Редно е да споделя моята гледна точка относно този диспут, всички религии съдържат и част от Абсолюта, всички те свирят на душевните ни струни. Там където липсват е трудно да се усети Висшия Аз.
Ти колко религии изповядваш ..или поне с колко си запозната, че чак и да ти свирят ...

Не е нужна религия, за да усетиш Висшият Аз. Това, което казваш е смешно. Все едно фанатиците са много осъзнати. Религията може само да те ограничи.
Има много плява, но нали за това ни е даден ум. Във всяка лъжа има доза истина, така е и с религиите.
Ето какво прави съвременния вярващ - избира в кое да вярва и в кое- не. Вярва само в това, което му е угодно. Преди 2000 г. за такова нещо щеше да идеш на кладата

.
Религиите са отживелица. Те вече не вършат работа. Не може една книга написана преди 2000 г. да ми казва на мен сега кое е правилно и кое- не. Времената са други. Ако преди години е било нормално да се горят хора на клада сега не е.
Относно мълчанието, Венера с мълчание могат да се кажат повече неща от безспирното говорене.
Повече неща могат да се кажат единствено чрез общуването. Мълчанието върши работа само ако си телепат. Ако мълчиш, рискуваш да останеш неразбрана или да те разберат погрешно.
Говоренето е за обмен на идеи и споделяне на опит, не за осъждане и плюене по това или онова.
Имам право да осъждам когото и каквото си искам и не се страхувам, че Бог ..или админа ще ме накажат

/Защото нашия Бог тук е админа ..ако не знаеш

/
Аз съм свободен човек, живея без страхове и не позволявам на никакви религии, учения и др. подобни да ограничават ума ми, мисленето ми, живота ми ..

...ако ме разбираш за какво говоря