Здравей Гост

Венера в съвпад Южен лунен възел натал ,транзит ,дирекция,прогресия

• 105 Отговора
  • 14106 Прегледи
Пак от личен опит. Натално имам Венера в съвпад с ЮЛВ в 12-ти дом. Всъщност, нодалната ми ос е в тау-квадратура със съвпада Марс/Сатурн в 8-ми. Малко преди точния възврат на нодалната ос започнах любовна връзка. Други фактори по онова време - прогресивна Луна на DC, прогресивна Венера в съвпад с натален У5 Меркурий, активиран от транзитен Нептун. Връзката беше total disaster. ;D При обръщане на нодалната ос (транзитен СЛВ в съвпад с Венера) не се случи нищо любовно. Но онзи г-н от провалената връзка искаше да се завърне на терена.

При секстил на транзитен СЛВ с натална Венера прекъснах едни взаимоотношения, на които много се надявах да доведат до нещо сериозно. Тези взаимоотношения започнаха при широк квадрат на транзитните възли с наталното им положение (и прогресивен Меркурий в съвпад с натално Слънце).
« Последна редакция: Януари 17, 2012, 06:17:26 pm от Mirabella »

*

Grace

• 2257
благодаря, Мирабела  :blink:

Цитат
Но онзи г-н от провалената връзка искаше да се завърне на терена.
- това според мен си е събитие по Венера/ЮЛВ

жалко, че при такива хубави индикации, връзката е била...хм..total disaster  ;D

Обърках една буквичка (но много важна), съжалявам. При съвпад на транзитен СЛВ (не ЮЛВ) с Венера той се опита да се върне. Но пък транзитен ЮЛВ е бил в опозиция с натална Венера (и със собствената си натална позиция).

*

Grace

• 2257
и искаш да кажеш, че транзита на възлите през Венера, мина и замина, без никакво събитие по любов и връзки  :-[

Да, във втория случай - на обръщане на нодалната ос. Събитие имаше, всъщност - среща с бивш, точно както ти казваш, но нищо не излезе от това като продължение, тъй като аз не поисках. Но и той колко сериозен е бил... При възврат на нодалната ос (съвпад на транзитен ЮЛВ с Венера) го срещнах за първи път и започнахме връзка. При мен възлите са в аспект с квадрата Венера/Марс (Южен възел в съвпад с Венера) и затова мисля, че може да се очаква възврати и обрати на нодалната ос да носят събития с любовен отенък. Но имам и квадрат Венера/Сатурн, така че не би трябвало да се учудвам, че тези събития са свързани с любовни разочарования. Точно при обрата на нодалната ос (тр. СЛВ в съвпад с Венера) за пореден път се убедих колко е несериозен е този човек (сработи напрегнатият аспект със Сатурн).

*

Grace

• 2257
да, наистина. горката ти Венера - квадрат и с Марс и със Сатурн  :(
Възможно ли е според теб аспекта Венера/Сатурн да даде проблем със самочувствието?

Напълно възможно при напрегнатите аспекти. Аз, например, често се подценявам. :blink: Хармоничните аспекти може би не действат толкова брутално.

*

Grace

• 2257
да, имах предвид квадрата  :blink: бях те питала преди време имаш ли нещо в Дева, спомняш ли си? сега разбрах откъде идва... :blink:

Спомням си, но чак сега навързах нещата. Не се сетих тогава защо задаваш въпроса. Тъй като не съм много критична към другите, а главно към себе си.

*

iva22

• *
  • 151
ok, но въпроса е как се отразява транзита на самите възли над Венера и Луна, например?
Някой с Венера в Дева, Лъв, Рак, Близнаци няма ли? Сега ЮЛВ там е на ход ; раздялата задължителна ли е?

Аз съм с ЮЛВ в близнаци, транзита от няколко дни ми е в точен съвпад с нат.Луна в 7-ми дом (а луната ми е У8)...ако сте забелязали последната седмица какви въпроси пускам тук  ;) все свързани с връзката ми, ще я бъде ли, няма ли.., измъчвах се, тъгувах, преживявах, но още сме заедно...сега съм се успокоила, май започва да се отдалечава от луната ми  :blink: Между другото нат. ЮЛВ ми е в точен съвпад с У7 в 7-ми дом, а нат.ЮЛВ на приятеля ми е в точен съвпад с моето слънце в синастрията ни, а моят ЮЛВ е в широк съвпад с неговия У5 и Луната му ( негов У7)...изобщо...кармична работа...

*

iva22

• *
  • 151
А някой да е преживявал съвпад на тр.ЮЛВ с нат.Слънце? Предстои ми  към средата на тази година, тогава и Юпитер ще направи съвпад с луната ми, а после и с ДЦ, както и секстил с нат.венера... какво да очаквам?

Наскоро си имала възврат на нодалната ос. И при теб, и при мъжа до теб транзитната нодална ос в момента е върху наталните ви опозиции Луна/Нептун. Може би акцентира върху присъщото ви усещане за несигурност, т.е. възможно е и той да преминава през подобни на твоите душевни терзания.

*

Grace

• 2257
А някой да е преживявал съвпад на тр.ЮЛВ с нат.Слънце? Предстои ми  към средата на тази година, тогава и Юпитер ще направи съвпад с луната ми, а после и с ДЦ, както и секстил с нат.венера... какво да очаквам?

според мен период на оптимизъм и хармония по отношение на връзките. 

*

iva22

• *
  • 151

според мен период на оптимизъм и хармония по отношение на връзките.

Но нали ЮЛВ не носи хармония и оптимизъм...?

*

Grace

• 2257
възлите се отнасят до връзки и контакти. те не носят чувства и емоции. горното беше по повод на Юпитер и транзита му.

*

abroad

• 2187
и искаш да кажеш, че транзита на възлите през Венера, мина и замина, без никакво събитие по любов и връзки  :-[

Грейс, не ми се сърди, но ще те цаня за астролог  :P

нито тр. СЛВ върху Венера ми се е отразил на връзките, нито Хирон върху нея, при последния има налични всички Пепеляшкини аспекти по натал
кажи сега, че негативизмът ми е виновен, но не съвсем?

и само да уточним - нали не броим за връзка, че с някой сме си се усмихнали или преживели спорадичен интимен контакт

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
Сигурно има значение къде, в кой дом и знак е венера. При мен е в 9-ти дом, риби. Когато тр. слв ми беше в точен съвпад с венера се запознах с човек, с който имам силна кармична връзка и синастрично и като усещане от двете страни.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
а какво общо има това с 9-ти дом?

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
а какво общо има това с 9-ти дом?
9 дом е духовност и разширяване на мирогледа и т.н.... Връзката ни е духовна и се учим за много неща един от друг. 
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Grace

• 2257

Грейс, не ми се сърди, но ще те цаня за астролог  :P

нито тр. СЛВ върху Венера ми се е отразил на връзките, нито Хирон върху нея, при последния има налични всички Пепеляшкини аспекти по натал
кажи сега, че негативизмът ми е виновен, но не съвсем?

и само да уточним - нали не броим за връзка, че с някой сме си се усмихнали или преживели спорадичен интимен контакт

abroad, имам чувството, че ако веднъж разгадаем твоята карта и какво работи по нея, ще сме разгадали астрологията на 99 %  ;D  ;D

добре, кажи нещо, което е проработило при теб; все ще можеш да вържеш събитие с някой астрологичен фактор .. :blink: