Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 316621 Прегледи
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #840 -: Септември 05, 2012, 06:16:38 am »
Lillie, akruks, благодаря ви!
А дали се вижда работа в чужбина, защото мъжът ми е там и иска след нова година да ходя при него в Германия и да си търся работа там?! А на мен много не ми се ходи. Или е рано още да питам за там?

*

Morena

• *
  • 199
« Отговор #841 -: Септември 05, 2012, 07:17:55 pm »
Здравейте, предстои ми интервю. Въпросът ми е...
Ще мине ли успешно интервюто за стаж?
да, особено ако е свързано със стаж в чужбина
Ех, не е свързан с чужбина  :'( :'( :'( стажът, за който кандидаствам е в родния ми град.
няма проблем, ще е успешно!
Интервюто не мина успешно, но интервюиращите ти подливат вода, за да се провалиш няма как да спечелиш интервюто.  :angry: Същите тези женички ми се обадиха следобед, за да ми казат, че не съм одобрена, имало е хора, които са се представили много по-зле и бяха на по-напред в класирането, как стават тези неща, не знам.  :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

« Отговор #842 -: Септември 05, 2012, 09:23:10 pm »
Благодаря ти akruks :) приятна вечер!

« Отговор #843 -: Септември 13, 2012, 08:34:25 pm »
Ще започна ли скоро работа?
Според моето виждане: Не! Или поне не скоро.

Според мен е възможно или забавяне, или първоначанално ако ти предложат нещо, впоследствие нещата да се променят по независещи от теб причини. Но такъв сценарий е възможен, ако става въпрос за работа по трудов договор, със стандартно работно време, регламентирана.

Цитат
Имам едно обещание за работа на граждански договор, ако има клиенти ще ми се обадят, почасово е.
Вие какво мислите!?

Но мисля, че е възможно да получиш финансови постъпления по някой проект или хонорари по граждански договор.

Засега по-скоро работа на свободна практика, отколкото като наемен служител по трудово-правни отношения.
На Луната не предстои опозиция със Сатурн, нито тригон с Венера,  Меркурий е в разходящ аспект с Нептун, а въпросът ти е в бъдеще време, значи търсим предстоящи аспекти!
Меркурий е в разходяща опозиция с Нептун У11 в 10д, който е ретро- някой приятел ти е дал обещания за работа, но нещата са се забавили, твоят У1 Меркурий е в 4д в разходящ секстил с Плутон, инсептиран в 6д- може би показва обещаната работа, която се бави поради ретроградието (изчакват се клиенти) Меркурий е в сходящ куинконкс с Уран У10- също ретрогаден, но пък Уран е планета на внезпните промени, а куинконкс е аспект налагащ компромиси.
 У10 Сатурн е в 6д- отговорност, по-големи задължения в работата. Меркурий в сходящ съвпад със Слънцето У4- това че ще си вкъщи, няма да ти позволи да разгърнеш изцяло творческите си възможности- Слънцето изгаря Меркурий, който е и У5. На Луната предстои опозиция с Марс в 6д, а на Меркурий квадрат с Юпитер У7, 11- може би ще имаш конфликт с партньори, клиенти, приятели- внимавай да не изтървеш нервите покрай работата.  Луната и Меркурий са в секстил с Венера У6, но няма да завършат аспект с нея, тъй като тя сменя знака си, така че последният мажорен аспект, който ще извърши Луната е тригон със Слънцето, а минорен- куинконкс със Сатурн- засега ще останеш вкъщи на работа и няма да си много доволна от крайния резултат, но пък преминаването на Венера в друг знак показва скорошна промяна в делата по този дом.
Обратна връзка! :)
На 11-ти подадох документи( за друго работно място), на 12-ти беше интервюто и същия ден ме одобриха за работата! Днес подписвах документи за назначението ми. Утре ми е първия работен ден!:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #844 -: Септември 13, 2012, 08:42:26 pm »
Честито, успех на новата работа!  :blink:

Ние в нашия офис всички започнахме по ретро Меркурий и тогава подписахме договори, беше неизбежно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #845 -: Септември 17, 2012, 12:35:23 pm »
ще започна ли нова работа до няколко месеца? Прикачвам карта.

*

danito

• *
  • 118
« Отговор #846 -: Септември 17, 2012, 04:07:13 pm »
Ще ми се обадят ли,че съм одобрена след интервюто за работа?

« Отговор #847 -: Септември 17, 2012, 07:14:34 pm »
Имам сериозно притеснение в службата,свързано с разместване на колежки,ще бъда засегната и аз най-вероятно и съм кълбо от нерви от една седмица насам...това е резултат от кофти отношение на шефа към мен ли,или действително е нужно...в крайна сметка въпросът ми е " Шефът ми настроен ли е зле към мен"  :(

http://www.astro.com/tmpd/cconfileU7xLqa-u1284485084/astro_24gw_08_b_2012916.61590.1732.gif?2260
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #848 -: Септември 18, 2012, 07:51:11 am »
Добро утро  :blink:

Пускам един хорар за упражнение, а когато има окончателна яснота по въпроса, ще дам обратна връзка.

Въпросът е следният: Ще се върна ли на работа в кантората (или съм окончателно съкратена)?

18.09.2012, 8.35 ч, Варна.

Специфичното при тоя хорар е, че не съм сигурна по кой дом да се гледа това работно място, защото не е единствено, нито мога да кажа, че това е основната ми работа.

Освен тоя офис работя и в друг (пак на 4 часа) + свободна практика.

От кантората още в началото на август ми предложиха да изляза в неплатена отпуска, трябаше да се връщам около 10 септември, но ми удължиха "отпуската" до края на месеца и няма твърда уговорка да се връщам тогава, а просто да се обадя пак и да проверя дали има работа. Напоследък нещата там не вървят особено прогресивно, на едната юристка също й бе намалено работното време.

Само да уточня, че в кантората не работя по трудов договор, значи няма да я броим за основно работно място (по ТД съм в другия офис, но там започнах работа няколко месеца по-късно).

Според мен хорарът показва по-скоро отпадане на ангажимент към тях, т.е. напълно е възможно, че нещата там отиват към приключване, а отпуската е един естествен завършек. Вие как мислите?  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #849 -: Септември 18, 2012, 09:03:36 am »
Не съм сигурна и аз кои домове да гледам, затова взимам 10от 10
значи Овен. Марс упр., но и Слънцето има сила-дневна карта.
Значи Слънцето ще смени скоро знака и ще влезе във Везни, сиреч при теб...
Може би си им ценна и ще те търсят, но когато имат нужда.
Така мисля :blink:
Успешен ден Лили!

« Отговор #850 -: Септември 18, 2012, 10:44:47 am »
Ако основната работа/кариера е по 10-ти дом, може ли по 3-ти от 10-ти да се разглежда следваща такава?
Луната в 1-вия дом на изгорения път отива към съвпад със Сатурн, У4. Затова ли мислиш, че нещата вървят към естествен завършък, приключване? А може би съвпадът ще се отрази като нов ангажимент, задача, която ще ти бъде възложена? Или приключване със стари задължения, ако са останали такива или пък възникнат?
У1 Венера в 10-ти дом в сходящ секстил с Юпитер (У3, У6) и квадратура с Марс (У7, У2). Мисля, че ще те повикат отново и ще ти възложат нова задача. Заради квадратурата с Марс и Уран в 6-ти дом е възможно изпълнението й или самата задача да са свързани с повече напрежение от обикновено или пък заплащането да не е удовлетворяващо за теб.

Меркурий съвсем наскоро е напуснал знака си, където беше изгорен от Слънцето. Ако Меркурий може да бъде разглеждан като управител на въпросната работа, тогава "пристигането" му във Везни (знака на твоя управител) и избягването от лъчите на Слънцето може да показва временно стабилизиране и подобряване на положението на фирмата и съответно възроден интерес към теб. Меркурий няма да успее да настигне Венера и да завърши секстил с нея, но пък Венера ще навлезе в неговия знак, което за кратко време ще им осигури взаимна рецепция. Значи отношенията ви биха могли да продължат още известно време, въпреки че може и да не станат по-сериозни.
С Луна и Сатурн в 1-ви дом ми се струва, че не гориш от желание да се връщаш там. Основният ти управител Венера в Лъв и в 10-ти дом би трябвало да показва, че си доволна от основната си работа.

Добре, толкова ли грешно би било да разглеждаме въпросната работа по 10-тия дом? Обикновено предпочитам да работя без производни домове, по мотото keep it simple. Луна (У10) в разходящ аспект с Венера (У1) - на пръв поглед изглежда, че настоящото положение няма да се промени, т.е. нещата са приключили. Но Луната е в 1-ви дом, което освен за твоето емоционално състояние може да свидетелства и за интерес към теб от страна на работодателя. Луна в сходящ съвпад със Сатурн отново ми изглежда като предстоят ангажимен (може би последен?). Венера в сходящ секстил с У6 Юпитер - връщане на работното място.

Май съм изгубила форма. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #851 -: Септември 18, 2012, 12:09:16 pm »
Благодаря на всички, които се включиха, при първа възможност ще дам обратна връзка относно развитието на въпроса.

Казусът е доста сложен, тъй като реално работя на две места (в два офиса + свободна практика вкъщи) и е трудно да се определи по кой дом да гледаме кантората в хорара. Може би по естествения сигнификатор Юпитер? Той е в заточение и може би към момента показва неблагоприятното стечение на обстоятелствата на това работно място.

Цитат
С Луна и Сатурн в 1-ви дом ми се струва, че не гориш от желание да се връщаш там.

Наистина е така, отдавна не желая да оставам там - не виждам никаква перспектива, става все по-досадно, а и не мога все така да поощрявам работодателя да ме държи нелегално там. Само екипът ми харесва и много ще ми липсват, ако напусна. Но вече лека-полека започвам да свиквам с екипа в новия офис, така че ще го преживея, ако бъда съкратена от другото място.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #852 -: Септември 18, 2012, 06:35:46 pm »
Имам сериозно притеснение в службата,свързано с разместване на колежки,ще бъда засегната и аз най-вероятно и съм кълбо от нерви от една седмица насам...това е резултат от кофти отношение на шефа към мен ли,или действително е нужно...в крайна сметка въпросът ми е " Шефът ми настроен ли е зле към мен"  :(

Вижда се, че си нервна, с Уран в 12д квадрат с Плутон на Мц, но според мен не идва от шефа- Слънцето е в разходящ секстил с МарсУ1, така че не сте имали конфликт помежду си, за да предполагаш кофти отношение, колкото до работата У6 Меркурий скоро е сменил знака си, което показва наложените промени, но не мисля, че ще те засегнат- няма аспект с Марс у1, докато на Марс му предстои квадрат с Венера У7, У2- може да имаш проблем с колежки и с финансовите постъпления, но работата ще си запазиш- последния аспект на Луната е съвпад със Сатурн У10
Ако греша- от Сатурн в 7д е  ;D

...да- наистина с шефа ми никога не сме имали пререкания/дори напротив/,но напоследък усещам нещата по-различно и сякаш ме използва,за да реализира неговите си идеи,като обвинява мен,че аз съм искала тази промяна/ а аз нямам хабер от ситуацията ;)/....ами в момента съм на друго място и моя колежка е на моето и това ме притеснява силно- така ли ще останем,или ще ни върнат всяка на нейното място- за това попитах тук ...относно проблема с колежките и финансите- да-така е - чувам разни измишльотини по мой адрес  и финансово съм повече от зле/ опозициятр Сатурн/ нат Венера,може би  :blink: / ......Благодаря  за пореден път,Акрукс   :wub:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #853 -: Септември 18, 2012, 08:43:54 pm »
Май съм изгубила форма. ;D

Не си  :blink:, но напоследък не те засичам често във форума...

Виж каква тема за хорари намерих /някой гост я четеше/: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1922.0.html

Цитат
Тя поцъка със зъби и мишка
Взе ми данните, пусна ми кръв
“Сложна афетика имаш,
пет куинконса в кардиналния кръст”

;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #854 -: Септември 18, 2012, 08:55:29 pm »
Имах повече работа. Тези дни пак може да изчезна за малко.

Хахаха, квинкокс в кръст. ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #855 -: Септември 19, 2012, 01:08:08 pm »
arktur, ти си представен от Сатурн във Везни и Луна в Скорпион, а твоя познат Слънце в Дева и Меркурий във Везни. Май ти по-скоро не си склонен да вярваш, че ще приеме да реализирате този запис или че ще успеете да осъществите "пресечна" точка, която да доведе до това - във Везни Слънце е в падение. Иначе несъмнено смяташ, че си сътворил нещо много готино - Сатурн в екзалтация. Но пък може да те изненада приятно и да хареса много идеята и песента ти. Между управителите на третите ви домове предстои квадратура, което не е много обнадеждаващо, но какво пък нищо не ти струва да се опиташ да се свържеш с него.  :blink:

« Отговор #856 -: Септември 19, 2012, 04:46:13 pm »
zdraveite momi4eta mnogo bih iskala da poglednete kartata i ako ne vi predstavlqva trudnost da otgovorite na vaprosat mi ..a toi e 6te me priemat li v sistemata na mvr do kraq na godinata,poneje kandidatsvah ve4e edin pat ,no ne6tata ne se polu4iha i se nadqvam na sledva6tiq konkurs da uspeq...blagodarq vi predvaritelno

« Отговор #857 -: Септември 22, 2012, 05:10:45 pm »
ще ме върнат ли отново да си работя с Б.  ? Ако говоря с шефа за това дали той ще уважи мнението ми?

http://www.astro.com/tmpd/cconfileU7xLqa-u1284485084/astro_2gw_08_b.54433.45148.gif?47555

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #858 -: Септември 22, 2012, 05:18:14 pm »
Ще си намеря ли по-хубава работа скоро? (под хубава разбирам с по-добри колеги и по-добре заплатена)
Луната ще завърши секстил със сатурн, който е у11

« Отговор #859 -: Септември 23, 2012, 03:56:08 pm »
питах,но нещата се задълбочиха в петък...възнамерявам да говоря с шефа,но се страхувам да ен ме изгони от кабинета и да ме остави така/малко е сложен характер той,щото/...но не пазя предната карта никъде- нито в астрокома,нито в моя комп.....май ми запецват нещата....ако продължавам да съм пас- ще продължат да ме въртят навсякъде..ако пък говоря с шефа-не знам той как би реагирал.....гати кофти периода ми.....но благодаря,Акрукс  ;)