Здравей Гост

Трудна карта.

• 47 Отговора
  • 5714 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:Трудна карта.
« Отговор #20 -: Март 06, 2011, 03:58:15 am »
Цинизмът ми е бил познат по Сатурн. Но аз не говоря за цинизъм, а за директен хумор, дори понякога липса на такт.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #21 -: Март 06, 2011, 04:00:42 am »
Не знам защо слагате " думите" в " устата " на Венера,
тя не " говори " - няма е    ;D    ;D  

Разбрах намека ти, но говори и още как.
Още повече в тази карта Венера е в съвпад с Меркурий и във взаимна рецепция с Марс в Телец

Но и двете планети са в ретроградна фаза..... ;D

марс не е ретро. венера в рецепция с марс-----> и двете планети отиват в собствената си обител.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Март 06, 2011, 04:05:27 am »
Но аз не говоря за цинизъм, а за директен хумор, дори понякога липса на такт.

Хуморът на Меркурий в Овен и в Стрелец е директен, за липса на такт трябва да има други показатели.
За Меркурий в твърд аспект с Юпитер имам потвърдени наблюдения (масово го срещам), че е нетактичен, особено при опозициите се усеща. Имах една колежка със Слънце, Меркурий и Марс във Водолей в опозиция с Юпитер - изключително безпардонна и много устата, много я биваше да блъфира и да се надприказва. Венера е в огнен знак, Стрелец. Докато една рибешка Венера би й омекотила малко характера, предполагам (има Луна в Телец в опозиция с Уран).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

123

• *
  • 230
« Отговор #23 -: Март 06, 2011, 04:13:52 am »
Цинизмът ми е бил познат по Сатурн. Но аз не говоря за цинизъм, а за директен хумор, дори понякога липса на такт.

Това го имам, незнам от къде ми е, от Юпитер, от Сатурн, от ... както кажете. Така като те слушам сигурно ми е от Стрелеца (луна и нептун)

Без спам - относно тази карта... това, което за момента ми прави впечатление е, че почти няма въздух в нея, с изключение на този юпитер във водолей (неподвижен знак). Другите неподвижни знаци - Скорпион и Телец пък са с по-голямо числено превъзходство, и този Юпитер Водолей май ги квадратира... Ако се знае датата на раждане (то се знае, ама не ми се смята сега) ... че на око ако се сметне ще излезе, че доминантите в елементите й са ВОДА-ОГЪН (Скорпи-Овен), а качествата са Неподвижен-Кардинален (пак от Скорпи-Овен...) АСЦ Дева, може би дава превес на Земята в хороскопа й, и тези Овни в 8-ми съвсем остават в тъча май ... То Вода, то Земя ... а и без въздух (освен Юпитера) .... сигурно им е трудно на тези огньове в 8-ми  ;) (това не е спам  :P)

Другото интересно, което ми направи впечатление е първи дом - интесептиран ... и седми (партньорствата) - К6 и К7 са в Риби, значи седми също е инте... (не я знам каква беше тая пуста дума  :P)

Луната в 12-ти дом ... и опозицията с Юпитер в 6-ти, нещо не ме кефи.

Също ми е интересно да разбера за 4-10 дом (СТР-БЛЗ), които пък са много широки ... (понеже 1-7 са по тесни ...) Може би, затова не допуска никого до себе си? Заради интерсептираните Риби в седми?
« Последна редакция: Март 06, 2011, 04:25:00 am от 123 »
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #24 -: Март 06, 2011, 04:14:11 am »

Хуморът на Меркурий в Овен и в Стрелец е директен, за липса на такт трябва да има други показатели.
За Меркурий в твърд аспект с Юпитер имам потвърдени наблюдения (масово го срещам), че е нетактичен, особено при опозициите се усеща. Имах една колежка със Слънце, Меркурий и Марс във Водолей в опозиция с Юпитер - изключително безпардонна и много устата, много я биваше да блъфира и да се надприказва. Венера е в огнен знак, Стрелец. Докато една рибешка Венера би й омекотила малко характера, предполагам (има Луна в Телец в опозиция с Уран).

При мен липсва подправения и лицемерен такт....УФФФФ..., как мразя такива неща....Да казвам онова което не мисля...приемам го за ОГРАНИЧЕНИЕ....
Вероятно причината е взаимната рецепция на Меркурии и Юпитер...

http://www.vbox7.com/play:2bdfc774

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #25 -: Март 06, 2011, 04:16:05 am »
Цинизмът ми е бил познат по Сатурн.

Тадж да не го сметне за спам, но може да, Меркурий със Сатурн по-скоро обаче груб и с ледени думи да те закове без непременно да е вулгарен, тоест циничен в този смисъл, а в хумора му все ще има мярка, стига да не е вбесен и според прага на търпимост в картата да се стигне в един момент да замерва с ругатни, тогава нямам идея какви може да се чуят. ;D  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Март 06, 2011, 04:17:59 am »
При мен липсва подправения и лицемерен такт....

С Меркурий в съвпад с Нептун друга песен щеше да пееш, омайна.  ;D
Но при тебе Венера и Марс са в Козирог, а този знак не е по захаросаните локумджийски истории.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #27 -: Март 06, 2011, 04:24:32 am »
При мен липсва подправения и лицемерен такт....

С Меркурий в съвпад с Нептун друга песен щеше да пееш, омайна.  ;D
Но при тебе Венера и Марс са в Козирог, а този знак не е по захаросаните локумджийски истории.

Тииии...,да не ги приемаш тея двамата за съвпад? :rolleyes: ;D ;D

Има една поговорка от шоплъка:
Право куме в църните очи! :P ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #28 -: Март 06, 2011, 04:26:27 am »

Може, да! За Меркурий в квадрат с Юпитер съм съгласна - завзема пространство и "краде внимание"...Но да не се отклоняваме от картата на Тадж.

*

Марая

• 28287
« Отговор #29 -: Март 06, 2011, 04:37:10 am »
Има една поговорка от шоплъка:
Право куме в църните очи! :P ;D
Тъй и тъй взехте малко да си спамите ...  ;D ... в църните очи не ща да та гледам кумовото, по добре иди фърли един боб, там ти е силата  ;D И ако ши съ лъжим с тия църни `очи, не ща да ма лъжат ша знаишшшшш кака  :geminis: А ако аз трябва да лъжа, това си една друга работа ... малко по-деликатна такава .... ;)

Да те помоля от време на време да четеш и да не вадиш от контекста думички.....
И да ние имаме право на спам , защото сме писали по темата...,но ти ни в клин ,ни в ръкав от време на време дори не се усещаш....А ПО БОБА СА ДРУГИ! НА БОБ НЕ ГЛЕДАМ....,ГЛЕДАМ НА ДРУГИ НЕЩА!

*

123

• *
  • 230
« Отговор #30 -: Март 06, 2011, 04:37:35 am »
Цинизмът ми е бил познат по Сатурн.
Тадж да не го сметне за спам, но може да, Меркурий със Сатурн по-скоро обаче груб и с ледени думи да те закове без непременно да е вулгарен, тоест циничен в този смисъл, а в хумора му все ще има мярка, стига да не е вбесен и според прага на търпимост в картата да се стигне в един момент да замерва с ругатни, тогава нямам идея какви може да се чуят. ;D  
Пак дано не се приеме за спам, ама си имам малка идея ... за тия Меркуриево-Сатурнски избухвания  ;) Не са много слухоприятни, ама той Сатурн трае, трае ... и накрая Мерка си го казва, колкото и да не му се е искало да го каже първоначално ... (по скоро на ум си го казва, ама някой път се изтърва)
Всеки трябва да намери собствен път в живота ..., защото живота си е негов, такъв какъвто си го е избрал, още преди да дойде на този свят ...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Март 06, 2011, 04:49:54 am »
Но да не се отклоняваме от картата на Тадж.

Хайде тогава да се връщаме към картата, предложена от Тадж, че да не вдигне големия марсово-сатурнов камшик.  ;D

При подчертана на пръв поглед огнена доминанта в картата ми направи впечатление следното негово изказване:

Донякъде  не само картата не мога да чета, но и самата нея, като жив човек - толкова добре успява да "затисне" вратите през които пропуска "всичко около нея".

Мисля, че тази трудна пропускливост се дължи на планетите в знака на ИЦ в нейната карта - Плутон, Кету и Сатурн. Доколкото ИЦ се свързва с вътрешния ни свят, съвпадът му със Сатурн в Скорпион би могъл да остави отсрещния с впечатление за закостенялост, ригидност, т.е. че такъв човек трудно се отпуска и се разкрива емоционално, издигнал е някаква предпазна бариера. Тук имаме и Плутон в собствен знак в гокленова зона, който е в партилен квадрат с Луната - мунданния управител на 4 дом в хороскопа. Луната е в Лъв, но се намира в 12 дом, наистина тази карта има нужда от ректификация. Ако АС е в последния градус на Лъв, тази позиция би могла да загатва за болезнено честолюбие и болезнена нужда от внимание... Имаме и акцентиран Овен, но трите планети са в 8 дом - там, където Слънцето започва постепенно да се снижава, губи акцидентална сила, отива към залеза си. Ретроградна Венера вече сме я коментирали, че може да се държи нетипично, в разрез с наложилата се представа за "безпардонна" и "напориста" Венера в Овен. Иначе като че ли не й липсва хъс и състезателен дух на девойката - Марс кулминира в картата, намира се близо до Раху и в квадрат с Юпитер, Юпитер подкрепя Слънцето със секстил.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #32 -: Март 06, 2011, 05:04:50 am »
На това момиче никак не и е лесно с 5 ретроградни планети  :(

Двете светила в огнени знаци и във водни домове...трудна позиция,
а Луната -в 12-дом е в точен квадрат с Плутон и в куинконс със Сатурн - ако не
намери начин да " отпуши " тази огнена стихия - може да се обърне навътре   :-[

P.S. А Тадж пуска карта и изчезва   ;D
Естествени минерали и амулети

« Отговор #33 -: Март 06, 2011, 04:53:37 pm »
тр.Сатурн 2 е минал опозе към Слънцето/криза/, и сега дълго опозиционира Мерка/Венера У АСЦ,2 и У МС,3
тр.Плутон върви към сходящ квадрат Слънцето, тр.Юпитер разширява очакванията
това Слънце атакувано сериозно- баща,партньор,шеф, да му мислят,борба за отцеляване
или дилемата себереализация/деца
тр.СЛВ е минал през Нептун У7,8,някой е влязъл в живота й
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

tadj-all

« Отговор #34 -: Март 06, 2011, 05:16:56 pm »
По картата:

Трудна ми е, защото е на човек на който познавам почти всички физически аспекти от живота й на събитийно ниво от последните 12години, а това не ме прави особено обективен, но и въпреки това ми е трудна, защото всичко, което съм се опитал да й предскажа никога, ама абсолютно никога не се е сбъдвало.

Неслучайно и дадох малко допълнително инфо, че <<толкова добре успява да "затисне" вратите през които пропуска "всичко около нея">>

Тя самата, като личност:
Съученичка ми е, заедно завършихме. Поддържаме си взаимоотношенията.

В класа нямаше момче(в 1-вата година), което да не се опитваше да я кани в тях, да учат заедно с цел да я...или поне да използва нейното посещение, като повод да се измисли история с която да блесне пред другите. Просто тя беше нещо, като желан "материал" и този, който "го" притежаваше моментално имаше чувството, че ще стане лидер на класа. ( за този усет си говорехме с повечето от съучениците след като завършихме и разбрах, колко странно ни е наелектрелизирвала...)

Предполагам и останалите от всички други класове и по-големите са я "търсили" и те с подобно усещане и "желание".

Така. Любовния фронт е...супер безинтересно-интересен. Безинтересен, защото няма нищо интересно, което да се случва. А интересното е именно това, че няма нещо, което да се случва, а има поводи да се случва  много 'интересно'.
Или казано иначе - в края на 9-ти клас (май.2000г) се хвана с един от по-горните класове и...до ден днешен е с него при все че: страст отдавна няма(по нейни думи, пък и познавам отношенията им), любовта се е превърнала в свикване, а партньорът...като част от декора в къщата.
За всички тези 11г е имала стотици възможности и продължава да ги има относно мъжете, свалките, гонения, ухажвания, опити дори леко насила и въпреки всичката й се отдала възможност - до ден днешен не се е възползвала, като причината не е, че обича приятеля си, а напротив! Усеща се , че е имала желание, но...

По-интересно е връзката, която има. На моменти и то много пъти съм се шокирал, как е възможно да има такъв възможен сценарий и то с толкова дълго времетраене. Има не малко периоди през годината в които връзката им е тип 24/7: 24 часа на ден, 7 дни в седмицата и то до крайност! И то за 11 години! И то при неудовлетворена връзка според нея...

Lillie,

интересни съждения! Накара ме и даже да се замисля за един допълнителен поглед...
Да ти кажа и между другото - интересът ми към нея, като човек отвътре се засили още повече преди около 2 години, когато тя си купи 1-вата си кола и ми предложи една вечер, след обилно полята среща на класа да ме закара до вкъщи! Само, като потегли и докато превключи на 3-та, гледайки я, как се кефи, като изверяла и в същото време една невероятна устойчивост (от Сатурн на Иц, може би...) и хладна и точна преценка съжалих, че не съм си взел такси  ;D
Страшно кара, егати и бързите реакции...пък, като я види човек - никога не би я преценил.

*

Stella

• 7765
« Отговор #35 -: Март 06, 2011, 07:44:37 pm »

По-интересно е връзката, която има. На моменти и то много пъти съм се шокирал, как е възможно да има такъв възможен сценарий и то с толкова дълго времетраене. Има не малко периоди през годината в които връзката им е тип 24/7: 24 часа на ден, 7 дни в седмицата и то до крайност! И то за 11 години! И то при неудовлетворена връзка според нея...

Хахаха, Овенът е по свалката и по началото на връзките и не се кефи от дългата продължителност. Тя другото си го има в този човек 24 часа на ден по 7 дни в седмицата. За Бога не бих издържала подобно нещо. Ноооо, това е Луна в квадрат с Плутон - ОБСЕБВАЩА.
« Последна редакция: Март 06, 2011, 07:50:57 pm от Stella »

*

Марая

• 28287
« Отговор #36 -: Март 06, 2011, 07:50:56 pm »

Хахаха, Овенъо е по свалката и по началото на връзките и не се кефи от дългата продължителност. Тя другото си го има в този човек 24 часа на ден по 7 дни в седмицата. За Бога не бих издържала подобно нещо. Ноооо, това е Луна в квадрат с Плунон - ОБСЕБВАЩА.

Е това ще го покажа на Щастливка! ;D ;D
Не мен да вини...,а себе си.... :P ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #37 -: Март 06, 2011, 07:52:00 pm »
Таман си оправих правописните грешки, ти пък ме цитира.

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #38 -: Март 07, 2011, 12:24:39 am »
Тадж, както си описал девойката, много съответства на картата. Мисля, че АС е Дева - с Лъв нямаше да се държи по този начин. Прилича ми на тези кротки и нормални хора, които един ден изтрешяват, грабват автомат и избиват невинни без да знаят защо го правят.
А връзката й очевидно е удовлетворяваща за нея, иначе щеше да я прекрати. Може да няма страст, но има дълбока свързаност и принадлежност (8-ми дом). Предполагам, че взаимно са се обсебили един от друг и не могат да живеят разделени.
Тадж, този термин 24/7, чувал ли си от нея? Защото ми говори за по-специални, алтернативни отношения.

*

Stella

• 7765
« Отговор #39 -: Март 07, 2011, 01:20:19 am »
Тадж, както си описал девойката, много съответства на картата. Мисля, че АС е Дева - с Лъв нямаше да се държи по този начин. Прилича ми на тези кротки и нормални хора, които един ден изтрешяват, грабват автомат и избиват невинни без да знаят защо го правят.
А връзката й очевидно е удовлетворяваща за нея, иначе щеше да я прекрати. Може да няма страст, но има дълбока свързаност и принадлежност (8-ми дом). Предполагам, че взаимно са се обсебили един от друг и не могат да живеят разделени.
Тадж, този термин 24/7, чувал ли си от нея? Защото ми говори за по-специални, алтернативни отношения.

Терминът трябва да означава 24 часа заедно по 7 дни в седмицата. Какво по-специално би могъл да означава, Luna? Нещо, свързано с нумерологията ли?