Здравей Гост

xxx

• 91 Отговора
  • 9225 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Натални Астрологични аспекти на Небесна защита
« Отговор #60 -: Януари 15, 2011, 03:11:30 am »

2. Асцендент Стрелец и Везни, заради физическата красота. Статистиката сочи, че с тези асценденти се раждат най-красивите хора, а красивите хора винаги пробиват по-лесно, отколкото грозните (за съжаление и това е доказано).

Не знаех, че хората с асцендент Стрелец се броят за най-красивите. Доколкото знам Дупитер дава големи закръглености около Низходящия Лунен Възел.  :P

Или ти се иска да е така, понеже си с асцендент Стрелец?

Нищо повече не искам от звездите - доволна съм от това, което имам.
върни се в темата "Вашата снимка-нашият коментар". Там има линк към сайт, където са публикувани данни за зодиакалните знаци и асцендентите на на едни от най-известните кинозвезди, придружени със снимки. Разгледай всички и ще видиш кои са най-красивите мъже и жени.

А това не бива да е така... ;) :blink: Защото те дават потенциала , останалото е развитие...

Разбира се , че има и още нещо....БОГ ДАВА ТОЧНО ТОЛКОВА КОЛКОТО МОЖЕМ ДА НОСИМ! :blink:

Не ми разбра мислата. Искам да кажа, че съм доволна от натала си.
Всеки ден благодаря на Бог за това, което ми е дал! Всичко е в натала и аз смятам да извлека максималното от него.
Не съм от хората, дето искат "да си сменят" хороскопа.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #61 -: Януари 15, 2011, 03:22:08 am »

2. Асцендент Стрелец и Везни, заради физическата красота. Статистиката сочи, че с тези асценденти се раждат най-красивите хора, а красивите хора винаги пробиват по-лесно, отколкото грозните (за съжаление и това е доказано).

Не знаех, че хората с асцендент Стрелец се броят за най-красивите. Доколкото знам Дупитер дава големи закръглености около Низходящия Лунен Възел.  :P

Или ти се иска да е така, понеже си с асцендент Стрелец?

Нищо повече не искам от звездите - доволна съм от това, което имам.
върни се в темата "Вашата снимка-нашият коментар". Там има линк към сайт, където са публикувани данни за зодиакалните знаци и асцендентите на на едни от най-известните кинозвезди, придружени със снимки. Разгледай всички и ще видиш кои са най-красивите мъже и жени.

А това не бива да е така... ;) :blink: Защото те дават потенциала , останалото е развитие...

Разбира се , че има и още нещо....БОГ ДАВА ТОЧНО ТОЛКОВА КОЛКОТО МОЖЕМ ДА НОСИМ! :blink:

Не ми разбра мислата. Искам да кажа, че съм доволна от натала си.
Всеки ден благодаря на Бог за това, което ми е дал! Всичко е в натала и аз смятам да извлека максималното от него.
Не съм от хората, дето искат "да си сменят" хороскопа.

Разбрах те , и исках да ти кажа точно това.....Бог дава, но в кошара не вкарва....-пише в Библията...
Няма карта без потенциал и възможности....Просто има един процент , който е в нашите ръце...и от този процент зависи реализацията ни....
Първата крачка към реализацията е вникване в натала..,разбиране и *влюбване*...после идват реколтите.. ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

tadj-all

« Отговор #62 -: Януари 15, 2011, 06:46:15 pm »
Направо слагам една парадоксална карта,която съм пускал и преди във форума,определено има отношение по темата.Кое в картата дава изключителният късмет и защитата? Човекът е успешен бизнесмен,като нещата при него са станали без усилие,сякаш всичко се е наредило само,а той само е бил там където трябва да бъде.Както се вижда дори само от транзитите на тежките планети през последните 2 години-е имал причини за стресови ситуации.И въпреки това мина през големи опасности невредим,без никакви сериозни загуби напук на сериозните обстоятелства.Всичко си тече гладко по вода...

На пръв поглед картата говори за препятствия,бурен живот,много активност и т.н.,а всъщност целият му живот тече сравнително гладко,шансовете го намират сами без да ги търси,всичко идва в готов вид. И тъй като това е реална карта с реален живот е по-добре да видим за този човек какво в нея е проработило така,че да смекчи този Тау-квадрат,че и да се справи с транзитен такъв.

1во в картата ясно се разграничават две планети: Нептун и Венера.Нептун е единствената планета без напрегнати аспекти (също без куинконсите,които приемам за неутрални) и се намира в 1ви дом и чрез хармоничните аспекти към двата края на Тау-квадрата явно много успешно отпуска напрежението-човека винаги си изглежда много спокоен,мек и т.н.Ако има някакво напрежение се справя с него вътрешно.По-важното в случая обаче е ,че вероятно Нептун тук дава някаква защита,защото дори успеха му се дължи както казвам не на някакво активно гонене на цели,просто течението го отнася там където трябва. Неаспектираната Венера на К9 не мога да я свържа със защита,просто някак си се акцентират така Венера и Нептун (висшата и октава) заради мястото им в картата и как изглежда тя като цяло.

2ро гледаме Юпитер,който по принцип дава защита от планетите на връх на Тау-квадрат, при това заточен.Обаче явно се оказва,че независимо от тази конфигурация и това че е в заточение,той е в съвпад със Слънцето и е върху нодалната ос,управлява ЮЛВ и е в съвпад с упр на СЛВ;има и секстил с МЦ и също така съвпада с упр на МЦ (СЛънце) и всъщност това прави Юпитер за този човек "бенефик" и му носи защита.В кармичната астрология тези положения са много интересни,защото управител на ЮЛВ в съвпад със СЛВ и управител могат и да говорят за ожънване на плодовете на минала карма в този живот,а при него тази карма е по Юпитер.Вероятно това дава отговор на въпроса защо при този човек всичко идва на готово,в огромни количества и дори успява пак без лични усилия да се измъкне, да минава между капките на най-силните бури.

Така че тук Юпитер и Нептун са дали много за това явление.

Може да се погледне на Тау-квадрата и чрез диспозиторите,а те са Меркурий и Нептун(Юпитер).В случая Меркурий е на трон и е в съвпад с Юпитер,освен всичко останало. Нептун пък е единствената планета в кардинален дом и само с хармонични аспекти. Юпитер като 2ри управител на Риби вече е ясен.Изглежда сякаш този крещящ Тау-квадрат се неутрализира сам себе си.

Нямам друго обяснение,освен че виновниците тук са Юпитер и Нептун  ;D

Ако някой стигне до друг извод ще ми е интересно да го чуя  :blink:

Рядко виждам такъв хубав анализ. Кратък, сбит, но да ме накара да се замисля...

Картата ме хвърли в доста мислене, поради онова, което съм удебелил в цитирането. Първоначално я гледах, без да ти чета анализа и стигнах до извода, че жените покрай този мъж (Луна и Венера са най-близките планети до Мц) ще му помагат и ще го подкрепят 1-во поради това, че има съвпад на Марс(Управител на 1-ви дом) и Луна и втори път управител на 7-ми Венера е по-високо стояща от Слънце, Мерк и Юпитер.

Юпитер е в аспект със Светилата, Марса и Меркурий, че и Сатурн. Дефакто всичко в хороскопа, освен Венера се е барнало от неговата Егида - щит! Затова й факта, че на човек му върви е и доста лесно откриваем.

Отделно за "правилно протичаща енергия в един човек" винаги глдам управителите на 1-ви, 5-ти и 9-ти домове + планетите Марс, Слънце и Юпитер. Писал съм и преди, че тия 3-те планети са много силен потенциал (на вънка, извън човек; макар че си има и своите изключения, предполагам...) и намерени в един хороскоп си дават най-общо казано - възможности за реализиране.

Е при този човек управител на 1-ви е Марс, който е в съвпад с Луна, управителка на 9-ти, а 5-ти дом се държи от Юпитер, който ги квадратира...

* Това с южния възел ме изкефи. Много интересно гледище извади.  Никога не се бях замислял, че един управител на южния възел в съвпад със северния и неговия управител би могъл да даде " ожънване на плодовете на миналия живот..."

** Винаги, когато гледам за успех гледам две неща, дали са акцентирани: Северния възел, защото той е лапащия всичко нови и с "магнетизъм" в привличането и Юпитер и Плутон как са замесени. Двамата заедно носят голяма власт, голяма позиция...

Това са моите разсъждения, даже малко не успях да напиша всичко.

Картата е супер!

*

Stella

• 7765
« Отговор #63 -: Януари 15, 2011, 07:13:54 pm »

Отделно за "правилно протичаща енергия в един човек" винаги глдам управителите на 1-ви, 5-ти и 9-ти домове + планетите Марс, Слънце и Юпитер. Писал съм и преди, че тия 3-те планети са много силен потенциал (на вънка, извън човек; макар че си има и своите изключения, предполагам...) и намерени в един хороскоп си дават най-общо казано - възможности за реализиране.

* Това с южния възел ме изкефи. Много интересно гледище извади.  Никога не се бях замислял, че един управител на южния възел в съвпад със северния и неговия управител би могъл да даде " ожънване на плодовете на миналия живот..."

** Винаги, когато гледам за успех гледам две неща, дали са акцентирани: Северния възел, защото той е лапащия всичко нови и с "магнетизъм" в привличането и Юпитер и Плутон как са замесени. Двамата заедно носят голяма власт, голяма позиция...

Това са моите разсъждения, даже малко не успях да напиша всичко.

Картата е супер!

Синухе е много мнооооого добър. Огромно интелектуално удоволствие е за мен да чета неговите интерпретации, понеже чувствам стилът му и начинът му на разбиране на законите много близък до своя. Особено много мога да науча от него в областта на кармичната астрология...Синухе, не те четкам...искрена съм и съвсем чистосърдечно си признавам, че общуването с теб в този форум ми доставя много голямо удоволствие, а понякога и е предизвикателство - караш ме да мисля и да разсъждавам върху много нови неща, а понякога изказваш вместо мен неща, които съм си мислела, но не съм могла да формулирам. Благодаря!

Тадж, а ти имаш доста оригинални попадения. Хареса ми идеята ти за Марс, Слънце и Юпитер като основни екстровертни планети, които ако са подчертани в натала, гарантират успех във ВЪНШНИЯ свят. Да ви кажа, забелязала съм, че в картите на високопоставените особи (проучвала съм благородници - мъже, които са постигнали успех в светския живот) има квадрат на Марс и Юпитер.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Януари 15, 2011, 07:19:01 pm »
Отделно за "правилно протичаща енергия в един човек" винаги глдам управителите на 1-ви, 5-ти и 9-ти домове + планетите Марс, Слънце и Юпитер.

Много точно си го нацелил, Тадж! Вчера се чудех дали да напиша за това как стоят нещата в индийската, но ти ми вземаш думите от устата.  :blink: Ако говорим за защита или просто късмет, благотворно влияние, индийците вземат под внимание планетите в 1, 5 и 9 дом, както и връзката на управителя на Лагна с управителите на 5 и 9 дом. Освен това, има множество планетни комбинации (йоги), които дават защита и успех, и в тях също са намесени управителите на споменатите три дома в съчетание с управителите на ъгловите домове в хороскопа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #65 -: Януари 15, 2011, 07:50:57 pm »
Малко не е по темата, но специално за по-благоприятните йоги, от какво зависи дали ще имат някакво значение и проявление ? Освен актуалните даши, антардаши и транзитите, които евентуално може да ги задействат.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Януари 15, 2011, 07:54:50 pm »
Извън контекста на индийската астрология мисля, че проявлението им изключително много зависи от средата, в която се намира роденият. Факт е, че във всеки хороскоп има много "спящи" потенциали и възможности, но далеч не всички от тях се разгръщат във времето и събитиен план. Наталната карта съдържа оптимума, който бихме могли да реализираме, процентът реализация зависи обаче от много други фактори, вътрешни и външни.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #67 -: Януари 15, 2011, 08:13:36 pm »
Аз нищо не разбирам от индийска астрология, но веднъж Лили беше споменала, че марс и Юпитер са приятелски планети, според индийците. Това беше по повод на квадрата между тези планети. А какво, ако нямаме планети в тези домове ? Аз нямам нито една...Гледаме ли как се аспектират управителите им, както в западната астрология? Аз съм установила, че връзка между управителите на дадени домове е дори много по-силна, отколкото аспекта между планети в самите домове. Какви са вашите наблюдения?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Януари 15, 2011, 08:15:29 pm »
Слънцето, Марс и Юпитер са от една група - мъжки, активни и горещи планети. Затова когато са в аспект помежду си, качествата им се подчертават, не се потискат.

А какво, ако нямаме планети в тези домове ?

Ако няма планети в тези домове, се гледат управителите им и в какви отношения са с господаря на Асцендента.
Не се сещам вече, но мисля, че Стивън Аройо беше нарекъл домовете от огнената триада (първи, пети и девети) "домовете на живота". Той ли беше или някой друг?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #69 -: Януари 15, 2011, 08:16:08 pm »
Аз нищо не разбирам от индийска астрология, но веднъж Лили беше споменала, че марс и Юпитер са приятелски планети, според индийците. Това беше по повод на квадрата между тези планети. А какво, ако нямаме планети в тези домове ? Аз нямам нито една...Гледаме ли как се аспектират управителите им, както в западната астрология? Аз съм установила, че връзка между управителите на дадени домове е дори много по-силна, отколкото аспекта между планети в самите домове. Какви са вашите наблюдения?

Абсолютно! И най-много инфо се вади от тях....

http://www.youtube.com/watch?v=kybeq2dWBf8

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #70 -: Януари 15, 2011, 08:27:30 pm »
По мненията на Тадж, би трябвало да имам късмет, защото У9 ми е в 10 и управлява Слънцето. Въпросния има най-много есенциални и акцидентални достойнства. Защо се получава така ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Януари 15, 2011, 09:37:17 pm »
В първата карта ми се набива на очи рецепция Слънце-Юпитер. Но пък има силно афликтирана Луна. Интересното е, че в картата, представена от Синухе, Луната е в аналогична позиция. Във втората карта Слънцето участва в подобна конфигурация. В трите карти има ключови конфигурации в мутабелния кръст.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #72 -: Януари 15, 2011, 09:47:27 pm »
По мненията на Тадж, би трябвало да имам късмет, защото У9 ми е в 10 и управлява Слънцето. Въпросния има най-много есенциални и акцидентални достойнства. Защо се получава така ?

Щото по само по един управител на някой дом, пък бил той и управител на светило не може да се направи извода, де, що, как и колко късмет ще се сипе върху родения.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Януари 15, 2011, 09:49:30 pm »
Подчертаният мутабелен елемент говори за бърза адаптивност, такива хора са като барометри - мигновено улавят всяка промяна в конюнктурата, докато още "виси" във въздуха, и много бързо реагират, пренареждайки своите приоритети. Интересно, но в картите на мнозина успели хора често се срещат силно афликтирани светила, т.е. в конфигурации или затиснати от по няколко малефика. Според мен успехът на такива хора и бързото им придвижване в голяма степен са обусловен и от това, че не се обременяват прекалено с общественото мнение, хич не им дреме на хралупата кой какво ще помисли за тях, важна е само целта.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #74 -: Януари 15, 2011, 09:51:10 pm »
Отделно за "правилно протичаща енергия в един човек" винаги глдам управителите на 1-ви, 5-ти и 9-ти домове + планетите Марс, Слънце и Юпитер.

Много точно си го нацелил, Тадж! Вчера се чудех дали да напиша за това как стоят нещата в индийската, но ти ми вземаш думите от устата.  :blink: Ако говорим за защита или просто късмет, благотворно влияние, индийците вземат под внимание планетите в 1, 5 и 9 дом, както и връзката на управителя на Лагна с управителите на 5 и 9 дом. Освен това, има множество планетни комбинации (йоги), които дават защита и успех, и в тях също са намесени управителите на споменатите три дома в съчетание с управителите на ъгловите домове в хороскопа.

Съжалявам, че съм те изпреварил и ти отнех...лидерството, що ти се полага по звездно право! ;)

Но, ще се радвам много да напишеш и как ги виждаш ти нещата по индийската и пречупени през твоята призма.

*

tadj-all

« Отговор #75 -: Януари 15, 2011, 09:51:36 pm »
Къде са картите? :o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Януари 15, 2011, 09:54:41 pm »
За мен няма значение кой кога какво ще каже, а и тук не сме в съдебна зала да четем права, било то и звездни.  ;D

Картите ги няма вече... Уран предупреди, че ги пуска за кратко, може да си има лични съображения.  ;)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #77 -: Януари 15, 2011, 10:10:04 pm »
За мен няма значение кой кога какво ще каже, а и тук не сме в съдебна зала да четем права, било то и звездни.  ;D

Картите ги няма вече... Уран предупреди, че ги пуска за кратко, може да си има лични съображения.  ;)

Бъзиках се, но все пак Овнето си е с предимство :P

Наистина - ще пуснеш ли нещо по въпроса за Марс/Юпитер/Слънце и 1-5-9-ти домове според индийската?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Януари 15, 2011, 10:18:50 pm »
Наистина - ще пуснеш ли нещо по въпроса за Марс/Юпитер/Слънце и 1-5-9-ти домове според индийската?

Това е все едно да преразкажа цялата теория, нямам това време за съжаление.

Първи, пети и девети домове са дхарма домове, т.е. свързани с нашата висша цел в живота, следване на път и призвание. Пети и девети са домове на късмета, в този смисъл девети се счита за най-щастливия, а пети се свързва с нашия "кредит" от минали инкарнации.
Комбинациите няма да изброявам, защото основните са 300 според Раман. Но предполагам, че са в пъти повече.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #79 -: Януари 15, 2011, 10:19:01 pm »
Щото по само по един управител на някой дом, пък бил той и управител на светило не може да се направи извода, де, що, как и колко късмет ще се сипе върху родения.

Това е ясно. Просто коментар към показателите, които ти написа.  ;)