Ето какво пише в уикито за параноята освен това дето сте дали:
В медицината терминът може да означава психично заболяване, характеризиращо се със специфична система от илюзии, без нарушения на когнитивните функции.Илюзиите са по Нептун-системите са по Сатурн.Така че не помня кой беше казал в началото на темата за Сатурн-Нептун връзката,но вероятно е прав.
Това по отношение на планетите.
Плюс това аз мисля,че всяка параноя съдържа един засилен страх от загуба на контрол (Сатурн),който изкривява възприята (Нептун,Луна).
Плутон също е свързан с маниите за контрол,но не мисля,че при него има някаква форма на илюзия,той по-скоро ще преекспонира значението на нещото, ще има тотална фиксация върху него.
За домовете-параноята може да се прояви по темата на всеки един дом-някои може да станат параноици за децата си (5ти дом),други от авторитети (10дом) и т.н. и явно ще има данни за това в натала.
Примерно аз имам 8 дом в Овен (само с една Палада там),управителят Марс е точно на К6-ако някога ме гони параноя,то е само за здравето ми или за котката ми

Макар че изгр Дева и тя си дава своя дан.
А и да допълня,че вероятно трябва винаги да се разглежда и 1ви дом-защото там е очевидното поведение,а една параноя често не остава скрита.На мен Марс ми прави куинконс с АСЦ и е в съвпад с управителя Меркурий.При мен моментите на параноя са повече в ума и не толкова емоционални,но могат да се изразят в поведението ми.Сатурн е в тригон с Марс/Меркурий,Нептун е полуквадрат с Мерка.