Здравей Гост

ВИДЕНИЕТО - продължение към темата ми за вярата за превъплъщенията

• 272 Отговора
  • 54743 Прегледи
 :58: Благодаря ти за пожеланието Ропотамо,
       И аз макар със закъснение ти пожелавам всичко най-хубаво за коледа и за Нова година и весело посрещане поне за Нова година,като не можах да поздравя за Коледа,защото ми беше развален компютъра баш за Коледа. И на всички други пожелавам Весело посрещане
на Нова година.

:virgos: Ето ще Ви опиша един случай за минал живот на един астролог,комуто му казах за преражданията му чрез моят духовен учител Иеова,но няма да му пиша имената нито на него нито на римския император,кой бил,защото да не го злепоставям и защото той ми каза от
миналата година още да започна да описвам случаите и макар с негово позволение го правя,
аз все пак не мога да си позволя да му пиша името. :08:
       Изпрати ми две снимки с молба да ги разгледам. Действително много си приличаха и двете снимки. Те бяха - едната е неговата,а другата на римския император,комуто съобщих
чрез моят духовен учител Иеова,че бил същия този император на снимката. Приятелката му
остана изумена,защото когато казах,че са били мъж и жена в същия този римски период,
и защото винаги са били вярвали и двамата в това нещо,че са били заедно в същия период.
 Но сега са имали само приятелство,защото са били изживели любовта си тогава. И когато
информирах за Один - ми съобщи,че това наистина било много странно попадение,защото
преди 10 години е искал да изучава скандинавските руни,но не знаел защо се бил отказал.
 :geminis:

*

sunrain

• 6710
Марушка, късмет ти желая и аз, здраве и хубави емоции в празничните дни! :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

:58: ЗА НОВАТА 2011 ГОДИНА НА ВСИЧКИ ВИ ПОЖЕЛАВАМ ДА ВИ СЕ СБЪДНАТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ЗА ВАС МЕЧТИ. ТО ВСИЧКИ НЕ МОГАТ ДА СЕ СБЪДНАТ,НО НАЙ-ВАЖНИТЕ ДА ВИ СЕ СБЪДНАТ!

Марушка, късмет ти желая и аз, здраве и хубави емоции в празничните дни! :blink:
     Мерси много sunrain! :58:

От Библията: - Езекиил - Гл.28
      Пак Господното слово дойде към мене и рече:
      Сине Човешки,речи на тирския княз: Така казва Господ Иеова: Понеже се е издигнало
сърцето ти, и ти си рекъл: Аз съм бог, седя на Божието седалище всред моретата; а пък ти
си човек,а не бог, ако и да си поставил сърцето си като,че е Божие сърце.
      /Ето, ти си по-мъдър от Даниила; никаква тайна не се укрива от тебе;
      с мъдростта и разума си ти си придобил богатство за себе си, и придобил си злато и
сребро в съкровищниците си; ...
      затова,така казва Господа Иеова. Понеже си поставил сърцето си,като че е Божие сърце,
      затова,ето,ще докарам против тебе чужденци,страшните между народите и ще изтеглят
саблите си против красивите произведения на тяхната мъдрост,и ще помрачат блясъка ти;....
      Ще умреш от ръката на чужденците както умират необрязаните,защото Аз го изрекох,
казва Господ Иеова.
      При това Господното слово дойде към мене и рече:
      Сине човешки,дигни плач за тирския цар и кажи му: Така казва Господ Иеова: Ти си
печат на съвършенство,пълен си съ мъдрост и съвършен по хубост.
      Ти бе в Божията градина,в Едем,ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни:.....
       Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свят хълм; ти ходеше всред огнените камъни.
       Ти бе съвършен в постелките си от деня,когато бе създаден,догдето се намери беззаконие в тебе.
       От  много голямата ти търговия  напълниха всичко всред тебе с насилие,и ти съгреши;.....

:virgos:

:blink:      Мой коментар: Тук много ясно показва особено когато казва за Тирския цар: Кажете му,че е бил: печат на съвършенство,бил също така в Божията градина,в Едем; бил също така херувим и бил съвършен в постелките си от деня,когато бе създаден; от много голямата ти търговия - значи бил и търговец - ТЕЗИ ДУМИ много ясно показват,че казват за безсмъртната душа на човека и нейните тела-гробници.

:blink: Какво ще кажете за тези думи? :
       Защото в Христа Исуса нито обрязването е нещо,нито необрязването,а новото създание.

Моят коментар: е,че тези думи се отнасят за прераждането. Ето обяснението ми:
Сега за новото създание - това е новото тяло,защото много точно е казано,защото за новото тяло нито обрязването е нещо,нито необрязването,защото просто новото тяло не помни миналите си животи.
       Попитах моят духовен учител Иеова и той ми каза,че е точно така както си го мисля -
точно така е скъпа ми приятелко Марушке.

Забравих да пиша,че това е от посланието към галатяни Гл.6:15

:88:     В скандинавската митология също има случаи описани за прераждането.

:blink: Славянската митология -  Многоликият ПЕРУН: СВЕНТОВИТ,РУЕВИТ и неговите другари,ЯРОВИТ-ЯРИЛО:   Многоликата сила на ПЕРУН се проявява отчетливо в някои сходни митологически фигури,СЯКАШ НЕГОВИ ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЯ, преглед на които можем да направим
благодарение на писмените паметници на полабските и поморските славяни и на фолклора на източните славяни. Свентовит от Рюген се явява преди всичко бог на върховната власт,
който обгръща със своя поглед вселената. Той  още една маска на ПЕРУН,макар учените да са го отъждествявали също със СВАРОГ-СВАРОЖИЦ,вероятно използвайки  обяснението на
хипотезите.

РУЕВИТ и двамата му другари - ПОРЕВИТ И ПОРЕНУТ - бил почитан на о-в Рюген. Много високата,тъмна дъбова статуя,унищожена от епископ АБСАЛОН от Роскиле през 1168 г. , ве-
роятно е имала глава със седем лица,седем истински меча на пояса,а към ръката й бил здра-
во привързан осми. Под устните на статуята имало лястовиче гнездо,което разсмивало датча-
ните - както се вижда, те не са знаели нищо за култа на тези "божи птички,смятани почти от всички славяни за предвестници на пролетта И ЗА ПРЕВЪПЛЪТЕНИ ДУШ. Култът ги предпазвал
от посегателство,за да се вземе лястовиче сърце като средство за разпалване на любовни
чувства. Според САКСОН ГРАМАТИК, РУЕВИТ е имал функции на военен предводител като МАРС, а освен това се намесвал в половите отношения - наказвал отклоненията с вагинизъм.
.... Интерес представлява броят на лицата на РУЕВИТ - седем,който има далечно съответст-
вие в мита на източноугро-финската група за седемте братя,които се превръщали в орли и други птици - мотив,който би съвпаднал с разказа за лястовичето гнездо на статуята на
РУЕВИТ.

:virgos: ПОРЕВИТ имал в съседното светилище статуя с 5 глави,но без оръжие. Неговото име,
известно също от "Сага за книтлингите" /раздел 122/ като ПУРУВИТ,остава неясно.
           Третото божество с отедлно светилище е ПОРЕНУТ.... Неговата статуя имала 4 лица и пето на гърдите,придържано от божеството с лявата ръка за челото, а с дясната - за бра-
дичката. .... Ако приемем версията "ПЬОРУНИЦ" , това би било ТРЕТО ПРЕВЪПЛЪЩЕНИЕ  на същия този ПЕРУН, веднъж представен като въоръжена фигура /РУЕВИТ/,втори път като ВЪПЛЪЩЕНИЕ НА СИЛАТА /ПОРЕВИТ/, трети път снеговото най-старо име и то в огрубена
форма.

:clap: Здравейте,
       Продължавам с ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ:
       ЖАЛБА НА ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ КЪМ НЕГОВИЯ ЛЮБИМ УЧЕНИК АСКЛЕПИЙ:
       "Знаеш ли,АСКЛЕПИЙ, че ЕГИПЕТ е образ на небето или по-точно,че всичко,което управлява и се движи по небето, е слязло в ЕГИПЕТ и се е трансформирало там? Нашата
страна е храм на целия свят. И тъй като на мъдрия подобава да знае всичко занапред,не
трябва да оставаш в неведение за следното: ще дойде време,когато ще изглежда,че египтяните напразно са почитали най-дълбоко и с цялата си душа и разум божественото.
Цялата тяхна свещена вяра ще се окаже ненужна и ще изчезне без следа, тъй като божественото ще изостави ЕГИПЕТ и ще се върне на небето. Някогашният дом на благоговението  ще опустее,ще се лиши от силите си и ще остане празен. Чужденци ще се заселят в него и набожността не само ще бъде пренебрегната,а ще се случи нещо още по-лошо- т.нар.закон ще забрани под страх от наказание благочестието,предаността и почитта. Тогава тази най-свята земя на светилища и храмове ще се изпълни с гробници и трупове.
       О,ЕГИПТЕ,ЕГИПТЕ, от твоите достойни дела ще останат само спомени и дори те ще
приличат на небивалици на децата ти! Само изсечените в камък думи ще оцелеят,за да
разказват за достойнствата ти! Скити,индийци и други варвари ще живеят в теб. Божестве
ното ще се върне обратно на небето и всички хора ще умрат , и ЕГИПЕТ ще остане сиротен
и напуснат от богове и хора..... Оцелелите ще се познават само по езика - във всяко друго отношение ще са като чужденци.

:58: Защо плачеш, АСКЛЕПИЙ? Самият ЕГИПЕТ ще бъде подтикнат към много по-порочни дела от това и ще затъне далеч повече в злото. Свещената някога земя,обичана от небето заради благочестието й,единственото място на земята,където са се настанявали боговете,страната,която пазеше светостта и вярата,ще стане пример за безбожност. В изтощението си хората няма да намират нищо на този свят,на което да се възхищават и което да почитат. Всичко добро,което никога не е било,не е и няма да бъде по-добро,ще бъде в опасност. Хората ще го намират за угнетяващо и ще го презират. Няма да ценят целия този свят,несравнимото творение на БОГ,величествената постройка,съставена от безброй разнообразни образи,единството на всичко,което може да се почита,възхвалява и обича от онези,които го виждат,многообразието в едно-единствено нещо. Те ще предпочетат сянката пред светлината и смъртта ще име се струва по-желана от живота. Никой не ще обръща взор към небето. ЩЕ СМЯТАТ БЛАГОЧЕСТИВИТЕ ЗА ЛУДИ,А БОГОХУЛЦИТЕ - ЗА МЪДРЕЦИ. ЛУДИЯТ ЩЕ СЕ СМЯТА ЗА ХРАБРЕЦ, А НЕГОДНИКЪТ - ЗА ПОЧТЕН.
       ДУШАТА И УЧЕНИЯТА ЗА НЕЯ /ЧЕ ТЯ Е БЕЗСМЪРТНА ИЛИ ОЧАКВА ДА СЕ СДОБИЕ С
БЕЗСМЪРТИЕ/,КОИТО РАЗКРИХ НА ТЕБ, ЩЕ СТАНАТ НЕ САМО ЗА ПОСМЕШИЩЕ,НО И ЩЕ СЕ
СМЯТАТ ЗА ИЗМИСЛИЦА. И всеки,който се посвети на разума,ще се окаже пред смъртна
опасност. Ще постановят нови закони и ново правосъдие. Няма да се вярва и да се чува нищо свято,нищо благочестиво и достойно за небето или небесните същества. Колко пе-
чално ще бъде,когато боговете се отдалечат от хората! Само гибелните ангели ще останат
да се смесват с човеците,ще обладават нещастниците и ще ги подбуждат на какви ли не престъпления - войни,грабежи,измами и всичко,противно на душата...."

:virgos:  "И когато всичко това отмине,АСКЛЕПИЙ, тогава господарят и отецът,богът,чиято е
изначалната сила,господарят на първодоброто,ще погледне на всичко това... и по негова во-
ля - а тя е добра воля - ще застане срещу пороците и покваряването на всичко,ще поправи
грешното,ще заличи злобата... и ще възстанови света в неговата изначална прелест,така че
самата земя отново да заслужава почит и възхита. И хората от онова време с непрекъснати
благословии и хвалебствия ще отдават почит на бога,който създава и възстановява великото
си дело. И това ще бъде природата на света - реформиране на всичко добро и възвръщане на
най-святото и благочестивото в природата..."
       "ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ,РЕФОРМИРАНЕ И ВЪЗВРЪЩАНЕ" НА ПОРЯДКИТЕ И КРАСОТАТА НА
МИНАЛОТО...
       "Боговете,упражнявали своята власт върху земята,някой ден ще бъдат призовани отново
и ще бъдат настанени в град в самия край на ЕГИПЕТ. Град,който ще гледа към залязващото
слънце и към който по земя и вода ще се стича цялото смъртно човечество..."

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Марушка ,
Изкушавам се да те питам..... :rolleyes: , каква съм била в предишна инкарнация?
Благодаря!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

:88: ДЖОРДАНО БРУНО: ПЛАМЕНЕН ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА ХЕРМЕТИЗМА И КРОЯЛ ДРЪЗКИ ПЛАНОВЕ ЗА "ПЪЛНОТО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ" НА ЕГИПЕТСКАТА РЕЛИГИЯ НА ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ
       ЦЕЛ: ЦЯЛОСТНОТО ЗАМЕСТВАНЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО С ХЕРМЕТИЧЕСКАТА РЕЛИГИЯ
НА ЕГИПЕТ.
       УЧЕНИК НА НИКОЛАЙ КОПЕРНИК И ПОДДЪРЖАН ОТ ФРЕНСКИЯ КРАЛ АНРИ ІІІ
- Много близки отношения са имали ДЖОРДАНО БРУНО И ФРЕНСКИЯ КРАЛ АНРИ ІІІ
       АНРИ ІІІ е пращал свои хора за магически книги - една от които е "ПИКАНТРИС".
       БРУНО казва: "Прекрасната магическа религия на египтяните ще се завърне,моралните
й закони ще заместят хаоса на сегашната епоха,пророчеството на жалбата /за ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ/ ще се изпълни.
       БРУНО дръзко оповестил,че вселената е безкрайна и се състои от безброй слънца,,т.е.звезди,всяко от които има своя,заселена с живи същества планетна система.
       БРУНО разглеждал хелиоцентричната теория на КОПЕРНИК  като доказателство за божествената хармония и универсалното единство,при което всички планети се управля-
ват от някаква централна сила.  

Марушка ,
Изкушавам се да те питам..... :rolleyes: , каква съм била в предишна инкарнация?
Благодаря!
Пиши ми на лични или на имейла - истинските ти имена,рожденна дата и настоящите ти
хобита и интереси и любимите ти страни след България и някой интересен сън сънуван в чужбина. Ако искрено искаш и вярваш в прераждането заповядай на имейла ми.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
:88: ДЖОРДАНО БРУНО: ПЛАМЕНЕН ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА ХЕРМЕТИЗМА И КРОЯЛ ДРЪЗКИ ПЛАНОВЕ ЗА "ПЪЛНОТО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ" НА ЕГИПЕТСКАТА РЕЛИГИЯ НА ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ
       ЦЕЛ: ЦЯЛОСТНОТО ЗАМЕСТВАНЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО С ХЕРМЕТИЧЕСКАТА РЕЛИГИЯ
НА ЕГИПЕТ.
       УЧЕНИК НА НИКОЛАЙ КОПЕРНИК И ПОДДЪРЖАН ОТ ФРЕНСКИЯ КРАЛ АНРИ ІІІ
- Много близки отношения са имали ДЖОРДАНО БРУНО И ФРЕНСКИЯ КРАЛ АНРИ ІІІ
       АНРИ ІІІ е пращал свои хора за магически книги - една от които е "ПИКАНТРИС".
       БРУНО казва: "Прекрасната магическа религия на египтяните ще се завърне,моралните
й закони ще заместят хаоса на сегашната епоха,пророчеството на жалбата /за ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ/ ще се изпълни.
       БРУНО дръзко оповестил,че вселената е безкрайна и се състои от безброй слънца,,т.е.звезди,всяко от които има своя,заселена с живи същества планетна система.
       БРУНО разглеждал хелиоцентричната теория на КОПЕРНИК  като доказателство за божествената хармония и универсалното единство,при което всички планети се управля-
ват от някаква централна сила.  

:rolleyes:

« Последна редакция: Февруари 12, 2011, 01:23:48 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците