Здравей Гост

Въпроси към астролога Doby

• 991 Отговора
  • 149162 Прегледи
*

AH

• 2201
Re: Въпроси към астролога Doby
« Отговор #820 -: Декември 30, 2011, 10:19:10 am »
Виж, ако вътрешната ти нужда или стремеж Е да служиш на кауза или нещо в което вярваш....това е друга работа !

нали за това говорим за висша изява - не се случва на много хора, а даже и когато се случи, докато сме на земята не можем да я държим постоянно:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #821 -: Декември 30, 2011, 10:51:26 am »

Ако аз имам асц. Скорпион и десц. Телец, най-подходящия партньор за мен ще е Телеца, защото ще притежава качества, които аз не притежавам и по този начин ще ме допълва. Но, нещата не са толкова елементарни, колкото изглеждат на пръв поглед. защото има значение в кой знак се намира управителя на децендента. Ако венера е в Риби, тогава моят подходящ партньор трябва да притежава качествата на Венера в Риби. Представи си сега, че ти привлечеш Телец с Марс и Венера в Близнаци, които квадратират твоята Венера в Риби и че луните ви са в квадрат. Как мислиш дали ще бъде спокойно партньорството и съжителството?

ПП. Партньорство и съжителство са различни неща. Може да няма брак и въпреки това да има успешно съжителство, и обратното.

Не случайно в астрологията има различни домове за брак, любов, секс и съжителство и различни планети управители.
За съжителство винаги се гледат луните на двамата и как се държат управителите на 4-тите домове един спрямо друг в синастрията.
Стела,ако Левски беше с маратонки никой не знае къде щеше да е България сега. ;DСпоменах за принцип-опозицията като аспект в астрологията.Детайлите в случая само отклоняват темата.

Знам какво е опозиция - това  е най-силният негативен аспект в астрологията, заедно с квадратурата. но за разлика от квадратурата, при опозицията хората се учат да приемат различията, които виждат у другия, чрез компромиси. Те не са толкова дразнещи (както при квадрата), защото тези качества ме допълват. Но все пак са различия. Това не е човека, който е моята сродна душа, а другият който ще свърши неприятната за мен работа поради това, че му се отдава, а на мен-не. Затова, докато аз си бъбря с приятелки и разширявам социалните контакти на двойката (Близнаци), той ще се погрижи за юридическите подробности на нашия съюз (Стрелец). Докато аз готвя - Телец, той ще изхвърли боклука - Скорпион и т.н. (обаче няма да се хване да ми помага в готвенето).

Опозицията означава "всеки да си гледа работата и двамата да нямат нищо против това".
« Последна редакция: Декември 30, 2011, 10:57:06 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #822 -: Декември 30, 2011, 12:08:40 pm »

Знам какво е опозиция - това  е най-силният негативен аспект в астрологията, заедно с квадратурата. но за разлика от квадратурата, при опозицията хората се учат да приемат различията, които виждат у другия, чрез компромиси. Те не са толкова дразнещи (както при квадрата), защото тези качества ме допълват. Но все пак са различия. Това не е човека, който е моята сродна душа, а другият който ще свърши неприятната за мен работа поради това, че му се отдава, а на мен-не. Затова, докато аз си бъбря с приятелки и разширявам социалните контакти на двойката (Близнаци), той ще се погрижи за юридическите подробности на нашия съюз (Стрелец). Докато аз готвя - Телец, той ще изхвърли боклука - Скорпион и т.н. (обаче няма да се хване да ми помага в готвенето).

Опозицията означава "всеки да си гледа работата и двамата да нямат нищо против това".
И това е причина един брак да не върви?Каква красота-двамата готвят в кухнята,а боклука се трупа и никой не иска да го изхвърли.Докато не ги затрупа и не се разрази война кой кого ще накара да го изхвърли.Несходството в характерите се корени повече в еднаквостта,а не в различието.Схемите ви за сродност и несродност са погрешни.
'Сродните души са поставени, за да работят двама като дясното и лявото полушарие на мозъка. Това се нарича поляризиране.Двете сродни души се съединяват, за да образуват едно цяло.'Петър Дънов.

*

Stella

• 7765
« Отговор #823 -: Декември 30, 2011, 12:12:12 pm »

И това е причина един брак да не върви?Каква красота-двамата готвят в кухнята,а боклука се трупа и никой не иска да го изхвърли.Докато не ги затрупа и не се разрази война кой кого ще накара да го изхвърли.Несходството в характерите се корени повече в еднаквостта,а не в различието.Схемите ви за сродност и несродност са погрешни.
'Сродните души са поставени, за да работят двама като дясното и лявото полушарие на мозъка. Това се нарича поляризиране.Двете сродни души се съединяват, за да образуват едно цяло.'Петър Дънов.

Нещо май си заядлива напоследък и откровено изопачаваш думите на другите, чувайки само своите собствени умозаключения. Определено тонът ти не ми харесва и изразява огромно разочарование и неудовлетвореност от това, което се случва. първото изречения от горния ти пост е твоя реплика.

Не се притеснявай "винаги има кой да хвърля боклука" - човек с човек се събира. затова са звездите, за да си свършат работата. те "знаят" кого с кого да съберат, според предварително дефинираните "цели" на индивидите.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #824 -: Декември 30, 2011, 12:29:38 pm »
Теорията е чудесно нещо....,но практиката показва и говори красноречиво за сериозни липси...,видно и от тази тема.... :blink:
Висши и нисши изяви на планетите няма...,има обаче изяви на индивидите....и като гледам , а и си спомням разни неща...тези които прокламират и едва ли не се мислят за гуру....преливат от елементаризъм и липси....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #825 -: Декември 30, 2011, 12:39:00 pm »
Схемите ви за сродност и несродност са погрешни.

Моите почитания към Петър Дънов, много го уважавам.
В химията: "подобното се разтваря в подобно"
В природата съществува правилото за единство и борба между противоположностите.
Повече какво да кажа?... не искам да продължавам този опростенчески разговор. Опитах се по-горе да обясня, че нещата в астрологията не са толкова прости, а КОМПЛЕКСНИ, но ти не пожела да ме чуеш, затова отказвам да водя тази дискусия.

*

Stella

• 7765
« Отговор #826 -: Декември 30, 2011, 01:05:17 pm »
А между другото "нула", дългогодишните наблюдения върху браковете на голям брой хора от различни зодии сочат, че най-честите бракове са между хора, които имат Слънца в два съседни знака. И знаеш ли коя е причината? Тя не се крие в никаква опозиция, а във факта, че Венера и Меркурий никога не се отдалечават прекалено много от Слънцето и вероятността да направят съвпад със Слънцето на другия или секстил помежду си е много висока. Това създава атмосфера на добра комуникация (меркурий) и сходни ценности (венера). Сред гореописаните зодии, много малък процент са браковете с квадратура между венерите на двамата,  меркурии, които не се виждат или меркурий и венера, които не съвпадат със слънце на партньора и тези бракове като цяло не оцеляват дълго. Даже смятам да дам пример за един такъв брак, който е сключен на принципа на опозицията Асц-десц., хората са съседни зодии, но бракът не оцелява, поради това, че е имал малшанса, който описах по-горе - квадрат на венерите, меркурии, които не се виждат и т.н.

Опозициите и квадратурите са солта и пипера в една връзка, без които не може, но ако негативните аспекти станат повече 2/3 в синастричната карта, натрупаното напрежение ще разруши връзката, т.е. ще надделее борбата за надмощие.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #827 -: Декември 30, 2011, 01:28:26 pm »

нали за това говорим за висша изява - не се случва на много хора, а даже и когато се случи, докато сме на земята не можем да я държим постоянно:)

Отречението вероятно развива духа, укрепва волята и така подхранва самомнението/егото. Но убива душата. Ако не намираме емоционално щастие и удовлетворение на потребностите пак не сме цели и как отричането на Луната е висша проява на Луната?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #828 -: Декември 30, 2011, 01:45:56 pm »

Отречението вероятно развива духа, укрепва волята и така подхранва самомнението/егото. Но убива душата. Ако не намираме емоционално щастие и удовлетворение на потребностите пак не сме цели и как отричането на Луната е висша проява на Луната?

А така си мисля. Неудовлетворяването на лунните потребности означава да живеем под прага на изискуемия житейски минимум за душевен комфорт, под който следва само смъртта.

*

AH

• 2201
« Отговор #829 -: Декември 30, 2011, 01:51:51 pm »

Волята се случва при  обединение на съзнание и подсъзнание.
Емоционалното раздвоение може да способства случването на волята, защото съзнанието осъзнава емоциите. Осъзнаваме ли емоциите, ще можем да опитваме и контрол над тях, а това вече е висша изява на Луната.
Предполага се, че при дълготрайна връзка с опозиционна Луна ни се случва да имаме емоционално раздвоение. Преодолеем ли го, ставаме цели- т.е. волята  може да се проявява. А това вече е една удовлетворена душа.

А ако не ни се случи подобно емоционално раздвоение, това си е късмет:)
Какво мислиш?

« Отговор #830 -: Декември 30, 2011, 02:38:19 pm »
А между другото "нула", дългогодишните наблюдения върху браковете на голям брой хора от различни зодии сочат, че най-честите бракове са между хора, които имат Слънца в два съседни знака. И знаеш ли коя е причината? Тя не се крие в никаква опозиция, а във факта, че Венера и Меркурий никога не се отдалечават прекалено много от Слънцето и вероятността да направят съвпад със Слънцето на другия или секстил помежду си е много висока. Това създава атмосфера на добра комуникация (меркурий) и сходни ценности (венера). Сред гореописаните зодии, много малък процент са браковете с квадратура между венерите на двамата,  меркурии, които не се виждат или меркурий и венера, които не съвпадат със слънце на партньора и тези бракове като цяло не оцеляват дълго. Даже смятам да дам пример за един такъв брак, който е сключен на принципа на опозицията Асц-десц., хората са съседни зодии, но бракът не оцелява, поради това, че е имал малшанса, който описах по-горе - квадрат на венерите, меркурии, които не се виждат и т.н.

Опозициите и квадратурите са солта и пипера в една връзка, без които не може, но ако негативните аспекти станат повече 2/3 в синастричната карта, натрупаното напрежение ще разруши връзката, т.е. ще надделее борбата за надмощие.
А защо аспект тригон,който е много популярен като най най най-хубавия липсва в текста,който си написала /и очевидно и в направеното изследване/?И защо тогава не са обозначили брака в хороскопа към съседните домове на 1?По какви причини са го поставили в 7 дом?

*

Stella

• 7765
« Отговор #831 -: Декември 30, 2011, 06:04:58 pm »

А защо аспект тригон,който е много популярен като най най най-хубавия липсва в текста,който си написала /и очевидно и в направеното изследване/?И защо тогава не са обозначили брака в хороскопа към съседните домове на 1?По какви причини са го поставили в 7 дом?

Постановката на изследването е да се обясни защо хората от съседни зодии се женят по-често от всички останали комбинации. Обяснението е било с отстоянията на планетите Меркурий и Венера от Слънцето. Меркурий никога не се отдалечава на повече от 30 градуса от Слънцето, а Венера - на повече от 46 градуса от Слънцето. Комбинациите са много и тригонът е един от тях, но тригоните между меркуриите се срещат твърде рядко. Съвпадите на Венера със слънцето са много силни аспекти за брак, а на меркурий със слънце дават много добра комуникация и взаимно разбирателство. съседните слънца не се борят помежду си, те никога не влизат в конкуренция и не се засенчват.

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #832 -: Декември 30, 2011, 07:35:51 pm »
В моето семейство се стреща комбинацията през знак.Майка ми е водолей,баща ми е стрелец.Едната ми баба е лъв,дядо ми е везни.Прадядо-дева,прабаба-скорпион."Хармонично" уж би трябвало да бъде съчетанието на другата ми баба-рак и дядо ми-риби,ноооо беше трагедия.Не бих си избрала такъв брак като горепосочените.Едната ми сестра е стрелец,като баща ми,другата е водолей,като майка ми.Ми те помежду си не се разбират,ама хич!По моите наблюдения всички си отговарят на зодиите.Само баба ми(лъв) и тя като мен е пишман лъв.Родени сме  на една и съща дата и наблюдавам много големи прилики. ВИНАГИ са ме привличали момчета с определение "силен ,но много нежен",както се казва в една реклама ;D Минах през Дева в първи клас(такъв простак!,чак като порасна стана човек),после Козирог(беше много готин по мое мнение,но пропадна момчето-пропуши,пропи,реши,че ще става поп),Лъв(нееееееееееееевероятен,командваше с перце.Беше си всеобщ любимец),Овен(много готин,много добър приятел),Скорпион(ГРЕШКА!),Козирог(не ми задържа вниманието дълго),Телец(много точен) и Козирог.Допада ми спокойствието,което излъчват Козирозите и Телците.Никой няма такова спокойствие! Реагирам с "нагаждане",ако спокойствието у някого изчезне.Аз може да съм на тръни,но оставам външно спокойна и се старая да успокоявам неспокойния,защото истината е ,че ако някой около мен не е спокоен,аз го попивам и ставам такава.Ако някой "вибрира" щастливо и аз съм 6.Имам чувството,че усещам кога някой си мисли за секс,тогава и аз започвам така да "вибрирам".Обичам много да стоя сама,защото многото хора ми придават различни усещания и не знам коя съм,каква съм,откъде съм...Казвали са ми ,че съм "фалшива",защото не изразявам емоции,или пък много мълча когато сме в голяма компания и не се забавлявам.Когато започна да говоря и привличам много внимание(дори и на случайни минувачи,въвличам ги в спорове) и то без да искам.Най-много мразя да съм в центъра на вниманието!Когато съм в компанията на приятелите ми от 7-ми клас съм един човек(не се чувствам добре в кожата си),когато съм сред съучениците ми до 12-ти клас съм друг човек(отново усещам,че не съм аз/това аз го обича съквартирантката ми-обича момичето,което е кротко и невзрачно/) и когато съм сред хората,които познавам от 7-8 месеца съм друг човек.Като че миналата година легнах и се събудих друг човек на следващия ден.Човек,който се чувства щастлив!Усещам свободата по различен начин.От ученическите години с моята настояща съквартирантка се разбираме добре,но като че тя се изплаши от новата ми философия на живот.Плаши я мисълта,че вече съм по-смела във всяко едно нещо.И откакто ми каза какво мнение имала за мен(втрещих се!най-големия използвач,злобар и завистник,темерут и т.н.) усетих ,че този човек ми пречи на израстването,откоето имам нужда.Затова взех решение,че новата година ще протече под надслова"Аз имам нужда от.... и си го взимам,който не е съгласен майната му!"Посъветвах се с познатите ми от7-8 месеца,които чувствам като много близки приятелки и те ме посъветваха да си гледам живота,защото се оказа,че едно от момичетата е имало допир с подобни характери и ми каза,че това да спираш някого да е щастлив и да мислиш за себе си,че ще останеш сам и "защо трябва само аз да съм сама?" си е чист егоизъм и такива хора нямат място в живота ми.Те са хората,които виждат истинското ми аз и преценката им мисля е най-правилна! Сори за дългия роман,просто си излях душата за минутка време!Благодаря за вниманието на всеки,който е отделил време да го прочете! И пак се извинявам за офтопика!
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

« Отговор #833 -: Декември 30, 2011, 08:01:10 pm »
Правилно ли разбирам - съквартирантката и приятелка от 7-8 години те има за завистник, използвач и т.н., а ти се чудиш дали да я избереш пред момчето, което харесваш? Аз съм "за" женския вариант на bros before hoes (chicks over d*cks, демек приятелките преди мъжете), но при положение, че тя има такова "добро" мнение за теб, що за приятелка е? Права си, вашите отношения май са си изживяли времето. Продължавай напред и no regrets.

*

Stella

• 7765
« Отговор #834 -: Декември 30, 2011, 08:08:01 pm »
Ако някой "вибрира" щастливо и аз съм 6.Имам чувството,че усещам кога някой си мисли за секс,тогава и аз започвам така да "вибрирам".

Е, то тогава тебе никой не може да те изнасили - ти ще си направо готова.

« Отговор #835 -: Декември 30, 2011, 08:45:15 pm »
Щом казвате ;D. Звучи напълно логично и в синхрон с очакванията ни за природата на аспекта опозиция.

На практика обаче живея в такава връзка от над 20 години. При това в партилна опозиция и именно по оста Телец-Скорпион. И точно потребностите си задоволяваме много плътно. Във всякакъв смисъл. Дори сме симбиотичен организъм. За моя характер последното е много трудно признание.

е аз дори съм малко по-напред - 27 години  :mellow: в същата опозиция по оста  Скорпи- Телец ,така е и при нас ;) ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #836 -: Декември 30, 2011, 08:50:03 pm »
Схемите ви за сродност и несродност са погрешни.

Моите почитания към Петър Дънов, много го уважавам.
В химията: "подобното се разтваря в подобно"
В природата съществува правилото за единство и борба между противоположностите.
Повече какво да кажа?... не искам да продължавам този опростенчески разговор. Опитах се по-горе да обясня, че нещата в астрологията не са толкова прости, а КОМПЛЕКСНИ, но ти не пожела да ме чуеш, затова отказвам да водя тази дискусия.

Тази нула май е Скарлет. Тя обича Петър Дънов и е явно, че се познава с някои от потребителите тук. Май в другия форум не е толкова интересно, колкото тук.

*

Stella

• 7765
« Отговор #837 -: Декември 30, 2011, 08:57:16 pm »

И защо тогава не са обозначили брака в хороскопа към съседните домове на 1? По какви причини са го поставили в 7 дом?

По-напред го казах и пак ще се повторя, но с по-различни думи.
Брак, любов, приятелство, секс са различни понятия в астрологията,
които се обозначават с различни домове. Самото определение за брак по 7-ми дом е
"сключване на конвенционални взаимоотношения", т.е. договор. Бракът е съюз по Везни - договор, споразумение.
Но има други сили, които събират двама души и те са различни от безпристрастните взаимоотношения, скрепени с подпис. Това са сексуалните планети- Марс и Венера, които придават на връзката страст и потентност. Интимната близост и доверието, които дават аспектите на венера към слънцето и инстинктът за възпроизводство, грижа за потомството и свиване на общо гнездо, които са по аспектите на Луната със Слънцето. Има и други аспекти за духовна съвместимост, но тях няма да ги засягам, за щото темата за духовността е много сложна и не е сега момента. Щастливите бракове имат комбинации от всички тези фактори. Например силно застъпен 11-ти дом в синастрията и засегнат негов управител дава много добри приятели в съпружеството, което си е направо бонус.
« Последна редакция: Декември 30, 2011, 09:01:22 pm от Stella »

« Отговор #838 -: Декември 30, 2011, 09:13:07 pm »
Ако някой "вибрира" щастливо и аз съм 6.Имам чувството,че усещам кога някой си мисли за секс,тогава и аз започвам така да "вибрирам".

Е, то тогава тебе никой не може да те изнасили - ти ще си направо готова.

хахаха,Стелче щях да залея лаптопа с кола като го прочетох ;D ;D Много точно казано.
в отговор и аз на същия пост. Аз съм се отървала от такива "приятелки", и се чудя как такъв човек те зареждас положителни вибрации  :unsure: :unsure: Не търпя някой да ми налага ултиматоми,дори съпругът ми не прави,пък камо ли някоя си там приятелка,дето днеска я има,утре я няма.Някак си абсурдно ми се вижда. Истината е,че един ден като срещнеш човека (ако твоята съквартирантка все пак ти предостави тази възможност  :rolleyes:) Ще разбереш,че приятелите са приятели,но всеки си върви по пътя и си гледа живота. Склонна съм да вярвам,че ни е заложен някакъв вид егоизъм (при някой повече,при други по малко) и според моето скромно мнение,човек на първо място трябва да мисли за себе си.А с годините се отсяват,отсяват,отсяват и стават все по малко и по малко  ;) И пак с годините те се ДОКАЗВАТ и по този начин разбираш,че са ти приятели истински при това. Така,че моят е съвет е - недей,да се съобразяваш  толкова много,защото сега е времето да правиш каквото ти душа иска и да не се съобразяваш с никого.Разбира се, не да пренебрегваш приятелите си,но все пак да не позволяваш и да ти казват с кого да излизаш и с кого не. Всеки има право на избор и никой няма право да ти взема този избор или да те ограничава по някакъв начин.  ;)
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #839 -: Декември 30, 2011, 09:25:25 pm »
Аз съм "за" женския вариант на bros before hoes (chicks over d*cks, демек приятелките преди мъжете)
;D И аз, ама с времето явно и хората се променят. След определена възраст си сменяш приоритетите.

Иначе, ми е интересно на snow Луната в кой знак е? И какви аспекти прави. Ако е удобно да сподели, разбира се :blink: