Здравей Гост

Лицемерие xxx

• 89 Отговора
  • 13370 Прегледи

Земен знак не мога да свържа с лицемерие, а пък водните си имат други занимания и не им е до това

Да , за земята съм склонна да се съглася...., макар , че има изключения ....
Имала съм служители КОЗИРОГ И ТЕЛЕЦ - Страшно лицемерни..., абе идвало ми е да им извия вратлетата....

Водата е много лицемерна-без изключение ...има толкова лицемерни и лизоблизни скорпионски слънца , че нямам думи , риби и раци също! Мисля , че Близнака е лицемер -опит с жена .....,а и няколко мъже , но не мисля , че водолея и везните са сред групата на лицемерите! ОГЪН ЛИЦЕМЕРЕН НЯМА!

Има лицемерни Овни,не бъди крайна!

И все пак да поразсъжаваме, кое стои в основата на лицемерието?! Ами пак имаме нотка на интерес някакъв.  Не мислите ли?  Иначе за какво му е на лицемера да играе театър?!
Лицемер = интересчия = използвач ( еее все лоши качества)  :-X

Има си някаква лична изгода.  :-X

Или за да се хареса или за да се изкачи на нивото на някой, който смята за повече от себе си ( или поне оня му го е втълпил това ).

*

Diyana

• 2705
Ей ся набързо прехвърлям колегите от офиса. Първенството държат две деви. Едната е много умела, просто не знаеш откъде ще ти дойде. Другата е ужасно нескопосана, не се усеща и в рамките на две минути си сменя мнението и отношението към някой обект, в зависимост от мнението на шефа й. Това пред една и съща публика. Ама това може и да си е тривиално подлизурство.
На второ място - три дами Овен - двете са огън и жупел, директни, от ушите им излиза неодобрение, предимно една към друга и им личи, не могат да се усмихват фалшиво и напоследък просто не контактуват. Третата е лицемерна, периодично се прислоява към някоя групичка, сее интрижки и после пак се вкопчва в някоя друга.

Телците - двама мъже и една жена - откровени, по скоро груби и нетактични, ако имат нещо да си казват, го правят под формата на нескопосан, но незлоблив хумор.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

Ей ся набързо прехвърлям колегите от офиса. Първенството държат две деви. Едната е много умела, просто не знаеш откъде ще ти дойде. Другата е ужасно нескопосана, не се усеща и в рамките на две минути си сменя мнението и отношението към някой обект, в зависимост от мнението на шефа й. Това пред една и съща публика. Ама това може и да си е тривиално подлизурство.
На второ място - три дами Овен - двете са огън и жупел, директни, от ушите им излиза неодобрение, предимно една към друга и им личи, не могат да се усмихват фалшиво и напоследък просто не контактуват. Третата е лицемерна, периодично се прислоява към някоя групичка, сее интрижки и после пак се вкопчва в някоя друга.

Телците - двама мъже и една жена - откровени, по скоро груби и нетактични, ако имат нещо да си казват, го правят под формата на нескопосан, но незлоблив хумор.

Много типично...

*

Nessus

• *
  • 104
Зависи за какво говорим :blink:
Има много варианти:
-   лицемерие при което мислиш едно, а говориш друго,  но не влизаш пространството на другия  а му казваш това което очаква да чуе, получаваш необходимото и продължаваш без да се обръщаш. Тук няма емоционална връзка – това е лицемерието на обслужващия.
-   Друг вариант – емоционално си свързан с другия, не искаш да му причиниш болка, а знаеш че от истината ще го заболи и му замазваш очите това е лицемерието на обичания
-   Още един вариант
-   Познаваш или не познаваш другия, имаш обаче изгода от него, можеш да се обогатиш ,(  само материално) не те интересуват чувствата ти към него в повечето случаи ги потискаш или елиминираш и си готов да му поднесеш на тепсия и себе си, само и само да се облагодетелстваш максимално - Това е лицемерието на консуматора – ето това мен ме вбесява

Времето не лекува раните, то ни дава шанс да разберем  дали си е струвало да ни боли...

*

Asol

• 4140
Аз лично лицемерите ги улавям по гласеца.  :rolleyes: Мън мън мъъъън, зън зън зън, като камбанки са, ясни са ми!

:rolf: :rolf: :rolf:

... коледните камбанки кофти ли звучат ?   :rolleyes: ;D По-скоро като ръждясала панта на врата примерно  ;D

Има много варианти:
-   лицемерие при което мислиш едно, а говориш друго,  но не влизаш пространството на другия  а му казваш това което очаква да чуе, получаваш необходимото и продължаваш без да се обръщаш. Тук няма емоционална връзка – това е лицемерието на обслужващия.
-   Друг вариант – емоционално си свързан с другия, не искаш да му причиниш болка, а знаеш че от истината ще го заболи и му замазваш очите това е лицемерието на обичания
-   Още един вариант
-   Познаваш или не познаваш другия, имаш обаче изгода от него, можеш да се обогатиш ,(  само материално) не те интересуват чувствата ти към него в повечето случаи ги потискаш или елиминираш и си готов да му поднесеш на тепсия и себе си, само и само да се облагодетелстваш максимално - Това е лицемерието на консуматора – ето това мен ме вбесява

Добре е оформено,харесва ми! Що обаче да не изпия кръвчицата на някоя гад и да му взема паричките, ей така за кеф?

*

Lillie

• 30532

Имам опит с такъв, беше ми колега преди десетина години.
Деляхме с него една хотелска стая (без интимни отношения), храната, споделяхме всичко...
Когато свърши сезонът и случайно го срещам на една от централните улици в града заедно с две колежки от фирмата, които не можеха да ме понасят, поздравявам ги всички, него го заговарям... На поздрава ми двете надменни селски п*тки не отговарят, а колегата, с който бяхме тъй близки приятели и споделяхме всичко, стои като насран и не смее да говори с мен. Тогава научих много за лицемерието и целият ми красив свят изведнъж се срути заедно с идеализираната представа за приятелството!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Имам опит с такъв, беше ми колега преди десетина години.
Деляхме с него една хотелска стая (без интимни отношения), храната, споделяхме всичко...
Когато свърши сезонът и случайно го срещам на една от централните улици в града заедно с две колежки от фирмата, които не можеха да ме понасят, поздравявам ги всички, него го заговарям... На поздрава ми двете надменни селски п*тки не отговарят, а колегата, с който бяхме тъй близки приятели и споделяхме всичко, стои като насран и не смее да говори с мен. Тогава научих много за лицемерието и целият ми красив свят изведнъж се срути заедно с идеализираната представа за приятелството!

Кво да ти кажа, моя страшна приятелка Рачка я запознах с бивше мое гадже и едно момиче,което в последствие стана гадже на този бивш. Тая Рачка се вкопа в компанията ми и един ден и звъня, викам: Аре на кино. И тя ми отговаря: О,не мога аз отивам на кино с Мария и Иван ( бившето гадже и новата му приятелка),а ти не е удобно да дойдеш  ;D ;D
Боклук скапан!

Но което е по-важно - лицемерите винаги остават сами,защото след като си излъгал и измамил толкова хора, вече никой не ти вярва!

*

Nessus

• *
  • 104
Има много варианти:
-   Още един вариант

Добре е оформено,харесва ми! Що обаче да не изпия кръвчицата на някоя гад и да му взема паричките, ей така за кеф?

;D ;D  ето за това говориме ;D
Времето не лекува раните, то ни дава шанс да разберем  дали си е струвало да ни боли...

*

Diyana

• 2705
Имаме двама Скорпиони. Единият е прикрит, тих и сдържан. Не мисля, че е лицемер, по-скоро е дистанциран. Но мацката е абсолютно най-разсеяното и джаста-праста същество на света. Това няма задръжки, не може да се преструва и не може да пази тайни. Просто не осъзнава значението на тази дума. Скорпион, който пита.

Един мишок Дева си имаме - просто лицемер и селска клюкарка. Едно хлапе Везни - той е просто брилянт, не могат да му намерят цаката, та да го схрупат старите кучета. Непростимо е, че може да им е внук, а е по-квалифицарн от тях. Две момиченца Везни - не са лицемерни, просто гледат да угодят на всички  и да не се замесват в баталии.  
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

Има много варианти:
-   Още един вариант

;D ;D  ето за това говориме ;D

Не съм казала,че го правя.

*

Lillie

• 30532
Дами, нека всяка от нас да помисли за себе си.

Да си представим срещу нас стои човек, който ни е антипатичен ( по една или друга причина, навредил ни е, обидил ни е, разочаровал ни е, злепоставил ни е, или нещо неприятно се е случило между нас) и този човек стои срещу вас.  Нека всяка от нас да се попита на ум - е ли възможно да изиграе сцена ( театър) и да покаже на отсрещния човек симпатия под формата на усмивки, благопожелания и комплименти??!

Да ти кажа, при мен е според настроението.
Ако искам да се подиграя фино на някоя антипатична ми особа, ще го направя тактично и усмивка, но без да се мазня.
Но бих могла и да бъда груба, ако реша, макар че това много рядко се случва. Най-силното ми оръжие е ледено безразличие, т.е. да реагирам така, сякаш отсреща е някакъв боклук, който не заслужава дори да бъде погледнат. Действа безотказно.  ;D

Антипатичен ни е, защото има по-хубава кола от нашата, защото носи по-скъпи ботуши или защото получава повече пари от нас. 

Моите антипатии не се градят върху това.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Стрелецът го пропуснах сред двойнствените не случайно, ето че беше добавен  :blink:
[/size]
Относно Везните и тяхната двойнственост - /не съм искала да обиждам никого, самата аз съм с акцентирани Везни в натала/ - та на въпроса - за мен са двойнствени, някои автори от астропсихологията ги причисляват като такъв знак, и на мен ми изглежда оправдано едно такова определение - везната се състои от две равни по вид и маса панички, които постоянно търсят равновесие. Ако за миг или само с грам равновесието се наруши, едната паничка залита нагоре, а другата надолу. Това е двойнственост - в моите очи. Подобна на близнашката, чиято разлика с предходната е, че двете личности у близнака теглят в различни посоки, и имат отделни глави, понякога ;) докато везната има една стрелка, която обаче много лесно се килва в страни... от някоя от паничките...

Ето това е вид лицемерие! ;D

Не, това е затваряне на страница, ако не можеш да го разбереш. Ако не си разбрала вече аз съм с рогата напред.

Добре , бъди! Щом са ти пораснали.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Дами, нека всяка от нас да помисли за себе си.

Да си представим срещу нас стои човек, който ни е антипатичен ( по една или друга причина, навредил ни е, обидил ни е, разочаровал ни е, злепоставил ни е, или нещо неприятно се е случило между нас) и този човек стои срещу вас.  Нека всяка от нас да се попита на ум - е ли възможно да изиграе сцена ( театър) и да покаже на отсрещния човек симпатия под формата на усмивки, благопожелания и комплименти??!

Да ти кажа, при мен е според настроението.
Ако искам да се подиграя фино на някоя антипатична ми особа, ще го направя тактично и усмивка, но без да се мазня.
Но бих могла и да бъда груба, ако реша, макар че това много рядко се случва. Най-силното ми оръжие е ледено безразличие, т.е. да реагирам така, сякаш отсреща е някакъв боклук, който не заслужава дори да бъде погледнат. Действа безотказно.  ;D

Права си и аз съм така! Оня ден една свиня я виждам в един офис и се направих, че не я познавам. Ама не погледнаж към нея ( само когато не ме гледаше я мернах коя е ) и после питала аз ли съм еди коя си и че ме била познавала. Добре,че не е коментирала нещо повече, че щях да се върна и да й "йхфдиуър3рхофхочхф" майката...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Аз лично лицемерите ги улавям по гласеца.  :rolleyes: Мън мън мъъъън, зън зън зън, като камбанки са, ясни са ми!

И колкото по-тихо и мазно , толкова по отчетливо го чувам....Абе , точно по това и аз ги познавам!
Права е Айя.... :72:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nessus

• *
  • 104
Е хайде де ;)
симпатиите и антипатиите нямат нищо общо с лицемерието, а само със синастията все пак ;D

*

Lillie

• 30532

И колкото по-тихо и мазно , толкова по отчетливо го чувам....Абе , точно по това и аз ги познавам!
Права е Айя.... :72:

мън-мън... зън-зън...  :rolf:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

...
....
Антипатичен ни е, защото има по-хубава кола от нашата, защото носи по-скъпи ботуши или защото получава повече пари от нас. 

Моите антипатии не се градят върху това.

Еми, хора всякакви. Има такива дето те мразят ( тоест не ти симпатизират) само защото си с готина прическа или защото имаш хубава дограма.  ;D

Ахахахахха, ква дограма...аххахахахаххахаха уби ме маааааааааа  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Lillie

• 30532
Има такива дето те мразят ( тоест не ти симпатизират) само защото си с готина прическа или защото имаш хубава дограма.  ;D

Оооо, да знаеш какво саниране си направихме.  ;D ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.