Не помня дали интересът ми към астрологията съвпада с намирането на сайта през 2002г.
Хареса ми интелектуалната и добронамерена атмосфера, макар и резервирана на моменти. Дори споровете бяха на едно по-друго градивно ментално ниво, не познах аналог в мрежата за дълги години напред.
Очевидно, че има пряка връзка със създателя...
Както всичко останало навън и тук настъпиха промени, поради големия, по естествен път производен интерес - заради засиленото предпочитано-дистанционно и стерилно (уж) общуване, породено до известна степен от липсата на емоционално-реалното или от удобството без да полагаш излишно усилие и загуба на време да общуваш по интересуващи те теми и материя.
Нещо като два паралелни свята, от които да вземеш най-доброто :blink: (Имаше и такъв филм за любителителите на Нептун :blink: - "Най-доброто от два свята", макар и с по друга тематика, но с общовалиден корен)
Вероятно има значение за трансформациите и на какво търсиш да те научат или да ти донесът :blink:, респективно за какво ще ползваш втория свят - за проекция на несбъднато от първия или от скука (и в първия). Следват търсене на утеха, споделяне, разбиране, после желание за изява, чисто материален интерес посредством реклама, замаскиран, но отново търсен паричен израз :blink:, по-рядко забавление.
И лека полека вируалът замества реала с всичките му несъвършенства, вместо изначалната идея за по-доброто от два свята :blink:, тоест обмен на знания, съпричастност, учене на уважение и възпитаване в добрата идея, дали като помисли, изказ или действие :blink:
Започнах да избягвам конфликта (и в реалността), защото считам че е лишено от смисъл в определени ситуации, по от полза е дистанцирането и концентрирането на енергия в полезността :blink:
Може би не разбирам делбата докрай, защото нямам какво да разделя в астрологичните си познания...или поне засега не запълвам липси от реалността. Разбира се, много неща ме дразнят, но гледам да не им обръщам внимание, а и съм особено благослонна (и пристрастна) към ума и способностите му (слабост), до степен да преглътна всичко отстанало, за сметка на елементарния разговор с вулгарен излаз :blink:
Ако няма друг начин, обаче след редица опити за превъзпитание, може би се налагат крайни мерки. Друг е въпросът, че аз с години мога да търпя и да чакам някой да се замисли и промени, друг път (по-рядко) съвсем на старта съм наясно, че няма защо да чакам

дълго, нищо че не са ми много мъдри крайните решения, когато засягат голяма група хора :blink:
Постът ми е явна проява на наталната ми характеристика, но пък може и за последно да послужи на някого...
Имате пълното и основателно право да не се съгласите с написаното и да ме оборите, както намерите за добре :blink:
п.п. Май нямам по-дълъг пост във виртуалната си история
Подразних се от Mayanna със същата опозиция на светилата в Козирог-Рак да пише повече от мен