Здравей Гост

Астро разни

• 70 Отговора
  • 10606 Прегледи
*

Feia

Re:Астро разни
« Отговор #60 -: Януари 27, 2011, 06:04:40 pm »
За съвпад-а Слънце/Марс - да, спортна натура, но дава и едни други импулсивности и войнствености, пък за Слънце във Водолей и Луна в Скорпион - малко в повече ми се струва.

Колкото и "мъжки" да е аспекта, аз сякаш харесвам по-балансирани мъже :-[

Пък подобна комбинация за жена - със сигурност няма как да се харесаме, не съм много фен на бойни и безскрупулни еманципатки :blink:

За Сат в 7ми - доста бих могла да напиша /дава и ху'б'у, и не толкоз ху'б'у/, но бих съкратила само - че от ъгловите Сатурн-и - в 1ви и в 7ми, за мен поне са най-тежките за изживяване позиции, и от натива, и от околните му. Това, че е във Везни - за мен няма особено значение, тежките планети в знаци са дългодействащ поколенчески аспект, и го взимам само образно...

А какви са ти личните наблюдения за съвпад Марс-Сатурн в 1-ви дом.

И за опозиция Марс-Слънце?

*

Feia

« Отговор #61 -: Януари 27, 2011, 06:22:29 pm »

А какви са ти личните наблюдения за съвпад Марс-Сатурн в 1-ви дом.

И за опозиция Марс-Слънце?

Марс/Сат в 1ви - зависи от знака, но колкото и миролюбив или мислителски да е знакът - примерно Близнаци, Дева, Телец - пак дава голямо напрежение, чувство за отхвърленост в отношенията с другите, поставяне на супер високи изисквания за "лоялност" и "коректност" към близките, евентуално чувство за малоценност, комбинирано със силно развит Аз, чувство на собственост ъм другите.

Има и добри качества, които дава подобен аспект - голяма задълбоченост, предприемчивост, сериозност, държи си на думата при всякакви обстоятелства, работоспособност, склонен да мести планини, за да изпълни своя "кауза" или, за да подкрепи "близък" човек, голяма вътрешна енергия, и капацитет за справяне с трудности.

За опозиция Марс - Слънце - за мен това е хубав аспект, динамичен, предприемачески и енергичен.

Обаче аз нито съм динамична, нито съм особено предприемчива.  :(

Обаче откакто транзитнитят Сатурн ми е в 12-ти дом, съм станала доста по-динамична от обичайното. Все имам желание да ходя някъде и то на странни събития - Астродрама, лечение с ръка от индийски гуру, семинари за енергийни практики и какво ли още не. Преди това минах през нумероложка и гадатели.  ;D

*

Feia

« Отговор #62 -: Януари 27, 2011, 06:31:14 pm »
Фея - не съм ти гледала картата, знаеш, че така откъснати аспекти - дават нещо, но действат само в комбинацията и контекста на целия радикс.

Все едно, за теб в частност - бих могла да кажа, от каквото съм чела за конфигурациите ти /същото важи и за мен - с моя Телешки подсилен радикс/ - че силно Телешко и изобщо Венерино присъствие в картата дава забавяне и туширане на активността на динамиката - но - има и хубаво - след 30, 30 и нещо възраст - нещата се балансират обикновено, и Слънцето и Марс - започват да се проявяват по-плавно, под отслабената Сатурнова хватка :blink:   

Не ща да чакам да минат години, докато си постигна целите.

Ти коя зодия и кой асцендент си?

*

Stella

• 7765
« Отговор #63 -: Януари 27, 2011, 06:32:14 pm »
За съвпад-а Слънце/Марс - да, спортна натура, но дава и едни други импулсивности и войнствености, пък за Слънце във Водолей и Луна в Скорпион - малко в повече ми се струва.

Колкото и "мъжки" да е аспекта, аз сякаш харесвам по-балансирани мъже :-[

Пък подобна комбинация за жена - със сигурност няма как да се харесаме, не съм много фен на бойни и безскрупулни еманципатки :blink:

За Сат в 7ми - доста бих могла да напиша /дава и ху'б'у, и не толкоз ху'б'у/, но бих съкратила само - че от ъгловите Сатурн-и - в 1ви и в 7ми, за мен поне са най-тежките за изживяване позиции, и от натива, и от околните му. Това, че е във Везни - за мен няма особено значение, тежките планети в знаци са дългодействащ поколенчески аспект, и го взимам само образно...

Да, Прия, на пръв поглед и на мен би могло да ми дойде в повече, но не и ако приема, че Сатурн, чрез позитивната си аспектация към съвпада Марс/Слънце дава шанс за известна положителна компенсация на негативния аспект на Марса и Слънцето с Луната. Сатурн е "Свръх-разума" и в благоприятни аспекти с други планети може да даде дисциплинираност, добре обособени цели и висок авторитет, макар нещата да се случват с труд и постоянство. Кой друг, ако не Сатурн дава хладнокръвие, самообладание и балнсираност. Мен повече ме притеснява позицията на Луната. Тя е тази която има по-малък шанс да бъде проработена. В началото на знака е и е почти неаспектирана, като изключим куинсконса и с Юпитер. Аз мисля, че човекът ще "бяга по тригона" със Сатурн и ще "изтласква" проблемите на Луната си. (воден дом - чувствата).
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Feia

« Отговор #64 -: Януари 27, 2011, 06:43:33 pm »
Щеш, нещеш - всичко е в ръцете ти  :blink:

Аз съм Рак с АЦ Везни.

:unsure:

Да не си Скарлет под прикритие с нов ник?  ;D

В профила ти пише, че си от София и Скарлет също е от София.

И казваш, че имаш силно влияние на Телец. Скарлет има Марс в Телец, който е доста опасен, особено като ходи из улиците с бухалка.

*

Asol

• 4140
« Отговор #65 -: Февруари 13, 2011, 06:05:23 pm »
Гледаш ефемеридите или правиш карта за дата и година, която желаеш.

Благодаря... погледнах ги, но нищо не разбрах, все още съм нова

От ефемеридите избираш годината (2011 например), която те интересува и съответно от таблицата виждаш по месеци кое къде е. Запазваш файла с избор на десен клавиш върху линка и Save target as от менюто.

Под този текст иначе са изброени годините под формата на линкове към pdf файл, за чието четене е необходим Adobe Reader:

Цитат
Here are the ephemeris files for 6000 years

(Some midpoint ephemeris files are further down on the page)

(Karl Weber's 22°30 ephemerides are still further down on the page)

(Heliocentric ephemerides are still further down on the page)

The links appearing as numbers contain the ephemeris for this year; the links 'A' contain a list of mundane aspects (aspects formed by the moving planets on the sky). For years marked with 'j' like 1500j the Ephemeris is in the Julian Calendar, otherwise it is in the Gregorian Calendar.
Centuries before 1400 are listed as browsable directories.

Срещу надписа "Outer planets cycles data " се вижда цикъла на външните планети за дадения период от време, пак под формата на pdf файл.
« Последна редакция: Февруари 13, 2011, 06:42:46 pm от Asol »

*

tanina80

« Отговор #66 -: Февруари 13, 2011, 07:14:09 pm »
Хахахаха! Да, със Скарлет сме клонинги :mellow:
Ми като нищо. Мен вече и това няма да ме учуди.  ;D

« Отговор #67 -: Февруари 15, 2011, 04:32:26 am »
Гледаш ефемеридите или правиш карта за дата и година, която желаеш.

Благодаря... погледнах ги, но нищо не разбрах, все още съм нова

От ефемеридите избираш годината (2011 например), която те интересува и съответно от таблицата виждаш по месеци кое къде е. Запазваш файла с избор на десен клавиш върху линка и Save target as от менюто.

Под този текст иначе са изброени годините под формата на линкове към pdf файл, за чието четене е необходим Adobe Reader:

Цитат
Here are the ephemeris files for 6000 years

(Some midpoint ephemeris files are further down on the page)

(Karl Weber's 22°30 ephemerides are still further down on the page)

(Heliocentric ephemerides are still further down on the page)

The links appearing as numbers contain the ephemeris for this year; the links 'A' contain a list of mundane aspects (aspects formed by the moving planets on the sky). For years marked with 'j' like 1500j the Ephemeris is in the Julian Calendar, otherwise it is in the Gregorian Calendar.
Centuries before 1400 are listed as browsable directories.

Срещу надписа "Outer planets cycles data " се вижда цикъла на външните планети за дадения период от време, пак под формата на pdf файл.

Благодаря Асол, случайно открих отговора ти тук, обяснението е много точно и ми помогна.
 :blink:  :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #68 -: Февруари 15, 2011, 04:47:24 am »
Асол, много ми харесва аватара ти, има оптимистичен заряд в него. Личи си, че "изместваш" центъра от себе си към външния свят.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

tanina80

« Отговор #69 -: Февруари 15, 2011, 05:59:21 pm »
Щеш, нещеш - всичко е в ръцете ти  :blink:

Аз съм Рак с АЦ Везни.

:unsure:

Да не си Скарлет под прикритие с нов ник?  ;D

В профила ти пише, че си от София и Скарлет също е от София.

И казваш, че имаш силно влияние на Телец. Скарлет има Марс в Телец, който е доста опасен, особено като ходи из улиците с бухалка.
Някой свързвал ли се е със Скарлет скоро? Аз пробвах да й пиша на скайп, но не отговаря. И във форума май вече не пише .... Какво става???

« Отговор #70 -: Юли 01, 2011, 04:26:43 am »
Някой да знае сигнификаторите на шофирането на кола? Чудя се защо ме е страх да шофирам.

У 3ти, У 11 ти - превозни средства в лош аспект къв У1ви или Меркурий.

Аз пък се чудя отде ми дойде такъв мерак посред зима да се записвам на шофьорски курс .. направо ненормална работа   :unsure:  Сигурно е по линия на транзитен Уран / У 3 / на мидпойнта  :sun: / :mar:  ..  :-\ 
Промяна в статута :)
Вече съм активна шофьорка и не ме е страх, дори ми харесва. :)
Мъжо замина в чужбина и ми артиса колата и аз "мечка страх, мен не страх" я подкарах. С което много се гордея :)
Та се чудих, кое провокира промяната?! Единственото, което засичам в картата ми е точния прогресивен съвпад на Меркурий с прогр. Уран в 3д.