Здравей Гост

Транзитен Сатурн в аспект с Венера

• 305 Отговора
  • 55587 Прегледи
Re:Сатурн в аспект с Венера
« Отговор #20 -: Август 29, 2010, 02:20:22 pm »
Искам ми се по-подробно да разгледаме как тр. Сатурн влияе на натална Венера. темата не е само за рождените аспекти. Нека се включат и тези, които нямат рожден такъв по наблюдения от транзити.

при съвпад на тр Сатурн с нат Венера в 11 дом (Венера управлява ДЦ и 12 дом, Сатурн 3) моята най-добра приятелка срещна "мъжа на живота си", с когото в момента живея заедно и вероятно ще се сгодят в най-скоро време, на мен също ми предстои подобен съвпад, но за него ще споделя октомври месец. Пропуснах да кажа, че в наталните карти и на двете ни има секстил между Сатурн и Венера.
« Последна редакция: Август 29, 2010, 02:25:54 pm от issidorra »
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #21 -: Август 29, 2010, 02:22:57 pm »
Искам ми се по-подробно да разгледаме как тр. Сатурн влияе на натална Венера. темата не е само за рождените аспекти. Нека се включат и тези, които нямат рожден такъв по наблюдения от транзити.

Аз имам полуквадрат в натала м/у венера и сатурн.
Саурн е упр. на 2-ри дом , а се намира в 3-ти дом . Венера е упр. на дсц ,на 6-ти и 11-ти , а е анаретна и е във втори дом в знака козирог , т.е сатурн е неиния диспозитор.Венера е на трон по дом.
С венера в козирог чувставата ми са постоянни ,резервирани ,скрити ,неясни за този към когото са адресирани. Сериозна и отговорна съм , премислям ползите и вредите от всяка връзка. Понякога показвам студенина и безразличие , което далеч не е свързано с чувствата ,които изпитвам...
Сатурн в риби  е несигурен и нестабилен ,много чувствителен.
Аспекта м/у двете планети е скрит и труден и показва в общи линии много от тайните и трудни неща в сферата на близките взаимоотношения.
Сатурн е преминал през венерата 1991г, раждане на Викито и сключване на брак! погледнах и прогресивната луна :o точен съвпад к5- овен упр. марс се намира във Козирог в екзалтация и няма един лош аспект. Това е единствения брак в който съм била щастлива....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #22 -: Август 29, 2010, 02:23:18 pm »
Чела съм, а и имам свои наблюдения, че Венера в твърд аспект със Сатурн търпят унижения и изневери в брака, заради материалното благополучие и не се развеждат.
изневяра бих простила, но унижение -не!
за мен е важно партньорът ми да се държи добре с мен, да ме ласкае, да ми помага и да знам, че  каквото и да се случва мога да разчитам на него.
Имам квадрат на Венера със Сатурн в натала. И аз такива работи не търпя!... Парите и престижа на партньора не ме интересуват, нито търся по-опитен (възрастен) или по-млад. Нещо, което също се преписва на твърдите аспекти Венера-Сатурн.
« Последна редакция: Август 29, 2010, 02:27:23 pm от Mirabella »

« Отговор #23 -: Август 29, 2010, 02:24:24 pm »
За Луна в съвпад със Сатурн и аз имам същите наблюдения, търпят какво ли не, заради престижа и притежанието в м-лен смисъл.
По натал имам тригон на Сатурн и Венера, не съм забелязала да ми е помогнал особено, он може да е заради Луна на ДСц Овен. При квадрат на транзитен Сатурн към нат. Венера напуснах мъжа си.

« Отговор #24 -: Август 29, 2010, 02:26:57 pm »
Чела съм, а и имам свои наблюдения, че Венера в твърд аспект със Сатурн търпят унижения и изневери в брака, заради материалното благополучие и не се развеждат.
Интересното при мен е,че и съпруга ми и има същия аспект в натала.
За себе си мога да кажа ,че не бих търпяла унижение за нищо на света.
Изневярата би унищожила брака ми, не мога да я простя, нито да я преглътна.
Прекалено съм горда и си знам "цената".

За транзитен Сатурн имам наблюдения върху няколко човека,но сега се сещам за един,който при транзит на Сатурн през натална Венера в Лъв реши да се ожени след дългогодишна връзка т.е да я узакони.Сатурн му упр. 7 дом в натала и се намира в първи в заточение в Рак.
« Последна редакция: Август 29, 2010, 02:42:23 pm от Lina_re »

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #25 -: Август 29, 2010, 02:27:53 pm »
когато тр. Сатурн ми е минал през нат. Венера започнах връзката с мъжа ми.
сега пък сол. венера ми е в съвпад със сатурн и се чудя какво е значението - съвпада е абсолютно точен в 11 натален дом, а сол. Венера е в 9 дом.
забравих да допълня, че Венера ми управлява АЦ, 7 и 12 дом.
тук астрологията напълно работи!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Август 29, 2010, 02:28:05 pm »
Другата (положителната) страна на аспекта Луна/Сатурн е изключителна лоялност към партньора и близките. В един момент обаче лоялността добива друг израз - себичност и тенденция към задушаваща /манипулативна/ любов, към потисничество (поради коментирания вече страх от отхвърляне, изоставяне).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Август 29, 2010, 02:31:48 pm »
Другата (положителната) страна на аспекта Луна/Сатурн е изключителна лоялност към партньора и близките. В един момент обаче лоялността добива друг израз - себичност и тенденция към задушаваща /манипулативна/ любов, към потисничество (поради коментирания вече страх от отхвърляне, изоставяне).

същите наблюдения, като аспектът е съвпад. Разликата е само, че верността към партньора се появява само, когато партньорът боготвори субекта, за близките роднини по кръвна линия не е така.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #28 -: Август 29, 2010, 02:33:03 pm »

мъжът ми има Луна секстил Сатурн (рак- телец) - написаното го описва много точно, въпреки че Слънцето му е във Водолей и има стелиум в Стрелец и не би трябвало да е такъв и не е по принцип, само спрямо мен проявява тези качества.

*

Uran

• 6041
« Отговор #29 -: Август 29, 2010, 02:33:30 pm »

Имам същите наблюдения и за Луна в твърд аспект със Сатурн.
Много неща са готови да преглътнат в името на материалната сигурност. Е, и при тях идва момент, в който чашата прелива, но им е трудно да прекъснат отношения от раз. Решението (окончателно) обикновено се взема след дълъг период на тровене и самонатравяне.

Потвърждавам го.
За тази карта съм говорила при др. обстоятелства.
Лъвската и Венера не иска да загуби статуса си и търпи брак, в който Е НЕЖЕЛАНА.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #30 -: Август 29, 2010, 02:34:06 pm »
Имам квадрат Луна / Сатурн -но никога не съм търпяла някого,
заради материалната сигурност - предпочитам да си я изработя сама,
никога не съм започвала връзка заради материални интереси - Луна- 12 дом.

По темата - Сатурн /Венера - имам позната с натален съвпад Сатурн/Венера
в 8-дом -има много сполучлив брак с отговорен мъж на висока позиция.
Естествени минерали и амулети

« Отговор #31 -: Август 29, 2010, 02:34:31 pm »
Познавам жена с такъв съвпад и имам наблюдения.
Не и е лесно определено.При нея този аспект се е проявил в ранното и детство и е оставил отпечатък за цял живот.

същите наблюдения, като аспектът е съвпад. Разликата е само, че верността към партньора се появява само, когато партньорът боготвори субекта, за близките роднини по кръвна линия не е така.
Това важи и за жената,която познавам.Тя е със слънце в стрелец и съвпада е в козирог,силен сатурн и слаба луна.Изводите на вас.

*

Divna

« Отговор #32 -: Август 29, 2010, 02:43:16 pm »
Небесна, благодаря за хубавата темата! Тя е изключително актуална за мен, защото много скоро тр. Сатурн ще е в съвпад с наталната ми Венера. Имала съм този съвпад в детството ми, но нямам спомени какво се е случило тогава. Сега обаче се мъча да игнорирам събитието и в същото време тайничко се надявам да ми донесе нещо положително, като да срещна например бъдещия мъж, с когото да желая да прекарам остатъка от живота си  :rolleyes:.
В радикса Венера е управител на 7 и 12 дом и се намира в 11, на трон е по знак и е в съвпад със Слънце, Плутон, Уран, Лилит, в тригон със Сатурн/точен/, Марс, СЛВ,  в секстил с Юпитер и Нептун и в семисекстил с Луна. В общи линии липсва само аспект с неаспектирания ми Меркурий.

На рожденният ми ден е точния съвпад Сатурн/Венера, тогава тр. Венера е в точен съвпад с нат. Луна, тр. Марс в точен съвпад с нат. АЦ, тр. Плутон в секстил с нат. АС и тригон с нат. ДЦ... Все хубави транзити, но един Господ знае какво ще се случи и дали въобще нещо ще се случи  :-[.

*

Рая

• **
  • 1094
Re:Транзитен Сатурн в аспект с Венера
« Отговор #33 -: Август 29, 2010, 02:46:13 pm »
Дивна, бъди сигурна, че ще се случи!
На мен ми се случи, точно когато най-малко го очаквах и не съм го планувала.

*

Divna

« Отговор #34 -: Август 29, 2010, 02:55:40 pm »
Дивна, бъди сигурна, че ще се случи!
На мен ми се случи, точно когато най-малко го очаквах и не съм го планувала.

Дано, Рая! Дано е така. Но индийската друго казва. Според нея за сериозно обвързване и дума не може да става  :'(. Било е каквото било. От тук нататък - самота.

*

Divna

« Отговор #35 -: Август 29, 2010, 03:22:11 pm »
Благодаря, Белика!

И аз ти пожелавам да имаш щастието да създадеш семейство, защото аз съм преминала през това и знам колко е хубаво да чувстваш, че си обичана и подкрепяна всекидневно. Животът е много по-спокоен и красив в атмосферата на любящия мъж и дечицата около теб.

Всеки има право да бъде щастлив и пожелавам от сърце на всички да бъдат щастливи! Радвам се на чуждото щастие, защото то ме прави и мен щастлива.

« Отговор #36 -: Август 29, 2010, 03:24:41 pm »
Сега имах малко време да си потърся съвпада на тр. Сатурн с Венерата - нищо особено, нито любов, нито нито чудо!
Юпитер У3 ми е бил на ДСЦ, Марс У7 на АС... нищо  :(

*

Divna

« Отговор #37 -: Август 29, 2010, 03:31:41 pm »
Сега имах малко време да си потърся съвпада на тр. Сатурн с Венерата - нищо особено, нито любов, нито нито чудо!
Юпитер У3 ми е бил на ДСЦ, Марс У7 на АС... нищо  :(

И аз така си мисля, че аспекта няма да има никакво проявление и при мен. Просто спрях да се надявам на каквото и да е. По-добре да нямам никакви очаквания, отколкото след това да остана разочарована.
Освен това в радикса нямам никаква предпоставка за многобрачие.   

« Отговор #38 -: Август 29, 2010, 03:33:20 pm »
засичала ли си с прогресиите и солара? Не знаеш откъде ще изкочи зайчето...

*

Инти

• 2068
« Отговор #39 -: Август 29, 2010, 03:57:10 pm »
Много ми е актуална тази тема, защото точно преди месец завърши трети рунд между транзитния Сатурн и Венера.

Относно транзита,мога да кажа, че ми засегна работата ( натална Венера в шести дом , която също така е на к7 ), естествено най-потърпевши ми бяха колегиалните взаимоотношения, след тях по - близките ми контакти, също да не говорим за финансите и красотата. Освен да редуцира друго не може Сатурн :P

Единственото позитивно, което извлякох, освен че доста поизтрезнях с този транзит, при все че имам съвпад на Нептун и Венера, и тъй като винаги съм търсила стойностните взаимоотношения, на този етап вече  всички, които не са способни да ми ги предложат автоматично отпадат от листата, изобщо не си хабя труда, да съм мека и дипломатична, да се стремя да поддържам изкуствено отношения, които по никакъв начин не са отполза и на двете страни, отиват в графа социални контакти, даже някои ги кастрирах и от социалните контакти, гледам да не си хабя времето напразно с тях, а тези , които успяват  да ми предложат насреща истински и неподправени взаимоотношения, по всякакъв начин се стремя да ги запазя дълготрайни.

Това поизтрезняване не ме е направило студена и ограничена в никакъв случай, огнената ми натура не може да се промени, но съм по дистанцирана, по разумна, и знам как  и с кого мога да общувам. Понякога се налага и да покажем една суровост, за да може отсрещната страна да получи добър огледален образ , за да схване, че някои неща излизат извън границите, а със Сатурн да поставяш граници, да показваш на някого как да си научи урока е лесно, както аз си уча моите, така мога да покажа и на другия кои са неговите уроци.