Здравей Гост

xxx

• 91 Отговора
  • 9226 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Натални Астрологични аспекти на Небесна защита
« Отговор #40 -: Януари 15, 2011, 12:42:54 am »
Сега какви промени предстоят-каквото трябва да става си става така или иначе.Да не кодираме излишно нещата,а и картата съм я пуснал не за прогнозиране,а за намиране факторите на защитата и защо в тази карта тя е толкова силна,примерно за разлика от други бъкани с тригони  ;)

Сърбеж за прогнози.... ;D ;D
Ние не кодираме , то е написано и се вижда....

Силния 8-ми дом според мен е причина..

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #41 -: Януари 15, 2011, 12:49:20 am »
Имаше една източна притча - не мога да я намеря къде е...

Едно момче - сина на мъдреца  от селото останало без крак и всички го съжалявали,
но започнала война и младите и здравите мъже отишли войници ,
така и не се върнали  - само сакатото момче останало живо....

Ако някой я намери може да я постне тука - много е подходяща.
Естествени минерали и амулети

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #42 -: Януари 15, 2011, 12:56:19 am »
При дзенски майстор дошъл ученик и попитал:

-Защо едни хора са красиви, а други уродливи; едни са умни, а други глупави? Защо съществува такова противоречие? Защо бог е създал едни красиви, а други безобразни? И не ми говорете за карми и че всичко е заради минали животи. Как се е появила разликата от самото начало, когато още не е имало минало?

Майсторът го завел в градината и казал:
-Ето това дърво е голямо, а това е малко. Аз често седях под тези дървета и размишлявах защо е така. Но когато отхвърлих ума, изчезна самият въпрос. Сега аз знам, че това дърво е високо, а това малко. Няма никакъв проблем!

Естествени минерали и амулети

*

Asol

• 4140
« Отговор #43 -: Януари 15, 2011, 01:00:32 am »
Синухе, може ли да кажеш когато транзитния Плутон е бил срещу Слънце, Юпитер, Меркурий дали е бил по-интересен периода ? 
Не знам до колко всичко му се получава ей така - струва ми се че има голям вътрешен драйв, късмета е бонус. Все пак има аспект между Юпитер и Уран - това е един от най-точните аспекти в картата.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #44 -: Януари 15, 2011, 01:05:17 am »
Толкова планети в 11 дом, би трябвало да получава подкрепа дори в трудните моменти.

Сега колко липсват при него препятствия не мога да кажа, но след като ни уверяваш, че е така - да го приемем, че е. Обаче в живота не му липсват предизвикателства, такива, на които той е в състояние да устои, да се справи. Това е човек с голям потенциал, дава му се шанс, защото носи силата да създава, да управлява и да увлича всички около себе си в името на някаква кауза и висока цел.

Как си ги обяснявам аз нещата. Някои от основните, които се набиват - управител на южен възел в знак на северния и в съвпад с него. Тук Слънцето е не по-маловажно като нашата най-съкровена идея, с която сме родени и посока за следване. Слънцето при него е упр.на МЦ и се намира пак при възела, Юпитер и опита, който носи от миналото - Меркурий.

И ако за него има поставена някаква задача за изпълнение той вероятно безпроблемно умее да я следва, предусеща своите правилни стъпки-предполагам заради усета, с който е надарен с акцент на 8 дом.

Не на последно място, ако са от значение планетите, които отговарят за 9 и 12-ти домове, които приемам като висша закрила до голяма степен - тази Венера на куспидата на 9 все пак е показателна със своето влияние, а на 9-ти, Луната се намира отново в 11-ти, дома на възможностите, които можем да реализираме и които са резултат от нашите максимални стремежи, които са ни зададени по знака на МЦ.

Трудните аспекти в картата му само помагат допълнително да вложи енергията и талантите си в нужната посока и да извлече пълнота..., но не вярвам да усеща живота си като романтична песен, по-скоро като произведение, което пише с цената на някоя и друга сълза, но нали така се пишат най-хубавите творения.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #45 -: Януари 15, 2011, 01:39:04 am »
Синухе, имам 2-3 такива карти на хора (родени в средата на 60-те) с Т-квадрати с връх Юпитер или Слънце, без никакви + аспекти към тях и всичко е ОК- по мед и масло във всякакъв план. Единият е като Мидас, а ако се гледат "благодетелите" трябва да е изгурбен от бач и да си брои стотинките.
Тоно тези карти, както и на Берлускони и още 1-2 известни ми поразклатиха представата кое трябва да дава трудности и кое лекота.

« Последна редакция: Януари 15, 2011, 01:46:30 am от Uran »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #46 -: Януари 15, 2011, 01:46:49 am »
Не мога да кажа колко е голям потенциала му и за кой знае какви таланти.Водещото при него че е много умен и концентриран само в една област на интереси и е имал шанса да попадне точно там където да движи всичко главно само с това си качество.

Аз не си го представям творческа личност и за талантите беше по-скоро условно казано, наречи ги уменията, които носи. С разположенията си по стихии на мен ми се вижда точно концентриран и впрегнат упорито за постигането на набелязаната цел, а какво имам предвид с увличането на хора-постигането на собствения интерес, не непременно на всяка цена, но владее изкуството да ги заставя на негова страна и в негова услуга, без да твърдя, че има момент на манипулация, но може би финна такава. А може и след време да доразвие това си качество и вниманието му да привлекат и по-обществени цели. Също така прилича на човек, който знае своето място в живота и както ми се струва следва съвсем уверено и понякога несъзнателно пътя си.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Stella

• 7765
« Отговор #47 -: Януари 15, 2011, 01:48:08 am »
Направо слагам една парадоксална карта,която съм пускал и преди във форума,определено има отношение по темата.Кое в картата дава изключителният късмет и защитата? Човекът е успешен бизнесмен,като нещата при него са станали без усилие,сякаш всичко се е наредило само,а той само е бил там където трябва да бъде.Както се вижда дори само от транзитите на тежките планети през последните 2 години-е имал причини за стресови ситуации.И въпреки това мина през големи опасности невредим,без никакви сериозни загуби напук на сериозните обстоятелства.Всичко си тече гладко по вода...

На пръв поглед картата говори за препятствия,бурен живот,много активност и т.н.,а всъщност целият му живот тече сравнително гладко,шансовете го намират сами без да ги търси,всичко идва в готов вид. И тъй като това е реална карта с реален живот е по-добре да видим за този човек какво в нея е проработило така,че да смекчи този Тау-квадрат,че и да се справи с транзитен такъв.

1во в картата ясно се разграничават две планети: Нептун и Венера.Нептун е единствената планета без напрегнати аспекти (също без куинконсите,които приемам за неутрални) и се намира в 1ви дом и чрез хармоничните аспекти към двата края на Тау-квадрата явно много успешно отпуска напрежението-човека винаги си изглежда много спокоен,мек и т.н.Ако има някакво напрежение се справя с него вътрешно.По-важното в случая обаче е ,че вероятно Нептун тук дава някаква защита,защото дори успеха му се дължи както казвам не на някакво активно гонене на цели,просто течението го отнася там където трябва. Неаспектираната Венера на К9 не мога да я свържа със защита,просто някак си се акцентират така Венера и Нептун (висшата и октава) заради мястото им в картата и как изглежда тя като цяло.

2ро гледаме Юпитер,който по принцип дава защита от планетите на връх на Тау-квадрат, при това заточен.Обаче явно се оказва,че независимо от тази конфигурация и това че е в заточение,той е в съвпад със Слънцето и е върху нодалната ос,управлява ЮЛВ и е в съвпад с упр на СЛВ;има и секстил с МЦ и също така съвпада с упр на МЦ (СЛънце) и всъщност това прави Юпитер за този човек "бенефик" и му носи защита.В кармичната астрология тези положения са много интересни,защото управител на ЮЛВ в съвпад със СЛВ и управител могат и да говорят за ожънване на плодовете на минала карма в този живот,а при него тази карма е по Юпитер.Вероятно това дава отговор на въпроса защо при този човек всичко идва на готово,в огромни количества и дори успява пак без лични усилия да се измъкне, да минава между капките на най-силните бури.

Така че тук Юпитер и Нептун са дали много за това явление.

Може да се погледне на Тау-квадрата и чрез диспозиторите,а те са Меркурий и Нептун(Юпитер).В случая Меркурий е на трон и е в съвпад с Юпитер,освен всичко останало. Нептун пък е единствената планета в кардинален дом и само с хармонични аспекти. Юпитер като 2ри управител на Риби вече е ясен.Изглежда сякаш този крещящ Тау-квадрат се неутрализира сам себе си.

Нямам друго обяснение,освен че виновниците тук са Юпитер и Нептун  ;D

Ако някой стигне до друг извод ще ми е интересно да го чуя  :blink:

Първо и задължително условие за материално благополучие е Юпитер в съвпад със Слънце. При това Юпитер управлява 2-ри дом, а е поставен в 8-ми (финансовата ос). Там, където е Юпитер човек може да очаква защита, независимо от негативните аспекти, накрая всичко свършва добре и човекът излиза сух. Това е много-много силен аспект за просперитет.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #48 -: Януари 15, 2011, 01:50:29 am »
Много хубава тема. За късметлийски мога да посоча:
1. Асцендент Стрелец, заради оптимизма - оптимистичните хора са по-добре приемани винаги и пред тях се отварят повече врати.
2. Асцендент Стрелец и Везни, заради физическата красота. Статистиката сочи, че с тези асценденти се раждат най-красивите хора, а красивите хора винаги пробиват по-лесно, отколкото грозните (за съжаление и това е доказано).
3. Същото важи и за изгряващи Венера и Юпитер.
4. Юпитер в тригон с Уран, асобено, ако едната от двете планети или и двете управляват Асцендента и/или светилата. Имам този аспект и от опит зная, че действа. На мен Юпитер ми управлява Асцендента, а Уран - светилата.
5. Голям тригон пази от големи сътресения. Има и други, но после ще допълня

Кое е общото м/у физическата красота и небесната защита? :rolleyes:

Кое ти е странното? Всичко е от небето - и красотата също е от звездите...Или не е така?
Иначе защо търсим връзка между физическите черти и асцендента?
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Януари 15, 2011, 01:53:34 am »
1. Асцендент Стрелец, заради оптимизма - оптимистичните хора са по-добре приемани винаги и пред тях се отварят повече врати.
2. Асцендент Стрелец и Везни, заради физическата красота. Статистиката сочи, че с тези асценденти се раждат най-красивите хора, а красивите хора винаги пробиват по-лесно, отколкото грозните (за съжаление и това е доказано).
4. Юпитер в тригон с Уран, асобено, ако едната от двете планети или и двете управляват Асцендента и/или светилата. Имам този аспект и от опит зная, че действа. На мен Юпитер ми управлява Асцендента, а Уран - светилата.

Кое ти е странното? Всичко е от небето - и красотата също е от звездите...Или не е така?

Така е , това въобще не го отричам....
Питам кое е общото и къде го виждаш м/у защита и красота....
Има хора , които не се раждат красиви....и въпреки това са защитени...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #50 -: Януари 15, 2011, 01:59:58 am »

Разбира се, че това не е основното, но помага. красивите хора успяват по-лесно в живота. по-лесно си намират работа и партньори. Но както казах, това не е основното.

*

Feia

« Отговор #51 -: Януари 15, 2011, 02:04:57 am »

Разбира се, че това не е основното, но помага. красивите хора успяват по-лесно в живота. по-лесно си намират работа и партньори. Но както казах, това не е основното.

Лесно е като гледаш отстрани да завиждаш. Но това, което си написала не е вярно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Януари 15, 2011, 02:10:50 am »
Синухе, може ли да кажеш когато транзитния Плутон е бил срещу Слънце, Юпитер, Меркурий дали е бил по-интересен периода ? 
 късмета е бонус. Все пак има аспект между Юпитер и Уран

Трябва да проверя това за което питаш,мисля че може да съвпада с периода на заемането с бизнес като цяло.Екшъна като трудности беше на Плутон опозиция Венера и разбира се когато Сатурн мина през Дева,а Уран в Риби на квадрати,съвпади и опозиции.

Явно наистина ще се окаже,че квадрата Юпитер/Уран дава повече късмет от по-леките аспекти.

И е така.... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #53 -: Януари 15, 2011, 02:15:13 am »

Права си и за това..,мисля , че по-скоро харизмата е по-важна в случая..., а не самата красота.... :blink:
Защото крсотата за един е грозота за друг...Красотата няма дефиниция! Всяко око и човешко възприятие вижда различно! ;) :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #54 -: Януари 15, 2011, 02:17:18 am »

Лесно е като гледаш отстрани да завиждаш. Но това, което си написала не е вярно.

Кой на кого завижда, че не разбрах?

*

Feia

« Отговор #55 -: Януари 15, 2011, 02:41:51 am »

Недей да подскачаш като ощипана мома.

Ясно е, че ти завиждаш!  ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #56 -: Януари 15, 2011, 02:43:14 am »

Не знаех, че хората с асцендент Стрелец се броят за най-красивите. Доколкото знам Дупитер дава големи закръглености около Низходящия Лунен Възел.  :P

Или ти се иска да е така, понеже си с асцендент Стрелец?

Нищо повече не искам от звездите - доволна съм от това, което имам.
върни се в темата "Вашата снимка-нашият коментар". Там има линк към сайт, където са публикувани данни за зодиакалните знаци и асцендентите на на едни от най-известните кинозвезди, придружени със снимки. Разгледай всички и ще видиш кои са най-красивите мъже и жени.

*

Stella

• 7765
« Отговор #57 -: Януари 15, 2011, 02:44:06 am »

Недей да подскачаш като ощипана мома.

Ясно е, че ти завиждаш!  ;D

не си за завиждане....ти подскочи, понеже аз изказах мнение. Защо ли?

Re:Натални Астрологични аспекти на Небесна &#
« Отговор #58 -: Януари 15, 2011, 02:54:21 am »
магически правоъгълник също е защита свише

Юпитер тригон Уран

Юпитер съвпад, казими със Слънце,Луна също

Юпитер в 9, в тригон  към Асц., упр. на Слънцето,Луната,Асц

Юпитер/Асц или в 12 е ангел хранител

дъщеря ми е с Юпитер казими Слънце в 12 дом Телец и Венера/Асц винаги получава нужната протекция,чрез хора, Юпитер У7
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
« Отговор #59 -: Януари 15, 2011, 02:55:44 am »

Не знаех, че хората с асцендент Стрелец се броят за най-красивите. Доколкото знам Дупитер дава големи закръглености около Низходящия Лунен Възел.  :P

Или ти се иска да е така, понеже си с асцендент Стрелец?

Нищо повече не искам от звездите - доволна съм от това, което имам.
върни се в темата "Вашата снимка-нашият коментар". Там има линк към сайт, където са публикувани данни за зодиакалните знаци и асцендентите на на едни от най-известните кинозвезди, придружени със снимки. Разгледай всички и ще видиш кои са най-красивите мъже и жени.

А това не бива да е така... ;) :blink: Защото те дават потенциала , останалото е развитие...

Разбира се , че има и още нещо....БОГ ДАВА ТОЧНО ТОЛКОВА КОЛКОТО МОЖЕМ ДА НОСИМ! :blink: