Здравей Гост

Дърдорилня 2

• 1966 Отговора
  • 300395 Прегледи
*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
Re: Дърдорилня 2
« Отговор #1300 -: Август 22, 2011, 02:24:16 pm »
Редно е да споделя моята гледна точка относно този диспут, всички религии съдържат и част от Абсолюта, всички те свирят на душевните ни струни. Там където липсват е трудно да се усети Висшия Аз.
Ти колко религии изповядваш ..или поне с колко си запозната, че чак и да ти свирят ...  ;D Не е нужна религия, за да усетиш Висшият Аз. Това, което казваш е смешно. Все едно фанатиците са много осъзнати. Религията може само да те ограничи.

Има много плява, но нали за това ни е даден ум. Във всяка лъжа има доза истина, така е и с религиите.
Ето какво прави съвременния вярващ - избира в кое да вярва и в кое- не. Вярва само в това,  което му е угодно. Преди 2000 г. за такова нещо щеше да идеш на кладата  ;D.
Религиите са отживелица. Те вече не вършат работа. Не може една книга написана преди 2000 г. да ми казва на мен сега кое е правилно и кое- не. Времената са други. Ако преди години е било нормално да се горят хора на клада сега не е.

Относно мълчанието, Венера с мълчание могат да се кажат повече неща от безспирното говорене.
Повече неща могат да се кажат единствено чрез общуването. Мълчанието върши работа само ако си телепат. Ако мълчиш, рискуваш да останеш неразбрана или да те разберат погрешно.
Говоренето е за обмен на идеи и споделяне на опит, не за осъждане и плюене по това или онова.
Имам право да осъждам когото и каквото си искам и не се страхувам, че Бог ..или админа ще ме накажат  ;D /Защото нашия Бог тук е админа ..ако не знаеш  ;D/

Аз съм свободен човек, живея без страхове и не позволявам на никакви религии, учения и др. подобни да ограничават ума ми, мисленето ми, живота ми ..  ;) ...ако ме разбираш за какво говоря  :P

Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1301 -: Август 22, 2011, 03:48:35 pm »

Имам право да осъждам когото и каквото си искам и не се страхувам, че Бог ..или админа ще ме накажат  ;D /Защото нашия Бог тук е админа ..ако не знаеш  ;D/

Аз съм свободен човек, живея без страхове и не позволявам на никакви религии, учения и др. подобни да ограничават ума ми, мисленето ми, живота ми ..  ;) ...ако ме разбираш за какво говоря  :P

Как си приличате с Вещичка като начин на мислене, просто невероятно.  :mellow:
Не че има някакво значение за темата, просто споделям впечатлението си.

Вие пък намерихте кога да изяснявате позиции и да търсите консенсус  ;D - по ретро Меркурий.
Освен ако целта на дискусията не е консенсус, а опознаване на разликите в светогледа.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1302 -: Август 22, 2011, 04:55:15 pm »
Сега да не вкарате параноя, че сме един и същи човек, защото не сме  ;D
Даже не се познаваме лично с Вещичка. Само малко от форумите. Може картите ни да си приличат ..не знам. Знам само, че тя е със слънце в риби, а аз имам венера и юпитер в риби.
Мисля, че моят стремеж към свобода идват от опозицията на слънце и меркурий с уран.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1303 -: Август 22, 2011, 05:13:55 pm »
Мисля, че моят стремеж към свобода идват от опозицията на слънце и меркурий с уран.

Да не са в Овен и твоите?  ;D

А Вещичка не би се занимавала да си създава втори "анонимен" профил, защото може да каже каквото мисли и от редовния си ник, няма какво да крие и за какво да играе.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1304 -: Август 22, 2011, 05:18:17 pm »
Само меркурий ми е в овен, слънцето е в телец.  :blink:  . Опозицията с уран е по-точна с меркурий - на 1 гр., а на слънцето 8 гр.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #1305 -: Август 22, 2011, 07:13:52 pm »
Сега да не вкарате параноя, че сме един и същи човек, защото не сме  ;D
Даже не се познаваме лично с Вещичка. Само малко от форумите. Може картите ни да си приличат ..не знам. Знам само, че тя е със слънце в риби, а аз имам венера и юпитер в риби.

имам асцедент водолей и Мерк + Юпи съвпад с асцедента и голям въздушен тригон към Уран, Сатурн и Луна  ;D ;D ;D  затова свободата, Санчо, е най-важното нещо на света  :49:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #1306 -: Август 23, 2011, 01:33:29 pm »
Леле, леле... Сънувах някакви психарии пак. Корпорации, асансьори, обаче някакво преплитане и напластяване на измеренията ли сънувах, що ли, след определен етаж някак си беше меко и течно, имаше някаква трансформация и смесване, присъствие от единни същности (ако мога тъй да се изразя), които оформяха всичко, в един момент бях аз, в един момент не бях аз, тотална лудница...  :-\

*

Asol

• 4140
« Отговор #1307 -: Август 23, 2011, 07:55:18 pm »
Цитат
"ОВ4444АР" обида ли е?

Бизнесмен заведе дело за обида от ... регистрационен номер  на колата си, а абсурдният съдебен иск бе гледан в Троянския районен съд в края на миналата седмица.

Източник

« Отговор #1308 -: Август 27, 2011, 03:23:52 pm »
За "приблежаващия" Марс - http://astrohoroscope.info/desinformation.htm

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1309 -: Август 27, 2011, 03:37:04 pm »
Тъкмо се чудех, четейки съобщението в новините, защото се сетих, че преди броени години в медиите се твърдеше, че Марс се намира най-близо до Земята (към тогавашния момент). И сега в новата статия се съобщава същата новина с уточнението, че такъв феномен се случва веднъж на 60 000 години... И за да се повтори същият в интервала на няколко години, единственото обяснение на събитието би трябвало да бъде, че квантовият скок във времето вече е факт.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #1310 -: Август 28, 2011, 12:58:47 pm »
Мигрена...   :(

« Отговор #1311 -: Август 28, 2011, 02:15:25 pm »
незнам за квантовият скок, но по ретро Мерк стават чудеса от информация, е малко поизкривена,но то е от разваленият телефон ;)
от дума- роман сътворяват ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #1312 -: Август 28, 2011, 02:48:18 pm »
Поставка за химикал, made in China  ;D ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1313 -: Август 28, 2011, 03:23:21 pm »
Хаха, извратеняци.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1314 -: Август 28, 2011, 05:51:36 pm »
поставка за термометър - също, така не е извратено,а нагледно показано

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #1315 -: Септември 02, 2011, 12:52:22 am »
Отношението към въпроса с евтаназията и решението в парламента бяха под всякаква критика - много неадекватни коментари от трибуната на НС. Намирам, че това е въпрос за референдум... Засега няма да натоварвам с подробности темата. Какви са вашите позиции по въпроса?

*

venerra

• **
  • 1416
« Отговор #1316 -: Септември 02, 2011, 08:55:43 am »
Аз съм за евтаназията. Имам право сама да решавам какво да правя със себе си. Ако съм неизлечимо болна, мъча се и мъча близките ми, предпочитам да умра по лек и безболезнен начин, под лекарски контрол. Все пак живеем в цивилизован свят. Защо да умираме като диваци. Някои прибягват до самоубийство, но като не са медицински лица, от къде да знаят какви точно хапчета да вземат, колко да изпият и т.н. По този начин рискуват или да не успеят или пак да се мъчат преди да умрат.

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #1317 -: Септември 02, 2011, 09:05:25 am »
аз също съм за евтаназията - има случай при които тя е много по-хуманна отколкото да се остави човек да страда.

но замислете се малко - държавата от кое ще печели повече от продажба на медикаменти или от края?

« Отговор #1318 -: Септември 03, 2011, 08:41:35 am »
Доктор Смърт- много хубав филм по темата евтаназия

и аз съм за - всеки има право на избор , така се отмема свободата да избереш, как да живееш

да оставиш човек да агонизира, но на това се крепят огромни средства за здравеопазване и фармация- интереси финансови,под лустрото на хуманост

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1319 -: Септември 04, 2011, 09:20:21 pm »
От днес започва нов интересен филм.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците