Здравей Гост

Хорарни въпроси за работа

• 1789 Отговора
  • 316157 Прегледи
Re: Хорарни въпроси за работа
« Отговор #1120 -: Февруари 10, 2013, 03:22:28 pm »
Мирабелка, благодаря много за тълкуването, формално към момента няма  работа, но е на нещо като стаж в една фирма и от там го "примамват", сякаш второто тълкувание е по-подходящо за ситуацията, той много иска да работи при нас, но от другата фирма (немска) му предлагат 2-3 по-високо възнаграждение.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1121 -: Февруари 11, 2013, 10:42:52 pm »
Май наистина не задавам въпроса за първи път. Но преди изобщо не съм била наясно и съм го имала просто като идея. Сега понеже говорих с моята позната, запознах се с условията и се разбрахме да го видя, за това пуснах пак въпрос. Но определено не съм отлагала решаването му, тъй като даже съм много напориста и бързам да действам, при положение, че има 3 месеца...

Това, което казваш е много странно, жената за която става въпрос е един от хората, които много уважавам... нещо не ми се връзва тълкуването ти.. но нека не говоря преди да съм наясно. Ще видя в понеделник какво ще стане и ще дам обратна връзка.
Аз по-скоро съм отговорила на твоите чуденки, които съм изолирала от обширната ти интерпретация, това за Луната без курс съм написала като "често", а не единствено указание, друго нейно тълкуване е, че питащият няма от какво да се притеснява, защото нищо лошо не предстои да се случи от това, за което се опасява и т.н. Но при всяка карта по различен начин се гледа на Луната без курс, в случая ти питаш дали ще е добре, ще имаш ли успех ако наемеш помещението, картата може да дава отговор да, че ще е добре ако го наемеш, но в същото време да има указания, че няма да го наемеш и ето как излиза, че въпросът няма развитие, което е прието да се казва за Луна без курс. И тогава те поправих, че Венера У3 за теб и У4 за познатата ти, което е У10 за теб (успехите ти) не е в разходящ съвпад със Слънцето, защото е по-бърза планета и тя трябва да да е пред Слънцето ако е налице разходящ съвпад. Между Венера и Слънцето няма разходящ съвпад и не предстои да извършат съвпад. Няма пренос на светлина, защото Луната не прави аспект поотделно нито с Венера, нито със Слънцето, другата по-бърза планета от тях- Меркурий, също няма аспект с тях. 3д освен краткото пътуване е договарянето, подписването на контракти, а в тази карта, след като няма сходящ аспект между твоя У1 и У3, между Луната, като втори управител на питащия, в случая ти, и У3, то тогава няма информация, която да показва, че ще пътуваш, че ще наемеш помещението, между Слънцето У1 и Плутон У4, Марс У4 също няма аспект, показващ промени в дома ти, с У7, домът описващ освен познатата ти новия ти дом, Слънцето У1 е извършило хармоничен аспект с Уран У7, но и квадрат със Сатурн У7, който е също У6, а за да има указание, че ще се настаниш на ново място, дом, то аспектът трябва да е хармоничен и сходящ, за да се срещнете с жената също. Между вашите У3 Венера и Марс няма аспект, за да е налице успешна комуникация, договаряне, среща също, при нея Марс У3 в неин 1д е в сходящ тригон със Сатурн- показва, че на нея предстои да има кратък път, активна комуникация, договаряне, търговия
Колкото до това каква е жената, дали я уважаваш- аз не съм писала дали я уважаваш и каква е, ти си питала "какво мислите" и може би трябваше да подчертая, че това което пиша не го мисля, а пиша това, което "виждам" в картата.
А друг е въпросът доколко отговаря на реалността, защото един Нептун в 7д, както е в тази карта, винаги може да заблуди този, който разглежда картата, да не пиша астролог, защото нямам претенции  и самочувствието да съм такава.  ;) И за обратна връзка по този въпрос е прекалено, много рано- дори утре да наемеш помещението, то няма веднага да разбереш дали е добре, че си го наела и дали това ще ти донесе успех, т. е. нещата за които питаш!!!

Да, разбирам за Луната, аз просто споделих в случая как е при мен. За Слънцето и Венера разбрах, а за обратната връзка осъзнавам, че няма как веднага да се отрази и разбере, но знаех че като го видя поне ще ми се изясни донякъде дали искам да го наема или не.

За пътуването не се оказа права - в крайна сметка пътувахме днес, видях го и имам възможност да го наема ако искам. Моята приятелка ми го предлага при много добри условия, като цена а и понеже съм неин човек, не ми иска предплащане. Освен това за нея не е проблем да го деля с други хора, дори и ако аз плащам по-малко от тях... Попитах и на други места наоколо, всички искат пари в брой за целия сезон. А аз нямам от къде да извадя 3-4 хилядарки.

Всичко звучи добре и помещението е хубаво, има и друго преимущество, че там има къде да се спи, не е нужно да си търся и квартира (допълнителен разход)
Но... след всичките плюсове - има само един минус, но съществен - май не е подходящо за моята дейност.. не се вижда добре от улицата, партер е, но се минава през двора на хотела. А при положение, че наоколо има и други такива студия на същата улица, които са на доста по-видни места... някак се получава много не обнадеждаващо.
Мисля си, че това е единствения ми вариант за сезона, който мога да си позволя. И ако не го наема, ще работя за друг..

Иначе си права, за това:
Цитат
при нея Марс У3 в неин 1д е в сходящ тригон със Сатурн- показва, че на нея предстои да има кратък път, активна комуникация, договаряне, търговия
тя точно за това пътува и с това се занимава. Само че освен пътуването, комуникацията между нас е добра, макар и да няма сходящ аспект на 3ти домове.
Цитат
Колкото до това каква е жената, дали я уважаваш- аз не съм писала дали я уважаваш и каква е, ти си питала "какво мислите" и може би трябваше да подчертая, че това което пиша не го мисля, а пиша това, което "виждам" в картата.
А друг е въпросът доколко отговаря на реалността, защото един Нептун в 7д, както е в тази карта, винаги може да заблуди този, който разглежда картата

Май този Нептун е объркал нещата, а относно това което казах, е просто защото се учудих, аз знам че ти просто тълкуваш картата.

Акрукс... благодаря ти за обстойното разяснение и да те питам, в този ред на мисли грешка ли е, че сега пак реших да задам въпроса, след случилото се? А и тази карта малко греши май, това брои ли се като развитие по въпроса и позволява ли да бъде зададен отново?
П.С.  няма значение... Луна без курс е :D май да не задавам повече този въпрос а да си реша ще го взимам или не. А и съвсем се обърках вече, май прекалено възлагам въпроса на астрологията и се престаравам, сега пък ми хрумна дали момента в който съм видяла помещението не е правилният момент за задаване на хорара.... не знам
« Последна редакция: Февруари 11, 2013, 10:54:13 pm от Freya »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1122 -: Февруари 12, 2013, 08:13:05 pm »
Съжалявам, ако така са прозвучали коментарите ми и че по този начин си ги приела, ни най-малко не съм имала това в предвид.
Не съм имала за цел да критикувам когото и да е, такъв е начинът ми на изразяване и той не е свързан лично с теб по някакъв начин.
 Просто съм отчела някакви факти, че за определено нещо в тълкуването си се оказала права за друго не. Тук, често съм чела обратна връзка, че някой се е оказал "прав" с тълкуването по определен хорар. Това е просто израз. Не виждам защо си го приела лично.
И не виждам какъв повод или мотив бих имала да отправям лични нападки към теб или когото и да е в случая.
От друга страна и на мен не ми е приятно, че понеже някой грешно е интерпретирал коментарите ми като критика и заради това решава да се заяжда така тънко.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #1123 -: Февруари 13, 2013, 10:05:21 am »
Моля за поглед върху този въпрос "Ще се справи ли майка ми успешно с новата си работа?" След доста успешна кариера,след което прекъсване около година наскоро започна на ново място с различни отговорности и е особено притеснена,да не кажа и малко скептично настроена за успешното развитие..Асц е в начални градуси..от 3 месеца е на този пост и все това й е в главата..

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #1124 -: Февруари 13, 2013, 03:26:15 pm »
Моля за поглед върху този въпрос "Ще се справи ли майка ми успешно с новата си работа?" След доста успешна кариера,след което прекъсване около година наскоро започна на ново място с различни отговорности и е особено притеснена,да не кажа и малко скептично настроена за успешното развитие..Асц е в начални градуси..от 3 месеца е на този пост и все това й е в главата..
Аз мисля,че отскоро проблемът вече не е така злободневен,Квадратурите на у-ля н 6дом-конкретните й задължения и работните условия и евентуалното неразбирателство с колеги са в миналото. Като че ли й е необходимо да говори за по-добро заплащане ,а луната и у-ля на 2 дом са във включен знак. Марс,обаче който ги "държи" ще апликира тригон със сатурн, това може да стане на по-късен етап. У-лите на 1 и МЦ-дали ще се сдправи с отговорностите, изискванията са в секстил-да, ще се справи.
След съдпада на луната в овен/наумила си е нещо/ с уран, ще апликира секстил с юпитер, който е сигнификатор на страховете, враговете и колегите тук- нещата ще се подобрят, макар че юпитер в заточение дава известно недооценяване на ситуацията. След което луната прави
квадрат с плутон, ул на 10 в 12, вероятно ще продължи да си мисли,че не се справя. Следва куинконс със сатурн-нужно е приспособяване, нещо ще се промени преди да се получи окончателния отговор на въпроса.
Според мен, може да се справи, макар включената луна да показва,че човекът е с вързани ръце, за мен условията са се подобрили, тя има потенциалът да се справи, но дали ще изчака нужното време не знам. Да се надяваме ,че фиксираните оси на картата ще я задържат там.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #1125 -: Февруари 14, 2013, 03:03:08 pm »
akruks, Enigma, благодаря за отговорите и двата звучат обнадеждаващо,дано е така...Един въпрос,кое определя периода,продължителността на един хорар,колко време е в сила?

« Отговор #1126 -: Февруари 15, 2013, 11:21:13 pm »
http://prikachi.com/images.php?images/922/5874922Y.gif
Здравеите момичета!!! Нещо се затрудних с хорара-въпроса е Ше остане ли П. на работа.Договора му е изтекъл ,но има вероятност да го подновят,а и шефа му е казал да чака да му се обади.На пръв поглед ако вземем стария управител на водолеи-сатурн за сигнификатор и тригона на луната към управителя на 6-тия му дом нещата изглеждат добре.От друга пък урана няма аспект с луната,а сатурн е квадрат с управителя на 10-ти целта.Ако вземем питащия по 3-ти дом като дете на приятелката ми  меркурии и уран като управител на негов 6-ти  пак тригона дава положителен отговор,но пък ако трябва да гледаме сатурн.Моля какво мислите!!!!

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #1127 -: Февруари 16, 2013, 12:14:33 am »
akruks, Enigma, благодаря за отговорите и двата звучат обнадеждаващо,дано е така...Един въпрос,кое определя периода,продължителността на един хорар,колко време е в сила?
Ако осите/асц,десц мц иц/ и сигнификаторите са например във фиксиран знак, може да задават и много по-голяма продължителност на събитията, дори години като единица време.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1128 -: Февруари 16, 2013, 11:20:46 am »
11.19 софия
Ще го бъде ли бизнес-начинанието?
За момента съм много обнадеждена, но сравнително малко познавам другите участници

« Отговор #1129 -: Февруари 16, 2013, 11:47:22 am »
Папи, Асцендентът е ранен - попада в края на втория градус на знака. Другото, което ме притеснява, е че както ти, така и съдружниците ти (другите участници, партньорите, т.е. 7-ми дом) сте под управлението на заточени планети.
Твоят управител Меркурий предстои да започне ретроградна фаза в рамките на знака, при което ще завърши квадратура с У7 Юпитер. Възможно е да настъпи период, в който различия в позициите на членовете на екипа ще излязат на преден план. Предстоящата ретроградност на твоя управител може да се изтълкува като предстояща промяна в твоята позиция и намерения.
Луната ще завърши квадратури с Венера и Слънцето в 10-тия дом. Успехът на проекта може да е затруднен от външни фактори.

А как върви работната комуникация ти с тези хора? Вашите У3 (Луна и Сатурн) в 12-тите ви домове излизат от съвсем скорошна опозиция. Казвате ли си всичко, премълчавате ли, изслушват ли те или не сте имали възможност да разговаряте по проекта все още?

Както пишеш, си настроена доста позитивно - Меркурий е в знак на Нептун/Юпитер, в 11-тия дом на надеждите, плановете, екипните дейности. Обаче при тези заточени управители не знам дали ще бъдете в състояние (ти и те) да изпълните ролите си в проекта. И двете страни проявяват силен интерес една към друга (взаимната рецепция), но заточените планети идват с неприятния бонус, че не се държат така, както другата страна би могла да очаква от тях. Мисля си, че е възможно да не разпределите правилно ролите и отговорностите в екипа и това да се окаже причина за предстоящи разногласия и недоволство (предстоящата квадратура Меркурий/Юпитер). Възможно е другите участници да разчитат прекалено много на теб - Юпитер в 1-вия ти дом.

Като тегля чертата - ранен АС, предстояща ретро фаза на У1 Меркурий, Луна (макар и екзалтирана) в 12-ти дом в предстоящи квадратури с планети в 10-ти дом. Този проект може да не стартира сега, в този му вид или с този екип. Тъй като Меркурий ще завърши отново тригон със Сатурн, който е У10 за теб, ти би могла да имаш успех в професионалните си начинания - дали в този проект или ще се върнеш към друг предстои ти да решиш, защото е възможно да си дадеш време за обмисляне.

Пожелавам ти успех!

*

Papy

• 4343
« Отговор #1130 -: Февруари 16, 2013, 11:54:01 am »
Мерси, мирабелка  :wub:
Всичко е както го обясняваш, ще имам предвид предположенията ти;
 относно комуникацията-и сме нямали време, и - подозирам, че всеки държи скрити карти :)

Ама отивай да празнуваш-какво ни дондуркаш тука  :blink:

« Отговор #1131 -: Февруари 16, 2013, 12:00:20 pm »
Цяла седмица работа - не съм писала тук. То и днес имам работа за вкъщи ама... ;D

Да ви се реванширам за хубавите пожелания. :wub:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1132 -: Февруари 17, 2013, 06:13:48 pm »
Здравейте. Един въпрос ме мъчи напоследък.... Голяма несигурност относно правилността на решението да сменя работата си, защото е свързано и с много други промени. Бихте ли погледнали картата? Още повече, че У6 е доста квадратиран, а в 6 дом е Плутон... Някои дейности извън закона да предполагате?   :unsure:
« Последна редакция: Февруари 17, 2013, 06:29:35 pm от Yaya »
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #1133 -: Февруари 17, 2013, 06:29:13 pm »
Защо да не се справиш добре? Управителят ти Луна е екзалтиран - добра позиция, имаш необходимите качества и би трябвало да си наясно с това. Екзалтираните планети си знаят добре цената. Друго тълкувание на екзалтацията на Луната може да бъде подкрепа от страна на обстоятелствата, въпросът се развива в твоя полза.

Луната е в 11-тия дом - на пръв поглед изглежда, че добре се чувстваш в новия колектив или че си силно обнадеждена, че нещата ще вървят гладко. Предстои опозиция между Луната и У7 Сатурн, който се намира в знак на падение на Луната. Възможно е отношенията с колегите да не започнат гладко, да предстои противопоставяне помежду ви или да се почувстваш неоценена от тях. Новата способна колежка може да бъде пострещната с ревност и недоверие.

У6 Юпитер, който едновременно е и У10, е слабо поставен в заточение и близо до върха на 12-тия дом. Условията на труд може би не са "идеални" и/или фирмата не е в най-добро състояние. Уран в 10-ти може да се отнася до факта, че наскоро си променила работата си, но може да се отнася и до състоянието на настоящата месторабота, в която да предстоят промени. С Плутон в 6-ти може да става дума за някакво преструктуриране.
Квадратурите към Юпитер са разходящи, с изключение на тази на Меркурий, който ще обърне скоро посоката си. Фирмата/шефът може да има затруднения при работа с партньори или в служебната комуникация.

На куспидата на 11-ти дом попада последният градус на Овен. Но ако приемем Венера за У11 и към това добавим, че Слънцето е У2, а Луната ще ги квадратира, заплащането може да не ти се струва достатъчно.

Концентрация на планети в 9-тия дом. Луната ще завърши секстили с тези планети. Ако не става дума за работа с чужденци, може би ще преминеш успешно обучение, свързано с новата длъжност.

Пожелавам ти успех и попътен вятър в платната!

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1134 -: Февруари 17, 2013, 11:14:34 pm »
Момичета, мерси за тълкуванията! Като добавя някои щрихи, за които не мога да споделя публично, анализът ви се напасва много добре  ;) сега остава всичко да е наред и да се позадържа по-дълго на тази работа.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #1135 -: Февруари 18, 2013, 04:43:06 pm »
Слънцето (У1) ще успее ли да настигне Марс (У10) преди последният да "избяга" от Риби? Мисля, че не, но пак ще проверя.

Ако разглеждаш работата по 6-ти дом, тогава има две положителни указания - секстил Слънце/Плутон и тригон Слънце/У6. Но ако имаш настояща работа, 6-тият дом би трябвало да описва нея, а 11-тият дом - евентуалната следваща. У11 Меркурий ще завърши съвпад със Слънцето при ретроградното си движение, което пасва на това, че вече си работила на тази длъжност. При този вариант отговорът е "да". Ще имаш възможност да избираш - да останеш на сегашната си работа или да започнеш другата. И тъй като Слънцето ще завърши тригона със Сатурн преди Меркурий да се е срещнал с него, моето предположение е, че ще избереш да запазиш настоящата си работа.

Ако разглеждаме работата по 10-ти дом, независимо дали настояща или евентуална следваща, отговорът не изглежда положителен. Луната ще квадратира Марс. Меркурий (У3) ще стане ретрограден. Възможно е да промениш мнението си относно въпросната месторабота.

Успех ти пожелавам! И извинявай, ако греша!

*

Papy

• 4343
« Отговор #1136 -: Февруари 18, 2013, 06:17:27 pm »
Слънцето няма да настигне марс, но предстоящият тригон слънце/сатурн остава, така че-стискаме палци!

П.п. Според мен точно за тази обява-отг е не, но слънцето ще направи съвпад с марс около 20-ти април, дано да не е късно
« Последна редакция: Февруари 18, 2013, 06:22:18 pm от Papy »

*

Papy

• 4343
« Отговор #1137 -: Февруари 18, 2013, 07:22:18 pm »
Може и да си права, обикновено когато човек е бил без работа по-дълго време, гледам и 10-ти, защото си е смяна на статус: безработен/работен

Но наистина се надявам тригонът слънце/сатурн да стигне

« Отговор #1138 -: Февруари 21, 2013, 12:27:12 am »
Ще се съгласи ли Д. да работи в хотела като ФОМ (фрон офис мениджър)? Д е мой близък и бивш колега, шефката му предложи да работи отново при нас на по-висока позиция, въпросът е, дали ще приеме?

:clap: за Акрукс и Мирабела, казаха НЕ и познаха, момчето отхвърли работата.
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1139 -: Февруари 21, 2013, 05:23:40 pm »
Въпросът е дали ще работя за себе си летния сезон или за друг?

Единия ми вариант е да си преместя студиото на курорт и ще плащам наем и изкарвам всичко за себе си (като поемам риск)
Другия да работя за друг, на процент и по техните правила... вече кандидатствах на 2-3 места.
Надявам се да може да се каже нещо по картата, на така поставен въпрос.