Здравей Гост

Отношението на родителите , поведенчески модел в картата на детето

• 90 Отговора
  • 9381 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Лошото с родителските домове е, че има няколко теории .
4 дом е винаги майката,

Четвърти дом са корените , лоното , дома ,семейството , традициите....
4 дом е родителя с когото си най-близък
Тук е онзи родител , които е с по-силно присъствие в живота ти...,не е задължително да ти е най-близък...или по-близък...
4 дом в мъжка карта е майката, а в женска бащата

Стари афоризми за мен... :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
при Луна в 4ти, с У4 Плутон  ;D, Луната опозира Марс на МЦ и е в кръст със Сатурн и Нептун?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Рая

• **
  • 1094
Diyana, може ли да ми обясниш това изречение Меркурий, който в тази карта става Атмакарака,

*

missKapriz

За себе си определям кой дом за кой родител отговаря по положението на куспидите на дома и техните управители.

*

tadj-all

Цитат на: Diyana

По западната - пложение и аспекти на У4 за майката и У10 - за бащата. В случая е по-лесно, защото са Луна и Сатурн.

На око разположението в индийската карта. Асц. на детето от Телец се премества в Овен, а Марс запазва знака и дома си - в Рак, 4-ти. Луна е У4, намира се във втори, заедно с Венера, екзалтирала и в един дом с У3 и У6 - Меркурий, който в тази карта става Атмакарака, ако не се лъжа. У9 \бащата\ е Юпитер, намира се в пети, управлява 9 и 12. Слънце съвпада със Сатурн. Имаме в добавка Раху на асц. и някои мидпойнти, които сметнах на око.
Горе-долу е това. Не е кой знае какво, не е никак професионално и със сигурност е силно оборимо теоретично и практически.
Ти откъде извади твоите изводи, че детето е затворено, мечтателно и интровертно?

Индийската винаги ме е впечатлявала с точността си, но не съм я дълбал.

Ето го анализа(кратък) на това, което ми мина през ума:

Луна - майката
Сатурн - баща

Това са ми определенията за родителите.

Детето е винаги управителя на Асцендента (защото там където е той, там се насочва материалния свят на човек) + планети в 1-ви дом.

Детето в случая е Венера в близнаци и то ретроградна. Венера отива към Луна (майката), а пък и майката отива към детето. Луна и Венера не са първа любов, но в случая е показател, че отношенията с майката ще са по-явни и по-концентрирани.

Комфорта на детето 4-ти дом е с Марс там, което значи, че някой ще внася напрежение. Луната управлява и Марс и Сатурн и отива към детето, като има предстоящи аспекти на Уран с Юпитер - Луната(майката) ще има за задача да внася напрежението с цел развиване(квадрати) на талантите на детето(съвпада в 2-ри дом).

Венера "бяга" от Слънцето (да речем, че е сигнификатор на бащата), което в символичен превод означава и "раздяла" и не толкова близки отношения. Ако е Сатурн - нещата са още по-ечевадни. Венера към Сатурн е отношение 2 към 12, което не е толкова до подкрепа, колкото отношения не толкова дълбоки и моделиращи.

*

holanda

Тук е онзи родител , които е с по-силно присъствие в живота ти...,не е задължително да ти е най-близък...или по-близък...

съгласявам се с две ръце  :blink: :blink: .
Изобщо не е задължително да си в близки отношения с родителя,които се представя от 4-ти дом.
При мен е в Козирог,Сатyрн квадратира Слънцето .
Майка ми е Козирог,с нея винаги сме били във война,просто не можем да се разберем.И аз,и тя сме доволни от факта,че не поддърjaме връзка ..иначе просто е много напрегнато,от всеки разговор вадим различни изводи и се караме.Обичам я,както и тя мен,но не можем да се понесем .Още 12 годишна се изнесох от къ6ти за пръв път след скарване с нея.
Но тя е по-близкия родител
 Сатyрн тригон Луна,a тя е управител на МЦ и 10 дом .

*

Марая

• 28287
Слънце / Луна + аспекти
мц/иц+ аспекти
Управители на кардиналните оси + аспекти към тях
Диспозитори на управителите + аспекти към управителите и осите
декади в които попадат
дуоди

Така се гледа според мен.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
иска ми се и аз да кача картата, за която питам. Абстрахирайте се от транзитите  :blink:
« Последна редакция: Декември 29, 2010, 04:51:34 am от Yaya »

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Рая

• **
  • 1094
жътолилава, майка ти освен по-близкия е и по-важния родител, с тази Луна в 10 дом.

*

Рая

• **
  • 1094
Слънце в 12 дом - бащата е далеч.

*

Yaya

• 2265
Да.
Но е в тригон с Луната и Юпитер(доста разходящ), което не е вярно.

А Шопенхауер

*

Diyana

• 2705

Ето го анализа(кратък) на това, което ми мина през ума:

Впечатляващо.

Конкретно в случая ми се наби в очите и факта, че Сатурн е в меки аспекти към Уран и Юпитер, с които пък майката е в квадратури. Тригоните се разпиляват, а квадратурите постоянно стоят на дневен ред. Сатурн е в обител на Луната и въобще, въпреки че Сатурн управлява МС и не изглежда да има сериозни проблеми, Луна е по-влиятелна в тази карта, дори и да оставим настрана положението й в първи дом.

Рая, Атмакарака е сигнификатор на духа в индийската карта. Много пъти сме говорили за него в джотиш темите. В индийската карта по мястото на Луната, на управителя на асцендента и на атмакарака се съди за това, което е най-важно и ще концентрира най-много ресурси, стремежи, енергия и време в живота на родения. В картата на сина ти въпросните освен Луна, са Марс и Меркурий. Но без производни карти, и особено навамша, анализът би бил твърде повърхностен, за да си струва въобще да се почва.

Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
и тъй като никой не пуска карти си позволявам да постна още една интересна карта:

Лоши отношения и с майката и с бащата....
Майката е *ревла* вечно плачеща..,неудовлетворена , незадоволена с труден емоционален живот....
В дома на бащата е имало много сериозни ограничения....Дори си мисля , че има нещо *вносно* там.., доведени ,заварени лица....

*

Divna

• 2478
Добре, щом 4-ти дом е семейното огнище, този марс там, при това в падение - Рак, би трябвало да говори за проблеми в семейството на детето.

Нищо подобно.  :o
Марс в 4 дом показва, че когато синът ти създаде след години свое си семейство ще се бори всичко в него да е наред. Ще защитава семейството си като истински войн.

*

Рая

• **
  • 1094
и тъй като никой не пуска карти си позволявам да постна още една интересна карта:

Лоши отношения и с майката и с бащата....
Майката е *ревла* вечно плачеща..,неудовлетворена , незадоволена с труден емоционален живот....
В дома на бащата е имало много сериозни ограничения....Дори си мисля , че има нещо *вносно* там.., доведени ,заварени лица....

за семейството на баща й почти нищо не знам.
той е много затворен човек, а с нея не сме говорили за това.
от характера на баща й идва и болката на майка й, която в неудовлетвореността си от семейния живот, сменя мъж след мъж.
приятелката ми отдавна не живее с тях, но много помага на майка си, съжалява я и  винаги е готова да я изслуша.
семейството на майка й са с друга религия.

*

Yaya

• 2265
а Луна там? Ще осигурява и поддържа емоционалния живот на семейството ли?

А Шопенхауер

*

Divna

• 2478
а Луна там? Ще осигурява и поддържа емоционалния живот на семейството ли?

Ще държи да е винаги наготвено  ;), да прекарва повече време със семейството си.
Там, където е Луната, там се чувстваме най-добре. Значи ако Луна е в 4 дом най-добре се чувстваме у дома си и в нашето си легло.  :blink:
Друг е въпроса ако Луната получава някой квадратура от някоя следсатурнова планета. Тогава нещата са далеч по-сложни и ако тая квадратура е от Плутон, тогава детето ще желае бързо да напусне дома на майка си. Зависи и какви мидпойнти има върху Луната. Много са факторите. Така по отделно не е добре да се тълкуват планетите и позициите им.

*

Yaya

• 2265
да, не е правилно на парче да се гледа. Но ме притесни с квадратурата на Плутон - ако е квадратура със Сатурн и Нептун? Ще отхвърли дисциплината и ръководната роля на майката ли?

А Шопенхауер

*

Рая

• **
  • 1094
Дивна,  на коя астрошкола си привърженик?
Толкова позитивно и приятно звучи всичко, написано от теб :wub:
Специално картата на сина ми, аз я виждам ужасно негативна, трудна и когато я видях за първи път, си казах "горкото ми дете", а сега научавам съвсем различни неща и съвсем различни интерпретации на разположението на планетите.

*

Рая

• **
  • 1094
ЯЯ, на моя син луната е в квадрат с Юпитер и Уран.