Здравей Гост

Венера в съвпад Южен лунен възел натал ,транзит ,дирекция,прогресия

• 105 Отговора
  • 14055 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Да ви призная и аз съм така, понякога се вманиачавам.  ;D Ако видя някъде прашинка по дрехите си, мога да се върна да се преоблека. Но сега с пет персийски котки вкъщи вече няма такова вманиачаване, трябваше да приема хвърчащите пухчета като част от интериора (и от облеклото ми  ;D).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Интересно би било да сподели някой опит от прогресивни и/или/ дирекционни съвпади....на Венера /ЮЛВ... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

gal

• *
  • 351
По отношение на връзките, за моята ретро венера в съвпад с юлв мога да кажа, че много трудно се доверявах емоционално и не се чувствах сигурна с никой мъж, даже по едно време си спомням бях убедена, че няма да се омъжа. Сега като анализирам, по този начин съм се чувствала докато венера е тръгнала директна по прогресии .. Не знам дали е случайно, но точно по това време се запознах с мъжа ми .. и си казах: я, това е мъжа ми ..  :P  хехе, шегата настрана, ама наистина си беше така  :-[ -  в заточение .. ко да прайш ..  :rolleyes:

//

Марая, благодаря за темата .. от два дни точно венерата си изследвам и се чудя независимо от това, че е в съвпад с юлв, не би ли следвало след като е управител на слв да развивам нейните качества .. имам в момента квадрат от нептун към нея / по дирекции, натално са ми в тригон / и ми дойде творческа муза, та се чудя да и се отдам ли или да си правя пас ..  :P   :rolleyes:
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Lillie

• 30532
По отношение на връзките, за моята ретро венера в съвпад с юлв мога да кажа, че много трудно се доверявах емоционално и не се чувствах сигурна с никой мъж, даже по едно време си спомням бях убедена, че няма да се омъжа. Сега като анализирам, по този начин съм се чувствала докато венера е тръгнала директна по прогресии .. Не знам дали е случайно, но точно по това време се запознах с мъжа ми .. и си казах: я, това е мъжа ми ..  :P  

И при мен се проявява по същия начин. Емоционално много трудно се разкривам и доверявам на някой мъж, но при мен и Луна в 8 дом има принос за това.
Иначе и моята Венера се обърна директно по прогресия, но тогава приключих 4-годишна връзка. А след нея любовният ми живот потъна в небитието... Ама аз и не търся, де. Казах си, че ако е нещо истинско, трябва само да дойде, да ми падне като тухла на главата, да ме удари като гръм сред ясно небе.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
По отношение на връзките, за моята ретро венера в съвпад с юлв мога да кажа, че много трудно се доверявах емоционално и не се чувствах сигурна с никой мъж, даже по едно време си спомням бях убедена, че няма да се омъжа. Сега като анализирам, по този начин съм се чувствала докато венера е тръгнала директна по прогресии .. Не знам дали е случайно, но точно по това време се запознах с мъжа ми .. и си казах: я, това е мъжа ми ..  :P  хехе, шегата настрана, ама наистина си беше така  :-[ -  в заточение .. ко да прайш ..  :rolleyes:

//

Марая, благодаря за темата .. от два дни точно венерата си изследвам и се чудя независимо от това, че е в съвпад с юлв, не би ли следвало след като е управител на слв да развивам нейните качества .. имам в момента квадрат от нептун към нея / по дирекции, натално са ми в тригон / и ми дойде творческа муза, та се чудя да и се отдам ли или да си правя пас ..  :P   :rolleyes:

Честита Коледа Гал :kissd:...Прочела съм ти мислите... ;D ;)
Принципно аз не тълкувам нодалната ос по отделно...,за мен тя се тълкува общо....Планетата в съвпад с Нодалната ос е една от най-важните в наталната карта....
Отдавай се , не му мисли.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

не съм сигурна дали това моето е субективно мнение,но мисля че Венера е много показателна за изявата на човека-в смисъл вкусове,потребности,желания,стремежи.Като видиш как е аспектирана нечия Венера,веднага може да определиш най-явните искания и способности в живота.Нямам  познати с Венера съвпад възел,но ако е много аспектирана ,винаги има силни желания,естеството на които се вижда от планетите ,домовете и знаците,с които си взаимодейства.

а,намерих една Венера/Кету на жена.Позната на сестра ми.Не знам как изглежда,но има успешен собствен бизнес,сменяла е поприщата,занимавала се е и с мода.Мъдра жена ,с невероятни възпитателски умения и усет към всички въпроси и проблеми,коuто може да изникHат в семейството. Съвпада на Венера с Кету е в 4 дом,Дева. Сестра ми я има за кумир,търси съвети от нея,когато има проблем във възпитанието на дъщеря си.

значи тук става въпрос за един потенциал,коiто натива си носи.

*

tadj-all

Все едно говорим за ретро Венера.... :blink:
Та ,кое е общото на ретроградната Венера и тази в съвпад с ЮЛВ в наталната карта....? :-\
Вие как мислите....

Общото е, че става дума и при двата случая за Венера. Но разликата е огромна.

Ретроградието се случва веднъж на 17-18 месеца. И е с определена продължителност - около 40-тина дни. Време през което от Вечерница става Зорница. "По-прецакани" са хора, които се раждат в началото на ретроградието на Венера - повечко време им е нужно, за да се научат да бъдат "щастливи" и да изразяват "свободно" желанията си.

Южния възел е натрупан опит, но се свързва със Скорпион и ануса - нещата с които човек ще не ще трябва да се раздели и изхвърли. Една Венера с Южен възел може да даде страхотни загуби в живота, но и много добро "задържане" в материалния план - зависи от цялата конфигурация.
Многото изхвърляния могат да направят една такава Венера духовна - да гледа на нещата откъм една по-различна светлина и да я научи да не се обвързва с материалното. Много задържане може да доведе до болести.
Пак всичко си зависи от конкретната карта.

*

elfidka

• 3129
Ха, чи тя моята щерка е с Венера на 5 гр. от ЮЛВ.......в дева
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Stella

• 7765

Южния възел е натрупан опит, но се свързва със Скорпион и ануса - нещата с които човек ще не ще трябва да се раздели и изхвърли.

Значи при двама души с обърнати възли - единия поглъща онова, което другият изхвърля - страхотна симбиоза.  ;D ;D ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
Ха, чи тя моята щерка е с Венера на 5 гр. от ЮЛВ.......в дева

С две думи има съвпад.... ;D

*

tadj-all

Южния възел е натрупан опит, но се свързва със Скорпион и ануса - нещата с които човек ще не ще трябва да се раздели и изхвърли.

Значи при двама души с обърнати възли - единия поглъща онова, което другият изхвърля - страхотна симбиоза.  ;D ;D ;D

Като при ебането - жена сперма няма, но като проима - прихваща ;)

*

gal

• *
  • 351
"По-прецакани" са хора, които се раждат в началото на ретроградието на Венера - повечко време им е нужно, за да се научат да бъдат "щастливи" и да изразяват "свободно" желанията си.

Да, точно така. Помня, че по време на ретроградието смятах, че хората не са дошли на земята за да бъдат щастливи. :P А сега си мисля, че щастието е вътре в човек, а не извън него ..  :rolleyes:

Честита Коледа Гал ..Прочела съм ти мислите...

Честита Коледа и на вас!    О да, телепатията си работи!  :P

Цитат
Отдавай се , не му мисли....

Благодаря много за съвета, и моето вътрешно чувство натам ме повежда ..  :rolleyes:

Казах си, че ако е нещо истинско, трябва само да дойде, да ми падне като тухла на главата, да ме удари като гръм сред ясно небе.  ;D

Да, и аз силно вярвам, че нещата се случват по този начин. И то точно когато човек най-малко очаква - на принципа на най-малкото съпротивление и по законите на трансърфинга. Инак само се подхранват енергийно егрегорите и това май е всичко ..   :rolleyes:
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Stella

• 7765
Да, и аз силно вярвам, че нещата се случват по този начин. И то точно когато човек най-малко очаква - на принципа на най-малкото съпротивление и по законите на трансърфинга. Инак само се подхранват енергийно егрегорите и това май е всичко ..    :rolleyes:

А, не може без енергийно подхранване - иначе "тухлата" няма да знае къде точно (върху чия глава) да падне. Или друга тухла, предназначена другиму, ще се стовари върху твойта. Привличаме това, което търсим, но основно правило е да бъдем търпеливи...то идва точно, когато трябва.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
Южния възел е натрупан опит, но се свързва със Скорпион и ануса - нещата с които човек ще не ще трябва да се раздели и изхвърли. Една Венера с Южен възел може да даде страхотни загуби в живота, но и много добро "задържане" в материалния план - зависи от цялата конфигурация.

Абсолютно!  :blink:
И от личен опит, и от наблюдения върху други карти с Венера в съвпад с ЮЛВ мога да потвърдя написаното от теб. Често се случва при такива хора да има проблем с отделянето от любима вещ или обект, понякога такъв съвпад действа досущ като твърд сатурнов или плутонов аспект. Образно казано, Венера/ЮЛВ е нишката, която не се къса и след физическата раздяла. Вратичка, която оставяме открехната, след като любимият човек вече си е отишъл. Много трудно се затваря тази врата, но с течение на времето щеш не щеш се научаваш да го правиш, за да позволиш на новите опитности да станат част от живота ти, да се научиш да живееш в настоящето, а не в сянката на миналото. Ретроградна Венера в съвпад с ЮЛВ може да се прояви и по много градивен начин, ако успеем да намерим творчески отдушник - тя умее да вижда и цени вътрешната красота, скрита зад външно несъвършенство.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287

И от личен опит, и от наблюдения върху други карти с Венера в съвпад с ЮЛВ мога да потвърдя написаното от теб. Често се случва при такива хора да има проблем с отделянето от любима вещ или обект, понякога такъв съвпад действа досущ като твърд сатурнов или плутонов аспект. Образно казано, Венера/ЮЛВ е нишката, която не се къса и след физическата раздяла. Вратичка, която оставяме открехната, след като любимият човек вече си е отишъл. Много трудно се затваря тази врата, но с течение на времето щеш не щеш се научаваш да го правиш, за да позволиш на новите опитности да станат част от живота ти, да се научиш да живееш в настоящето, а не в сянката на миналото. Ретроградна Венера в съвпад с ЮЛВ може да се прояви и по много градивен начин, ако успеем да намерим творчески отдушник - тя умее да вижда и цени вътрешната красота, скрита зад външно несъвършенство.

Лили , не мислиш ли , че всяка планета планета в съвпад с ЮЛВ носи тази тенденция? :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
При Венера е най-силно изразено, имайки предвид, че тя е естествен сигнификатор на любовта, красотата и хармонията. Всяка планета има естествени сигнификации, с които се "оцветява" съвпадът й с възела.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

Това е не само от Южен Възел. Ами и от Луна в Рак...

По принцип - де, що са възли, те не се "тълкуват" отделно от Слънце и Луна. Все пак са техни 'отрочета'...

*

Diyana

• 2705
Лили , не мислиш ли , че всяка планета планета в съвпад с ЮЛВ носи тази тенденция? :rolleyes:

Не, имам съвпад на ЮЛВ със Сатурн. Със сигурност нямам проблем със затварянето на вратите ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
По принцип - де, що са възли, те не се "тълкуват" отделно от Слънце и Луна. Все пак са техни 'отрочета'...

В индийската астрология обаче възлите са вечни врагове със светилата и са слабо поставени в Рак и Лъв - двата знака, управлявани от светилата. Но са свързани, да.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

В индийската астрология обаче възлите са вечни врагове със светилата и са слабо поставени в Рак и Лъв - двата знака, управлявани от светилата. Но са свързани, да.

Имам някакво обяснение за това, в което обаче не съм особено сигурен.

Имаш ли идея, защо е така прието при тях? :-\