ти си го написала Плутон се свързава винаги с кармата...другото, което си мисля е, че създава много карма за в бъдеще....
евентуално по тази причина може да се смята, че е кармичен....
то като се вкараш е низките земни страсти, като се опетлаеш хубаво от страст, ревност и психопатщина...после няма как да не трябва да се връщаш и да си оправяш бакиите с тези хора/души, с които си ги създала....
:blink:
малко по-нагоре някоi писа,че е аспект на сродните души и аз се опитвам да разбера защо. Почти по същата логика един синастричен съвпад Венера/Нептун може да се приеме за индикатор на висша съвместимост.Или пък Венера/Сатyрн,все пак последния символизира кармата и времето.Но него може да го изключим ,защото той задълjaва да се изплатят кaрмичните дългове към съответния човек,ето защо толкова брачни двойки са под натиска на Сатyрн в синастрията.И да,там няма голяма любов.Но и Венера/Плутон не ми се връзва с мощните описания из сайтовете и книгите. Не се опитвам да го отрека,но ми е чудно просто.Мисля,че всичките тези хвъркати писаници са проекция .Всеки иска да знае ,че над него действат необясними сили и той има шанс да се докосне до тях 4рез друго човешко същество,създадено само за него (Его),а може би дори от него.И при евентуалния досег до такова същество, силата е толкова голяма,че земните недра се раздвижват и от тоалетната ти теква лава . Именно тези ни мисли са Плутонското в нас. Неосъзнатия копнеж да бъдем силни и да имаме власт над живота си и не само.Неслучайно Плутон е висша октава на Марс.
Затова като прочета в някои сайт,че Плутон/Венера е аспекта на най-силната кaрмична любов,си мисля..''на тази/този много и се ще''. Венера харесва Плутон.Венера е тази част от нас,която определя какво да харесваме.Плутон за мен е всичко онова,което не познаваме и не е част от нас,но подсъзнателно желаем да контролираме..,смъртта,секса,силните енергии.Мисля,че имаше някаква история за Афродита,която слизала при Хадес да му ''прави вятър'' под предтекст,че обстоятелствата го налагат.Това е нашето желание (Венера) да имаме контакт и познание за онова,което е извън нас и не познаваме,но мислим,че ни контролира.