Абе, хора, не се подвеждайте по заглавието. И пак добре, че сте поставили "късметлийски" в кавички. Уран е късметлийски, ако прави добри аспекти в натала и е силно поставен. Хора със силен сатурн трудно понасят неговите транзити. Късметлийски са позитивните аспекти на Уран с Юпитер. Уран носи вълнение, високо ниво на адреналин, промяна, но нищо трайно. Дали промените ще бъдат за добро зависи къде се намира юпитер, а дали ще бъдат продължителни трайни си зависи от връзката със сатурн.
А при ,който няма връзка между Юпитер/Уран и Сатурн,какви ще бъдат промените? :blink:
Строго специфични.
При уран в съвпад със светилата ми във втори дом - нестабино финансово състояние.
При уран в разходящ съвпад с Венера - У10 - смяна на кариерата с последващо обратно връщане. Имаше и затъмнение върху Венера.
При уран в съвпад Меркурий - У7 - развод.
Нито една от избороените планети няма връзка със Сатурн или с Юпитер натално.
При теб Уран ти управлява Светилата ,значи си силно настроена към него
.Ти как го усещащ Уран като шанс(защото за мен той не е планета на късмета,а на шанса
),като ексцентрик,като егоцентрик или...?
Не знам къде попада в натала ти в 8 или 9 домове и какви аспекти прави?
Аз вече сигурно ставам банална, но Уран в аспект с Юпитер е "аспекта на впезапния късмет" или на "щастливия шанс". При негативните аспекти пак го има късмета, он от където дошло-там отишло. Имам в картата секстил между двете планети, а когато и Юпитер или Уран ги аспектира, наистина се отварят неочаквани възможности, излизам суха от крайно трудни ситуации - просто господ ми праща "ангел-спасител" и нови възможности.
Самият Уран е планета, която дава смелост на човек да преобърне устоите, върху които стои, защото засилва желанието за промяна на всяка цена. Промяната може да е болезнена, може Уран да преобърне всичко, а след това човек да не хареса промяната и да се върне към старата ситуация, но гледайки на нея по нов начин. винаги има израстване и скоростно придвижване напред - не както при сатурн - бавно и постепенно. Когато Уран аспектира дадена планета, не можем да очакваме устойчивост и рутина в сферите на управление да тази планета, а вълнение, стрес, напрежение и непредвидимост, висока доза адреналин.
Моят Уран е в 9-ти дом. Това е падащ дом - най-доброто положение за малефик /да е далеч от ъглите на хороскопа, най-добре в падащ дом/. Всички преживяваме аспекти на Уран към лични планети. За себе си мога да кажа, че само единият от аспектите на Уран - този към венера съм го преживяла болезнено, аспект, който ме накара да пожелая да напусна работа си и после съжалих. Но тогава имах и Сатурнова опозиция към Венера.
Всички други транзити на Уран са били посрещани от мен с желание и удовлетворение от промяната.
Егоцентрици са огнените знаци и най-вече Овена. Уран е индивидуалист. Пази си личното пространство, а това се възприема като егоизъм. Стремежът към индивидуализъм по уран го усещам най-силно, когато луната транзитира през него. Забележи ти как се държиш когато транзитната луна преминава през твоя уран. Това е твоят начин да изживееш индивидуалната си свобода.