По западната - пложение и аспекти на У4 за майката и У10 - за бащата. В случая е по-лесно, защото са Луна и Сатурн.
На око разположението в индийската карта. Асц. на детето от Телец се премества в Овен, а Марс запазва знака и дома си - в Рак, 4-ти. Луна е У4, намира се във втори, заедно с Венера, екзалтирала и в един дом с У3 и У6 - Меркурий, който в тази карта става Атмакарака, ако не се лъжа. У9 \бащата\ е Юпитер, намира се в пети, управлява 9 и 12. Слънце съвпада със Сатурн. Имаме в добавка Раху на асц. и някои мидпойнти, които сметнах на око.
Горе-долу е това. Не е кой знае какво, не е никак професионално и със сигурност е силно оборимо теоретично и практически.
Ти откъде извади твоите изводи, че детето е затворено, мечтателно и интровертно?
Индийската винаги ме е впечатлявала с точността си, но не съм я дълбал.
Ето го анализа(кратък) на това, което ми мина през ума:
Луна - майката
Сатурн - баща
Това са ми определенията за родителите.
Детето е винаги управителя на Асцендента (защото там където е той, там се насочва материалния свят на човек) + планети в 1-ви дом.
Детето в случая е Венера в близнаци и то ретроградна. Венера отива към Луна (майката), а пък и майката отива към детето. Луна и Венера не са първа любов, но в случая е показател, че отношенията с майката ще са по-явни и по-концентрирани.
Комфорта на детето 4-ти дом е с Марс там, което значи, че някой ще внася напрежение. Луната управлява и Марс и Сатурн и отива към детето, като има предстоящи аспекти на Уран с Юпитер - Луната(майката) ще има за задача да внася напрежението с цел развиване(квадрати) на талантите на детето(съвпада в 2-ри дом).
Венера "бяга" от Слънцето (да речем, че е сигнификатор на бащата), което в символичен превод означава и "раздяла" и не толкова близки отношения. Ако е Сатурн - нещата са още по-ечевадни. Венера към Сатурн е отношение 2 към 12, което не е толкова до подкрепа, колкото отношения не толкова дълбоки и моделиращи.