Вижън, проява на много по-голяма гордост е заявяването на желание да промениш или дадеш урок на някого и то изхождайки от позицията, че ти си наясно кое е правилната линия на поведение.
не е така, защото понякога човек така е свикнал с някакви схеми и разсъждения, дори още от много ранна възраст насложени от другите модели на мислене и поведение, че не е в състояние да види нещата от друг ъгъл..точно това е мисленето с клишета, с което я конфронтирах и нея, защото тя говори едно /че е простила на баща си и че сме длъжни да прощаваме/, а изражението и показва друго- каменно лице, когато говори с него по телефона, инфантилен детски гласец като на 4 годишно момиченце, иначе не говори с този глас, само с майка си и баща си, със сестра си е скарана също..заради такива клишета- ''това трябва- онова не трябва'' си е провалила и брака и целия живот.все още има надежда, на 45 е, но не и с тези нагласи, с които е сега..вярно е, че насила хубост не става, а и аз не изхождам от място, на което и казвам какво да направи, защото знам по- добре от нея, а я предизвиквам да се наблюдава отстрани и да разбере, че живее в един фарс..бащата наистина е гадняр, не съм сигурна за какво точнио насилие става въпрос, сега е същият, но вече има замесени и наследствени имоти, а той остарява..за какво става въпрос въобще..разбира се- аз имам сили да слушам още много месеци разкази за детството, но те не са градивни..въпроса е, че тя не е простила и не е длъжна да прощава без да и е поискана прошка, без да има покаяние и осъзнаване и от другата страна..тя казва, че ако не прости ще се разболее, но тя и сега едва ходи и стои права..разбираш ли- конфронтирам несъответствията..почти няма човек, който веднага да каже- 'да, така е, ще се наблюдавам и ще се променя'..има хора, които ще го кажат това, за да не се занимавам повече с тях, а въобще ще им е през оная..те няма да се променят, но след като тя беше така силно засегната и наранена, значи това е болното място, ще изчакам да се обезболи малко и пак ще я закача..и така или до пълното и вкоравяване, или до пълното и излекуване..не се имам за велика..бих обожавала човека, който седи до мен и ми говори така, за истинските неща вътре в мен..за да ме познава толкова дълбоко, значи е отделил време да ме наблюдава и да мисли за мен..значи ме обича..
Вижън, наистина добре те разбирам. Аз самата последните 2 години правех точно това, което правиш и ти и резултатът е 2 диагнози при мен, без да имам реален личен мой проблем, и без особено голяма промяна при тези, които продължавам да обичам. За себе си стигнах до извода, че един от мотивите ми наистина е бил да ги променя, "понеже е за тяхно добро" и наистина съм изпитвала искрено желание да помогна. Само насочвам вниманието ти, това е повод да се самоизследваш и ти за истинските причини за реакциите ти. :blink:
не сте длъжни да ми вярвате, но такива хора сами ме намират..все едно идват, казвайки- 'боли ме, боли ме, излекувай ме'..добре, няма проблем, но по моя начин, не по вашия..гангрена не се лекува с козметични кремове, а с рязане..от рязането пак боли, но може и да оздравееш, а иначе си пътник, гаранция..
да, може би сходното привлича сходно, затова ме намират..дали съм извадила гредата от окото си, за да видя сламката в тяхното..??..не знам..виждам сламки, виждам и други неща..понякога се опитвам да се затворя, повтаряйки си- ''не ми говори, не ми говори, не искам да слушам повече''..но не става..плутон в първи дом сигурно действа така, всички се чувстват длъжни да ми разкажат най- тайните си неща..а аз виждам как това се е отразило на живота им и знам как може да се променят нещата..но винаги промяната има цена, и са много малко хората, които са готови да я платят..