За определяне на евентуален интерес или липсата му бих процедирала така. Гледам знака, в който се намира неговият управител, и отчитам какви есенциални достойнства ими или няма твоят управител в този знак. Ако неговият управител е в знака, където твоят управител:
- няма есенциални достойнства - безразличен, има други интереси, нито го грее, нито го студи;
- е на трон/екзалтация - супер, интересува се много, обожава те;
- е в заточение/падение - проявява интерес, но с негативен оттенък, като пренебрежение или нехаресване, напр.
Той се управлява от ретрограден и екзалтиран Сатурн във Везни - знака на падение на твоя управител Слънцето. Не би трябвало да си му безразлична, но са възможни следните варианти:
- да не си пада по теб;
- да ти се сърди за нещо, да е обиден;
- да няма добро мнение за теб, да те подценява;
- да те пренебрегва, да ти се прави на много важен;
- да смята, че има някакво превъзходство над теб, че е по-добър от теб и т.н...
Сега ми стана интересно това, че твоят управител Слънцето в знак, където Сатурн няма есенциални достойнства. Дали той ти е интересен на теб?
Апропо, това въпрос за същата личност ли е
Здравейте на всички. Има един въпрос, който отдавна ме терзае - Това нашето невъзможна любов ли е?
Бихте ли ми помогнали...
Ако е така, трябва да знаеш, че според хорарните астролози задаването на различно формулирани въпроси, въртящи се около една и съща личност или един и същ въпрос, не променят отговора му. Първата карта показва най-добре ситуацията. В нея неговият управител Венера е в знак, където Марс няма есенциални достойнства. Все пак Венера е във фас на Марс (най-слабото есенциално достойнство). Бих го тълкувала като, че той има леки симпатии към теб. Твоят управител Марс е в знак на падение на Венера - определено не ти е безразличен. В добавка на това Марс е в триплецит на Венера, а Луната - в знак на Венера. Мисля, че картата показва ясно, че имаш чувства към него и към момента на задаване на въпроса си му сърдита, огорчена от него.