Здравей Гост

:)

• 84 Отговора
  • 14435 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:8-ми дом и "параноите"
« Отговор #40 -: Август 05, 2010, 05:45:49 pm »
За екзалтация на Хирон не съм се замисляла, но разположението му в 8ми дом със сигурност говори за засилена фаталност на кармата. А също, според някои автори за силна доза прикритост и склонност в напредването в живота да се борави с техники, способни да навредят на други хора...

Астероид бил ,малък бил ;D ;D , а какви бели прави не е истина. Права си Белика ,при Плутон нищо не остава без да е забелязано , в смисъл , че след неговата *намеса* нещата са край и ново начало. Аз не случайно казвам периода след плутон , докато при Хирон нещата са тихи ,но също не по-малко безкомпромисни! И докато при Плутон болката преминава ,защото е трансформирана в свобода и или радост ,то при Хирон моста е останал ,като връзка от един край към едно ново начало или едно ново начало към своя край съпроводено с много и незаслужена болка и обида от другите-8-ми дом.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #41 -: Август 05, 2010, 05:48:07 pm »
аз съм пълен изрод с тези си аспекти  ;D
якоооо..аз може ли да спамя? Нали при сватбата по кино се казва,че ''всичко мое е и твое''и обратното... ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Август 05, 2010, 05:49:33 pm »
на мен ми стана много смешно с тази тема..първо,че е прототипна на останалите -стотин и провокира почти същите разсъждения..второ-смешно ми е по принцип цял ден,май съм пила от Русенската вода  ;D
Темата ще бИде изтрита още при създаването и замисъла беше такъв в последствие..просто ме провокираха

.. само да си поспамя още малко с широко около врата  ;D

Убих те ,само да имаш късмет! имаш ли идея ,колко размисли съм вложила ,а ? да не мислиш , че е копи-пейст!!! :angry: Тоя труд ,да не е шега работа! при мен мисловния процес е асоциран от нещо и тръгва в тая посока. като художник съм не мога да си прерисувам картината. Крис много ще се расърдя ,ако я изтриеш! сериозно!!!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #43 -: Август 05, 2010, 05:52:07 pm »
аз обичам да вкарвам ред,може да ти събера мненията и да ги вкарам в другите теми ако искаш.Има неща,които си заслужават.. :blink:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #44 -: Август 05, 2010, 05:58:58 pm »

Астероид бил ,малък бил ;D ;D ,

А къФ голям го вади, ааа?  :rolf: :rolf: :rolf:

*

Марая

• 28287
« Отговор #45 -: Август 05, 2010, 06:01:47 pm »
Убих те ,само да имаш късмет! имаш ли идея ,колко размисли съм вложила ,а ? да не мислиш , че е копи-пейст!!! :angry: Тоя труд ,да не е шега работа! при мен мисловния процес е асоциран от нещо и тръгва в тая посока. като художник съм не мога да си прерисувам картината. Крис много ще се расърдя ,ако я изтриеш! сериозно!!!
Марая с ръка на сърцето ти казвам, че единствената причина да не изтрия темата още докато беше на първа страница е твоето първо включване по нея.
И за това я оставих "уж" още малко, но тя се поразви и така ..
ако от това зависи живота ми предпочитам да уважа трудът ти  ;D
..знам колко труд се полага при писането на дадено мнение/особено ако е с ясна насоченост/

Така, че ще я оставя да блещука измежду стотиците други ..  :blink:
йей пък и нали мога да си спамя тука   :P

много благодаря! :-[ :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Август 05, 2010, 06:12:51 pm »
аз обичам да вкарвам ред,може да ти събера мненията и да ги вкарам в другите теми ако искаш.Има неща,които си заслужават.. :blink:

нещо силно девишко или козирогато намирисвам тук! ;D :P
всъщност нямам спомени да съм ти виждала визитката! ;D

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Август 05, 2010, 06:29:01 pm »

нещо силно девишко или козирогато намирисвам тук! ;D :P
всъщност нямам спомени да съм ти виждала визитката! ;D
Tя е синтетичен Козирог с девишки Меркурий и Луна там  ;D

ей ,много съм дОбра бе :-[ ;D ;D ;D, малееее ,колко ми е силно ЕГОТО! ;D ;D
Сега вече без маитап мога да кажа , че просто си личи! личи си структурата ,мисълта ,целта и посоката й!

*

Divna

« Отговор #48 -: Август 05, 2010, 06:30:22 pm »
8ми дом ми е в Близнаци. Там са Сатурн, Вертекс, Палас и Несус.
Не съм си разучила още радикса (в процес на изследване е), но мога да кажа, че ако съм обзета от някаква тревожност, то тя бързо отшумява. Сатурн ме кара да се задълбоча в търсенето на причините и след преминаване на паниката да се средоточа върху процеса на решаване на проблема. Сатурн е кармична планета и е в кармичен дом. Мисля че ми помага да мога да виждам нещата от сериозната им гледна точка. Дава ми сила, постоянство, мъдрост, издражливост и натрупване на опитност в така наречените нелеки моменти от живота.
От към финансова гледна точка, Сатурн ми поставя ограничения. Ясно е, че мога само да си мечтая за унаследяване на имоти и т.н. В тая насока няма с какво да ме зарадва. Няма да унаследя никого и парите в живота ми ще бъдат тия, които сама съм спечелила.
Сатурн ми помага обаче в секса. Още от ранна възраст в мен е кодирана идеята, че сексът е нещо сакрално. Абсурдно е да си представя, че мога да бъда с някого само заради физическото удоволствие или както младежите казват, заради спорта. В живота ми липсват мимолетни сексуални връзки, така характерни за Близнаци на К8.  
Вертекс, Палас и Несус не съм ги разучила все още.

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Август 05, 2010, 06:36:06 pm »
8ми дом ми е в Близнаци. Там са Сатурн, Вертекс, Палас и Несус.
Не съм си разучила още радикса (в процес на изследване е), но мога да кажа, че ако съм обзета от някаква тревожност, то тя бързо отшумява. Сатурн ме кара да се задълбоча в търсенето на причините и след преминаване на паниката да се средоточа върху процеса на решаване на проблема. Сатурн е кармична планета и е в кармичен дом. Мисля че ми помага да мога да виждам нещата от сериозната им гледна точка. Дава ми сила, постоянство, мъдрост, издражливост и натрупване на опитност в така наречените нелеки моменти от живота.
От към финансова гледна точка, Сатурн ми поставя ограничения. Ясно е, че мога само да си мечтая за унаследяване на имоти и т.н. В тая насока няма с какво да ме зарадва. Няма да унаследя никого и парите в живота ми ще бъдат тия, които сама съм спечелила.
Сатурн ми помага обаче в секса. Още от ранна възраст в мен е кодирана идеята, че сексът е нещо сакрално. Абсурдно е да си представя, че мога да бъда с някого само заради физическото удоволствие или както младежите казват, заради спорта. В живота ми липсват мимолетни сексуални връзки, така характерни за Близнаци на К8.  
Вертекс, Палас и Несус не съм ги разучила все още.

Дълбока старост ще доживееш Дивна , и още нещо...,с младежки дух ,ще бъдеш докрай!

*

Vision

• 3523
« Отговор #50 -: Август 05, 2010, 07:29:31 pm »
мисля , че трябва да се прави разлика м/у фобия и параноя.
фобия според мен е конкретика , а параноя е перманентен страх. :unsure:

фобия е силен, ирационален страх, а параноя е свръхценна идея, много често за преследване, но има и други..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #51 -: Август 05, 2010, 07:32:06 pm »
Най-нелогично за страх ми звучат домовете 1-ви, 5-ти и 8-ми.   ;D
Какъв страх като това са най-добрите воини Овен, Лъв и Скорпион.
И планетите Марс, Слънце, и Плутон, но все пак Скорпа е и тясно свързан с Марс.

аз мисля, че фобиите са по нептун, а параноите по плутон и съответно 12-ти и 8-ми домове..

« Отговор #52 -: Август 05, 2010, 07:35:42 pm »
  Правя обобщение за себе си: хората, които страдат от фобии, не са параноици, но тези, които са параноици - страдат от фобии...Значи, аспектите, които отговарят за фобиите трябва да се включат при разглеждането на параноята + Меркурий в кофти положение в картата или силно подчертан, както и аспектите му с  Нептун. Визирам положителните аспекти, където енергията е сливане и завихряне, докато при квадрата и опозицията е действие, мъчещо се да прескочи ограниченията и опъванията. Май пак не можах да изразя абстрактната си мисъл...Ама ще усетите на къде бия... :P

*

Vision

• 3523
« Отговор #53 -: Август 05, 2010, 07:40:51 pm »
 Правя обобщение за себе си: хората, които страдат от фобии, не са параноици, но тези, които са параноици - страдат от фобии...Значи, аспектите, които отговарят за фобиите трябва да се включат при разглеждането на параноята + Меркурий в кофти положение в картата или силно подчертан, както и аспектите му с  Нептун. Визирам положителните аспекти, където енергията е сливане и завихряне, докато при квадрата и опозицията е действие, мъчещо се да прескочи ограниченията и опъванията. Май пак не можах да изразя абстрактната си мисъл...Ама ще усетите на къде бия... :P

параноиците не страдат от фобии..причината за тях е различна, ако в един човек ги има и двете, все едно ще е болен от две болести, макар че думата тук е условна, защото фобията не е болест..

*

Vision

• 3523
« Отговор #54 -: Август 05, 2010, 07:46:42 pm »
Дай ми една основателна причина за Плутон и параноя..
само без тея с трансформациите щото вече ги видях тях.. ;D

параноична идея е наприемр, че те следят, че има заговор срещу теб, че някой ти вреди умишлено и целенасочено..това е някакво ниско проявление на плутон с неговият стремеж да разкрива тайни, загадки и конспирации..той рови, рови и като няма ресурс да зарови в дълбокото на тайнствата, се разлива в блатото..параноичната идея е свързана и с егото, но не и със слънцето, защото ако не си важен, като се изкараш следен от ЦРУ, ставаш важен, някой по- различен от дребна въшка..а защо мисля, че не е със слънцето..защото слънцето осветява, а тук имаме тайни, скрити неща, които контролират човека, манипулират поведението му..

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #55 -: Август 05, 2010, 07:52:01 pm »
Странно Белика и аз много си мисля за Хирон и връзката му с 8-ми дом.
Дали не екзалтира там? :-\

Хирон е много силен в 8 дом-остави определенията като екзалтациите,просто съм го наблюдавал в много карти!За мен няма по-сложен и силен Хирон от този в 8 дом (по отношение на темите му свързани с болката).И е напълно нормално,защото Хирон е мост,свързващ фактор,а в 8 дом се намира най-тесният обмен по принцип-партньор,астрал,егрегор,затворени общества.Тук чуждата болка се изживява като своя,кризите отвън навлизат много навътре,има много ранявания.

Много зле е комбинацията Хирон в 8 дом в знака Рак.

/

А иначе темата още я чета,но не знам дали е от Луната в Близне,ама много разпиляно и несвързано пишете,още се опитвам да схвана смисъла  :o :P

*

Vision

• 3523
« Отговор #56 -: Август 05, 2010, 07:54:08 pm »
Хирон е много силен в 8 дом-остави определенията като екзалтациите,просто съм го наблюдавал в много карти!За мен няма по-сложен и силен Хирон от този в 8 дом (по отношение на темите му свързани с болката).И е напълно нормално,защото Хирон е мост,свързващ фактор,а в 8 дом се намира най-тесният обмен по принцип-партньор,астрал,егрегор,затворени общества.Тук чуждата болка се изживява като своя,кризите отвън навлизат много навътре,има много ранявания.

Много зле е комбинацията Хирон в 8 дом в знака Рак.

/

А иначе темата още я чета,но не знам дали е от Луната в Близне,ама много разпиляно и несвързано пишете,още се опитвам да схвана смисъла  :o :P

моя хирон в осми дом, овен, току що екзалтира, като прочете написаното.. ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #57 -: Август 05, 2010, 08:05:13 pm »
Ето какво пише в уикито за параноята освен това дето сте дали:

В медицината терминът може да означава психично заболяване, характеризиращо се със специфична система от илюзии, без нарушения на когнитивните функции.

Илюзиите са по Нептун-системите са по Сатурн.Така че не помня кой беше казал в началото на темата за Сатурн-Нептун връзката,но вероятно е прав.
Това по отношение на планетите.

Плюс това аз мисля,че всяка параноя съдържа един засилен страх от загуба на контрол (Сатурн),който изкривява възприята (Нептун,Луна).
Плутон също е свързан с маниите за контрол,но не мисля,че при него има някаква форма на илюзия,той по-скоро ще преекспонира значението на нещото, ще има тотална фиксация върху него.

За домовете-параноята може да се прояви по темата на всеки един дом-някои може да станат параноици за децата си (5ти дом),други от авторитети (10дом) и т.н. и явно ще има данни за това в натала.

Примерно аз имам 8 дом в Овен (само с една Палада там),управителят Марс е точно на К6-ако някога ме гони параноя,то е само за здравето ми или за котката ми  ;D Макар че изгр Дева и тя си дава своя дан.

А и да допълня,че вероятно трябва винаги да се разглежда и 1ви дом-защото там е очевидното поведение,а една параноя често не остава скрита.На мен Марс ми прави куинконс с АСЦ и е в съвпад с управителя Меркурий.При мен моментите на параноя са повече в ума и не толкова емоционални,но могат да се изразят в поведението ми.Сатурн е в тригон с Марс/Меркурий,Нептун е полуквадрат с Мерка.

*

Марая

• 28287
« Отговор #58 -: Август 05, 2010, 08:37:50 pm »
Ето какво пише в уикито за параноята освен това дето сте дали:

В медицината терминът може да означава психично заболяване, характеризиращо се със специфична система от илюзии, без нарушения на когнитивните функции.

Илюзиите са по Нептун-системите са по Сатурн.Така че не помня кой беше казал в началото на темата за Сатурн-Нептун връзката,но вероятно е прав.
Това по отношение на планетите.

Плюс това аз мисля,че всяка параноя съдържа един засилен страх от загуба на контрол (Сатурн),който изкривява възприята (Нептун,Луна).
Плутон също е свързан с маниите за контрол,но не мисля,че при него има някаква форма на илюзия,той по-скоро ще преекспонира значението на нещото, ще има тотална фиксация върху него.

За домовете-параноята може да се прояви по темата на всеки един дом-някои може да станат параноици за децата си (5ти дом),други от авторитети (10дом) и т.н. и явно ще има данни за това в натала.

аз виновен ,казва МОЙТО ЕГО!
 ;D ;D ;D КАЗАХ ГО ,ЩОТО ЦЯЛ ДЕН МИСЛЯ ПО ВЪПРОСА! ;D ;D ;D
А ЗА ДОМОВЕТЕ СИ МНОГО ПРАВ!
БРЕЙЙЙЙ,СИНАСТРИЧЕН УРАН В СЪВПАД С АСЦ МНОГО МОЖЕ!

« Отговор #59 -: Август 05, 2010, 08:41:29 pm »
е добре де аз като имам упр.на 8 Овен в 1 дом  ще ме гони параноя от самата себе си
дан не си скоча ли :rolleyes:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...