Здравей Гост

Темата на Фея

• 131 Отговора
  • 14444 Прегледи
*

Feia

Re:Темата на Фея
« Отговор #40 -: Януари 27, 2011, 01:32:44 am »
Ако на някой му е къса паметта (както се спомена в съседната тема за политиката)

Ако обичаш, не екстраполирай!

Сега пък какъв е проблемът? На народа му е къса паметта, не е ли така?

Днес за втори път забелязвам, че Небесна има някакво негативно отношение към теб. Оплаква се, че и вадиш думите от контекста. Чудя се на какво ли се дължи това.  :rolleyes:

Предлагам Небесна сама да си каже като си припомни минали събития, когато се е почувствала обидена от Лили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Януари 27, 2011, 01:34:45 am »
Ама да не се окаже, че сте си взели белята с тази тема, защото ми идват идеи да обявя точно какво мисля за всеки и подобни.

Нямам подобни притеснения, изплюй камъчето. Нито имам нужда от огледала, моите трески за дялане си ги знам и не ги крия. Нека се притесняват тия, дето не им стиска. Нямам какво да крия, ако падне маската.  :blink:

Цитат
Чудя се на какво ли се дължи това.

Няма го Доби.  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #42 -: Януари 27, 2011, 01:42:13 am »

Цитат
Чудя се на какво ли се дължи това.

Няма го Доби.  :rolf:

Мисля, че Небесна я беше яд на Доби и се държеше агресивно с него, защото виждаше в него конкуренция. Всичко започна, когато заговорихме за цената, която той взема за хороскоп. Вие как мислите?  :rolleyes:

*

Feia

« Отговор #43 -: Януари 27, 2011, 01:45:46 am »
И още нещо. Забелязвате ли как Админа не се показва изобщо и не пише, обаче когато някой пише в темата за въпроси към него, отговаря доста бързо. Това означава, че той ни следи, но не се обажда.

Сигурно се превива от смях, докато чете.

;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #44 -: Януари 27, 2011, 01:47:42 am »
Ако на някой му е къса паметта (както се спомена в съседната тема за политиката)

Днес за втори път забелязвам, че Небесна има някакво негативно отношение към теб. Оплаква се, че и вадиш думите от контекста. Чудя се на какво ли се дължи това.  :rolleyes:

Предлагам Небесна сама да си каже като си припомни минали събития, когато се е почувствала обидена от Лили.

Нямам намерение да ти правя сеир, Хело Не съм обидена на Лили, а заради затвърденото мнение, че меркурий в Риби не се изказва ясно и категорично, ще настоявам да не ми се изваждат думите от контекста. И ще си отстоявам това право!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Feia

« Отговор #45 -: Януари 27, 2011, 01:50:50 am »

Нямам намерение да ти правя сеир, Хело Не съм обидена на Лили, а заради затвърденото мнение, че меркурий в Риби не се изказва ясно и категорично, ще настоявам да не ми се изваждат думите от контекста. И ще си отстоявам това право!

Ти още в миналото имаше конфликт с Лили, който днес възобнови. Днес, когато Луната ще бъде в Скорпион е време да си кажеш защо си обидена на Лили. И не се измъквай като заявяващ лавиращо, че няма проблем!

*

Stella

• 7765
« Отговор #46 -: Януари 27, 2011, 02:00:07 am »

Ти още в миналото имаше конфликт с Лили, който днес възобнови. Днес, когато Луната ще бъде в Скорпион е време да си кажеш защо си обидена на Лили. И не се измъквай като заявяващ лавиращо, че няма проблем!

Хело, проблемът го назовах! Но не тая обида. Ще се изказвам ясно, но ще изисквам и от другите същото.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Януари 27, 2011, 02:16:17 am »

Фейо, тук да не сме в предаване "Часът на истината", признай си?  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #48 -: Януари 27, 2011, 02:23:24 am »

Фейо, тук да не сме в предаване "Часът на истината", признай си?  ;D

Щом са отворили тема, посветена на мен, какво очакваш?

Аз просто питам, когато заблелязвам проблем, пък вие си казвате има ли проблем или няма.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Януари 27, 2011, 02:25:00 am »

Щом са отворили тема, посветена на мен, какво очакваш?

Само истината.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #50 -: Януари 27, 2011, 02:29:33 am »
Тъкмо напоследък си мислех тук да подновя любимата ми тема за християнството, понеже тук има потребителки-християнки и се чудех къде и как да стане, та сега имам тази възможност.

Да започнем с нещо по-леко.  ;D

Един риторичен въпрос - как мислите, защо в Библията не е включена историята със слизането на Исус в Ада?

*

tadj-all

« Отговор #51 -: Януари 27, 2011, 03:08:04 am »
Слизането на Исус в Ада?

За пръв път чета подобно нещо...

хм, чей да поровичкам в Гугъл.

п.п: Ако имаш нещо пресно - пускай смело.

*

holanda

« Отговор #52 -: Януари 27, 2011, 03:14:45 am »
Един риторичен въпрос - как мислите, защо в Библията не е включена историята със слизането на Исус в Ада?

щом е риторичен,няма нужда да се отговаря  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Януари 27, 2011, 03:18:26 am »
Не съм християнка, но да си кажа пък.  :blink:
Казват, че Исус не е умрял на кръста.
Дали е слязъл в тъй наречения Ад? Доколкото се вижда на картиката, стъпил е върху демонично същество - олицетворение на Ада и Сатаната според християнската религия. Може би тук се има предвид, че е преодолял тъмната страна. Но дали я е приел? Към демона е насочен жезълът му във вид на християнски кръст. Долната част на кръста сочи към демона - "злото" е плод на дуалистичнотото мислене, което се манифестира в материята. Демонът е низвергнат в материята, затова е в краката на Исус, но в менталния свят (в по-високите му измерения) няма добро и зло, няма дуалност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Feia

« Отговор #54 -: Януари 27, 2011, 03:19:39 am »

п.п: Ако имаш нещо пресно - пускай смело.

Какво прясно, като всичко е от памтивека.  ;D

Не си ли чувал за християнските Евангелия, които не са включени в Библията? Има много християнски истории, предшестващи Евангелията, които не са включени в Библията, защото не са били угодни на тогава управляващите.

Дори и в българските църкви има много изображения на Исус, който слиза в Ада. В София има една в параклиса в подлеза на спирка Сердика с метрото. Както и в Национлания църковен историко-археологически музей при Светия Синод - до църквата Света Неделя, който е един от 100-те национални туристически обекта. Там има копие на икона, май от Арбанаси. Със сигурност има още много подобни.

*

Feia

« Отговор #55 -: Януари 27, 2011, 03:25:14 am »
Дали е слязъл в тъй наречения Ад? Доколкото се вижда на картиката, стъпил е върху демонично същество - олицетворение на Ада и Сатаната според християнската религия. Може би тук се има предвид, че е преодолял тъмната страна. Но дали я е приел? Към демона е насочен жезълът му във вид на християнски кръст. Долната част на кръста сочи към демона - "злото" е плод на дуалистичнотото мислене, което се манифестира в материята. Демонът е низвергнат в материята, затова е в краката на Исус, но в менталния свят (в по-високите му измерения) няма добро и зло, няма дуалност.

:unsure:

В светолвните митологии често първо се слиза в Подземното царство, преди да се изкачиш в Небесата. Пътят към Небесното царство минава през Подземното царство.

След като възкръснал от кръста, Исус слязъл в Ада, съборил адовите порти, победил Сатана и измъкнал от Адапатриарсите, мъчениците и подобни. После се изкачил на Небето.

Освен това Исус казал, че един ден всички хора ще възкръснат и няма да останат завинаги в Ада. Подобна идея определено не се харсева на християнските първосвещеници, защото така се маха чувството за страх от вечните мъки на Ада и хората може да не им се подчиняват, ако са спокойни, че няма да страдат вечно и така няма да си дават парите и имотите на църквата и да се подчиняват безпреколсловно на свещениците. Затова подобни неудобни християнски вярвания просто не са били включени в Библията.

*

Feia

« Отговор #56 -: Януари 27, 2011, 03:30:16 am »

Абе Лили, Ада е нашето подсъзнание, а Дявола е олицетворение на демоните вътре в нас, които се крият в подсъзнанието и които трябва да победим, за да станем свободни. Какво мислиш по този въпрос? Затова във всички митологии демоните живеят под земята -  в подсъзнанието. Затова в историята за Одисей страшните чудовища Сцила и Харибда, които изяждат всички моряци, които са тръгнали с Одисей, едното чудовище се крие в пещера, а другото е водовъртеж в морето, който засмуква кораба на Одисей. Това са морски чудовища - несъзнаваното. При това са женски чудовища, което също е важно и също се повтаря в митологиите.

Подземното царство, морето, утробата, жените, това е едно и също, един архетип.

Какво мислите по въпроса?  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Януари 27, 2011, 03:36:07 am »

През тъмните векове и жената е била обявена за олицетворение на злото. Ето още един паралел между ада и утробата, макар че в астропсихологическата литература по-скоре ще видиш да сравняват утробата с Еден, а физическото раждане - с изгонване от Райската градина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #58 -: Януари 27, 2011, 03:36:54 am »
Ада е нашето подсъзнание, а Дявола е олицетворение на демоните вътре в нас, които се крият в подсъзнанието и които трябва да победим, за да станем свободни.

Като цяло съм съгласен, но дали демоните се крият в подсъзнанието или в съзнанието?  :rolleyes:

*

Feia

« Отговор #59 -: Януари 27, 2011, 03:46:03 am »

През тъмните векове и жената е била обявена за олицетворение на злото. Ето още един паралел между ада и утробата, макар че в астропсихологическата литература по-скоре ще видиш да сравняват утробата с Еден, а физическото раждане - с изгонване от Райската градина.

Аз съм съгласна с това. Изяждането на забранения плод олицетворява сексуалния акт, особено първия сексуален акт на жената. Сигурна съм в това, защото в митологиите има истории, които са съвсем същите като историята в Райската градина и те ясно показват това, което писах.

И понеже жените чрез раждаднето изкарват хората на този смъртен свят, затова се свързват със смъртта. Жената като притежателка на утроба символизира смъртта. Затова мъжете, които много се стръхуват от смъртта, съзнателно или не, може да се страхуват от жените и затова да ги мразят силно, без да осъзнават напълно причините и си измислят причини.

Ада е нашето подсъзнание, а Дявола е олицетворение на демоните вътре в нас, които се крият в подсъзнанието и които трябва да победим, за да станем свободни.

Като цяло съм съгласен, но дали демоните се крият в подсъзнанието или в съзнанието?  :rolleyes:

Част от това, което е в подсъзнанието постоянно търси път навън. Обаче то бива съзнателно или несъзнателно подтискано, защото провокира дискомфорт. Затова и се получават някои псиични и житейски проблеми.

Затова се занимавам със самоанализа.