Здравей Гост

ВИДЕНИЕТО - продължение към темата ми за вярата за превъплъщенията

• 272 Отговора
  • 54750 Прегледи
       ИСУС е говорел правилно; но и до днес неговите последователи отказват да разберат
изказаната  с тези думи мъдрост. :58:

Последователите му показват,че уж с тези думи и обяснение Спасителят е намеквал за
предварително програмирано чудо.  :58:

Наистина и днес,както и през осемнайсетте века, Великият мъченик остава Жертва,
всекидневно разпъвана  от своите ученици,от духовенството и от последователи миряни мно-
го по-жестоко,отколкото това са можели  някога да направят неговите алегорични врагове.
 :58:

Понеже такъв е истинският смисъл на думите "за да се явят на него делата на Бога",в
светлината на богословското тълкуване,като при това смисълът е много недостоен,ако се
отхвърли езотеричното обяснение. :58: :58: :58:

Това е информацията от книгата "Тайната доктрина" - III-ти том - Елена Блаватска -
РАЗДЕЛ V/85  :88: :88: :88:

А ето и информацията от книгата "Талисман" от Греъм Хенкок и Робърт Бовал:

ХОЛОГРАФСКАТА МИСИЯ НА ИСУС ХРИСТОС:
        Мисията на ИСУС ХРИСТОС е била тройна:
        Първо,той трябва да проповядва религия и да предава gnosis , който да махне капаците
от очите на хората и да осигури посветени,които разбират смисъла на смъртта,истината на съществуването и съдбата на душата. :58: :58: :58:

Второ,той трябвало да предложи как хората да живеят по най-добрия начин заедно през
едва ли не безкрайния цикъл от инкарнации в Ада,наречен Земя. В продължителния процес
на пречистване на душите от омърсяването с материя и подготовката им за връщане на небе-
то несъмнено има някои обществени порядки и лични ангажименти,които са по-благоприятни за успеха на "мисията" от други. Например ако човечеството може да бъде убедено да се ор-
ганизира според принципите на любовта,ненасилието,добротата,скромността,толерантността
и благочестието  това несъмнено ще бъде далеч по-добро от омразата,кръвопролитията,жес-
токостта,разточителството,догматизма и отмъщението.Тъй като Сатаната използва всяка въз-
можност да ни кара да вършим тези злини - и  всички други долни и пошли неща,на които  сме способни - целта на учението на ИСУС била да му противостои.  Макар,че в действител-
ност той бил призрак,съвършения "живот",който сякаш водел на земята, би трябвало да пос-
лужи за пример на всички останали. :58: :58: :58:

Третата и най-важната цел на холографската мисия на ХРИСТОС била  да донесе със
себе си  от небето блестящ фрагмент от светия Дух. За душите,които успявали в пречиства-
нето и усъвършенствуването си,той щял да осигури необходимия прилив от свещена енергия,който ще разреши оковите на материята и да ги върне на небето. Можем да си го
представим като пламтящ факел,запален от огъня на Духа в небето и способен да предаде
съживяващия си пламък към изоставените долу в материалния свят души. :58: :58: :58:

*

Abrakadabra

• *
  • 85
  • Когато Бог говори, и логиката мълчи.
Етерният Христос

Марушка, ти по какъв точно начин се свързваш и получаваш информация от духовния си учител?

:58: Ами Ропотамо чрез автоматично писане . :58: Аз съобщих и много пъти ще го разправям няма да се уморявам да го пиша че и аз се уплаших да си кажа честно в началото.
Но като не ми се показа,когато поисках да ми се покаже се поуспокоих,защото ми каза,че
ще ослепея ако ми се покаже /бил в силна блестяща много блестяща светлина/ а пък аз
съм с -6 дьоптара очила - късогледа съм. :58: :88:

:58: Никога не ми се е натрапвал,никога. Винаги когато само аз го повикам. Понякога само
чувствувам като полъх по косата - само нежно докосване по косата но много рядко. :58:

2. Френската революция - 14.07.1789 г. разрушаване на големия затвор на Бастилията -
с искане на негово място статуя на Изида - което много любопитно - а преди статуята са искали да е пирамида,но се оказало непосилно за малкото време и издигнали статуята на
Изида.
3. Водач на разярената тълпа,която разрушила Бастилията - Пиер-Франсоа Палой.
4. Проекта на статуята бил от прочутия художник и пропагандатор на Революцията Жак-Луи Давид.
5. Скулптурите Сюзан и
6. Картелие са изработили статуята от гипс,боядисан с бронзова боя,защото нямало време да я изработят от бронз.  От зърната на "богиня Изида" бликали две струи вода и падали в
открит басейн  в краката на статуята.  Композицията била известна като "Фонтанът на пре-
раждането" и общата идея е била участниците в процесията да минават  пред "Изида" и да
пият "чистия и лечебен нектар на прераждането от плодородните й гърди".

:58: Трудно е да се обясни,защо един такъв явен религиозен ритуал като описаната по-
горе церемония в чест на ИЗИДА трябва да се ползва с официалната финансова подкрепа
на революционното правителство най-малко от началото на 1792 г. :58:
7. Максимилиан Робеспиер - революционният водач - Ето думите му: Идеята за Върховното
същество и безсмъртието на душата е постоянно напомняне за Справедливостта.Ето защо
тази идея е социална и републиканска." Конвентът се съгласил с тезата му и не след дълго декларирал: "Народът на Франция признава съществуването на Върховното същество
 Безсмъртието на Душата."
8. Масонството - Повечето от ръководещите фигури във Френската революция са били
масони - които са толерантни към всяка религия - "Религията и начина на почитане на Бог
нямат значение.Никой няма да бъде отстранен от ордена,стига да вярва във Великия
архитект на небето и земята..."
- Мой коментар - "Великият архитект на вселената" и Върховното същество и както и Бог
това си е едно и също според мен.

*

elfidka

• 3129
Марушка, всичко това е мнго интересно.
Много бих искала да разбера повече за превъплъщенията си на тази планета. За това какво отново ни връща тук....
Интересно ми е до кога човек може да се преражда или ще го прави до безкрайност. Ще ми се да си попишем с теб, ама все не мога да те засеча във форума. По едно време щях да ти пиша на лични, но се отказах, защото предположих, че може и други хора да имат въпроси като мен и ще бъде добре да чуят отговорите им.
Ще се радвам да си побъбрим за това или онова.
 :blink: :blink: :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

11. ДЖОРДЖ ВАШИНГТОН - бил масон  - Неговото погребение било   през 1799 г. и извършено по масонски обичай. Ковчегът бил покрит с масонска престилка и присъстващите масони хвърляли акациеви клонки,символизиращи както възкръсението на ОЗИРИС,така и неминуемото завръщане на самия ВАШИНГТОН  в царството на египетския бог. Може би е показателен фактът,че националният мемориал,построен по-късно в столицата в чест на ДЖОРДЖ ВАШИНГТОН,има формата на огромен обелиск в египетски стил и че на източния му вход може да се види  древноегипетският символ на слънчевия диск. При откриването един от масоните произнесъл странна реч: "Умовете им са озарени от божествена любов,сърцата им светят от откриването на чистата любов,душите им ликуват,подобно на древните поклонници на ОЗИРИС,от надеждата за безсмъртие.
     Моят духовен учител ИЕОВА ми отговори,че душата на ВАШИНГТОН Е БИЛА НА ОЗИРИС И ЧЕ В НАСТОЯЩИЯ ЖИВОТ НАШИЯ КМЕТ Г-Н ХАСАН АЗИС НОСИЛА НЕГОВАТА ДУША.
     12. ФРАНКЛИН - също бил масон
     13. ТОМАС ДЖЕФЕРСЪН  - " -
      Колко много от елементите в церемониите по полагането  на крайъгълния камък на
Капитолия  и на мемориала на ВАШИНГТОН СА ПРОПИТИ СЪС СКРИТ СИМВОЛИЗЪМ,СВЪРЗАН
СЪС "ЗВЕЗДАТА НА ИЗИДА" - СИРИУС.
     14. АМЕРИКАНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ - Поради неизяснени причини и мотиви церемониите,фестивалите и градските паметници свързани с АМЕРИКАНСКАТА И ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ИЗРАЗЯВАТ МАСОНСКИ ИДЕИ И СИМВОЛИКА И КОЕТО МОЖЕ БИ Е
ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНО - СА ТЯСНО СВЪРЗАНИ С "ЕГИПЕТСКИ  ЗНАЧЕНИЯ И СИМВОЛИ. :58: :49: :25:

15. ЛЕНИН - тайно ходил на масонските събрания в РУСИЯ,въпреки,че комунистическия режим бил забранил масонството.  :58:

16. Нашият цар СИМЕОН КОБУРТГОТСКИ тайно ходил също на масонските събрания по информация от Интернет и за ЛЕНИН също е по информация от ИНТЕРНЕТ. :25:

11. ДЖОРДЖ ВАШИНГТОН - бил масон  - Неговото погребение било   през 1799 г. и извършено по масонски обичай. Ковчегът бил покрит с масонска престилка и присъстващите масони хвърляли акациеви клонки,символизиращи както възкръсението на ОЗИРИС,така и неминуемото завръщане на самия ВАШИНГТОН  в царството на египетския бог. Може би е показателен фактът,че националният мемориал,построен по-късно в столицата в чест на ДЖОРДЖ ВАШИНГТОН,има формата на огромен обелиск в египетски стил и че на източния му вход може да се види  древноегипетският символ на слънчевия диск. При откриването един от масоните произнесъл странна реч: "Умовете им са озарени от божествена любов,сърцата им светят от откриването на чистата любов,душите им ликуват,подобно на древните поклонници на ОЗИРИС,от надеждата за безсмъртие.
     Моят духовен учител ИЕОВА ми отговори,че душата на ВАШИНГТОН Е БИЛА НА ОЗИРИС И ЧЕ В НАСТОЯЩИЯ ЖИВОТ НАШИЯ КМЕТ Г-Н ХАСАН АЗИС НОСИЛА НЕГОВАТА ДУША.
     12. ФРАНКЛИН - също бил масон
     13. ТОМАС ДЖЕФЕРСЪН  - " -
      Колко много от елементите в церемониите по полагането  на крайъгълния камък на
Капитолия  и на мемориала на ВАШИНГТОН СА ПРОПИТИ СЪС СКРИТ СИМВОЛИЗЪМ,СВЪРЗАН
СЪС "ЗВЕЗДАТА НА ИЗИДА" - СИРИУС.
     14. АМЕРИКАНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ - Поради неизяснени причини и мотиви церемониите,фестивалите и градските паметници свързани с АМЕРИКАНСКАТА И ФРЕНСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ИЗРАЗЯВАТ МАСОНСКИ ИДЕИ И СИМВОЛИКА И КОЕТО МОЖЕ БИ Е
ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНО - СА ТЯСНО СВЪРЗАНИ С "ЕГИПЕТСКИ  ЗНАЧЕНИЯ И СИМВОЛИ. :58: :49: :25:
ПО ИНФОРМАЦИЯ ОТ КНИГАТА "ТАЛИСМАН" ОТ ГРЕЪМ ХЕНКОК И РОБЪРТ БОВАЛ

17. НОВИКОВ - масонски идеолог - бил в тъмница при ЕКАТЕРИНА II.
       18. Р.А.КОШЕЛЕВ - масон при АЛЕКСАНДЪР I
       19. КНЯЗ А.Н.ГОЛИЦИН -   -  " -  "  -
       20. ЛЕОН БРОНЩАЙН   -  -"-
       21. АНАТОЛИЙ ЛУНАЧАРСКИ - - "-
       22. АРИСТИД БРИАН - френски политик - - " -
       23. ДЖОРДЖ МАРШАЛ - САЩ генерал и държавник - " -
       24. ДАГ ХАМАРШЕЛД - шведски дипломат - " -
       25. ГУСТАВ ЩРЕЗЕМАН - немски политик   - " -
       26. МИХАИЛ АРНАУДОВ - наш фолклорист,литер.историк,етнограф - масон
       27. ЙОРДАН БАДЕВ - наш литер. критик - масон и други има много бълг.масони
       28. ДЖОРДЖ БУШ - МЛАДШИ - масон
       29. ХОСЕ РИСАЛ - масонски лекар
       30. ФРИДРИХ ВЕЛИКИ - 1737 г. - масон
       31. барон ВАН ХУД - основател на немското масонство
       32. АРТУР КОНАН ДОЙЛ -  писател и лекар - масон
       33. МИХАИЛ ГОЛЕНИЩЕВ - масон
       34. КУТУЗОВ - масон
       35. ХЕНРИ ПРАЙС - 1733 - англ.масон
       36. ДАНИЕЛ КОКС - САЩ масон - 1733
        :leos:

37.Конт Аксел  Ериксон Вреде-Спар - основал I-та ложа в Швеция - 1730 г.
       38. КРАЛ ГУСТАВ III
       39. И ДВАМАТА МУ БРАТЯ - ДУК КАРЛ ЧАРЛС ХIII
       40. ДУК ФРЕДРИК АДОЛФ
 :58: