Здравей Гост

Казват ли мъжете обичам те и кога? Кой знаци признават чувствата си?

• 258 Отговора
  • 44398 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Определено, да .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

nerealna

а ако има квадрат на луна и меркурий вероятно не може да изрази емоциите си ...

*

Divna

• 2478
Елфи, споделям лични наблюдения. Бившият ми съпруг има този съвпад в 4 дом, а бившия ми приятел същия този съвпад в 7 дом. И при двамата нямаше никакъв проблем да изричат "Обичам те!" по всяко време на денонощието.  ;)

*

Divna

• 2478
а ако има квадрат на луна и меркурий вероятно не може да изрази емоциите си ...

Зависи в кои домове са планетите. Но определено тази квадратура показва някакъв конфликт при изразяване на душевното състояние. Зависи също дали от двете планети излизат и положителни аспекти към други планети, като тригони и секстили например.

*

nerealna

аз се чудя, ако и двамата пламенно споделят чувствата си ...всеки ден си повтарят "обичам те", това обиам те няма ли да стане в един момент като "добър ден" ...и да изгуби стойността си. не трябва ли поне единия да е по сдържан. т.е. в хороскопа на единия да преобладава мн. вода а на други земя...за да има балнас.
или огън и въздух.

*

Divna

• 2478
аз се чудя, ако и двамата пламенно споделят чувствата си ...всеки ден си повтарят "обичам те", това обиам те няма ли да стане в един момент като "добър ден" ...и да изгуби стойността си. не трябва ли поне единия да е по сдържан. т.е. в хороскопа на единия да преобладава мн. вода а на други земя...за да има балнас.
или огън и въздух.

Ами на мен лично не ми е в повече ако думите са искрени и особено ако и аз желая да ги изрека, т.е. да обичам човека. Съвпадът Венера/Меркурий няма да декларира чувствата си с шаблонни думи всеки път по един и същ начин. Тук има поезия, която се харесва от поетични души. Аз обичам красивите думи, така че нормално е да привличам и да бъда с такива мъже, които ги изричат.

*

elfidka

• 3129
Елфи, споделям лични наблюдения. Бившият ми съпруг има този съвпад в 4 дом, а бившия ми приятел същия този съвпад в 7 дом. И при двамата нямаше никакъв проблем да изричат "Обичам те!" по всяко време на денонощието.  ;)

При мен Меркурий и Венера са във взаимна рецепция и също нямам проблем да го изричам. Когато ми е активна Венерата, ми е активен и Мерка.
« Последна редакция: Декември 06, 2010, 08:03:52 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Винаги трябва да казваме тази думичка , когато я усещаме , когато чувстваме това... :blink:
Винаги....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
Винаги трябва да казваме тази думичка , когато я усещаме , когато чувстваме това... :blink:
Винаги....

Напълно съм съгласна.
Нереална по-горе пише за сдържаност...Кому е нужна, когато става дума за обич .
Човек живее по-лесно когато знае, че е обичан.
А живота е толкова кратък.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

nerealna

Аз обичам красивите думи, така че нормално е да привличам и да бъда с такива мъже, които ги изричат.
да, и това има значение- според картите ни какви хора привличаме.

*

nerealna

така е , но не винаги хората могат да покажат/изкажат чувстата си така, както на нас ни се иска. хората са различни и най вече от това идват недоразуменията и разделите.

ако не ти казва всеки ден "обичам те", но ти го показва с дела и виждаш, че държи на теб ще го оставиш ли ...

*

Divna

• 2478

При Меркурий и Венера са във взаимна рецепция и също нямам проблем да го изричам. Когето ми е активна Венерата, ми е активен и Мерка.

Елфи, при теб Венера е в активен дом - 1ви, а Меркурий е в 3ти дом. Така, че не се съмнявам, че борбата да съблазняваш и то чрез думи е силна.  ;)

*

elfidka

• 3129
така е , но не винаги хората могат да покажат/изкажат чувстата си така, както на нас ни се иска. хората са различни и най вече от това идват недоразуменията и разделите.

Да така е за съжеление .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129

При Меркурий и Венера са във взаимна рецепция и също нямам проблем да го изричам. Когето ми е активна Венерата, ми е активен и Мерка.

Елфи, при теб Венера е в активен дом - 1ви, а Меркурий е в 3ти дом. Така, че не се съмнявам, че борбата да съблазняваш и то чрез думи е силна.  ;)

Да, има нещо верно. След първата бурна вечер със съпруга ми му казах че е роден за мен и той ми повярва  ;D ;D ;D
Е, лошо няма, нали това е целта .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Не е баж така за Слънце в Близнаци, ама карай ...

А аз си мисля, че честичко казвате нещо, което да се хареса на околните,  но не го мислите, просто го правите заради самото казване ;)
  Както винаги нещата не са еднозначни и зависят от доста фактори.Съпруга ми е Близнак обаче със Венера съвпад Сатурн в Телец.Когато за пръв път ми каза,че ме обича беше на няколо питиета.Не си спомням вече дали имаше още един път и това е за 10 години брачен живот.Ама и аз не съм лесна в това отношение.Венерата ми е ретро и в 10 дом,съвпад с Мерка.Рядко казвам,че обичам.Рано или късно нещата започватда се промиват през разума особено когато нуждите на Венерата не са ми удовлетворени.
    Личните ми наблюдения са,че наранената  Венера от Сатурн,както и Венера в Козирог и Дева трудно признават чувства.Венерата като планета която се свързва с любовта мисля,че е най-важно да се гледа в случая а после да гледаме Слънце,АС и Луна.Аз лично най-честите любовни признания съм получавала от Рак със Венера в Лъв и Марс в Овен.
     Относно това дали да се казва често "Обичам те"......незнам.На всеки човек ще му е приятно да го чува това често
но все пак не трябва да се прекалява,защото ще стане твърде задушаващо и отсрещния човек подсъзнателно да започне да се отдръпва.Аз не държа някой да ми го повтаря постоянно.Достатъчно е да чувствам грижа от отсрещната страна,да виждам уважение,да виждам,че на човека отсреща му пука за мен(Рачешката Венера говори в момента)Това е важно.Аз ще го почувствам.Не ме интересува колко пъти ще ми кажат ,че ме обичат при положение ,че след 30 минути ще ме накарат да плача.Това за мен не е любов пък кой каквото ще да казва.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Uran

• 6041
На предишните ми партньори не съм се обяснявала в любов, но на настоящия често го казвам.

*

Nessus

• *
  • 104
Любовта се храни с думи, но живее и цъфти само в среда на взаимност.

Моята Венера също се преплита с Мерка и винаги без задръжки казва обичам те.
Забелязала съм, обаче че мъжете често се плашат от дръзките думи, да не говорим, че трудно ги изричат.
Тук се сещам за една мисъл на Шекспир:

„Да обичаш -  означава да бъдеш направен от сълзи и въздишки, от пламък и вярност, докато станеш купчина пепел”.

Според мен Шекспир е гения  на плутонясалата  венера, онази драматична, изпепеляваща и изцяло поглъщаща любов, или как  Меркурий възпява своята Венера

136 сонет, Шекспир

Душата ти таи едно признание.
Кажи й кой съм аз – тя няма слух.
Аз имам страшно прозвище: “желание”,
приют ми е желаещият дух.
И ти така, с желания богата,
вземи  и мен със другите в едно.
За щедрите богатства на сърцата
не значи нищо този знак “едно”.
И нищо във безбройната редица,
за теб един, единствен, аз почти
приемам да остана единица,
но стига ти, да ме обикнеш – ти.
Влюби се първо в моето название,
а после в мене. Аз съм цял Желание.

Кой не иска  да бъде обичан така ;)

Времето не лекува раните, то ни дава шанс да разберем  дали си е струвало да ни боли...

*

Santi

Не е баж така за Слънце в Близнаци, ама карай ...

А аз си мисля, че честичко казвате нещо, което да се хареса на околните,  но не го мислите, просто го правите заради самото казване ;)
  Както винаги нещата не са еднозначни и зависят от доста фактори.Съпруга ми е Близнак обаче със Венера съвпад Сатурн в Телец.Когато за пръв път ми каза,че ме обича беше на няколо питиета.Не си спомням вече дали имаше още един път и това е за 10 години брачен живот.Ама и аз не съм лесна в това отношение.Венерата ми е ретро и в 10 дом,съвпад с Мерка.Рядко казвам,че обичам.Рано или късно нещата започватда се промиват през разума особено когато нуждите на Венерата не са ми удовлетворени.
    Личните ми наблюдения са,че наранената  Венера от Сатурн,както и Венера в Козирог и Дева трудно признават чувства.Венерата като планета която се свързва с любовта мисля,че е най-важно да се гледа в случая а после да гледаме Слънце,АС и Луна.Аз лично най-честите любовни признания съм получавала от Рак със Венера в Лъв и Марс в Овен.
     Относно това дали да се казва често "Обичам те"......незнам.На всеки човек ще му е приятно да го чува това често
но все пак не трябва да се прекалява,защото ще стане твърде задушаващо и отсрещния човек подсъзнателно да започне да се отдръпва.Аз не държа някой да ми го повтаря постоянно.Достатъчно е да чувствам грижа от отсрещната страна,да виждам уважение,да виждам,че на човека отсреща му пука за мен(Рачешката Венера говори в момента)Това е важно.Аз ще го почувствам.Не ме интересува колко пъти ще ми кажат ,че ме обичат при положение ,че след 30 минути ще ме накарат да плача.Това за мен не е любов пък кой каквото ще да казва.

За Венера в твърд аспект със Сатурн съм съгласен, че няма да сподели никак лесно чувствата си . Луна в напрегнат аспект със Венера също може да доведе до трудно споделяне на чувствата .

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Санти , аз имам полуквадрат в натала венера-сатурн....

Трудно казвам на мъж обичам те , но когато го изрека ...то е така! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Santi

Така е, Сатурн не понася лъжите  :blink: .