Здравей Гост

Астро Ритуали

• 282 Отговора
  • 54708 Прегледи
*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Астро Ритуали
« Отговор #20 -: Август 02, 2010, 07:28:33 pm »
Не разбирам защо астрологичния ритуала го слагате в графата на магиите? Все едно молитвата към Бог да я "докарате" и нея, че е магия... Като се молим за децата ни да са ни живи и здрави да не би пак да правим магия? Поколенията преди нас (нашите родители и прародители) са се молили всяка сутрин и вечер за здраве и благоденствие. Отправя ли са молитвите си кой към Бог, кой към Господ или към някой архангел... Да не би цяла България тогава да е била магьосници?

не бъркай ситуацията с бой и ритуала + магията с молитвата  :P  това са съвсем различни неща, защото молитвата произлиза от сърцето - това е Божественият център у теб, а магията и ритуалите произлизат от ума, тоест от желанията, тоест от материалното... и прочее...

надявам се, че ме разбра  :blink:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #21 -: Август 02, 2010, 07:38:10 pm »
Крис, говоря за есенцията, а не за манипулациите!!! спри да се ерчиш и помисли малко  :P

*

Vision

• 3523
« Отговор #22 -: Август 02, 2010, 08:18:40 pm »
молитвата от сърцето, а ритуала е магия от оня с опашката  :85: дрън дрън.. молитвата може да бъде същия параван както ритуала, всъщност хубаво е двете да вървят ръка за ръка, но да са с чисто съзнание.. то във всичко е така  ;D
просто е важно да вярваш в това което вярваш друго не се изисква в случая..

ритуала, той за това е ритуал, защото това са закодировки и прочие..
както конкретни неща от движенията на бойните изкуства не се променят, защото това са символики които са запазени от незапомнени времена и които работят, и които с тяхна помощ става по-лесно овладяването на вихъра..

ритуалите на много места заместват молитвите, но това е кофти, чаткаш ли>>католиците палят едни малки кандилца, десетки и всяко едно кандилце е молитва, на изток въртят едно молитвени колела и това е молитва..и какво става- мързи ги да общуват с Бог ли, какво??

представи си, че си женен и жена ти вместо да прави секс с теб, си пипа носа- като си пипне носа, за нея е все едно е правила секс с теб, да, ама не е същото, нали??тя го е решила това, защото е фригидна и не иска да прави секс, пред съвестта си е чиста, нали си пипа носа, изпълнява си съпружеските задължения, а ти какво- ще я търпиш ли??а и да търпиш, ще си щастлив ли??
е те това е и с молитвите и ритуалите.. ;D :P

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Август 02, 2010, 10:46:55 pm »
Съществуват всякакви ритуали от кръщенето ,през сватбата , през годишнините ,та и след погребенията. :(
Ритуалът изразява смисъл! Без много и излишни думи. Всяка церемония /всеки е присъствал на сватба/ докосва по странен и различен начин. На пръв поглед не е нищо кой знае колко различно , разликата е в духовното ни отношение , в намерението с което пристъпваме към определения ритуал. Във всеки ритуал е вложена енергия и когато тази енергия е целенасочена за благото и доброто резултатите не закъсняват.
Разбира се , че не на всеки му е дадено да се докосва до това , да го използва за себе си и или за другите! затова е обвито в тайнство и отричано или оплювано.
Много още мога да кажа ,но смятам ,че е излишно!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #24 -: Август 02, 2010, 10:48:30 pm »
Не разбирам защо астрологичния ритуала го слагате в графата на магиите? Все едно молитвата към Бог да я "докарате" и нея, че е магия... Като се молим за децата ни да са ни живи и здрави да не би пак да правим магия? Поколенията преди нас (нашите родители и прародители) са се молили всяка сутрин и вечер за здраве и благоденствие. Отправя ли са молитвите си кой към Бог, кой към Господ или към някой архангел... Да не би цяла България тогава да е била магьосници?

:clap: :clap: :clap:
точно и правилно!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Август 02, 2010, 10:51:07 pm »
Съществуват всякакви ритуали от кръщенето ,през сватбата , през годишнините ,та и след погребенията.

Като се замисля, и сватбите, и погребенията също включват ритуален момент. Означава ли това, че се прави магия?
Да запалиш свещ на гроба и да се помолиш за душата на покойния магия ли е? Погребението също е вид ритуал, в това вече имах възможност да се убедя.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #26 -: Август 02, 2010, 10:53:48 pm »
  Всъщност излиза, че ритуалите са за закотвяне на молитвите.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Август 03, 2010, 12:10:39 am »
  Всъщност излиза, че ритуалите са за закотвяне на молитвите.

И да! ритуала е начин с малко думи да сътвориш добри дела! Ритуала е начин да достигнеш по-високо отвъд себе си , да материализираш мисълта ,да и предадеш форма и да благодариш! :blink:
още нещо ,той е радост за душата и окото ,защото е красив .
В момента си приготвям дребни неща за ритуали....суша кори от портокал и ябълки, от екзотични плодове също! тези неща ги използвам при новолуние , смляни на прах с малко от любимите етерични масла са изключително оръдие с/у отрицателните енергий...

*

Vision

• 3523
« Отговор #28 -: Август 03, 2010, 05:44:44 am »
Вижън тва няма нищо общо и твърде много се отклоняваш от темата чаткаш ли  ;D
ритуалите били замествали молитвите.. и ми даваш пример с католическата църква в която са ставали едни от най-големите извращения на земята  :85:

пък и се знае ватикана за каква власт и пари става въпрос..  за какви молитви и кандилца си говорим  ;D  

и с жена ми която щяла да замести секса с пипането ми на носа.. глупости са т'ва за мен без да ми се обиждаш, секса сам по себе си е ритуал, мантрата сама по себе си също, а мантрата е еквивалент 1:1 на молитвата.. какво има да се обсъжда повече дори не мога да разбера.. просто тея журналистическите въпроси и мерка в дева не издържат  ;D

чувал ли си израза ''извращаване на ума''??

това е, когато постепенно намираш някакви доводи, за да оправдаеш отдалечаването си от Истината..

то върви с умъртвяване на сърцето /или по друг начин казано- на съвестта/..за да няма когнитивен дисбаланс и духовен дискомфорт..нали трябва да ни е гот, повечето за това живеят..

а накрая всяко дърво си личи по плодовете.. ;)

*

Vision

• 3523
« Отговор #29 -: Август 03, 2010, 06:31:33 am »
Съществуват всякакви ритуали от кръщенето ,през сватбата , през годишнините ,та и след погребенията.

Като се замисля, и сватбите, и погребенията също включват ритуален момент. Означава ли това, че се прави магия?
Да запалиш свещ на гроба и да се помолиш за душата на покойния магия ли е? Погребението също е вид ритуал, в това вече имах възможност да се убедя.

и можеш ли да ми кажеш какво разбра от ритуала на погребението??защото за мен беше абсолютна тъпня някаква непозната жена да се изтъпани отпред в залата и с професионален вид на оплаквачка да зареди заучените фрази със скръбен вид, колко бил добър, колко бил не знам си какъв..та тя не го познава!!...но това беше единственият начин да го видим от близо и затова си платихме 80 лв., за 5 мин. хленч..иначе в софийски гробища ти показват човека само през едно стъкло преди кремацията..това е тъпият ритуал..и на другия ден като отидох за кремацията /понеже предният ден казаха, че нямат документ за гражданско състояние и всички се разотидоха, на другия ден бях сама/, платих още 30 лв., само за да видя как го вкарват в камерата..и му бяха откраднали всичките цветя..толкова за тъпите ритуали..

същото е и с ритуалите на сватбата и в гражданското и в църквата..всичко е сведено до една пародия..

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #30 -: Август 03, 2010, 07:14:39 am »
Съществуват всякакви ритуали от кръщенето ,през сватбата , през годишнините ,та и след погребенията. :(
Ритуалът изразява смисъл! Без много и излишни думи. Всяка церемония /всеки е присъствал на сватба/ докосва по странен и различен начин. На пръв поглед не е нищо кой знае колко различно , разликата е в духовното ни отношение , в намерението с което пристъпваме към определения ритуал. Във всеки ритуал е вложена енергия и когато тази енергия е целенасочена за благото и доброто резултатите не закъсняват.
Разбира се , че не на всеки му е дадено да се докосва до това , да го използва за себе си и или за другите! затова е обвито в тайнство и отричано или оплювано.

не се прави на ударена! на първа страница говориш за ритуална магия, а тук се опитваш да се правиш на девица. стига вече се прави света вода, че отстрани е смешно!

и стига с тъпите ритуали, защото са направени за пари, а не за нещо друго!!! един ритуал при брак или погребение трябва да е свято нещо, ама не е - те са комерсиализирани и са направени само за ушите, но не и за сърцето... пълна отврат!

ритуали... ритуалите са прийом на Матрицата 5... ми правете си ги  ;)  не съдя никого, просто внасям яснота по въпроса, защото виждам заблуждението... аре стига съм писала в тая тема щото човек иска да види това, което му отърва, а не това което Е... безмислено е да се опитвам да отварям очите на слепите - ако е рекъл Бог, те сами ще си ги отворят....

и не се мисли за единствената дето ги разбира и е посветена да ги прави  ;)  много умеят да ги правят, но имат достатъчно ум в главата си за да не ги правят. инвокацията с която се занимаваш и както си непросветена, просто не ми се мисли до къде ще те доведе... ама твоя си работа - троши си главата сама...

аривидерчи мочачас  :rolf:
« Последна редакция: Август 03, 2010, 07:18:46 am от Вещичка »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Август 03, 2010, 09:28:01 am »
и можеш ли да ми кажеш какво разбра от ритуала на погребението??защото за мен беше абсолютна тъпня някаква непозната жена да се изтъпани отпред в залата и с професионален вид на оплаквачка да зареди заучените фрази със скръбен вид, колко бил добър, колко бил не знам си какъв..та тя не го познава!!...

О, гадничко си е и естествено всичко е срещу пари. Няма да вадя тук на мегдана техния ценоразпис, но голям бизнес е това, да ви кажа. Плаща се и на попа за опелото, немалка сума. Е, църквата нема да стои гладна, нали тъй? Докато стояхме и попа се пееше молитвата си с равен глас, се чудех дали изобщо вярва в това, което изнася на гроба... После, след като всичко приключи, го заговорих и питах нещо за човешката душа... Той ме изгледа, сякаш съм луда, с един невярващ поглед. Това е.
Превърнали са погребенията в жалък театър. На гробището освен, че се палят свещи, се раздават сладки, пие се червено вино - това е част от ритуала. Раздаването на част от дрехите и вещите на покойния след навършване на 40 дни сигурно също е някакъв ритуал, както и покриването на огледалата в къщата на покойния през първите 9 дни или поне непосредствено преди и след погребението. Това също трябваше да се направи, защото други настояха. Или пък "задължително" да се изчисти къщата в деня преди погребението. Все ритуали са това, чийто смисъл не ми е много ясен.
Но ние професионални оплаквачки не сме поръчвали, дори се чудех дали да викам поп, ама други близки настояха. За 40 дни поп на гроба не съм викала и някои познати се направиха на възмутени, как можело така. Въпросът изобщо не е в парите. Иначе за след погребението отидох и поръчах някаква молитва - четиридесетница ли се казва, не знам... При все това, че майка ми не беше вярващ и набожен човек, а и не беше много по молитвите, повече като че ли вярваше в тъмната страна. И въпросната молитва поръчах просто "защото така се прави", защото "така е прието". Сякаш с една молитва се изкупва цялата болка и се опрощават всички направени злини.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #32 -: Август 03, 2010, 09:33:28 am »

не се прави на ударена! на първа страница говориш за ритуална магия, а тук се опитваш да се правиш на девица. стига вече се прави света вода, че отстрани е смешно!

и стига с тъпите ритуали, защото са направени за пари, а не за нещо друго!!! един ритуал при брак или погребение трябва да е свято нещо, ама не е - те са комерсиализирани и са направени само за ушите, но не и за сърцето... пълна отврат!

ритуали... ритуалите са прийом на Матрицата 5... ми правете си ги  ;)  не съдя никого, просто внасям яснота по въпроса, защото виждам заблуждението... аре стига съм писала в тая тема щото човек иска да види това, което му отърва, а не това което Е... безмислено е да се опитвам да отварям очите на слепите - ако е рекъл Бог, те сами ще си ги отворят....

и не се мисли за единствената дето ги разбира и е посветена да ги прави  ;)  много умеят да ги правят, но имат достатъчно ум в главата си за да не ги правят. инвокацията с която се занимаваш и както си непросветена, просто не ми се мисли до къде ще те доведе... ама твоя си работа - троши си главата сама...

аривидерчи мочачас  :rolf:

нЕ МИ БЕРИ ГРИЖАТА НА МЕНЕ! ;D ;DИ стига моля те вече с менторския тон и съветите! айде холан , писва! това е мое мнение и нищо повече! живей си живота и остави и другите да го живеят!
ДА ВСИЧКО Е МАГИЯ! ЗАЩОТО ВСЕКИ ДЕН СЕ СБЛЪСКВАШ С НЕЯ! МИСЪЛТА Е МАГИЯ!Останалото е друга работа!

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Август 03, 2010, 09:37:57 am »

същото е и с ритуалите на сватбата и в гражданското и в църквата..всичко е сведено до една пародия..

да , така е! и затова , докато човек е жив може да си избира ритуалите на които присъства или ги прави!
всичко е въпрос на избор и нагласа!

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Август 03, 2010, 09:49:44 am »

прочети пак внимателно какво съм написала, че за разлика от магиите, молитвата НЕ е магия  ;)

има ли друга форма за изразяване на молитвата без думи? как ще я формулираш? как я отправяш , ако не с думи? как стават чудесата на които сме свидетели? как изразяваш благодарността си?
за мен всичко става чрез думи , а думите създават енергийния поток , а този енергиен поток е магия! зависи от мислите каква ще бъде! :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #35 -: Август 03, 2010, 09:58:04 am »
Според Вас ритуалите по коя планета са? ;D
и къде се намират в хороскопа?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Август 03, 2010, 12:48:27 pm »
Не всички, Крис. Всякакви гледанки съм захвърлила отдавна, включително и Тарото. Просто не ми е нужно да ме залива толкова излишна /за мен/ информация.
Но гледането на карти, вкл. и на Таро, което някак се счита за по-"облагороден" вариант, също е начин за връзка с определен егрегор или енергийна същност. Откъде мислите, че ни се подава тази информация? Така че тук съм съгласна. Носенето на християнски кръст, на муски или някакъв друг талисман също е вид енергийна връзка, по този начин декларираш принадлежността си към определен егрегор.
Крис, пак ли искаш да ме "пръснеш" с любимата ми емотка, стига бе!  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Август 03, 2010, 01:35:17 pm »
За всяка планета /планетарен дух/ има определени ритуали. Не знам дали бих могла да съотнеса ритуалите с една или две конкретни планети. Същото се отнася и за домовете, макар че най ми се връзват с тях 9ти, 12ти и 2/8 дом.
Иначе в античността са свързвали магията и окултизма с Марс и Сатурн. При индийците Раху и Кету се свързват с окултните практики, с разни там инвокации и евокации, с магията и магьосничеството. Силно влияние оказва и Луната, защото се следят нейните фази, аспекти, ключова роля играят и лунните домове. Затова мисля, че ритуалите са свързани и с Луната, доколкото тя символизира човешкия ум /не интелект/, от който произлизат всички нагласи и желания. А за ритуалите се знае, че основното им предназначение в края на краищата е да се постигне желаният от нас резултат, т.е. важен е не самият ритуал, а ефектът. Разбира се, в древността е имало както лунен, така и слънчев култ. Огънят е символ на пречистващата слънчева енергия, но той има свойството и да "издига" определена мисълформа, затова намира приложение в повечето ритуали, които се правят по тъмно, при спазване на определени лунни дни и фази и са въплъщение на култа към Лунната богиня.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #38 -: Август 03, 2010, 02:16:04 pm »
мислех да си трая , но понеже Вещичка все е на терсене , ще го кажа!
Беше зимата , с нея си бъбрих в скайпа и споделях , нали и двете имахме дилеми за разводи! :blink:
Та тогава тя ме свърза с ЕЛЕН /известен от Господари на Ефира/ , като маг ;D ;D ;D ;D ;D ;D. страшен шарлатанин. В този период тя много му вярваше и все казваше ,че е много просветен.
ОТИВАМ АЗ НА СРЕЩА С НЕГО  ;D ;D ;D ;D , пристига един дебел и неугледен мъж с една торбичка , извади една линия сложи ми я от дланта към лакатя и започна да си мърмори под носа ,вадейки най- простото махало направено от пласмаса.
Рече и отсече- имаш магия и ще трябва да я развалям! съгласих се ,какво да правя - у зор имам ли друг избор!? ;D ;D ;D
на следващия ден трябваше да отида у тях. Взех голямата ми дъщеря и тръгнах. В центъра на пешаходната зона на София ме прие човека ;D в една схлупена съборетина във вътрешен двор.
ужас! дъщеря ми ме изгледа ,реши ,че съм побъркана , но благо ми рече:
Мамо , ако това ще те успокой ,аз съм с теб!
Влязохме -мръсна стая , една кушетка ,библиотека и много книги , само по магия. Тъкмо беше излщзла една книга за акашовите записи и той много категорично заяви ,че отдавна чете от тях. Сподели ,че неговия учител е на 84г. , а изглежда на 34 , че е много добър астролог и ми показа едно пано свързано с астрологията - правено от учителя му!
Каза , че ще ме запознае с него , но след като ме *ИЗЧИСТИ*. ;D ;D
И се започна едно чистене си е е*ало мамата! :57: :57: :57: хвана човека няколко ножа , бая големи с дива скорост започна да ги върти над главата ми и вика НЕМА СЕ ПЛАШИШ! ГОНИМ ВСИЧКО.Да де , ама как да не се плашиш ,като гледам с/у мен дъщеря ми как присвива очи и какви мимики прави! Бях седнала с гръб към него ,на един паянтов стол ,а оня размахваше хладнокръвни оръжия!
С това не приключи 8ЧИСТЕНЕТО* ;D ;D, взе един буркан с едната ръка ,а с другата над главата ми започна да чупи живачни термометри! Дъщеря ми беше в потрес от случилото се , а той явно виждайки ужаса в очите й вика и ти си за чистене! а тя му вика -ДА ,АМА НЕ! ТИ КАТО ИЗЧИСТИШ МАМА И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!
След тая процедура ми даде некакви восъчни пити на които да спя! първия сеанс беше 200лв. абе искаше ми 240 ,ама нали съм била приятелка на Вещицата ,а пък тя негова приятелка , та ми направи човека отстъпка! ;D ;D
След два дни трябваше да отида на *зареждане* и да се видя с учителя му!
оказа се ,че учителя му е кабалист ,който губи говора си ,но доста ерудиран мъж и много вещ в астрологията.
Елен също се бараше разбиращ астрология!
Същата веяер направихме конферентен разговор аз,Вещичка и АЛДЕБАРАН, през скайпа. учител ,говореше леко,говорен дефект -лоша венера! :(
След 2 дни казаха ,че ще ми гостуват...,дадох си адреса, поканили ги у нас и....в един момент малките ми щерки излизат от стаята и виждат Елен. ;D ;D ;DТой работел във фризьорския салон на баба им , като маг-масажист , но нещо го гонели...децата бяха изумели ,като разбраха за какво става дума ,защото свекърва ми и тях беше подложила на *ТЕРАПИЯ* ;D ;D
прибирам се аз гледам децата ме гледат странно ,само учителя му ме чака...
Няма да навлизам повече в подробности , но разбрах едно -магия е всяка мисъл , а ритуала е молба-материализирана молба! не ходя по магове , тоя ми беше ИНАФ ;D ;D мога много неща сама и ми се дава...,но на никой не бих си позволила да правя каквото и да било с/у вселената. не помагам и без да е потърсена помоща ми!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Август 03, 2010, 02:20:08 pm »
То и мен ме пращаха на ходжа, ма така и не отидох. Не съжалявам за което.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.