Здравей Гост

Дърдорилня 2

• 1966 Отговора
  • 300702 Прегледи
*

Deter

• *
  • 387
Re: Дърдорилня 2
« Отговор #1280 -: Август 21, 2011, 11:19:37 pm »
 Съжалявам, че няма да продължа дискусията с теб. Ще спомена само едно нещо, не се знае кое издание на Библията копираш и ще завърша с това, че не се знае и кой го е превел  :blink:
 Има въпроси в този живот, на които човек трябва да търси отговорите с душата си Hm.
Моята истина не е като твоята, но истина има и на нея не и пука,  ние съзнаваме ли я или не  ;D

Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #1281 -: Август 21, 2011, 11:43:24 pm »
Deter, a ti kak razpoznava6 koe ot bibliata e pravilno prevedeno i koe ne? Koe e istina i koe fal6ificirano? Az 6te ti kaja kakvo 4uh na edna propoved na plovdivskia mitropolit Nikolai na otkrivaneto na 1 carkva- kaza: "da izbiem zabite na nevernicite". Tova li e lubovta kam blijnia spored teb? Znae6 li na kakvo gi u4at v duhovnata seminaria? U4at gi da ne misliat! Samo da citirat bibliata kato papagali. Na tova u4i i vas religita.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1282 -: Август 21, 2011, 11:54:46 pm »
.

« Последна редакция: Септември 18, 2011, 12:35:49 pm от Hm »

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1283 -: Август 22, 2011, 12:10:13 am »
 :D 
 4udia se za6to hora, koito ne poznavat bibliata /a i religiata si v detaili/ q za6titavat   revnostno.  Na otkrivaneto na carkvata ima6e i ritual - zakoliha agne v jertva na bog. Zakoliha mu glavata pqed vsi4ki /ima6e i deca/. Kakyv e smisala ot tezi jertvi za bog?! Sigurno obi4a agne6ko :D

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #1284 -: Август 22, 2011, 08:43:30 am »
 Аз и историята не познавам Венера, какво правим сега ?  :-[
Християнството лежи на 10 -те божи заповеди, от там кой поп или писател или мислител  :mellow: как интерпретира не мога да кажа. И тук идва противоречието  което се опитвате да ми сервирате, една от заповедите е " Не убивай !"
И после може да си говорим, то всъщност няма за какво  ;D

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1285 -: Август 22, 2011, 09:11:44 am »
Deter, искаш да кажеш, че християнството се основава само на 10-те божи заповеди ... ?! ;D За какво според теб тогава е библията? Каква и е ролята?
На мен не ми трябват нито 10-те божи заповеди,  нито религия , за да не убивам, крада и т.н. Имам си морал и без да се страхувам от Бог. Ако на теб ти трябват- чети си ги със здраве.
Бас държа, че не ги спазваш всичките заповеди. Например, според тях в неделя не трябва да се върши абсолютно никаква работа /дори чистене вкъщи/  и ако не спазваш заповедите, Бог ще те накаже  ;) и не само теб а поколението ти до 4 -то коляно  ;D
Страх, суеверие и жестокост - това е библията, това са религиите.
« Последна редакция: Август 22, 2011, 09:16:12 am от venerra »

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #1286 -: Август 22, 2011, 09:31:26 am »
 Човечеството е трябвало да извърви този път (религиозен) за да има морал  ;)
Аз не съм овца и ми се отдава процеса мислене, ако си астролог при прочет на наталната ми карта ще го съзреш.
Много повърхностно гледаш на нещата ми се струва. Интересно ми е на какво е изграден морала ти  :rolleyes:
Може би се е пръкнал от нищото  ;D
Няма безсмилслени неща на този свят, чета защото така обогатявам себе си. А с твоето виждане на нещата ми доказваш, че много хора наистина не мислят. Дискусията тук само ме натъжи.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1287 -: Август 22, 2011, 09:39:58 am »

Християнството лежи на 10 -те божи заповеди, от там кой поп или писател или мислител  :mellow: как интерпретира не мога да кажа. И тук идва противоречието  което се опитвате да ми сервирате, една от заповедите е " Не убивай !"
И после може да си говорим, то всъщност няма за какво  ;D

я вземи прочети "Документите Тера" и след това можем да си говорим за религия и библия  ;) защото и двете са създадени за да държат стадото в подчинение и като гледам добре се справят. тая планета още от заселването и се управлява от едни убавци и съответно още от тогава се манипулират "животните" им наречени хора, чрез религията, която всъщност е създадена точно за това...

Дитер,
ти може и да си чела библията, може и да си чела история, но не си отишла отвъд тях за да разбереш откъде произлиза всичко  ;)

да не говоря, че аз само веднъж се хванах да интерпретирам библейски текст - тук някъде Хело го беше пуснала - и текста нямаше нищо общо с библията  ;D ;D ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #1288 -: Август 22, 2011, 09:56:08 am »
 Веще и аз съм на мнение, че всичкото това цирк е с цел манипулация.
Но монетата няма само една страна  ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1289 -: Август 22, 2011, 10:24:35 am »
Веще и аз съм на мнение, че всичкото това цирк е с цел манипулация.
Но монетата няма само една страна  ;)

никъде не съм казала, че е само една страната, напротив обикновено дори и с темите, които пускам се старая да покажа и едната и другата страна  ;D

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1290 -: Август 22, 2011, 10:25:27 am »
Много повърхностно гледаш на нещата ми се струва.
Не аз - ти гледаш повърхностно, като ми цитираш една от 10-те божи заповеди...ти разсъждавала ли си по тях ..или просто така си ги четеш. Защото ако размислиш малко ще видиш колко са противоречиви и повърхностни. Например "Не пожелавай жената на ближния".
Но къде пише "Не пожелавай мъжа на ближната"?! И какво значи това- че ако някоя жена пожелае мъжа на ближната двамата могат да се забавляват без да извършват грях. Значи грях е само ако мъжа пожелае чуждата жена  ;D От тези заповеди ли само да се уча.
Но аз не бих имала връзка с мъж на моя приятелка, защото не искам да я нараня и това се дължи на моите духовни и душевни качества. Аз не търся Бог в църквата, не целувам и не се кланям пред картинки /икони/. Следвам природните закони, правя това, което чувствам, че трябва.
Значи в заповедите пише "Не убивай", а прелюбодейците, например, са били убивани с камъни. Това морално ли е?
Пише също, че трябва да почиташ и пазиш живота си, защото Бог ти го е дал и само той има право да го отнеме. Ами ако си поставен в ситуация, в която трябва да убиеш иначе теб ще те убият..кое ще избереш да спазиш - не убивай или пази живота си?!

Религията подтиква към морални действия чрез СТРАХ И ЗАПЛАХИ! А доброто се награждава с обещание за рай. Истината е, че много хора вършат добрини без религиозни мотиви! Добрите хора са добри и без религия, лошите са лоши и с религия. Доброто е заложено в човека. Чудовището не се ражда, то се създава. 
Религията е едно малкото неша, които подтиква добри хора да вършат лоши дела. КОлко народ е избит, вярвайки че се прави в името на Бог?!

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1291 -: Август 22, 2011, 10:30:16 am »
Аз не съм овца и ми се отдава процеса мислене, ако си астролог при прочет на наталната ми карта ще го съзреш.
Твоята натална карта изобщо не ме интересува. Ако само картата ти е начина да докажеш, че не си овца- много жалко за теб.
Като ти се отдава процеса на мислене, помисли върху нещата, които пишеш. Не ми хвърляй само цитати, които не си обмислила.
« Последна редакция: Август 22, 2011, 10:35:04 am от venerra »

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #1292 -: Август 22, 2011, 10:41:53 am »
 :rolf: :rolf: :rolf: :cry3:

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1293 -: Август 22, 2011, 10:48:51 am »
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...нали  ;) Явно често ти се случва да няма какво да кажеш. Думите са следствие на  мисълта, нали знаеш   ;D

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #1294 -: Август 22, 2011, 10:52:05 am »
 Моля да ме извините, но не смятам да поддържам един безсмислен разговор.
Много от различен ъгъл гледаме на нещата  :blink:

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1295 -: Август 22, 2011, 11:08:17 am »
.

« Последна редакция: Септември 18, 2011, 12:35:28 pm от Hm »

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #1296 -: Август 22, 2011, 11:13:50 am »
.

« Последна редакция: Септември 18, 2011, 12:34:56 pm от Hm »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #1297 -: Август 22, 2011, 11:55:24 am »

да не говоря, че аз само веднъж се хванах да интерпретирам библейски текст - тук някъде Хело го беше пуснала - и текста нямаше нищо общо с библията  ;D ;D ;D

Искаш да кажеш, че библейски текст, който аз съм била пуснала не си го намерила в Библията?

не бееееееееее хахахаааа  ;D ;D ;D  ти пусна текст от библията - така поне каза. аз не съм чела библията за да знам дали е оттам или не  ;D  просто моята интерпретация беше нещо съвсем различно от това, което обикновено се спряга за интерпретиране  :blink:  просто тогава бях погледнала текста от страна на Висшият Аз и евентуалните закодирани послания към него, а не от гледна точка на ефимерни богове, които нямат нищо общо с Абсолюта, ами са някакви егоманиаци инопланетяни с накърнено чувство на лична значимост  :tongue2:

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #1298 -: Август 22, 2011, 01:31:48 pm »
 Редно е да споделя моята гледна точка относно този диспут, всички религии съдържат и част от Абсолюта, всички те
свирят на душевните ни струни. Там където липсват е трудно да се усети Висшия Аз.
Има много плява, но нали за това ни е даден ум. Във всяка лъжа има доза истина, така е и с религиите.
Относно мълчанието, Венера с мълчание могат да се кажат повече неща от безспирното говорене.
Говоренето е за обмен на идеи и споделяне на опит, не за осъждане и плюене по това или онова.
Не без уважение Детер  :wub:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #1299 -: Август 22, 2011, 01:57:19 pm »
Да знаете, че с религиозно фанатизирани коне с капаци не се спори. Техните "аргументи" се свеждат до папагалско повтаряне на цитати от светото им писание и сляпа вяра.