Здравей Гост

ШАНСА В НАТАЛА И РАЗВИТИЕТО МУ

• 48 Отговора
  • 5730 Прегледи
*

Haus

• *
  • 129
Re:ШАНСА В НАТАЛА И РАЗВИТИЕТО МУ
« Отговор #20 -: Септември 04, 2010, 06:05:48 pm »
Мисля , че шанса може да се свърже с няколко планети , а не само и изрично с Юпитер.
Според мен най-големия шанс идва от планетите след Сатурн... включвам и него в сметката.Мое мнение е в процес на анализ е , търся някаква корелация в няколко карти.

Според мен такова нещо като шанс и късмет няма. Всичко е заслужено. И добро и лошо. Най-общо казано мисля (чел съм) че при добър аспект на Юпитер човек обира плодовете от добрата карма, при аспект на Сатурн - от лошата. А при планетите след Сатурн , там вече нещата са извън нашия контрол. Особено при Плутон, който ти налага промяната искаш-не искаш.
А сега по конкретно за това което субективно наричаш шанс с конкретни аспекти. При преминаването на Юпитер през моя първи дом имах "късмета" да започна работа на престижно място и да изкарвам много добри пари. Изобщо в този период каквото и да правех го правех с голяма лекота и с убеденост, че успеха ми е сигурен.
Друг случай. При съвпад на Сатурн с наталното ми слънце ( в натала са в тригон) ми се появи "шанс" , който реших в никакъв случай да не изпускам и в началото бях много щастлив. В последствие се оказа изпитание и получих кармичен урок , който ми затвърди убеждението за причинно-следствената връзка между това което правиш и това което ти се случва.

*

Divna

« Отговор #21 -: Септември 04, 2010, 06:14:41 pm »
Направих си една ретроспекция и установих, че в годините, които ги отчитам като най-силни и в които съм имала невероятен шанс, то Плутон е бил замесен сериозно.
Първият шанс бе влизането ми след приемни изпити в средното училището, в което мечтаех да уча. Този успех ми даде възможността да свържа живота си с професията, която желаех. Беше си цяло чудо за мен. В далечните социалистически години да положа успешно изпит и да бъда приета без връзки  :rolleyes:.
Не мога да отрека, че подготовката ми беше много голяма и положих предварително доста усилия и труд. Та тогава тр. Плутон е точно на нат. АЦ.  
Вторият шанс - срещата с бащата на децата ми, с когото свързах живота си и прекарах невероятни години. Тогава тр. Плутон е точно над нат. Луна.
Третият шанс - професионалното ми утвръждаване. След дългогодишен труд успях да постигна неща, за които мечтаех от години. Тогава тр. Плутон е в секстил с нат. Венера и в опозиция с нат. Сатурн.
Четвърти шанс - започване на нов живот /пълна промяна - местоживеене, приятели, език, работа, любим .../ прогр. Слънце и дир. Плутон на Асц, а тр. Плутон в квадратура с нат. Слънце.

Да спомена, че Плутон в картата ми е водещата ми планета и явно затова такава важна роля играе при мен. Може би това трябва да се има предвид, когато търсим шанса. При мен шанса никога не е идвал обаче незаслужено. Работила съм или съм изстрадвала много, за да го получа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Септември 04, 2010, 06:21:46 pm »
При мен винаги участват Сатурн и Юпитер.
Първият шанс (в професионален план) бе през лятото 2000 година, когато имаше мунданен съвпад на Юпитер и Сатурн на ДС ми.
Вторият шанс (отново професионален) дойде в края на лятото 2007, когато транзитният Сатурн направи квадрат с наталния ми Юпитер непосредствено преди да ингресира в Дева (знака на моето МС), а транзитният Юпитер бе в тригон със Сатурн в моя радикс. Тоест се случи при точна квадратура на тр. Сатурн към нат. Юпитер в 7 дом и точен тригон на тр. Юпитер с нат. Сатурн в 9 дом (Сатурн има тригон със Слънцето, У9).
През лятото на 2004 имаше и фалшив шанс, който впоследствие се оказа пълна лъжа и измама. Случи се при транзит на Юпитер в съвпад с МС и транзитен Сатурн в твърд аспект към светилата и управителя на изгряващия знак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #23 -: Септември 04, 2010, 06:43:02 pm »
Имам Сатурн в 1 дом Юпитера ми е в 12 дом упр на 7 дом в Скорпион.И въобще забит стилиум в Скорпион 3 дом,който е падащ и от него не зависи почти нищо.И Марс на куспидата на 4 дом пак Скорпион .Може би заради този Марс съм много амбициозна до тук имам няколко съществени постижения в живота ,които са постигнати с много кръв и пот и най големия куриоз е ,че точнокогато трябва да бера  плодовете на труда си всичко се сговнясва не по моя вина и пак наново....Не  съм могла да се зарадвам на почти нищо от хубавите неща ,които са ми са случвали.(или по точно съм ги извоювала)
Знам,че има  имного по сложни карти от моята,но пук и познавам много хора ,които с минимум усилия са постигнали това,което са искали.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Септември 04, 2010, 06:47:54 pm »
Знам,че има  имного по сложни карти от моята,но пук и познавам много хора ,които с минимум усилия са постигнали това,което са искали.

В такива карти често съм виждала издигнат Юпитер с тригони към лични планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #25 -: Септември 04, 2010, 06:50:54 pm »

В такива карти често съм виждала издигнат Юпитер с тригони към лични планети.
[/quote
Познавам един Стрелец стилиум в Стрелц и почти всички планети с хармонични аспекти с Юпитер та този понеже не се напъва за нищо и най голямата простотия да сътвори все е на късмет а аз само милиметър да кривна и не питай после как и колко време и кай си плащам .
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Септември 04, 2010, 07:04:25 pm »
Познавах навремето Лъвица (стелиум в Лъв) с АС Стрелец и Слънце в съвпад с Юпитер. Целият стелиум беше обаче в 8 дом, имаше и Плутон в съвпад с МС и квадрат към Луна в първи. Изключително самодоволство, мързел, нежелание да си мръдне пръста за нищо. Постигаше всичко чрез протекциите, с които разполагаше. За нея в това се изразяваше "шансът" - да ползва някоя връзка (в пряк и преносен смисъл) за своя изгода.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Септември 04, 2010, 07:18:19 pm »
Всеки според целите и късмета си.....
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Santi

« Отговор #28 -: Септември 04, 2010, 07:22:49 pm »
То с този пълен осми дом за какво да си го мърда  ;D .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #29 -: Септември 04, 2010, 07:22:56 pm »

Затова по-горе и написах, че това, което е шанс за един човек, за друг може да не се възприема като такъв.
Небеизвестен факт е, че все още за мнозина жени за шанс се счита да се омъжат "изгодно" или да срещнат "подходящ" партньор. В интерес на истината, никога не съм разглеждала партньорите си като някакъв шанс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Септември 04, 2010, 07:24:58 pm »
То с този пълен осми дом за какво да си го мърда  ;D .

Еми при нея с Марс в 7 дом в Близнаци сигурно партньорът го е мърдал.  ;D

ПП. Шегувам се, да не се обиди сега някой седмодомен Марс.  :P

« Последна редакция: Септември 04, 2010, 07:29:02 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #31 -: Септември 04, 2010, 07:27:43 pm »

Затова по-горе и написах, че това, което е шанс за един човек, за друг може да не се възприема като такъв.
Небеизвестен факт е, че все още за мнозина жени за шанс се счита да се омъжат "изгодно" или да срещнат "подходящ" партньор. В интерес на истината, никога не съм разглеждала партньорите си като някакъв шанс.

Зависи какво влагат в думата ''изгодно''
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #32 -: Септември 04, 2010, 07:30:10 pm »
За мен подходящ означава, да се развиваме в една посока ...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #33 -: Септември 04, 2010, 07:32:25 pm »
За мен подходящ означава, да се развиваме в една посока ...

И за мен. Да следваме общи цели, да се подкрепяме.

Но за някои думата "подходящ" има и други значения.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #34 -: Септември 04, 2010, 07:37:48 pm »
 Aз под шанс разбирам да ти каца птиче на рамото в необходимите моменти, за да се развиваш в посоката, която искаш.

« Отговор #35 -: Септември 04, 2010, 07:45:04 pm »
Aз под шанс разбирам да ти каца птиче на рамото в необходимите моменти, за да се развиваш в посоката, която искаш.

Подкрепям те и аз съм на подобно мнение
За някои обаче шансът означава еи така както си лежат и недоволстват да се отвори небето и да се изсипят несметни облаги и богатства но това да се случи без да си мръднат пръста за нищо
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Асц Лъв

*

Santi

« Отговор #36 -: Септември 04, 2010, 07:54:27 pm »
Или да се появи отнякъде "принцът" на "бял кон"  ;D, но не винаги от "жабока" става принц, ама it's too late  ;D .

Според заслугите, както се казва .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Септември 04, 2010, 08:02:29 pm »
Белите коне вече не са актуални, предпочитат се други "екстри".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Santi

« Отговор #38 -: Септември 04, 2010, 08:07:49 pm »

Мда, много по-важен е и броят им  :blink:.

*

Divna

« Отговор #39 -: Септември 04, 2010, 08:08:02 pm »

Тоя свят толкова се е материализирал, че ми става болно. Девойките търсят богати младежи, а младежите куклички ... Духовното все повече и повече отива за съжаление на заден план.