 1-2 услуги. А аз се сетих още нещо и още нещо и така оползотворих транспорта "до дупка". А и той беше доволен, че успя да ми покаже, че мога да разчитам все още на него. Такива ми ти работи, явно има повтаряемост.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #6 -: Юли 21, 2010, 10:22:37 pm »
при мен са по 2-8 дом....хм...ами предполагам нещо свързано с работата ще да е...Сатурн в натал ми е управител на АЦ и е върху МЦ...транзитния ми прави квадрат към Слънцето в 6-ти дом и Нептун на К12....но вероятно каквото ще се случва го очаквам по-нататък в бъдещето...за Уран нямам наблюдения, неговото влияние вероятно ще усетя по-силно 2011...
записах си час за зъболекар на 30.07(когато е съвпада на Сатурн с Марс..незнам дали е добре, но после се усетих), защото започнаха да ме болят зъбите... :( :-\ и малко се притеснявам, защото до сега зъбите не са ме боляли по този начин...

« Отговор #7 -: Юли 21, 2010, 10:32:21 pm »
При мен се случва в по оста 2-8 дом, като Сатурн е У-6ти, а Уран е У-7ми. Нямам финансово-работни събития все още  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Юли 21, 2010, 11:00:56 pm »
А наталният Плутон да не е близо до Имум Цели или е по-навътре в 4 дом?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Юли 21, 2010, 11:07:50 pm »
Не тълкувам откъслечни транзити, нямам такава практика.
Гледа се цялата карта, преди да се ангажираш с какъвто и да било отговор.
Ако искаш, можеш да я постнеш в "Натални карти - практикум". Все ще се намери кой да се включи.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Юли 22, 2010, 09:12:20 am »
   Дааам, все още Сатурн е в точен съвпад с Плутона ми. Опозицията е по остта 5-11 дом....А пък върха на транзитното ТАО - Плутон е в съвпад с Меркурия ми....Ма днес освен тази опозиция в точен съвпад с Плутона ми, имам точен съвпад на транз.Венера с Лилитката ми, а и транз.Меркурий точна опозиция на Луната ми... тр.Луна ще пресече ДСЦ...Сънувах сънища как дигам скандал и искам да скъсам с невъзможната си любов....Явно вече транзитите ми влияят и на сън, като не може на яве да се проявят, се проявяват насън... Със зъбите имах проблем, но засега утихна. Понеже изглеждат здрави, повече от 8-9 години не съм ходила на зъболекар, но венците ми са се дръпнали и почнали да се оголват...Остарявам бавнооооо....

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #11 -: Юли 22, 2010, 09:19:31 am »
Остарявам бавнооооо....

стига ма  :angry: :angry: :angry:  на старческата сенилност и викат вдетиняване  :57:  начи ставаме малки сладки дечица  :rolf: :rolf: :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #12 -: Юли 22, 2010, 09:19:45 am »
  Освен това днес Сатурн прави - Пръст на съдбата с Хирон-връх и Слънцето...Да видим в мунданен план - какво може да донесат тези аспектации на Сатурн....

« Отговор #13 -: Юли 22, 2010, 09:05:18 pm »
Да хвърлим едно оЧо на тази тау-квадратурка, която ще подчертае Луната  :rolleyes:

На мен ще ми квадратира възлите по оста Козирог-Рак /5-11-ти/ и Сатурна в Рак У6ти в 11-ти. Увертюра преди квадрата на 7.08.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #14 -: Юли 22, 2010, 09:10:32 pm »
Ами тука на Меркурий се дава ролята да се справи с напрежението-тригон и куинконс към Тау-квадрата,добре че е на трон-избистряне на фактите,ясно виждане на ситуаициите(колкото и да са критични),ще има поправки на широкомащабни проеки в техните детайли (куинконса с Юпитер),тригона с Плутон говори за вникване в същината на процесите като опозонаване и разбиране.Меркурий в Дева може и да определи нуждата от изцеляване,подреждане на хаоса или негатива в случая.

От нумерологична гледна точка- 3 планети са в 4ти градус+Луната и тя стават точно 4ри или 4 по 2-число на материята,изграждането и стабилизирането,а и отделно първият деканат винаги е тясно обвързан с по-грубата страна на реалността,с основите и фундаментите,материята.В крайна сметка кризисните конфигурации в този ден съдържат потенциал за заземяване,успешно прилагане на енергиите в съответните сфери,чрез известни изменения и нагаждания.
« Последна редакция: Юли 22, 2010, 09:14:38 pm от Синухе »

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Юли 25, 2010, 05:06:19 pm »
Още веднъж намирам потвърждение на феномена, че наталната карта продължава да действа и след смъртта на човека. Днес гледах по телевизията филм за живота на Рей Чарлз. Няма да се учудя, ако през тази година получи отново признание, посмъртно.

Аспектите:

1. Транзитен Сатурн в съвпад с съвпад с рожденото му Слънце - макар да е минал във Везни, това само показва, че съвпадите на границата на два знака, но в допустима орбиса все още действат (а не се разпадат веднага с преминаването на едната от планетите в съседния знак, както някои смятат). Вече ще започна да ги отчитам като действащи.

2. Уран е в Овен.

3. Кардилен отвсякъде - голям кардинален кръст в натала.

*

Divna

« Отговор #16 -: Юли 26, 2010, 01:07:33 am »
Опозиция Сатурн/Уран ми засяга домовете 11/5 (тр.Сатурн в точен съвпад с нат. Слънце). По време на опозицията бях на вилата на приятеля ми,  далеч от градската суета, шума, стреса и напрежението. Бях на едно райско кътче на брега на едно от красивите северни езера обградени от вековни дървета. Сутрин се събуждах с песента на птичките ...
За 10 дни гледах само 2 филма. Направих пълен релакс, заредих се с много енергия и в момента се чувствам като новородена.  

« Отговор #17 -: Юли 26, 2010, 08:56:51 am »
    :wub:Аааа, радвам се за теб, вчера се замислих за теб, щото не се появяваше във форума и си те представих точно така, както ти си писала.../скришно и аз си помечтах да съм на такова място/...

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Юли 26, 2010, 12:30:50 pm »
Опозиция Сатурн/Уран ми засяга домовете 11/5 (тр.Сатурн в точен съвпад с нат. Слънце). По време на опозицията бях на вилата на приятеля ми,  далеч от градската суета, шума, стреса и напрежението. Бях на едно райско кътче на брега на едно от красивите северни езера обградени от вековни дървета. Сутрин се събуждах с песента на птичките ...
За 10 дни гледах само 2 филма. Направих пълен релакс, заредих се с много енергия и в момента се чувствам като новородена.  

Браво, значи че при теб опозицията действа по посока на създаване на баланс и хармония във взаимоотношенията. Колко хубаво!
И аз така си представям романтиката- далеч от градската суета, но ако може с нас да има и една тайфа приятели-още по-добре.

*

Nebesna

« Отговор #19 -: Юли 26, 2010, 12:50:36 pm »
Шокираща, неортодоскална, ексцентрична и новаторска....Тепърва предстои да се сблъскаме с пионерския устрем на Уран в Овен. Модата засяга преди всичко главата (а тя се управлява от Овен). Днес видях две жени с много ексцентрични цветове на косата - едната дама беше на около 60 години, а косата и беше боядисана в ярко виолетово. Втората беше на около 25 години и косата и беше с ярко син цвят.