Направо слагам една парадоксална карта,която съм пускал и преди във форума,определено има отношение по темата.Кое в картата дава изключителният късмет и защитата? Човекът е успешен бизнесмен,като нещата при него са станали без усилие,сякаш всичко се е наредило само,а той само е бил там където трябва да бъде.Както се вижда дори само от транзитите на тежките планети през последните 2 години-е имал причини за стресови ситуации.И въпреки това мина през големи опасности невредим,без никакви сериозни загуби напук на сериозните обстоятелства.Всичко си тече гладко по вода...

На пръв поглед картата говори за препятствия,бурен живот,много активност и т.н.,а всъщност целият му живот тече сравнително гладко,шансовете го намират сами без да ги търси,всичко идва в готов вид. И тъй като това е реална карта с реален живот е по-добре да видим за този човек какво в нея е проработило така,че да смекчи този Тау-квадрат,че и да се справи с транзитен такъв.
1во в картата ясно се разграничават две планети: Нептун и Венера.Нептун е единствената планета без напрегнати аспекти (също без куинконсите,които приемам за неутрални) и се намира в 1ви дом и чрез хармоничните аспекти към двата края на Тау-квадрата явно много успешно отпуска напрежението-човека винаги си изглежда много спокоен,мек и т.н.Ако има някакво напрежение се справя с него вътрешно.По-важното в случая обаче е ,че вероятно Нептун тук дава някаква защита,защото дори успеха му се дължи както казвам не на някакво активно гонене на цели,просто течението го отнася там където трябва. Неаспектираната Венера на К9 не мога да я свържа със защита,просто някак си се акцентират така Венера и Нептун (висшата и октава) заради мястото им в картата и как изглежда тя като цяло.
2ро гледаме Юпитер,който по принцип дава защита от планетите на връх на Тау-квадрат, при това заточен.Обаче явно се оказва,че независимо от тази конфигурация и това че е в заточение,той е в съвпад със Слънцето и е върху нодалната ос,управлява ЮЛВ и е в съвпад с упр на СЛВ;има и секстил с МЦ и също така съвпада с упр на МЦ (СЛънце) и всъщност това прави Юпитер за този човек "бенефик" и му носи защита.В кармичната астрология тези положения са много интересни,защото управител на ЮЛВ в съвпад със СЛВ и управител могат и да говорят за ожънване на плодовете на минала карма в този живот,а при него тази карма е по Юпитер.Вероятно това дава отговор на въпроса защо при този човек всичко идва на готово,в огромни количества и дори успява пак без лични усилия да се измъкне, да минава между капките на най-силните бури.
Така че тук Юпитер и Нептун са дали много за това явление.
Може да се погледне на Тау-квадрата и чрез диспозиторите,а те са Меркурий и Нептун(Юпитер).В случая Меркурий е на трон и е в съвпад с Юпитер,освен всичко останало. Нептун пък е единствената планета в кардинален дом и само с хармонични аспекти. Юпитер като 2ри управител на Риби вече е ясен.Изглежда сякаш този крещящ Тау-квадрат се неутрализира сам себе си.
Нямам друго обяснение,освен че виновниците тук са Юпитер и Нептун 
Ако някой стигне до друг извод ще ми е интересно да го чуя :blink:
Рядко виждам такъв хубав анализ. Кратък, сбит, но да ме накара да се замисля...
Картата ме хвърли в доста мислене, поради онова, което съм удебелил в цитирането. Първоначално я гледах, без да ти чета анализа и стигнах до извода, че жените покрай този мъж (Луна и Венера са най-близките планети до Мц) ще му помагат и ще го подкрепят 1-во поради това, че има съвпад на Марс(Управител на 1-ви дом) и Луна и втори път управител на 7-ми Венера е по-високо стояща от Слънце, Мерк и Юпитер.
Юпитер е в аспект със Светилата, Марса и Меркурий, че и Сатурн. Дефакто всичко в хороскопа, освен Венера се е барнало от неговата Егида - щит! Затова й факта, че на човек му върви е и доста лесно откриваем.
Отделно за "правилно протичаща енергия в един човек" винаги глдам управителите на 1-ви, 5-ти и 9-ти домове + планетите Марс, Слънце и Юпитер. Писал съм и преди, че тия 3-те планети са много силен потенциал (на вънка, извън човек; макар че си има и своите изключения, предполагам...) и намерени в един хороскоп си дават най-общо казано - възможности за реализиране.
Е при този човек управител на 1-ви е Марс, който е в съвпад с Луна, управителка на 9-ти, а 5-ти дом се държи от Юпитер, който ги квадратира...
* Това с южния възел ме изкефи. Много интересно гледище извади. Никога не се бях замислял, че един управител на южния възел в съвпад със северния и неговия управител би могъл да даде " ожънване на плодовете на миналия живот..."
** Винаги, когато гледам за успех гледам две неща, дали са акцентирани: Северния възел, защото той е лапащия всичко нови и с "магнетизъм" в привличането и Юпитер и Плутон как са замесени. Двамата заедно носят голяма власт, голяма позиция...
Това са моите разсъждения, даже малко не успях да напиша всичко.
Картата е супер!