Имам приятелка, при която проекцията на семейния модел не важи чак толкова. При все това, че има Сатурн в 7 дом в квадрат със Слънце/Венера. Тя е единствено дете и е расла в пълноценно семейство, в което няма скандали, манипулации и прочие ексцесии. Партньорът, с който живее от три години на семейни начала и от когото има дете, е диаметрална противоположност на образа на бащата, нито отношенията им повтарят модела в нейното семейство. С този партньор тя живее в постоянен стрес, под натиск и психически тормоз. Близките й са изумени са какво я привличат и задържат такъв тип отношения, но тя сама избра агонията да продължи, когато все още имаше начин да я предотврати. Е, какъв модел се проектира в нейния случай? В нейния хороскоп е заложено да привлича трудни партньори, да има трудни отношения в брака, но защо това не е свързано със семейния модел и няма нищо общо с начина, по който се е държал нейният баща?
Lillie,
миналата година след една поредица от събития се вкарах в една тежка дилема и накрая попитах една астроложка (мисля, че може да се досетиш коя е): възможно ли е според нея, да се роди дете със Сатурнови аспекти, тежки при това и да има страхотно семейство, изпълнено с любов, щастие и хармония, подкрепа, разбиране и желание да се даде най-доброто за него?
Отговорът беше "не".
Астрологически погледнато - Сатурн не е пич. Където е замесен с планета не дава любов, не дава и свобода. Не дава и излизане извън общо приети рамки и модели. Друг е обаче
въпросът - как се чувства индивида. Много е тънък за мен момента точно тук.
Имам следното схващане, което все по-дълбоко заляга, при схващането ми за Сатурновите аспекти - колкото повече подражава детето на родителите си, усвоява техния модел, калъп, система, рамка, толкова по-трудно мисли, че е нещастно, отхвърлено, моделирано, ограничено. Въпросът касае осъзнатостта.
Тя може да е усвоила перфектно татково-майчиния модел и да го смята за много полезен и нужен. И изобщо да не се замисля, колко й бърка отвътре...
Ходи обясни после с какво я държи този мъж. Ми вероятно с нещо потиснато в нея самата...дълбоко!