Здравей Гост

Казват ли мъжете обичам те и кога? Кой знаци признават чувствата си?

• 258 Отговора
  • 44437 Прегледи
Любовта се храни с думи, но живее и цъфти само в среда на взаимност.

Моята Венера също се преплита с Мерка и винаги без задръжки казва обичам те.
Забелязала съм, обаче че мъжете често се плашат от дръзките думи, да не говорим, че трудно ги изричат.
Тук се сещам за една мисъл на Шекспир:

„Да обичаш -  означава да бъдеш направен от сълзи и въздишки, от пламък и вярност, докато станеш купчина пепел”.
Кой не иска  да бъде обичан така ;)

Значи аз винаги ставам купчина пепел, но пепел, която отива на вятъра ...  :'(

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Така е, Сатурн не понася лъжите  :blink: .

Нямам време за лъжи..., толкова е кратък живота.... ;) ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Santi

Ти нямаш, на други им минава целият в лъжи  ;D . Медалът си има две страни ..

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Ти нямаш, на други им минава целият в лъжи  ;D . Медалът си има две страни ..

;D :wub:
http://www.youtube.com/watch?v=jZNI7Q3u23U

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

perla

• *
  • 73

Личните ми наблюдения са, че наранената  Венера от Сатурн,както и Венера в Козирог и Дева трудно признават чувства. Венерата като планета която се свързва с любовта мисля,че е най-важно да се гледа в случая...

Чувала съм, че Венера в аспект със Сатурн дава склонност към ангажирани любовници
/Венера нали е планета на любовта?/, т.е. омъжени. Или любовта идва при тях в по-късни години....  :-\ Някой знае ли дали е така?
« Последна редакция: Декември 07, 2010, 10:51:18 pm от perla »

*

Stella

• 7765
Любовта се храни с думи, но живее и цъфти само в среда на взаимност.

Моята Венера също се преплита с Мерка и винаги без задръжки казва обичам те.
Забелязала съм, обаче че мъжете често се плашат от дръзките думи, да не говорим, че трудно ги изричат.
Тук се сещам за една мисъл на Шекспир:

„Да обичаш -  означава да бъдеш направен от сълзи и въздишки, от пламък и вярност, докато станеш купчина пепел”.

Според мен Шекспир е гения  на плутонясалата  венера, онази драматична, изпепеляваща и изцяло поглъщаща любов, или как  Меркурий възпява своята Венера

136 сонет, Шекспир

Душата ти таи едно признание.
Кажи й кой съм аз – тя няма слух.
Аз имам страшно прозвище: “желание”,
приют ми е желаещият дух.
И ти така, с желания богата,
вземи  и мен със другите в едно.
За щедрите богатства на сърцата
не значи нищо този знак “едно”.
И нищо във безбройната редица,
за теб един, единствен, аз почти
приемам да остана единица,
но стига ти, да ме обикнеш – ти.
Влюби се първо в моето название,
а после в мене. Аз съм цял Желание.

Кой не иска  да бъде обичан така ;)

Чел ли си любовните стихове на Шекспир, адресирани към мъжкия пол. каква пламенна страст струи само. Да го съжалиш миличкия, как се мята в жаравата на изпепеляващия компеж.  :72:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

Ето какво получих от един Близнак, Луна във Везни и Венера в Рак току що:

Той: dobre de ,zashtoto takova momiche kato teb , i kato mi napishe lonely i takiva tujni neshta mi stava gadno :))
Аз: e az kakvo momiche sum :D stara chanta hahaha
Той: xaxaxa ti puk .... hubavo momiche si :)

е, не е обичам те, ама ...е мило и неочаквано  :rolleyes:

*

9779

• 32
Винаги трябва да казваме тази думичка , когато я усещаме , когато чувстваме това... :blink:
Винаги....
Моята 5 г. внучка от много малка непрекъснато повтаря "Обичам те, обичам те", дори нощно време. Аз съответно винаги и отговарям " и аз те обичам".
Един ден тя ме попита " Ама, бабо защо ти никога не ми казваш "Обичам те" , а само когато аз ти казвам, тогава.
Аз...Ъ...............време за размисъл.
Как да й кажа " Ами, бабиното какво да направя като съм сухарка с таз Козирожка луна , асц. в Дева , мълчалива Венера в Риби, които задушават Близнашкия ми Марс и не му позволяват да  изхвърли във въздуха  думата "Обичам те".
Оттогава се стремя Първа да й казвам (естествено само на нея) Обичам те.
Извинявам се за спама, че излезна малко като "Червената шапчица и баба й" а не за "мъжкото Обичам те".

*

Diyana

• 2705
Колкото и да ценя уменията на мъжа да ухажва изящно (Меркурий в 5, Везни), толкова се отнасям скептично и недоверчиво към силните, драматични словесни фрази. Ама като почнат "завинаги", ти си "най....", "единствената, която...", "за цял живот". Хайде, холан! Бива ли тъй, голям мъж, да си разпилява думите?! Знайш ли колко такива "завинаги" не съм ги виждала, ни чувала от години :mellow:. Да дойде да ми го каже това завинаги след сто години, като затръгваме да си ходим от тоя свят, та да му сваля капа ;D.

От малка съм така, та до наши дни. Във всеки един момент се усеща страстта и любовта, която събуждаш в отсрещния. И това, сега, е напълно достатъчно, и няма нужда да е "завинаги", за да му се отдадеш. Моят къщен Телец с много търпение ме приучва постепенно, че винаги и никога не са съвсем кухи думи, но все пак, колкото и да е уютна такава любов, предпочитам по моя си начин: днес си е за днес, а завинаги-то е за някой друг.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Рая

• **
  • 1094

Личните ми наблюдения са, че наранената  Венера от Сатурн,както и Венера в Козирог и Дева трудно признават чувства. Венерата като планета която се свързва с любовта мисля,че е най-важно да се гледа в случая...

Чувала съм, че Венера в аспект със Сатурн дава склонност към анажирани любовници
/Венера нали е планета на любовта?/, т.е. омъжени. Или любовта идва при тях в по-късни години....  :-\ Някой знае ли дали е така?

Моята Венера е в квадрат със Сатурн, не се стремя към ангажирани мъже, дори се опитвам да стоя далеч от тях, но ми се е случвало и да попадна в капана.

*

Diyana

• 2705
Мда, Венера в Скорпион, в квадрат и половина със Сатурн и полуквадрат със Слънце/Плутон. Какви ти тук чувства ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

perla

• *
  • 73
Колкото и да ценя уменията на мъжа да ухажва изящно (Меркурий в 5, Везни), толкова се отнасям скептично и недоверчиво към силните, драматични словесни фрази. Ама като почнат "завинаги", ти си "най....", "единствената, която...", "за цял живот". Хайде, холан! Бива ли тъй, голям мъж, да си разпилява думите?! Знайш ли колко такива "завинаги" не съм ги виждала, ни чувала от години :mellow:. Да дойде да ми го каже това завинаги след сто години, като затръгваме да си ходим от тоя свят, та да му сваля капа ;D.

Ако ежедневно ми го доказва с делата си, не бих се сърдила и да не ми го повтаря често. Живеем на семейни начала без брак, но не познавам по-луд мъж от моя. Какво ли не направи, за да ме спечели и да сме заедно .....  :blink:

*

Divna

• 2478

Личните ми наблюдения са, че наранената  Венера от Сатурн,както и Венера в Козирог и Дева трудно признават чувства. Венерата като планета която се свързва с любовта мисля,че е най-важно да се гледа в случая...

Чувала съм, че Венера в аспект със Сатурн дава склонност към ангажирани любовници
/Венера нали е планета на любовта?/, т.е. омъжени.
Или любовта идва при тях в по-късни години....  :-\ Някой знае ли дали е така?

В радикса ми Венера е в тригон със Сатурн. Не съм имала връзка със семеен мъж, не желая и да имам. Не ми трябва мъж с торба. Това винаги води до допълнителни главоболия.

Зависи в кои домове също са планетите и какъв е аспекта между тях.

*

perla

• *
  • 73

В радикса ми Венера е в тригон със Сатурн. Не съм имала връзка със семеен мъж, не желая и да имам. Не ми трябва мъж с торба. Това винаги води до допълнителни главоболия.

Зависи в кои домове също са планетите и какъв е аспекта между тях.

Благодаря... :blink:

*

holanda

Мда, Венера в Скорпион, в квадрат и половина със Сатурн и полуквадрат със Слънце/Плутон. Какви ти тук чувства ;D.

Нямам аспект на Венера със Сатyрн,но имам полуквадрат Венера/Слънце и с Луната в Дева-не обичам да говоря за чувства.Такива приказчици ги понасям странно,не виждам смисъл в думите за любов.Каквото има,то си се усеща..разбирам единствено уточняващия разговор за отношенията (защото стават обърквации,ето аз преди се виждах с един човек,но не сме се уточнявали някак,че ходим,..чак след време разбрах,че някога сме били във връзка);
и то май тези мои аспекти рефлектират и над партньорите ми,защото и на тях не им е било лесно да говорят за чувства и очаквания.Но тогава съм била и по-малка,разбира се,за мен всичко си беше на приятелско-авантюристична основа..самата аз не исках да ме забъркват в любови. Досега не съм казвала с чувство,че обичам някого..аз ако го почуствам по начина,които мисля че трябва да бъде,за да е Любов,ще си кажа.Няма да се пра'а.
Бив6ия ми (Слънце-Риби,Луна-Водолей) и предпоследния (Слънце-Скорпион, Луна-Риби) ми казваха често,че ме обичат.Но аз не вярвах много.Иначе и аз имах чувства,но незнам дали е било любов.
 Според мен,трябва да е нещо много силно,за да си позволиш да го изречеш.Цяла отговорност си е това,незнам как хората с лека ръка изричат толкова обвързващи думи.

За да обичаш някои трябва да си готов на всичко за него,..и то не само на думи..да си се слял с него и да знаеш какво миcли,най-истинските му желания.Да е със силен трансцедентеH привкус...да сте на някакви об6ти вълни,различни от тези на околния свят-ваши си...

и ей такива разни  ;),..

p.s.егати поста
« Последна редакция: Декември 08, 2010, 12:59:17 am от жълтолилава »

*

Mims

• **
  • 772

/Венера нали е планета на любовта?/, т.е. омъжени. Или любовта идва при тях в по-късни години....  :-\ Някой знае ли дали е така?
Ха ха ха.Вицът на деня.
Последното нещо,което ще направи една сатурнясала Венера,е да се забърка в любовен триъгълник.Под достойнството и е.
Не че любовта идва късно,бракът е вероятно да е късен или хич да го няма.Все пак е голяма отговорност,а тази Венера не се отнася лековато към сериозните неща.
Има нещо такова,че тази Венера изглежда строга и студена в очите на партньора.Аз не обичам да повтарям непрекъснато колко съм влюбена и загубена по него,есемесчета любовни да съм писала 2-3.Важни са дребните жестове,грижите за партньора,не думите,а действията ми.Ако не го оценят,лошо им се пише.. :P ;D
Много често са ми казвали,че не могат да ме разберат и уловят същността ми,била съм една такава леко надменна,хладна,излъчваща безразличие.Това си е защитната маска на моята Венера,много ми помага да не ми нараняват уязвимата Луна.Това,което е отвътре, си остава само за мен.Не бих изляла пред никой мъж душата си,често имам проблем с изразяването на желанията и емоциите  и излъчвам погрешноразбрани сигнали.. ;D ;DА въпросът "Какво искаше да кажеш?"или ""Какво означава това?" ми е до болка познат.
Самата аз перфектно се разбирам със Сатурнови Венери и хора със Сатурн  или Козирог в седми.

*

Stella

• 7765
От малка съм така, та до наши дни. Във всеки един момент се усеща страстта и любовта, която събуждаш в отсрещния. И това, сега, е напълно достатъчно, и няма нужда да е "завинаги", за да му се отдадеш. Моят къщен Телец с много търпение ме приучва постепенно, че винаги и никога не са съвсем кухи думи, но все пак, колкото и да е уютна такава любов, предпочитам по моя си начин: днес си е за днес, а завинаги-то е за някой друг.

И аз като един свободолюбив Водолей, изпитвам притеснение от думички като "завинаги". ..много клаустрофобично ми въздействат. Предпочитам да го виждам в очите да го усещам в гласа и да му треперят краката като ме докосва.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at

И аз като един свободолюбив Водолей, изпитвам притеснение от думички като "завинаги". ..много клаустрофобично ми въздействат. Предпочитам да го виждам в очите да го усещам в гласа и да му треперят краката като ме докосва.

Pri takowa dupe ne moga da si predstawa ze na nakoi maz nama da mu treperat krakata, oswen ako e obraten. :49:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Divna

• 2478
Аз се чудя, кой нормален човек произнася "обичам те завинаги" и още повече кой нормален човек ще му повярва.  :o
Любовта е чувство, с което никой не е застрахован до веки веков. Днес обичам - това е важно и защо трябва да се подлагам на любовни диети? Ако изпитвам това чувство, защо да не го споделя? Защо трябва да си играя на малко момиченце с партньора. Ако той е зрял мъж ще оцени, че е с жена, която не се притеснява да изкаже чувствата си спокойно. А ако не споделя същото значи не сме добра комбинация и по-добре е да се разделим. Ако търси само секс, нека си намери жена само за секс. Ако търси само майка на децата му, нека отново си намери такава.
Ако търси любима, тогава няма да я подлага на диета от към любовни думи.
Зависи кой какво търси, защото в крайна сметка това и намира.  

*

Mia21

• 2502
Аз се чудя, кой нормален човек произнася "обичам те завинаги" и още повече кой нормален човек ще му повярва.  :o
Любовта е чувство, с което никой не е застрахован до веки веков. Днес обичам - това е важно и защо трябва да се подлагам на любовни диети? Ако изпитвам това чувство, защо да не го споделя? Защо трябва да си играя на малко момиченце с партньора. Ако той е зрял мъж ще оцени, че е с жена, която не се притеснява да изкаже чувствата си спокойно. А ако не споделя същото значи не сме добра комбинация и по-добре е да се разделим. Ако търси само секс, нека си намери жена само за секс. Ако търси само майка на децата му, нека отново си намери такава.
Ако търси любима, тогава няма да я подлага на диета от към любовни думи.
Зависи кой какво търси, защото в крайна сметка това и намира.  

Много си права, Дивна! Лошото е само, че в повечето случаи ако си разкриеш чувствата докрай ставаш безинтересна.Явно таргет групата на недоносените мамини синчета е по-голяма... :(