Много повърхностно гледаш на нещата ми се струва.
Не аз - ти гледаш повърхностно, като ми цитираш една от 10-те божи заповеди...ти разсъждавала ли си по тях ..или просто така си ги четеш. Защото ако размислиш малко ще видиш колко са противоречиви и повърхностни. Например "Не пожелавай жената на ближния".
Но къде пише "Не пожелавай мъжа на ближната"?! И какво значи това- че ако някоя жена пожелае мъжа на ближната двамата могат да се забавляват без да извършват грях. Значи грях е само ако мъжа пожелае чуждата жена

От тези заповеди ли само да се уча.
Но аз не бих имала връзка с мъж на моя приятелка, защото не искам да я нараня и това се дължи на моите духовни и душевни качества. Аз не търся Бог в църквата, не целувам и не се кланям пред картинки /икони/. Следвам природните закони, правя това, което чувствам, че трябва.
Значи в заповедите пише "Не убивай", а прелюбодейците, например, са били убивани с камъни. Това морално ли е?
Пише също, че трябва да почиташ и
пазиш живота си, защото Бог ти го е дал и само той има право да го отнеме. Ами ако си поставен в ситуация, в която трябва да убиеш иначе теб ще те убият..кое ще избереш да спазиш - не убивай или пази живота си?!
Религията подтиква към морални действия чрез СТРАХ И ЗАПЛАХИ! А доброто се награждава с обещание за рай. Истината е, че много хора вършат добрини без религиозни мотиви! Добрите хора са добри и без религия, лошите са лоши и с религия. Доброто е заложено в човека. Чудовището не се ражда, то се създава.
Религията е едно малкото неша, които подтиква добри хора да вършат лоши дела. КОлко народ е избит, вярвайки че се прави в името на Бог?!