Не разбирам това разграничение. Всяка връзка, която имам и е оцеляла във времето, е и духовна връзка за мен. И въобще, какъвто и да е контакт с друго човешко същество, ако е докоснал нещо в теб, се осъществява на духовно ниво. Аз имам десетки "духовни" връзки, като някои от тях, освен "духовни", са още и сексуални, и любовни, приятелски, роднински, колегиални, и всякакви.
При всеки значим човешки контакт с някого, колкото и да е продължил, духът ни получава и отдава енергия.
Ние не се свързваме като лишеите. Какви ти тук близнаци, и стрелци. Връзките въобще, способността да търсиш и срешнещ другия, който и да е той, е по Венера. Духовните ни стремежи, начинът, по който разкриваме духа си, не са ли по Слънце, това, което ни подхранва, и от което се нуждаем, за да се чувстваме завършени духовно, не е ли по Луна, срещите, чрез които израстваме и развиваме духа си, не са ли по възлите, тези, чрез които концентрираме и възпитаваме духа си - по Сатурн и т.н.
Меркурий е средството за комуникацията, физическите похвати, инструменти и прийоми, чрез които общуваме, речта и езикът, като такива. Той не носи смисъла, който предаваме посредством общуването, нито отговаря за способността ни да се свързваме с другия, да осъществяваме контакт. Или представите ми са тотално объркани.