Здравей Гост

Транзит на планета през дванадесети дом

• 25 Отговора
  • 4127 Прегледи
*

Nebesna

Транзит на планета през дванадесети дом
« -: Септември 02, 2010, 08:15:50 pm »
А общо взето като погледна отстрани живота си - излиза че съм вечната самотница...Сатурн в 12 дом.

Сатурн в  12-ти показва как ще си прекарваш времето, когато си сама със себе си и когато си лица в лице с Бог и какви са скритите ти сили и вътрешни ресурси. Нали казват, че това е домът на доброволната или принудителната изолация. Сатурн тук показва как ще се чувстваш в изолация и откъде можеш да намериш помощ. Аз като имам Стрелец на върха на 12-ти, да не мислиш, че съм цъфнала и вързала.
« Последна редакция: Септември 02, 2010, 09:15:23 pm от Небесна »

*

Nebesna

Re:Дванадесети дом в натала
« Отговор #1 -: Септември 02, 2010, 08:19:28 pm »
Провокирана от написаното от Дейзи, бих искала да разгледаме по-подробно значението на 12-ти дом в хороскопа. Някои астролози го норичат кошче, други виждат в него скритите сили на човека. Този дом се включва, когато сме насаме със себе си и когато се изправим пред собствената си съвест. това е домът на себеотричането и посвещаването на една по-висша, надличностна карма. Това е домът на доброволната или принудителната изолация, когато човек е длъжен да преосмисли живота си. Защо сме най-уязвими в 12-ти дом?

*

Nebesna

« Отговор #2 -: Септември 02, 2010, 08:51:36 pm »
Да започна първа. Моят 12-ти дом е кратък - само 19 градуса и стига да няма ретро движение, транзитите на тежки планети минават бързо. На върха е Стрелец, знакът който ми е на асцендента, следователно при мен делата на 1-ви и 12-ти дом са свързани. Стрелецът се управлява от Юпитер и минава за оптимист. В това има много голяма доза истина. Оптимизмът ми помага да не падам духом, иначе бих рухнала. Често имам усещането, че някаква по-велика от мен сила ме следи, когато трябва да правя своите морални избори...Когато съм сама и трябва да се справям с морални дилеми, най-често намирам утеха в книгите и най-вече търся нова философия, която да ми помогне да намеря своя път. (по Стрелеца и по Юпитер) и докато не намеря, не се успокоявам психически.

Преди известно време, когато направих грешен избор (смених си работата с неподходяща и съжалих), получих странен психологически симптом - не можех да виждам, имах проблем с очите, даже не можех хората да гледам в очите. Тогава много ми помогна философията на Норбеков за прошката. Когато простих на самата себе си за това че съм сгрешила, зрението ми се възстанови напълно. Тогава осъзнах, че самообвинението ми е било причина да се чувствам така....не съм можела да понеса вината, че сама си бях навредила на здравето, заради неподходящата за мен работа. Последва период на принудителна изолация от 1-2 месеца и връщане на старата работа на по-висока длъжност и с гордо вдигната глава. Но, докато бях в самота и се възстановявах, както винаги в такива периоди, разчитах най-вече на философията. През цялото това време, наред с другите важни транзити, Лилит е транзитирала през моя 12-ти дом.

Вие как прекарвате изолацията, в зависимост от знака на върха на 12-ти дом?

*

Nebesna

« Отговор #3 -: Септември 02, 2010, 08:53:42 pm »
Вече има теми за 12 дом,които са широко обсъждани.

къде? Търсих и не намерих. Би било справедливо, ако и на приятелката си правеше толкова стриктни забележки.
Дай линкове, новите да четат и да се включват (ако искаш, разбира се, не те задължавам).

*

Инти

• 2068
« Отговор #4 -: Септември 02, 2010, 08:55:24 pm »
Тъкмо щях и аз да напиша, че има такава тема , ама Синухе ме изпревари.

Върха на 12 дом ли се казваше темата или нещо такова.

*

Инти

• 2068
« Отговор #5 -: Септември 02, 2010, 08:58:00 pm »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #6 -: Септември 02, 2010, 08:59:55 pm »
Тази другата е от 2007. Ще ги съвместим някак. Остави я, интересна е, а и има нужда от нея със сигурност.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #7 -: Септември 02, 2010, 09:03:43 pm »
Вие как прекарвате изолацията, в зависимост от знака на върха на 12-ти дом?

Моят 12-ти се управлява от Луна в Рак, 11-ти в разходящ 7* :soe: :sat: У6ти и У7ми и разходящ  :kva: :plu: У4ти, апликиращ тригон към Меркурий в 4ти, Скорпион, У2ри и 11ти.

Изолирам се в къщи пред компа или с книга и не не ми пречи, защото си намирам занимания. Като че ли най-добре си почивам като задоволявам любопитството си с проучване на някаква тема.  :rolleyes: При мен изолацията върви гарнирана с любопитство, а не с апатия и вероятно затова не ми е било продължително болезнено в такъв период. Иначе и аз си имам своите депресивни моменти. :-[

Ми ще я изтрия тогава...Аз не намерих, макар да търсих по различни ключови думи, а не исках да спамя в друга тема.

Ми хубаво, че има линк. Който иска нека чете старата. Тук да си пишем наново.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Септември 02, 2010, 09:11:46 pm »
 По този повод -истински духовните хора немогат да бъдат наказани с изолация/затвор защото те имат Вселената в ума си. ("Изкуплението Шоушенк")

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Септември 02, 2010, 09:14:50 pm »
Ще променя заглавието на темата, за да не се дублира.

А нещо странно случвало ли ви се е при транзит на тежка планета през 12-ти дом?
При транзит на Плутон през моя 12-ти дом, някакъв странен тип ми се обаждаше по телефона с преправен глас, за да обижда. Така и не разбрах кой е този манияк. Освен това намерих една странна вещ върху бюрото си на работното си място, представляващо солничка, гъбичка за миене на чинии и ръкохватки за тенджера, вероятно приготвено, опаковани като подарък. Аз реших, че който го е оставил е предположил, че ще си го внеса в къщата, но аз лекичко хванах пакета и го преместих в едно чекмедже. Разпитах всички колеги дали не са ми оставяли нещо на бюрото и като се уверих, че никой не е, хвърлих това нещо в кошчето в дамската тоалетна. Дори не съм го пипала с ръце, а си служих с помощни средства...такива странни и необясними неща ми се случваха при транзита на Плутон в 12-ти.

*

Nebesna

« Отговор #10 -: Септември 02, 2010, 09:17:58 pm »
По този повод -истински духовните хора немогат да бъдат наказани с изолация/затвор защото те имат Вселената в ума си. ("Изкуплението Шоушенк")

Има нещо вярно в това. Когато си искрен и добър в помислите си и добрите сили ти помагат и дори и да останеш сам, ти се чувстваш защитен и под закрила. Имала съм такива моменти, в които съм се чувствала закриляна от съдбата, макар да съм била сама и моменти, в които съм се чувствала безпомощна и уплашена, макар че съм имала човек до себе си.

*

Vision

• 3523
« Отговор #11 -: Септември 02, 2010, 09:30:12 pm »
моя 12-ти дом със сигурност не е кошче..ако някой си мисли, че има кошче, значи вярва, че има много отпадъци..

12-ти дом за мен в това, което в църквите наричат Светая Светих, мястото, където влиза само свещеника, свято място..отделен е въпроса дали има нужда в църквата от това място, след като Бог е навсякъде и във всичко, но го дадох примера за сравнение..всеки, сам за себе си е свещеник в собственият си храм /тяло/ и когато иска да се отдели от тълпата и да общува лично и насаме с Бог, отива в 12-ти дом..всеки има там това, което му е нужно, нито повече, нито по- малко, за този живот, който си е избрал сега..аз имам слънце на трон по знак, венера, юлв и астероиди..обичам да се усамотявам и даже мразя да съм в ситуация, в която, ако поискам да съм сама, да не мога, да не ме оставят на мира..считам това за свое основно право и ако се потъпква, се ядосвам..какво обичам да правя..нета не се брои..значи обичам да си лежа и да си мисля, да се унасям, целта ми не е непременно да спя, макар че и това ми е приятно, чета книги, унасям се, спя, гледам телевизия, пак се унасям..мога с дни да спя, да ставам на 5-6 часа, да хапвам нещо, тоалетна и пак лягам..така си почивам тотално..но от 10-12 години, откато открих нета, си промених тези навици, сега вися на компа през по- голямата част от свободното си време и понякога ми липсва онази предишна безбрежност, но сега си мисля, колко интересно..можех да се усамотявам заедно с моя приятел, той не ми пречеше..не се сещам с друг да съм го правила..повечето хора изискват постоянно внимание и това дотяга, а той почти винаги се нагаждаше според мен..понякога и аз се нагаждах и пренастройвах според него..неговият 12-ти дом се намираше изцяло в скорпион, а слънцето му- в 4-ти дом, риби, в моя седми дом, заено с ретро мерк, който беше опозиция с моя плутон, луна на к5, овен..няма такава почивка..но това е положението..сега се усамотявам дори и в голяма компания, вътрешно, даже и музиката вече не ми е нужна..просто се отдалечавам..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Vision

• 3523
« Отговор #12 -: Септември 03, 2010, 06:39:28 am »
продължих да мисля защо той не ми дотягаше по 12-ти дом и ми хрумна, че той нямаше нищо в неговият 12-ти дом, както и на мястото, където се пада моя 12-ти дом, в лъв..абсолютно нищо, освен една палада в скорпион, табула раза..трябва сега да намеря човек, който също няма нищо там и да пробвам да седя с него и да ме няма, да видя дали ще се дразни, или ще намери начин да просъществува и без моето внимание, да ме изчака да стана пак способна на социални контакти и то да изчака с респект и уважение..ако се потвърди това, значи съм намерила разковничето на успешното съместно съществуване.. ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Транзит на планета през дванадесети дом
« Отговор #13 -: Септември 03, 2010, 07:30:27 am »
12 дом ми е 25* козирог и почти целият водолей е там. в 12 се намира Венера, Церера, Юнона и Ерос - всички във водолей. Сатурн е в 4 дом близнаци в тригон към асцедента водолей. обичам да се усамотявам - чета книги на хартиен носител, на компютъра, ровя в интернет, шия гоблен или рисувам, или пък лежа на шезлонга на терасата и зяпам небето с часове - денем движението на облаците, а нощем звездите...

Нептун и в момента ми е на ас-то. и като минаваше през 12 и сега съм имала най-истинските сънища - цветни и истински... забавно е...

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

« Отговор #14 -: Септември 03, 2010, 09:04:26 am »
Ще променя заглавието на темата, за да не се дублира.

А нещо странно случвало ли ви се е при транзит на тежка планета през 12-ти дом?

Скорпион е на върха на 12 дом, също къс 19 градусов. Нептун натално е наместен там. Периодът на преминаване на Плутон през него, както и съвпадът му с АС, до съвпада със СЛВ е най-наситен откъм събития при мен. Разбира се за това отговорен не е само Плутон :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #15 -: Септември 03, 2010, 09:53:58 am »
И моя е едва 19 градуса, в Скорпион, както и Асцендента. Най-интересни са ми водните домове, приоритет са ми за изследване, защото управителите на трите при мен участват в таоквадрат.

Марс се намира в 7 дом и много от задачите ми в този живот са свързани с отношенията, в контакта с другите най-общо казано. Марс е част от споменатия таоквадрат. Също и като един от управителите на възлите го прави още по-значим и затвърждава това, което си мисля за основните цели, които имам.

Плутон е в 11 дом, във Везни, в съвпад със Северния възел и въжето още повече се затяга, тъй като те са в аспект с Венера.  ;D

В 12 дом имам Уран. Казват, че това е едно тежко положение. Не бих могла да кажа дали е така, по-скоро влиянието му е свързано с личното и отчасти професионално развитие, носи ми прозрения, интуитивно разбиране за нещата, понякога без логично обяснение. 

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #16 -: Септември 03, 2010, 10:19:18 am »
К12 при мен е Козирог...както и АЦ....Сатурн ми е на МЦ в Скорпион....и участва в Т-квадрат...
откакто Сатурн е във Везни и въпреки, че прави квадрат към Слънцето....почти не го усещам....нищо, че е възкачен и вурху прогресивната ми Луна.....докато беше в Дева имаше по-силно влияние и то гадничко....
иначе на 1 градус от К12 ми е Нептун....
в момента Плутон се мъдри там .....от както е там много се промених и много неща се промениха.....мисля, че в момента усещам транзитния Плутон най-силно....от миналата година имам чувството, че със всеки изминал ден нивото ми на осъзнаване се вдига...в смисъл ...като се сетя какъв човек съм била преди и какви неща съм правила се чудя....все едно преди съм живяла в някакъв сън, лъжлива реалност.....някак по съзнателна съм за самата себе си....странно е....но е много по-добре от преди.....

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #17 -: Септември 03, 2010, 11:27:43 am »
Много интересно :o Небесна , Аброд , Сънрейн и моя милост имаме точно 19гр. 12-ти дом....
Не мисля , че е съвпадение...Как става това? :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #18 -: Септември 03, 2010, 11:59:22 am »
На мен К12 ми е в Лъв, а Слънцето ми е в 10-ти съвпад от една страна с Мерка и от друга със Сатурн.През 12-ти дом са ми минавали само Юпито и Сатурна а най-големите тежкари няма да ги доживея да минат от там.Помня,че през периода на транзита на Сатурна през12-ти дом сменях работата три пъти и се налагаше да правя приспособявания.В последната работа която почнах съм съвсем сама по цял ден и съм изолирана от колегите и допреди един месец нямах и компютър.В началото ми беше криво и самотно,защото до сега съм работила само в големи колективи,но после се възползвах от ситуацията и започнах да използвам времето за четене на астрология,психология и  вглеждане във себе си.Оказа се ползотворен период.А иначе като изключим работата, нямам проблеми със самотата,даже периодично я предпочитам,защото така се успокоявам и си зреждам батериите.Иначе нервната ми система се претоварва и избушвам. :blink: :blink: :blink:

Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #19 -: Септември 03, 2010, 12:28:10 pm »
Опитала съм от транзитите на Плутон , Нептун , Уран , Сатурн през 12-ти дом....
Но явно , не на всеки му е писано да изживее такива теки транзити в най-тежкия дом на хороскопа....
Двата управителя на 12-ти са : Плутон в 10-ти натален и Марс във 2-ри натален. Към Марс нямам забележки , към Плутон имам леки.... :blink:. Като цяло не са били леки периоди , но точно по това време имах много интензивна връзка с един от българските феномени.... 

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците