Здравей Гост

Управителя на 7ми дом и мъжете които харесвате

• 396 Отговора
  • 58867 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Управителя на 7ми дом и мъжете които харесвате
« Отговор #100 -: Септември 29, 2010, 07:04:55 pm »
Лилит ненавижда брачните връзки и подстрекава извънбрачните. Може да бъде *празна* и безчувствена , разкъсвана от мъка и ревност , жертва на убийствена самота и разрушителни страсти. Тя е изкупителната жертва на тъмните страни на психиката.
Там където се намира в картата , обикновенно темата на дома /астрологичния/липсва.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Септември 29, 2010, 07:08:41 pm »
Лилит е силна и в картите на творческите хора, с изявен артистичен талант (така съм чела).
А в тази карта тя се намира близо до ДС, при това в знака Водолей - хипертрофирал стремеж към независимост в отношенията.  ;D
А ако се проследи опашката й (Приап), тя се намира на АС в съвпад с Плутон в Лъв - това би трябвало да даде доста егоцентризъм, егомания.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #102 -: Септември 29, 2010, 07:12:40 pm »
Лилит ненавижда брачните връзки и подстрекава извънбрачните. Може да бъде *празна* и безчувствена , разкъсвана от мъка и ревност , жертва на убийствена самота и разрушителни страсти. Тя е изкупителната жертва на тъмните страни на психиката.
Там където се намира в картата , обикновенно темата на дома /астрологичния/липсва.

Затова ли в картите на милиардери обикновено се помещава в 8ми или 2ри дом? :-\

Лилит не се свързва с нищо материално. А по оста 2-ри/8-ми темата за самоубийство е водеща....
Не съм виждала карти на милиардери , но вероятно с една Лилит по тази ос няма и да видя.... ;D ;D ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #103 -: Септември 29, 2010, 07:17:29 pm »
Значи най-големия кеф е У7 да ти е Нептун  ;D
И да е ретро(връх на тао в 8-и дом), и да ти аспектира половината карта само с квадрати.
Предполагам ще се превърнеш в квадрат. ;D

Междудругото всичките които познавам с У7 Нептун имат големи терзания относно любовтЪ.
сигурно си спомняш и картата на оня от моя 7ми дом  ;D май и този път няма да устиска

Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #104 -: Септември 29, 2010, 07:18:30 pm »
Лилит е силна и в картите на творческите хора, с изявен артистичен талант (така съм чела).
А в тази карта тя се намира близо до ДС, [/b]при това в знака Водолей[/b] - хипертрофирал стремеж към независимост в отношенията.  ;D
А ако се проследи опашката й (Приап), тя се намира на АС в съвпад с Плутон в Лъв - това би трябвало да даде доста егоцентризъм, егомания.

Абсолютна необходимост от духовна и физическа свобода. Страх от подчинението и подценяването. Жажда да притежаваме съвършенството.../имам я във водолей/. ;D Но в 3-ти дом....

*

Марая

• 28287
« Отговор #105 -: Септември 29, 2010, 07:22:22 pm »
A 12-ти дом къде остава в класацията на самоубийците? ;D

12-ти като кошчето на хороскопа не го свързвам със самоубийството. По-скоро тук индивида търси работа в/у подсъзнанието. Тук може да се стигне до едно по-дълбоко висше познание или до лудост. Тънка е границата....,при липса на контрол.

*

Asol

• 4140
« Отговор #106 -: Септември 29, 2010, 07:23:58 pm »

Добавям: имам наблюдения за Луна в кв. със Слънцето. Ей, тея хора не се трогват от нищо, освен себе си. Пък Слънцето му е в Кардинален знак - ужасТ

:unsure: Субективизмът и пристрастността в астрологията (най-вероятно в синастрията между вас трябва да се търси причината ;D), вярно е трудно да бъдат избегнати, но не виждам смисъл от един аспект да поставим всички под един знаменател. Все пак в картата има и други неща...  :P

Иначе по отношение на аспектите на Слънцето в женска или Луната, Венера в мъжка карта. Това, че така го пишат, не означава че се реализира винаги по този начин. Конкретен пример: Слънцето и Марса нямат апликационен аспект. За сметка на това Луната на жената попада в 7 дом на мъжа, а Слънцето в неговия 4 дом. В картата на мъжа управителят на седми е в аспект с планета, която се намира в първи дом в картата на жената.
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 09:06:00 pm от Asol »

*

Марая

• 28287
« Отговор #107 -: Септември 29, 2010, 07:33:34 pm »
A 12-ти дом къде остава в класацията на самоубийците? ;D

12-ти като кошчето на хороскопа не го свързвам със самоубийството. По-скоро тук индивида търси работа в/у подсъзнанието. Тук може да се стигне до едно по-дълбоко висше познание или до лудост. Тънка е границата....,при липса на контрол.
Всичко друго, но не и кошчето, когато има планета в 12-ти дом, тя е в последното кармично колело, и се смята такава планета е стигнала последен стадий на развитие в предишни инкарнации и сега е на етап еволюция и завършек, свършек на цикъл. Друг е въпроса ама как и защо и може ли пък инак. ;D

Кошче е Крис , защото ние всичко крием или изхвърляме там, най- вече килер. Свързвам го с най-психичния дом от натала. Това е дълбоко скритото....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #108 -: Септември 29, 2010, 07:34:59 pm »
В 12 дом е изгревът, затова планетите, разположени в този дом, не са за подценяване.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #109 -: Септември 29, 2010, 07:49:30 pm »
Кошче е Крис , защото ние всичко крием или изхвърляме там, най- вече килер. Свързвам го с най-психичния дом от натала. Това е дълбоко скритото....
Думата кошче е груба за същността му, това имам в предвид. ;D
Дълбокото, скритото, психичното, тайното, самоотричането и прочие бутафории, но не и кошчето. Твоя Нептун да не би да е в Кошчето ? Ако така го възприемаш, то значи си права.

Там е за съжаление.... ;D ;D , добре щом не ти харесва кошче в килера....На тъмно.
И Лили е права , че никак не са за подценяване планетите там, особено  в Гокленова зона....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #110 -: Септември 29, 2010, 07:58:36 pm »
Слънце в 12 дом просто Е.
Докато Слънце в 1 дом фактически не е изгряло вще още, затова има нужда да блести, да бъде забелязано.
Това е разликата между двата дома.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #111 -: Септември 29, 2010, 08:05:53 pm »

Там е за съжаление.... ;D ;D , добре щом не ти харесва кошче в килера....На тъмно.
И Лили е права , че никак не са за подценяване планетите там, особено  в Гокленова зона....
Защо да е за съжаление? На трон по дом, все пак нали той е висшата октава на Венера.
А какво по хубаво от това Нептун да завърши еволюцията си с божествената любов?

Нептун го приемам за висшата октава на луната преди всичко....
Прав си , че е на трон по дом и Гокленов , няма лоши аспекти , като изключим широката опозиция която прави с луната 9*. :blink:
Страхотен лакмус е, лови тайни и много други неща особено по темите с които се свързва , както и домовете които аспектира...

*

Марая

• 28287
« Отговор #112 -: Септември 29, 2010, 08:08:42 pm »
Слънце в 12 дом просто Е.
Докато Слънце в 1 дом фактически не е изгряло вще още, затова има нужда да блести, да бъде забелязано.
Това е разликата между двата дома.

Съгласна съм , в тази полусфера 7-ми/12-ти всичко е изгряло....Другото тепърва изгрява и му предстой доста път , за да се докаже. Усещам силата на планетите около МЦ. Не случайно най-високо поставена в картата ми е Уран.... ;D ;D ;D ;) , за съжаление...

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #113 -: Септември 29, 2010, 08:11:41 pm »
апликациите на Слънцето към планетите в женска крата показват типа мъже, които жената ще срещне, и които ще и направят впечатление, които тя ще предпочете, с които е възможна връзка или брак. Знаците, в които се намират тези планети, също са важни.

Мда, при мен най-точният сходящ аспект на слънцето е опозиция с плутон/във везни. Мъжа ми е със слънце и стелиум във везни, в опозиция на моя стелиум в овен. Голяям купон!  :P
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Марая

• 28287
« Отговор #114 -: Септември 29, 2010, 08:15:54 pm »
апликациите на Слънцето към планетите в женска крата показват типа мъже, които жената ще срещне, и които ще и направят впечатление, които тя ще предпочете, с които е възможна връзка или брак. Знаците, в които се намират тези планети, също са важни.

Мда, при мен най-точният сходящ аспект на слънцето е опозиция с плутон/във везни. Мъжа ми е със слънце и стелиум във везни, в опозиция на моя стелиум в овен. Голяям купон!  :P

Оооо , Гал къде си? :wub:
Опозицията е най-силния аспект при синастрията според много астрологични школи. След нея идва квадратурата ... ;) :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #115 -: Септември 29, 2010, 08:20:40 pm »
Говорим за натални положения, принципно когато не са аспектирани Слънце и Марс се гледа какви са планетите към МЦ и Венера на изток и как аспектират К7.

Крис, принципите и какво се гледа всички ги знаем. Все пак сме във форум по астрология, а не в такъв по шев и кройка. ;D Заучени фрази, твърдения и изказвания относно астрология в нета колкото искаш.

*

Марая

• 28287
« Отговор #116 -: Септември 29, 2010, 08:22:34 pm »
Говорим за натални положения, принципно когато не са аспектирани Слънце и Марс се гледа какви са планетите към МЦ и Венера на изток и как аспектират К7.

Крис, принципите и какво се гледа всички ги знаем. Все пак сме във форум по астрология, а не в такъв по шев и кройка. ;D Заучени фрази, твърдения и изказвания относно астрология в нета колкото искаш.

Три дни ровя за нещо такова свързано с Купидон и не намирам.... ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Септември 29, 2010, 08:28:38 pm »
Три дни ровя за нещо такова свързано с Купидон и не намирам....

Ето малко заучени фрази, ако това те устройва  :blink:

Цитат
Redefining partnerships such as marriage, Cupido helps to create a sense of harmony when working in large groups or organizations. Also excellent for reestablishing family relationships that have been fractured.

SUN + CUPIDO

Since Sun classically refers to a person, this can mean the artist, the married man, the member of a society or family. The Uranian astrologer also interprets the Sun as the physical body, so this will mean a body able to express an art (pianist, ballet dancer). Other meanings are art object, club member, fraternity brother, corporate man.

MOON + CUPIDO

Since Moon is female, the combination of Moon and Cupido means the wife or the bride. It can also mean Ladies’ Association, or a social gathering. The Uranian astrologer recognizes the Moon as also meaning the time interval HOUR, so Moon Cupido means hours of art or sociability. The Moon also refers to the public, so look for public manifestations of one of the attributes of Cupido.

MERCURY + CUPIDO

Mercury is generally considered to be the planet of communication: thought, speech, writing. It is also the planet of youth. When combined with Cupido, the following key phrases are developed: Thinking about marriage; talking about marriage. Thoughts or opinions about marriage. Thoughts or opinions about art. To think of the family. To call home. To phone some relatives. Social conversations. Speech, music, song. Intellectual associations. Youth groups: Boy Scouts, Girl Scouts. The staff of a newspaper or magazine. The Telephone Company; AT&T. ITT. Sprint. MCI. Dear Abby column.

VENUS + CUPIDO

Because the glyph for Cupido has Venus, and Jupiter, this combination has Venus twice. The combination leads to the following key phrases: Marital happiness. Love Marriage. Social pleasantries. Pleasant company. Beautiful art creations. Group of Fashion Designers. Group of Beauticians. Collection of objets d’art.

MARS + CUPIDO

Mars is the planet of action. Mars combined with Cupido describes someone active in art or art activities, someone who is an active member of a club or community. Key phrases include: Marriage. Marriage partnership. Work partnership. Working with others. Group activity. Stress in the family. A fight in the family. A gun collection. Gun Club. National Rifle Association.

JUPITER + CUPIDO

Cupido has elements of Venus and Jupiter along with other characteristics, so the combination of Jupiter with Cupido leads to the following key phrases: Happy marriage. Successful artist, who makes money through his art. Fortunate or successful partnerships. Family happiness. Sociability. Money through marriage. Money through the arts. Happy group of artists. Travel group.

SATURN + CUPIDO

Classically, Saturn represents limitations and restrictions. The Uranian astrologer defines Saturn also as separation. The combination of Saturn and Cupido leads to the following key phrases: Separation from associations. Separation in the family. Separation of marriage. Separation from partnerships. Divorce. Losses in art. Nursing home. Attending a wake. To leave a corporation or a company.

URANUS + CUPIDO

Uranus is the planet of the unusual, the innovative, the astrological, and the electrifying. The combination of Uranus and Cupido leads to the following key phrases: Sudden marriage. Sudden wedding. Elopement. Sudden event in the family. Astrological Society. Unusual group. Innovation in art. The Electricians’ Union. Airplane Pilots. Computer organization. IBM.

NEPTUNE + CUPIDO

Neptune, in its negative sense, is the planet of illusion, delusion, dissolution, deception, and fraud. In its positive sense, it implies dreams, inspiration, the medium of film, and the theater. The combination of Neptune and Cupido leads to the following key phrases: Spiritual association or community. A nunnery. A seance. Dissolving a marriage or partnership. Photography Club. Film Company (Kodak). Actors’ Group. Swimming Team. Drinking group. Alcoholics Anonymous. Artistic inspiration. The Gas Company. Violin section. Dance Troupe. Anesthesiologists.

PLUTO + CUPIDO

Traditionally, Pluto is considered to be the planet of gangsters, the underworld, the underground, street gangs, the mysterious, the forbidden, and sex. To the Uranian astrologer, Pluto also represents subtle change, growth, development, transformation, and metamorphosis. The combination of Pluto and Cupido leads to the following key phrases: Changes in the family. Changes in a partnership. Changes in the human society. Social transformation. Development of art. Growth of a company.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #118 -: Септември 29, 2010, 08:38:58 pm »
Добре, при мен нещата са много заплетени:
 - започвам от господаря на 7 дом и ДЦ - Марс, който се намира в 12 дом и е в съвпад с Плутон - УЖАС! според някои хора. Не ми е лесно наистина във връзките, повечето са ме дърпали надолу, отколкото нагоре. От друга страна пък се калих достатъчно и знам до каква степен си заслужава да допусна някой до себе си. Не допускам никой достатъчно близо.
 - Марс (госп. на 7 дом) е в секстил със Слънцето ми (10 дом) - това е ДОБРЕ!, въпреки че не знам как действа.
 - Луната - Телец, също е в 7 дом, при това в квадрат със Слънцето - отново ЗЛЕ! И не е вярно, че не съм чувствителна, напротив - всеки провал във връзките ми съм го приемала лично и съм търсила вината в себе си.
Улавям се, че имам прекалено големи изисквания към партньорите си и към хората, с които общувам, но такива претенции имам и към себе си.

В заключение мога да кажа, че мъжете които ме привличат задължително трябва да имат сексуален магнетизъм, да са чистоплътни във всяко едно отношение, да са грижовни и да ми носят спокойствие...но все попадам на неподходящи ;) и никога досега не ми се е случвало да имам спокойна връзка.

*

Asol

• 4140
« Отговор #119 -: Септември 29, 2010, 08:42:56 pm »
От теб ли? Може би нещо от сорта на пусто в празно. :-\ За мен няма много смисъл да се пишат неща, които вече ги има написани и се знаят от всички. Може просто да се предложи пример от практиката.  :blink: