Здравей Гост

xxx

• 91 Отговора
  • 9216 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Натални Астрологични аспекти на Небесна защита
« Отговор #80 -: Януари 15, 2011, 10:26:24 pm »
Слънцето, Марс и Юпитер са от една група - мъжки, активни и горещи планети. Затова когато са в аспект помежду си, качествата им се подчертават, не се потискат.

А какво, ако нямаме планети в тези домове ?

Ако няма планети в тези домове, се гледат управителите им и в какви отношения са с господаря на Асцендента.
Не се сещам вече, но мисля, че Стивън Аройо беше нарекъл домовете от огнената триада (първи, пети и девети) "домовете на живота". Той ли беше или някой друг?

Аз питах как е от гледна точка на индийската астрология. От гледна точка на западната - знам как е?
Но когато говорим за класическите управители на домовете, т.е. за знаците Овен, Лъв и Стрелец.
А представете си, че на върха на 1-ви, 5-ти и 9-ти има интровертни знаци, това коренно ще промени нещата.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #81 -: Януари 15, 2011, 10:27:30 pm »
Отговорих ти от гледна точка на индийската астрология и направих сравнение със западната.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #82 -: Януари 15, 2011, 10:37:23 pm »
Цитат на: Lillie

Това е все едно да преразкажа цялата теория, нямам това време за съжаление.

Първи, пети и девети домове са дхарма домове, т.е. свързани с нашата висша цел в живота, следване на път и призвание. Пети и девети са домове на късмета, в този смисъл девети се счита за най-щастливия, а пети се свързва с нашия "кредит" от минали инкарнации.
Комбинациите няма да изброявам, защото основните са 300 според Раман. Но предполагам, че са в пъти повече.  :blink:

Toлкова ли е много?

Хмм...ако можеш две на три давай, пък ако не - ще го намеря, като инфо, ако ми е писано.

Комбинации за късмет са 300? Или...?

« Отговор #83 -: Януари 15, 2011, 10:44:48 pm »
а когато управител на един от тези домове 1-5-9 е Сатурн, пак ли  носи - бонуси,  има значение коя е планетата управител, щот Сатурн е скъперник,не дава,преди да дадеш и то много дълго и напоително :'(
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #84 -: Януари 15, 2011, 10:46:09 pm »
Има книжка за 300 основни планетни комбинации, т.е. йоги. Сред тях има най-различни - и благоприятни, и неблагоприятни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tadj-all

« Отговор #85 -: Януари 15, 2011, 10:54:23 pm »
Има книжка за 300 основни планетни комбинации, т.е. йоги. Сред тях има най-различни - и благоприятни, и неблагоприятни.

http://www.barbarapijan.com/bpa/Yogas/b_yoga.htm

Златна си!

Тъкмо щях да моля Lillie-то да обясни една йога, по нейн избор да видя в какъв вид са написани.

* Сега, като ги погледнах на око - ми то това са си планетните взаимоотношения между планетите..

*

Uran

• 6041
« Отговор #86 -: Януари 15, 2011, 11:38:58 pm »
Подчертаният мутабелен елемент говори за бърза адаптивност, такива хора са като барометри - мигновено улавят всяка промяна в конюнктурата, докато още "виси" във въздуха, и много бързо реагират, пренареждайки своите приоритети. Интересно, но в картите на мнозина успели хора често се срещат силно афликтирани светила, т.е. в конфигурации или затиснати от по няколко малефика. Според мен успехът на такива хора и бързото им придвижване в голяма степен са обусловен и от това, че не се обременяват прекалено с общественото мнение, хич не им дреме на хралупата кой какво ще помисли за тях, важна е само целта.  ;D
Права си Лили. Пердета са, а стрелецът е и цапнат в устата. И двамата са доста нахални, но това го проявяват по различен начин.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #87 -: Януари 15, 2011, 11:47:04 pm »
Подчертаният мутабелен елемент говори за бърза адаптивност, такива хора са като барометри - мигновено улавят всяка промяна в конюнктурата, докато още "виси" във въздуха, и много бързо реагират, пренареждайки своите приоритети. Интересно, но в картите на мнозина успели хора често се срещат силно афликтирани светила, т.е. в конфигурации или затиснати от по няколко малефика. Според мен успехът на такива хора и бързото им придвижване в голяма степен са обусловен и от това, че не се обременяват прекалено с общественото мнение, хич не им дреме на хралупата кой какво ще помисли за тях, важна е само целта.  ;D

Феномен , от всички карти които наблюдавам в момента около 30 на брой е точно така....

Аз обаче не виждам нищо лошо в целите и преследването им....А онзи данък *обществено мнение* се плаща на общество , каквото към настоящия етап в нашата държава липсва! ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Януари 16, 2011, 01:10:19 am »
Аз обаче не виждам нищо лошо в целите и преследването им....А онзи данък *обществено мнение* се плаща на общество , каквото към настоящия етап в нашата държава липсва! ;D ;)

Говоря за липса на скрупули, а не данък обществено мнение. Липсата на скрупули също е вид несъобразяване с етичните, морални и прочие норми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Януари 16, 2011, 01:16:44 am »
И двамата са доста нахални, но това го проявяват по различен начин.

Такива конфигурации рядко се отличават с деликатност.  ;D Дори ме сърбеше езикът да те питам нахални ли са според теб тия двамата, но ти го каза вече. Друг е въпросът, че в очите на хората може да са такива, но те самите да нямат такова усещане за себе си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #90 -: Януари 16, 2011, 04:03:51 am »
Дано и аз да съм от защитените ;)
Имам слънце в 9ти и слънце упр на АС.
Както и секстил между слънце и луна.

« Отговор #91 -: Януари 16, 2011, 04:07:10 am »
Какво казвате за тригоните на Плутон? Авесалом Подводний ги смята за правилно усещане за висша защита.