Много ми е актуална тази тема, защото точно преди месец завърши трети рунд между транзитния Сатурн и Венера.
Относно транзита,мога да кажа, че ми засегна работата ( натална Венера в шести дом , която също така е на к7 ), естествено най-потърпевши ми бяха колегиалните взаимоотношения, след тях по - близките ми контакти, също да не говорим за финансите и красотата. Освен да редуцира друго не може Сатурн

Единственото позитивно, което извлякох, освен че доста поизтрезнях с този транзит, при все че имам съвпад на Нептун и Венера, и тъй като винаги съм търсила стойностните взаимоотношения, на този етап вече всички, които не са способни да ми ги предложат автоматично отпадат от листата, изобщо не си хабя труда, да съм мека и дипломатична, да се стремя да поддържам изкуствено отношения, които по никакъв начин не са отполза и на двете страни, отиват в графа социални контакти, даже някои ги кастрирах и от социалните контакти, гледам да не си хабя времето напразно с тях, а тези , които успяват да ми предложат насреща истински и неподправени взаимоотношения, по всякакъв начин се стремя да ги запазя дълготрайни.
Това поизтрезняване не ме е направило студена и ограничена в никакъв случай, огнената ми натура не може да се промени, но съм по дистанцирана, по разумна, и знам как и с кого мога да общувам. Понякога се налага и да покажем една суровост, за да може отсрещната страна да получи добър огледален образ , за да схване, че някои неща излизат извън границите, а със Сатурн да поставяш граници, да показваш на някого как да си научи урока е лесно, както аз си уча моите, така мога да покажа и на другия кои са неговите уроци.