Ако съществото с паничката символизира част от подсъзнанието ти, може да е онази част, която копнее да бъде приета от другите, но не смее да си го поиска. В случая съществото е заело пасивно-беззащитна позиция - стои със свити колене и само подава паничката, някой да я напълни. По този начин то не проявява инициатива, а чака друг да се погрижи за "пълнотата"...
И аз си мислех за подобно нещо, но мислех за някоя част от мен самата, която иска да бъде приета от мен и да бъде нахранена - тоест, да я призная, да я приема и да я осветя, да и обръщам внимание.
Това ми напомня за разтълкуването на съня на една жена, с използването на една техника от Гещалт-терапията, който гледах на видеоклип. Жената сънувала, че шофира кола. Тогава вижда просеща жена и някакво дете с нея. Просещата жена вика срещу колите, ядосана е и иска помощ. Обаче шофьорката погледнала с омраза към просещата жена. Извикала и да отидев приют.
После, при разтълкуването на съня се оказва, че просякинята и детето са част от самата жена. Установява, че просещата иска да я убие затова, защото сънуващата не и обръща внимание и защото иска да я прати в приют. Просещата и казва, че е тази част от нея, която няма нищо, която е просеща. Тя имала нужда от любов и приемане. Образът от съня и казва, че сънуващата я е отричала и не я приемала като част от нея. Искала да бъде приета, заедно със сина си.
После жената разговаря с малкото момченце от съня. То и казва, че иска храна. И така нататък. После се установява, че бащата на сънуващата искал да има малко момче, а не момиче. Това било голям проблем за нея. Установява, че тя е това малко момче, което искало любов. Те чувствала, че не получава от баща си тази любов в достатъчна степен, защото не е малко момче, а е била малко момиче.