Здравей Гост

Астро Ритуали

• 282 Отговора
  • 54739 Прегледи
*

Vision

• 3523
Re:Астро Ритуали
« Отговор #120 -: Август 03, 2010, 08:53:27 pm »
е те тва се опитвам да кажа , ама......никой не ще да разбере! енергия отвъни вътре от вътре и вън!

Вижън ,не си права ,той не ме учи ,той ми даде началото , а останалото съм го знаела някъде дълбоко в себе си!
А той Синухе е много прав с изказа ,да накараш един кристал или индиго да ти вървят по гайдата ;D, ще стане ама другия път!
нека не преиначаваме нещата! ;)

аз казах каквото имах да казвам.. ;)
сега мисля да пооскубя малко жълта перушина от пилето.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Nebesna

« Отговор #121 -: Август 03, 2010, 08:58:59 pm »
Хайде сега всеки да каже според него що за животно е Бог.  :blink:

Юпитер в Овен освен,че докара синята мода с косите-защото това е неговият цвят (Уран само дава модерното т.е. модата),явно си мъкне и войните на тема религия и вяра  :96:

Днес видях петролено зелена коса, обаче на дебели кичури.
Аааа, религиозни войни ще има...

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #122 -: Август 03, 2010, 09:01:18 pm »
а ти личност ли си, или според твоята идеология трябва да сте някакви обезличени, де да знам..

Много ясно, че..............не съм личност.  ;D

Всички религии и учения имат това за цел - да престанеш да се изживяваш като личност, защото личността е АЗ-а и докато ти си АЗ, няма как да станеш едно цяло с Бог-а.

Затова в християнството е забранено изобразяването и кланянето пред Бог-а, защото това е най-сигурния начин да се отдалечиш от него.

А твоя АЗ, твоята личност, в която толкова много вярваш, е просто един мираж, едно измислено огледало, което служи единствено на ЕГО-то и на нищо друго.

*

Vision

• 3523
« Отговор #123 -: Август 03, 2010, 09:02:41 pm »
Така е,но тази Личност е Трансцендентална,така че...

..но това не я прави по- малко личност..това е самостоятелна, /автономна/ единица, независима в мислите и съжденията си, със собствени рецептори и когнитивни функции..и всичко останало..такива сме ние, такъв е и той..гледам принципите, по които сме изградени..дори и тялото мога да видя, ако искам, защото то също е изградено въз основата на принципи..на мен тези неща ми говорят..всички други ритуали и магии са нещо толкова по- нисков йерархията, че просто са ми безинтересни..най- великото е да общуваш с Бог..не просто да вярваш в него, или че го има дори, а да общуваш с него като приятел..при възможността за такова величие, йебем ти и свещите и ароматите..за мен те са глупост..но приемам, че има хора, които не могат да видят по- далеч от свещите, но аз искам да им кажа, че има нещо Много Повече..няма защо да ме убивате с камъни, че съм ви го казала.. ;)

*

Nebesna

« Отговор #124 -: Август 03, 2010, 09:04:51 pm »
Ритуалите са за успокоение на душата - вид психотерапия. А различните атрибути са просто символичен елемент от връзката със силите по-могъщи от нас. Когато ви липсва огън-запалете си свещ у дома - огънят пречиства и гони "злите духове". А приготвянето на светена или структурираната вода нима не е ритуал. Всяко нещо си има определен смисъл. В древни времена, когато не е съществувала медицината, хората са ползвали много ритуали. И днес го правим само че не го наричаме ритуал. Някои ритуали са полезни, стига да не се вманиачаваме. Какво лошо има семейството да сяда всяка вечер заедно на масата...и това е ритуал. Аз харесвам ритуалите и традициите, които сближават хората.

« Отговор #125 -: Август 03, 2010, 09:06:19 pm »
уважавам религийте ,чела съм много,уважавам празниците-христиански...но вярвам в едно-вселената!

И аз съм от тази партия, вярвам във Вселената, вярвам в Мирозданието. Бог е в мен и аз съм в него.
Ха сега една питанка - Ако аз умра, умира и Богът в мен...

*

Vision

• 3523
« Отговор #126 -: Август 03, 2010, 09:12:16 pm »
а ти личност ли си, или според твоята идеология трябва да сте някакви обезличени, де да знам..

Много ясно, че..............не съм личност.  ;D

Всички религии и учения имат това за цел - да престанеш да се изживяваш като личност, защото личността е АЗ-а и докато ти си АЗ, няма как да станеш едно цяло с Бог-а.

Затова в християнството е забранено изобразяването и кланянето пред Бог-а, защото това е най-сигурния начин да се отдалечиш от него.

А твоя АЗ, твоята личност, в която толкова много вярваш, е просто един мираж, едно измислено огледало, което служи единствено на ЕГО-то и на нищо друго.

е как ще разбереш един личностен Бог, като си заблуден така..се питам.. ;D

свободната воля се дава на личности, а не на слуги..
но ти можеш да вярваш, че си каквото си искаш..просто така се отказваш от някои свои права и свободи, не си на келепир, но имаш свободна воля да не си, защото ти си личност със свободна воля дори и да не вярваш в това.. ;)

*

Vision

• 3523
« Отговор #127 -: Август 03, 2010, 09:15:51 pm »
..но приемам, че има хора, които не могат да видят по- далеч от свещите, но аз искам да им кажа, че има нещо Много Повече..

За това съм съгласен с теб,но не точно това е темата,така както ти използваш своето тяло храм на божественото,колкото и да си общуваш с Него го ползваш,така е и с всичко друго в материята,може да обслужва божествени цели ,свещта е енергията на огъня,аромата-на въздуха,всички елементи кой и за какво ги е създал си мислиш?!  ;)

не ми трябва енергията на огъня, вятъра, водата и земята..даже и думи не ми трябват..нищо не ми трябва..и понеже нямам нужда от нищо, за да общувам с него, аз не съм зависима от нищо в това общуване..напълно безусловно..просто това, което съм аз и това, което е той, без никакви посредници и прекупвачи..пълна свобода, така, както е по Замисъла на Твореца.. :blink:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #128 -: Август 03, 2010, 09:15:56 pm »
уважавам религийте ,чела съм много,уважавам празниците-христиански...но вярвам в едно-вселената!

И аз съм от тази партия, вярвам във Вселената, вярвам в Мирозданието. Бог е в мен и аз съм в него.

умира куфара- тялото , а не ти! защото ти си съдържанието! :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #129 -: Август 03, 2010, 09:18:06 pm »
Според мен, за да бъде темата полезна и приятна се налага първо да се разяснят основни понятия и термини.
Признавам, че не съм добра в етнологията и фолклористиката, а основата е там.
Нека не забравяме, че българите сме хилядолетен народ, а корените на създателите ни (славяни и прабългари) са впити още по-дълбоко в древността.
Оттогава и до днес нашите предци са развили и запазили вярвания, обичаи, ритуали и традиционни практики, изразяващи отношението на човека към света.
За Бога кои сме ние, че да казваме кое е добре и кое зле? Кое е нормално и кое не? Нека оставим ритуалите на страна ако не сме в състояние да ги разберем или най-малкото ако не знаем почти нищо за тях и се ръководим от чутото неподплатено мнение.
Всеки има право на мнение, но понякога е добре да замълчим и да не си изказваме на всеослушание. Това е в сила най-вече, когато не сме подготвени с нужните доказателства. Така, че къде е разликата между ритуала и магията, нека се изказват тези, които имат нужните познания по въпроса.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #130 -: Август 03, 2010, 09:19:52 pm »

Не би трябвало, просто се връщаш при Него в първозданната си форма.
А това, че Бог е част от тленното ти тяло, не го прави смъртен. Както и това, че си част от Абсолюта, не прави тялото ти безсмъртно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #131 -: Август 03, 2010, 09:24:41 pm »
не ми трябва енергията на огъня, вятъра, водата и земята..даже и думи не ми трябват..нищо не ми трябва..и понеже нямам нужда от нищо, за да общувам с него, аз не съм зависима от нищо в това общуване..напълно безусловно..просто това, което съм аз и това, което е той, без никакви посредници и прекупвачи..пълна свобода, така, както е по Замисъла на Твореца.. :blink:

Брей! Недей така, ще го обидиш, човека. Той казва: " Огледай се и ще ме видиш навсякъде!"

*

Марая

• 28287
« Отговор #132 -: Август 03, 2010, 09:34:19 pm »
Според мен, за да бъде темата полезна и приятна се налага първо да се разяснят основни понятия и термини.
Признавам, че не съм добра в етнологията и фолклористиката, а основата е там.
Нека не забравяме, че българите сме хилядолетен народ, а корените на създателите ни (славяни и прабългари) са впити още по-дълбоко в древността.
Оттогава и до днес нашите предци са развили и запазили вярвания, обичаи, ритуали и традиционни практики, изразяващи отношението на човека към света.
За Бога кои сме ние, че да казваме кое е добре и кое зле? Кое е нормално и кое не? Нека оставим ритуалите на страна ако не сме в състояние да ги разберем или най-малкото ако не знаем почти нищо за тях и се ръководим от чутото неподплатено мнение.
Всеки има право на мнение, но понякога е добре да замълчим и да не си изказваме на всеослушание. Това е в сила най-вече, когато не сме подготвени с нужните доказателства. Така, че къде е разликата между ритуала и магията, нека се изказват тези, които имат нужните познания по въпроса.  

Дивна, всичко е магия ,защото магията е мисъл. чувала си за любовни магий предполагам , за магий за смърт ,за магий за здраве , за магий за раздяла.
не е важно за какво са ,те са продиктувани от мисълта на някого към някого или нещо.
преди години когато медицинските сестри на България бяха в Либийските затвори, бяха събрани три чудотворни икони от три манастира в катедралата АЛ.НЕВСКИ и беше приканен целокупния български народ на молебен за тях. три денонощия храма не затвори врати, опашките бяха километрични ,молитвата беше свързана именно с ритуал-цялото/народа/да се помоли за сестрите си. и чудото стана след дни!
това за мен беше магия-магията на мисълта. енергия е мисълта нищо друго.
Ритуала е нещо много лично , той има своита символика ,в него може да бъде включено всияко от цветотерапия ,през ботаника ,свещи ,минерали-скъпоценни ,полускъпоценни и каквото се сетиш!
Важна е мисълта ти ,каква е и къде е насочена ,какво искаш и как благодариш ,за да не е в противоречие със вселенските закони! защото тогава е страшно.

п.п. магията стига там където има енергиен пробив. говорч за всяка магия!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #133 -: Август 03, 2010, 09:48:36 pm »
утре е ден на меркурий! запалете една жълта свещ , ако искате да чуете добра вест , помолете вселената да ви я донесе.
направете нещо за някое дете , за някой студент и се усмихнете! :72: :58:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #134 -: Август 03, 2010, 09:58:38 pm »
но ти можеш да вярваш, че си каквото си искаш..просто така се отказваш от някои свои права и свободи

ДПС - "Движение за Права и Свободи".  ;D

« Отговор #135 -: Август 03, 2010, 10:03:41 pm »
  Усещам, че всички говорим за едно и също нещо, само че на различни женски езици.

*

Vision

• 3523
« Отговор #136 -: Август 03, 2010, 10:04:12 pm »
но ти можеш да вярваш, че си каквото си искаш..просто така се отказваш от някои свои права и свободи

ДПС - "Движение за Права и Свободи".  ;D

ех, как знаех, че ще реагираш на това  :P..трябваше да го спомена в кавички, за да не пускаш сега този ''празен'' постинг.. :P

как я няма сега Вещата да ми помогне в скубането.. ;D

*

Nebesna

« Отговор #137 -: Август 03, 2010, 10:06:10 pm »
утре е ден на меркурий! запалете една жълта свещ , ако искате да чуете добра вест , помолете вселената да ви я донесе.
направете нещо за някое дете , за някой студент и се усмихнете! :72: :58:

Утре ще си водя студентката на женски доФтор за сефте, профилактично...нали вечер си ляга при човек от мъжки пол? :57:

*

Vision

• 3523
« Отговор #138 -: Август 03, 2010, 10:06:46 pm »
  Усещам, че всички говорим за едно и също нещо, само че на различни женски езици.

аз си начешах мерка, сега мога да си легна добре изтощена писмено..добре, че не си говорим по микрофона, че трябваше да кажа задоволена ор*лно..а това е мръсна дума и има цензура.. ;D майтапче, весело ми е, лека нощ.. :blink:

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #139 -: Август 03, 2010, 10:18:32 pm »
защото ти си личност със свободна воля дори и да не вярваш в това..

Къде ми е свободната воля? Нито съм се родил по своя воля, нито ще умра по своя воля. Тая самозаблуда за "свободната воля" е една от най-разпространените. :mellow: