Здравей Гост

Казвам Ви Уран е планетата на късмета!!!

• 142 Отговора
  • 18294 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Казвам Ви Уран е планетата на късмета!!!
« Отговор #120 -: Февруари 10, 2012, 08:00:31 pm »
Цитат
Само, че Уран толкова силно те е завъртял, че не ти е давал възможност да се осъзнаеш, докато си се отдавал на удоволствието от риска и на вълнението от промяната.   
- цитат Стела

хайде, Рибките, включвайте се да кажете за Уран върху Слънцето ! че Овните това ги чака, а като вземем предвид огнената им енергия + експлозивността на Уран - лелее..

премествам си поста тук. хайде да пишем за Уран, че ей го вече в Овен !  :rolleyes:

Много съм заспла,чета "Хаде да пишем за Уран,че е ГЕЙ"    ;D ;D И се оцъклих пред лаптопа. По принцип кои аспекти предполагат промяна от типа на Уран, предполагам със светилата  :rolleyes:

:rolf:  знаеш ли, междудругото, че Уран е двуполов ?

« Отговор #121 -: Февруари 10, 2012, 08:20:44 pm »
Цитат
Само, че Уран толкова силно те е завъртял, че не ти е давал възможност да се осъзнаеш, докато си се отдавал на удоволствието от риска и на вълнението от промяната.   
- цитат Стела

хайде, Рибките, включвайте се да кажете за Уран върху Слънцето ! че Овните това ги чака, а като вземем предвид огнената им енергия + експлозивността на Уран - лелее..

премествам си поста тук. хайде да пишем за Уран, че ей го вече в Овен !  :rolleyes:

Много съм заспла,чета "Хаде да пишем за Уран,че е ГЕЙ"    ;D ;D И се оцъклих пред лаптопа. По принцип кои аспекти предполагат промяна от типа на Уран, предполагам със светилата  :rolleyes:

:rolf:  знаеш ли, междудругото, че Уран е двуполов ?

това не го знаех  :haha: ма правилно съм усетила значи  ;D ;D
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Stella

• 7765
« Отговор #122 -: Февруари 10, 2012, 08:28:09 pm »
Цитат
- цитат Стела

Много съм заспла,чета "Хаде да пишем за Уран,че е ГЕЙ"   ;D ;D И се оцъклих пред лаптопа. По принцип кои аспекти предполагат промяна от типа на Уран, предполагам със светилата  :rolleyes:

Всички аспекти на личинте планети с Уран дават промяна - светилата, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн. Останалите в по-малка степен.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #123 -: Февруари 10, 2012, 08:29:48 pm »
Аха, бисексуален е. Освен това при определени конфигурации си пада по груповия секс. Чела съм нещо подобно за Уран в Рак, че предпочитали групови практики за "извисяване на съзнанието". Мой познат с Уран в Рак имаше такива предпочитания.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Grace

• 2257
« Отговор #124 -: Февруари 10, 2012, 09:03:34 pm »
Цитат
Ужасна егоцентричност,твърдоглавие,много Аз,Аз  и пак Аз .В чисто физически план -безсъние,разбива ти се нервната система ,в смисъл че тялото не може да се справи с това силно ускорение и енергия,спазми,кожни проблеми.Но пък има и много вълнуващи ,чудати,смахнати изживявания,всичко е бързо ,рязко ,нетрадиционно.
Срещи,запознанства с необикновени,различни хора.
- цитат на passion-desire

толкова добре си го описала. според мен и без да са в аспект в натала, пак няма да се размине.

Цитат
И Уран не е двуполов ,а асексуален понякога ,Плутон по-скоро е двуполов.

според мен - Меркурий е асексуален, Плутон - сексуален, а Уран - двуполов;

*

Stella

• 7765
« Отговор #125 -: Февруари 10, 2012, 10:21:28 pm »
За спазмите, безсънието и неврологичните проблеми е абсобютно вярно.
Един приятел има Меркурий в овен и онзи ден ми вика минава ми "ток през главата"
Овенът управлява главата.

« Отговор #126 -: Февруари 11, 2012, 09:43:03 am »
малко митология

Уран,бога, опложда Гея,майката Земя и тя му ражда титаните и сторъките великани,тези създания са земни и затова са несъвършени и Уран,бога ги затваря в подземното царство.В  резултат,Кронос/Сатурн/ ,едно от децата на титаните,въоръжен със сърп,даден от неговата майка, повежда на бунт братята и сестрите си срещу баща си и го кастрира.Капки кръв от раната на Уран паднали на земята и създали Ериниите или Фуриите/ богини на отмъщението/ , а отрязаните гениталии,попаднали в морето, оплодили го и довели до появата на богинята - Афродита, Венера....

идеалът за съвършенство /уран,бог / в лице срещу несъвършенната реалност/титаните/,затворена в подземното царство/ на подсъзнанието/ражда революции,фурии
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #127 -: Февруари 11, 2012, 09:56:41 am »
За спазмите, безсънието и неврологичните проблеми е абсобютно вярно.
Един приятел има Меркурий в овен и онзи ден ми вика минава ми "ток през главата"
Овенът управлява главата.

по същият начин се чувства един познат с тр.Уран точно върху Асц. от година, свръхнапрежение и стрес от огромните промени,копнежа за свобода е трудно да се преживее , ако предпочиташ/луна в телец/ и загубиш по своя воля/фуриите на уран не са шега работа/ зоната на комфортност за дълго време :mellow:
чувстваш се изцеден и уморен психически от постоянното напрежение и ток с високо напрежение,който не можеш да изключиш, ако си консервативно предразположен по рождение :mellow:уран си е голям залъг за преглъщане за такива хора
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Grace

• 2257
Re:Казвам Ви Уран е планетата на късмета!!!
« Отговор #128 -: Февруари 11, 2012, 07:52:14 pm »
Често пъти ни казват - '' внимавай какво си пожелаваш, може да ти се сбъдне'' и е истина, така е!  Години наред може да се молим за нещо да ни се случи, или просто за миг да сме си пожелали нещо, и не след дълго да се осъществи това желание ( пожелание). И за един миг, буквално в рамките на няколко часа, обстоятелствата да се подредят така, че ние да сме най-щастливите на света. Това е УРАН, но колко дълго ще трае щастието? Няма значение, Уран винаги оставя траен отпечатък в съзнанието ни.  Никога няма да забравя събитията предизвикани от неговите транзити.  :mellow:

присъединявам се към това мнение. а вие ?

*

Uran

• 6041
« Отговор #129 -: Февруари 11, 2012, 08:18:52 pm »
Aми.. аз не съм се молила и определено не съм искала точно това, което Уран ми донесе.
п.п.Като поотмина малко гневът ми взех да го разглеждам в друг контекст и да се опитвам да търся някакви позитиви макар по дефолт да няма такива в подобна ситуация.
(Тр. Уран в съвпад с натални Венера/СЛВ и Хирон.)

« Отговор #130 -: Февруари 11, 2012, 09:39:42 pm »
Преди 3 години по това време /20 .02.09/ баща ми счупи лумбален прешлен при неясни обстоятелства. Точно, когато Уран/21,27 гр.Риби/ правеше квадрат с наталното ми Слънце /21.13 гр. Стрелец/ и наталния ми Марс/ 21,34 гр. Стрелец/ .Последва тежка операция и ново сериозно заболяване на кръвта. И така битки и смяна на 4 болници чак до края на април. Изхода е добър, човека си е жив и относително здрав. Не беше много на късмет ситуацията.
Сега Уран,който по натал ми е в 1ви гр.от Дева и в 6ти дом в опозиция с Луна / 3.06 Риби/ , този късметлийски Уран ми се качва на АСЦ /4,18 Овен/ . Моля за коментар, какви ли ,,благинки,, ще ми донесе ??? :unsure:

*

Stella

• 7765
« Отговор #131 -: Февруари 11, 2012, 09:46:33 pm »
Абе, хора, не се подвеждайте по заглавието. И пак добре, че сте поставили "късметлийски" в кавички. Уран е късметлийски, ако прави добри аспекти в натала и е силно поставен. Хора със силен сатурн трудно понасят неговите транзити. Късметлийски са позитивните аспекти на Уран с Юпитер. Уран носи вълнение, високо ниво на адреналин, промяна, но нищо трайно. Дали промените ще бъдат за добро зависи къде се намира юпитер, а дали ще бъдат продължителни трайни си зависи от връзката със сатурн.

*

Stella

• 7765
« Отговор #132 -: Февруари 11, 2012, 09:48:59 pm »
Преди 3 години по това време /20 .02.09/ баща ми счупи лумбален прешлен при неясни обстоятелства. Точно, когато Уран/21,27 гр.Риби/ правеше квадрат с наталното ми Слънце /21.13 гр. Стрелец/ и наталния ми Марс/ 21,34 гр. Стрелец/ .

Странно, как понякога инцидентите се случват на наши близки, а не на нас самите. /визирам тр. Уран в квадрат с натален Марс, аспект който дава склонност към инциденти/. На мой познат тр. Уран дълго време му се мота върху наталния Марс и все потрепервах да не му се случи нещо на него. А тя жена му падна и си счупи ръката миналата зима на леда.

*

Stella

• 7765
« Отговор #133 -: Февруари 11, 2012, 09:54:21 pm »
Сега Уран,който по натал ми е в 1ви гр.от Дева и в 6ти дом в опозиция с Луна / 3.06 Риби/ , този късметлийски Уран ми се качва на АСЦ /4,18 Овен/ . Моля за коментар, какви ли ,,благинки,, ще ми донесе ??? :unsure:

С Уран на асцендента, ще промениш визията си до неузнаваемост. Може да добиеш желание да се обличаш по по - странен и ексцентричен начин. Може да се оплакваш от мигрена и нервно напрежение. Аз съм стигала до билкови екстракти за отпускане на напрежението, заради Уран. Стресът идва  в повече и човек има нужди да си помогне с даровете на природата. По-добре да си помогнеш навреме, отколкото да стигаш до нервни кризи и успокоителни. Както Овенът, така и първи дом се свързват с главата, така че пази си главата.

Очаква се Нептун да застане върху Луната ти в 6-ти дом. Винаги вземай повече от едно лекарско мнение, преди да ти се постави диагноза, защото с нептун в 6-ти дом симптомите се замъгляват. Може да слушаш много музика на работното си място и всъщност музиката да ти действа много релаксиращо в противовес на изнервящия уран. Помисли върху това.

*

Grace

• 2257
« Отговор #134 -: Февруари 12, 2012, 07:17:26 pm »
интересно ми е има ли някой при който транзита на Уран през 7-и дом / независимо от аспектите / да НЕ Е довел до появата, пък макар и краткотрайна на нов партнъор, връзка, любов ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #135 -: Февруари 12, 2012, 07:33:52 pm »
Абе, хора, не се подвеждайте по заглавието. И пак добре, че сте поставили "късметлийски" в кавички. Уран е късметлийски, ако прави добри аспекти в натала и е силно поставен. Хора със силен сатурн трудно понасят неговите транзити. Късметлийски са позитивните аспекти на Уран с Юпитер. Уран носи вълнение, високо ниво на адреналин, промяна, но нищо трайно. Дали промените ще бъдат за добро зависи къде се намира юпитер, а дали ще бъдат продължителни трайни си зависи от връзката със сатурн.

А при ,който няма връзка между Юпитер/Уран и Сатурн,какви ще бъдат промените? :blink:

Строго специфични.
При уран в съвпад със светилата ми във втори дом - нестабино финансово състояние.
При уран в разходящ съвпад с Венера - У10 - смяна на кариерата с последващо обратно връщане. Имаше и затъмнение върху Венера.
При уран в съвпад Меркурий - У7 - развод.

Нито една от избороените планети няма връзка със Сатурн или с Юпитер натално.

« Отговор #136 -: Февруари 12, 2012, 07:56:14 pm »

А при ,който няма връзка между Юпитер/Уран и Сатурн,какви ще бъдат промените? :blink:

Строго специфични.
При уран в съвпад със светилата ми във втори дом - нестабино финансово състояние.
При уран в разходящ съвпад с Венера - У10 - смяна на кариерата с последващо обратно връщане. Имаше и затъмнение върху Венера.

Уран ми е е У7   и е част от Скорпионски стилиум .КАквото и да се се е случвало по Уран до момента все на разводи и раздори ме избива .
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

« Отговор #137 -: Февруари 12, 2012, 09:25:11 pm »
Благодаря, Stella, за коментара. Дано повлияе само  на външния ми вид този чудат Уран, и ако може да е по по-артистичен начин ще е супер. Добрата новина е , че 2 гр.след като покори АСЦ ми , Уран прави секстил с наталния ми Юпитер /6,32 Водолей/. Впрочем Нептун транзитира скоро наталната ми Луна /3,06 гр.Риби/ но в 12 дом. В какви ли кармични пластове нагазвам?

« Отговор #138 -: Февруари 13, 2012, 09:55:43 pm »
При мен Слънцето и Уран са в съвпад (в Козирог, 4 дом), а Уран е У5.
Сега е в 7 дом, в опозиция с АЦ и Хирон и прави тригони с Венера, Юпитер и Плутон.

Какво да очаквам? Промените би трябвало да са по-скоро положителни или греша?

*

Stella

• 7765
« Отговор #139 -: Февруари 13, 2012, 10:42:57 pm »

Строго специфични.

При теб Уран ти управлява Светилата ,значи си силно настроена към него ;).Ти как го усещащ Уран като шанс(защото за мен той не е планета на късмета,а на шанса ;)),като ексцентрик,като егоцентрик или...? ;) Не знам къде попада в натала ти в 8 или 9 домове и какви аспекти прави?

Аз вече сигурно ставам банална, но Уран в аспект с Юпитер е "аспекта на впезапния късмет" или на "щастливия шанс". При негативните аспекти пак го има късмета, он от където дошло-там отишло. Имам в картата секстил между двете планети, а когато и Юпитер или Уран ги аспектира, наистина се отварят неочаквани възможности, излизам суха от крайно трудни ситуации - просто господ ми праща "ангел-спасител" и нови възможности.

Самият Уран е планета, която дава смелост на човек да преобърне устоите, върху които стои, защото засилва желанието за промяна на всяка цена. Промяната може да е болезнена, може Уран да преобърне всичко, а след това човек да не хареса промяната и да се върне към старата ситуация, но гледайки на нея по нов начин. винаги има израстване и скоростно придвижване напред - не както при сатурн - бавно и постепенно. Когато Уран аспектира дадена планета, не можем да очакваме устойчивост и рутина в сферите на управление да тази планета, а вълнение, стрес, напрежение и непредвидимост, висока доза адреналин.

Моят Уран е в 9-ти дом. Това е падащ дом - най-доброто положение за малефик /да е далеч от ъглите на хороскопа, най-добре в падащ дом/. Всички преживяваме аспекти на Уран към лични планети. За себе си мога да кажа, че само единият от аспектите на Уран - този към венера съм го преживяла болезнено, аспект, който ме накара да пожелая да напусна работа си и после съжалих. Но тогава имах и Сатурнова опозиция към Венера.
Всички други транзити на Уран са били посрещани от мен с желание и удовлетворение от промяната.

Егоцентрици са огнените знаци и най-вече Овена. Уран е индивидуалист. Пази си личното пространство, а това се възприема като егоизъм. Стремежът към индивидуализъм по уран го усещам най-силно, когато луната транзитира през него. Забележи ти как се държиш когато транзитната луна преминава през твоя уран. Това е твоят начин да изживееш индивидуалната си свобода.