Здравей Гост

Подарък за Милки

• 145 Отговора
  • 18453 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Подарък за Милки
« Отговор #80 -: Март 31, 2011, 03:20:16 am »
Отчасти ситуацията е такава, както я описва Вижън, но каквото и да кажем тук, ние не можем да я спрем.
Нито някой нещо да й забрани, нито да я съди... Но пък може, сравнявайки разнопосочните мнения и четейки между редовете, да преосмисли отново нагласата си и да се замисли в един момент защо, с каква цел и мотив го прави. Вероятно осъзнава какво търси в тези отношения, макар и да не си дава сметка за възможните последствия.
"Чужая душа - потëмки", гласи една руска поговорка, т.е. трудно ни е да проникнем в чуждата душа. Само може да си мислим и да си представяме от какво е воден отсрещният човек, какво го мотивира, но той най-добре познава потребностите си. А някои дори да си въобразяваме, че знаем и разбираме всичко за отсрещния, че го виждаме като на рентген - няма лошо, всеки може да си фантазира. Може да се даде съвет, но не може да натрапваме ценностната си система никому. Това го казвам като жена, която никога не е катурвала женен/обвързан мъж, нито са ми минавали такива мисли през главата... Какво да кажем за по-извисените, те стъпват по облаци и всички желания и потребности, свързани с тленното тяло, са им чужди и непонятни. Отношенията такива, каквито ги търси, имат и своята морална страна, тя също не е за подценяване. Но ако човек не е склонен да върви срещу желанията си, няма да иска и да чуе мнение, което не импонира на вътрешната му нагласа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #81 -: Март 31, 2011, 03:25:18 am »
Хората съдят по човешките закони. А кармичният закон няма  нищо общо с човешките закони. Бракът е най-големият фалш, измислен от хората.  Изневярата е нещо твърде относително. Чувството за отговорност към деца и мъж не предполага да се жертваш до безкрай. Всеки си има и други кармични програми, които трябва да бъдат реализирани. Например развитието на емоционална интелигентност е една от тях. Всичко ходи по хората и всеки си носи отговорността за собствените избори. Аз никого не осъждам. Но неа мога да си затварям очите. Виждам как се повтарят едни и същи кармични модели - 90 % от браковете имат смисъл единствено за отглеждане на поколението и след това се превръщат в огнища на фалшиво лицемерие и домашно насилие. Не одобрявам изневерите. Но одобрявам това двама души да прекратят съвместното си съжителство, ако всичко е изчерпано и да продължат живота си с нови хора.

ПП. Дете съм на разведени родители.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Vision

• 3523
« Отговор #82 -: Март 31, 2011, 03:34:01 am »

Вижън, да, по едни и същи улици вървим и един въздух дишаме, но хората сме различни, затова светът е шарен, и затова хората сме си интересни...

Иначе и аз мисля като теб, Вижън. Всеки си има глава на раменете, нека да действа така, както прецени, че е най-добре за него. Не е хубаво да съдим, защото съдбата понякога обича да си играе с нас и да ни поставя в различни ситуации...

всеки казва, че не трябва да съдим, за да не бъдем съдени, защото така пише в Библията, но вниква ли някой наистина в тези думи??..какво е съд и съдене...ако мен не ме е страх от съда, защо да се прикривам..не че съм безгрешна, не съм..не и в мислите си, нито в думите, но се старая поне да не върша злини..

и кое е лошото на това, че съм си казала мнението??..ако всички насърчават едно неправилно поведение само за да се насърчаваме, щото сме позитивно настроени, а и по книгите пише, че е добре да се подкрепя близжния...да, добре е, но да се подкрепя когато е взел добро решение..и не вярвам, че не е ясно в случая кое е добро и кое е зло, защото знам, че всеки има съвест и тя му казва кое е добро и кое е зло..

аз лично отказвам да приспя съвестта си..защото това не е като да я приспиш за една следобедна дрямка, а е като да я приспиш като болно от рак куче..сещаш ли се..не се чувствам виновна, че говоря, нека да я заболи, няма да я заболи от това, че аз съм казала нещо, а ще я заболи от Духа вътре в нея, който ще я изобличи, че не е на прав път..нека след това напук да вземе пак грешно решение, живота си е неин, но аз ако престана да говоря просто ще експлоадирам..дори никой да не ме чете или да се прави че не ме е прочел, не го правя заради това, а заради самото изричане, даването на живот на тези думи..

така че- аз искам да ме съдят, защото преди няколко месеца БЯХ в същата ситуация и доказах на себе си и на всеки, който иска да види и да чуе, че колкото и да я сърби някоя между краката заради някой мъж, това е нещо, което е като сърбеж от гъбички по краката- има лекарство за него, след като мъжа е женен, че и с дете/деца..
прави ли ме това велика- НЕ!!..всеки има силата да постъпи правилно и ако всеки го прави, света много бързо ще стане едно прекрасно място..наистина не ми се конфронтира, обаче сутринта прочетох излиянията и и цял ден съм на тръни и в дилема- да кажа ли какво мисля или да се направя на ряпа..и защо напоследък ми е тъпо тука, дали не е защото все по- рядко си позволявам да кажа какво мисля?? и не зависи ли само от мен и от моите решения дали ще продължава да е така или не..ми аз реших да говоря, разбира се когато ми се струва че има смисъл само, но ще зависи само от това, а не от ''зоната на комфорт'' и да не си я нарушавам..който разбрал- разбрал.. :blink:

не съм ядосана на никого, даже съм в екзалтация в момента..нещо като еуфория, ама още не съм се разтанцувала.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #83 -: Март 31, 2011, 03:42:06 am »
явно нещо на мен не ми е в ред, щом всички други я насърчавате в това..

не мога да си представя как тя ще отиде в дома на друга жена, ще легне в леглото и и ще се разкрачи, а наоколо ще са снимките на жена му и децата му..опитвам се да се поставя на нейно място и се чувствам ужасно пропаднала и се презирам..

Милки, и бащата на детето ти ли разведе така??

..чудя се по едни улици ли вървя с вас, един въздух ли дишаме.. :-X

толкова пъти си замълчавам, за да не се почувства някой засегнат, но вече направо ще се гръмна..
..говорим за елементарен морал..не прави това, което не искаш да ти се прави на теб и т.н...
направо като я четох Милки си помислих, че иска да види снимките на децата му, за да разбере дали е добър ''генетичният материал'' и да забременее наново, този път със здраво дете..просто болни мисли ми минават като чета такива неща..и тези мисли не са мои..имам чувството, че ги чувам между думите..колкото и да се опитва някой да ме изкара че съм във филма..

Милки, осъзнай се!! живота ти утре зависи от избора, който правиш днес..
не си утежнявай повече кармата, достатъчно ти е утежнена вече..
това дете, което имаш, с тази диагноза- ще трябва да се грижиш за него до живот..не си мисли, че ще можеш да абдикираш от това задължение и отговорност..дори да се махнеш физически, то ще ти тежи до живот..и в следващите, ако сега не се справиш и не постъпиш правилно..

няма просто чук и бег..всичко е връзки..престани да се самонавиваш с някакви чужди, женени мъже, по- добре иди на семейна терапия с твоя мъж, дръж се достойно, не се дръж като парцал..

сигурна съм, че си ядосана..твоя воля..мислех пак да си замълча и да се направя, че не съм видяла, но не мога..мълча, мълча и се разболявам..няма защо да е така..има някои, за които съм сигурна, че вече няма никаъв смисъл да им се говори каквото и да било, но мисля, че за теб все още има смисъл..осъзнай се..и не ти се правя на велика, и аз съм допускала грешки и точно от тях съм се поучила..

мисли как да изградиш нещо в детето си и баща му, мисли градивно..недей да мислиш разрушително- как да разрушиш семейството на тази жена и трите и деца..мисли за нея като за себе си.. :(

Това е ужасно :-X
А ти къде отиваш с тези изречения? Със сигурност не в Рая.
По първото подчертано :blink: Мъжа ми не е бил женен никога. В допълнение- ние не сме подписвали. :blink:
Това за генетичния материал просто не мога да го коментирам,има нещо болно във фантазията ти :(
Детето ми няма тежка диагноза,а просто изоставяне от връстниците си.Което е оправимо и бавно той напредва.Само може да мечтаеш за дете като мойто,с хиляди таланти.

Жалко за всичко ,което се получи тук :(
Може би това ми е урока,за който споменавате - не трябва да си отварям устата по форумите :(
Ще го науча.Мерси.

*

Vision

• 3523
« Отговор #84 -: Март 31, 2011, 03:47:37 am »

Това е ужасно :-X
А ти къде отиваш с тези изречения? Със сигурност не в Рая.
По първото подчертано :blink: Мъжа ми не е бил женен никога. В допълнение- ние не сме подписвали. :blink:
Това за генетичния материал просто не мога да го коментирам,има нещо болно във фантазията ти :(
Детето ми няма тежка диагноза,а просто изоставяне от връстниците си.Което е оправимо и бавно той напредва.Само може да мечтаеш за дете като мойто,с хиляди таланти.

Жалко за всичко ,което се получи тук :(
Може би това ми е урока,за който споменавате - не трябва да си отварям устата по форумите :(
Ще го науча.Мерси.

чети само тези, които те насърчават..и без това вече си решила как ще постъпиш и тук търсиш само подкрепа..

спокойно..забрави какво съм казала аз..стига да можеш..

*

Stella

• 7765
« Отговор #85 -: Март 31, 2011, 03:54:35 am »
така че- аз искам да ме съдят, защото преди няколко месеца БЯХ в същата ситуация и доказах на себе си и на всеки, който иска да види и да чуе, че колкото и да я сърби някоя между краката заради някой мъж, това е нещо, което е като сърбеж от гъбички по краката- има лекарство за него, след като мъжа е женен, че и с дете/деца..
прави ли ме това велика- НЕ!!

Ти си взела труден избор, затова съдиш по-строго другите. Като бившия тютюнджия, който е станал трезвеник и съди по-строго пушачите. Но да ти кажа, причинините могат да бъдат много по-различни от прост СЪРБЕЖ между краката. Не всичко опира до секса. Аз оставих перфектен в сексуално отношение съпруг, разбирай хиперсексуален, заради липсата на душевна близост.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #86 -: Март 31, 2011, 03:58:49 am »
Милки, не се засягай пък и ти, виж и другата страна на медала.  :blink:
Предполагам (*позволявам си да предполагам, а не да твърдя, че знам дадено нещо със сигурност), че Вижън не го е написала с лоша умисъл, а с цел да те предпази е бил нейният монолог. Ако пък търсим съдническа нагласа някъде из темите, такава може да се открие от този, който е отворил сетивата си, обикновено се изразява в много по-завоалирана и извисена форма. А тук си говорим директно.
Тук никой не ти мисли злото, повярвай! Никой не злорадства! И никой не цели да те унизи или засегне, просто понякога именно по-острите и нелицеприятни реплики ни помагат да се събудим от съня, в който пребиваваме... В крайна сметка ти си човекът, който решава да ги бъде ли или да не ги бъде тези отношения, както и произтичащите от тях последствия.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #87 -: Март 31, 2011, 04:14:36 am »
Вижън, чудя ти се защо въобще се възмущаваш и реагираш на нещо толкова нормално в днешно време. Всеки си решава кога, как и какво да прави. Това, че Милки харесва някого, нищо не означава. Той ако толкова много държи на съпругата си, никога няма да позволи да се стигне до нещо повече от приятелски отношения с друга жена. Тук няма никакакъв проблем, ако всеки знае какво иска от живота.
Ако се харесат, те първите ли ще са на този свят, които ще създадат ново семейство, въпреки, че са създали вече едно. Те бабите ни преди векове са го правили, та ние ли да се шашкаме.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #88 -: Март 31, 2011, 04:18:47 am »
Може да прозвучи цинично, но не ми се вижда много "интелигентно" женен мъж да покани колежка у дома си, когато съпругата и децата не са си в къщи, но дано наистина греша в преценката на ситуацията и мъжът да е към малкото изключения, които ни изненадват приятно. Това е по въпроса за личните граници.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #89 -: Март 31, 2011, 04:21:19 am »
Стига с тези морали, че заради това седим тук и гледаме телевизия по къщята си. Аз никога не съм се занимавала с женен мъж, но и не упреквам никого за нищо. Ако не може мъжа да я гледа тази жена-неговата, няма да стои вързан като куче до нея. Много ви моля, без извращения...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #90 -: Март 31, 2011, 04:27:58 am »
Само вметнах, че трудно бих повярвала в благородните му намерения, ако е решил да я покани в тях, когато е сам.
Но знам ли, хора всякакви... Може пък да си има други нужди човекът... В крайна сметка тя е тази, която решава дали да приеме поканата, а ако я приеме - какво да се случи в така създадената обстановка. Засега срещите протичат на неутрално място, в служебна атмосфера, и наистина е трудно да се усетят и предвидят всички евентуални скрити намерения, особено от страна на човек със съвпад на Меркурий с Нептун, при това в Скорпион.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #91 -: Март 31, 2011, 04:29:04 am »

Нямах намерение да налазвам в темата, но поста на Вижън някак си ме провокира да се включа. Честно: радвам се, че има жени като Вижън, прям човек.
Нито осъждам, нито поощрявам желанията на Milkyway.
Понеже все попадам на теми, свързани с тази тема и реших, че не е случайно. Забелязах това по същество:
Първо има вероятност майката на Milkyway да има заболяване, за което още никой не знае, което ще бъде сериозно изпитание за цялото семейство.
Второ - Milkyway в най-добрият случай е на път да забременее или да напълнее физически с около 10-12 килограма.
Трето - мъжът, обект на емоциите на Milkyway  е невероятно магнетичен, имат известни сходства в картите, хвърлих едно око и ми направи впечатление, че той е сериозен човек, вероятно вече се е развеждал веднъж, или е преминал през някакво партньорско израстване, така също е много вероятно да работи за службите по сигурност или да има тайнствени занимания, скрита страна, лице, което няма да разкрие.
Със сигурност нещата търпят промени и се тълкуват различно, не се знае и точен час на раждане на човека.
Последното нещо, което ми се стори важно за Милкиуей е, че има опция за обучение, път в чужбина, успехи в работата и в личния живот. Според мен, израстването може да се постигне вътре в семейството - това е най-трудно, не извън него, но всеки си върви по неговия път на еволюция.
С две ръце съм за истинската великата голямата Любов, за две души в едно, но тук случаят е с неизвестен край, човека си има семейство: дом, 3 деца, жена. Не мисля, че ще наруши границата, според мен, той знае как да пази дистанция. Има още един проблем - те са колеги, до колкото разбрах, а един интелигентен мъж, колкото и да му се иска и да го привлича някоя колежка, няма да смеси отношенията и е за предпочитане да подтисне пола си.

Без лоши чувства, спокойна вечер на всички!

Здравей Арктур :blink: Приятно ми е.Не знам мъж ли си или жена(по скоро като мъж ми звучиш)но може и да греша.
Честно съм приятно потресена от нещата които казваш.Е,има и неприятни неща.....но.
Първото подчертано за майка ми.Нищо чудно.В шах съм.Само ми кажи,кое в картата го показва.Моля.
Изключено е да забременея на 40 години.Не го виждам.Или да стане внезапно ,механично или как там да се изразя(предпазното средство да е негодно) :-[ но и да стане,това е оправимо. За качването на килограмите ,не знам какво да кажа.Аз вече ги свалям,ти за качване говориш :-[Последните 3 години доста се мъчех с тях.
Часът на раждане на мъжа е този,той е с АС стрелец.Малкото прекарано време с него ми го подчертава.Не е с АС козирог.Не се е развеждал.За службите по сигурност и тайните занимания ,много драстично ми звучи.Може би имаш предвид това което са казали другите,че просто е по-потаен. :lol: Да не би да имате предвид планетите му в скорпион?

Никого не желая да развеждам ей ;D Сърбежа е търпим.....
Милата Мия ти пък мислиш,че ще създавам ново семейство ;D :wub:В никакъв случай..не искам това :rolleyes:Аз си имам мое,прясно ,прясно.В което както казва Стела,няма емоционална,душевна близост.
Но както и да е.

*

missKapriz

« Отговор #92 -: Март 31, 2011, 04:29:51 am »
  Милки,до тази вечер четях темата ти и се радвах на новозародилите се у теб чувства и емоции.
  Но явно съм пропуснала важната подробност,че и ти и той сте семейни!
Какво очакваш от чужд мъж?!
Някой горе спомена,че изневярата в наше време е нещо обичайно!Но и разбитите заради изневяра семейства са често явление.И какво се получава-омагьосан кръг.Вместо да се опитваме да сме честни и коректни с партньора си и да възродим любовта,която ни е събрала с него преди години.Това е възможно -вярвам в това!
Не се гради щастие върху чуждо нещастие.
Ти ни направи съучастни и е естествено да чуеш всякакви мнения.
Моето е такова.
Не си длъжна да го приемеш...

*

abroad

• 2187
« Отговор #93 -: Март 31, 2011, 04:32:38 am »
 :blink: Mamma_mia (този ник по ти пасваше), някъде, някога прочетох (мисля, че от Kaya) пожелание за повече земя...права беше, като при повечето риби, дето познавам ;D, което иде да рече, че им е акцедентално  ;D личностно качество...:blink:
Аз те разбирам и съвсем не те съдя, макар че написаното е далеч по-силно от помисленото или изреченото...
Vision не влага лоши мисли, макар и да съм убедена, че изобщо не е нужно да прокламирам позицията и, въпреки че ми е близка и я разбирам също :blink:
Важното е да няма наранени, което само по себе си поражда идеално-невъзможна ситуация в това измерение ;D

Vision, сещам се за един страшен съдник - себе си ;D, със силен Сатурн в 7ми...мисля, че дори и за малко разбиращите това е достатъчно :blink:
Но се уча (дори успявам) да не бъда, защото на първо място това означава, че съдя себе си  :lol:, а и коя съм аз, че да съдя и отсъждам...
Субективизмът също не е за пренебрегване...
Любовта никога не би могла да бъде порок, никога
Последващите действия в тази или друга връзка - да :blink:, но само тя - не
И няма вина, общо взето най-трудни са онези сцени, при които никой не е виновен, нали :blink:
А тук и в крайна сметка нищо драматично не се е случило, и това не е насърчаване, а опит за разбиране на различните :blink:
Можем и в друга посока да го разгледаме, но твърде философско ще го отнесем ;D

..чудя се по едни улици ли вървя с вас, един въздух ли дишаме.. :-X

Вижън, да, по едни и същи улици вървим и един въздух дишаме, но хората сме различни, затова светът е шарен, и затова хората сме си интересни...

Иначе и аз мисля като теб, Вижън.
Всеки си има глава на раменете, нека да действа така, както прецени, че е най-добре за него. Не е хубаво да съдим, защото съдбата понякога обича да си играе с нас и да ни поставя в различни ситуации...

отде толкоз мъдрост за тази крехка възраст :blink:

* Там е работата Solar, като не любовта ни е събрала ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Март 31, 2011, 04:41:06 am »
Милата Мия ти пък мислиш,че ще създавам ново семейство ;D :wub:В никакъв случай..не искам това :rolleyes:Аз си имам мое,прясно ,прясно.В което както казва Стела,няма емоционална,душевна близост.

Милки, цитираното от теб ме накара да се замисля в една друга насока, която може би няма пряка връзка с новото ти увлечение, но е възможно да рефлектира върху сегашния ти живот такъв, какъвто го описваш.
Споменаваш за липса на споделеност и емоционална близост с партньора, бащата на детето ти, а допускаш ли разочароващата опитност в отношенията с майка ти да е рефлектирала по някакъв начин върху живота ти сега и да е създала това чувство за емоционална липса и неудовлетвореност? Стана ми тъжно от това, което споделяш, и се чудя дали наистина сме толкова подвластни на родителския модел в по-зрелите си отношения...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #95 -: Март 31, 2011, 04:42:14 am »
Момчето(мъжа) може просто да си е такъв.Веселяк.И така да си говори,че ще ме покани в тях.Но никога да не го стори.Или просто да направи събиране с приятели и да покани и мен.
Това ,че аз съм приела нещата по този начин(защото като го чух и малко се уплаших),си е мой проблем или просто развинтена фантазия.
Има такива хора,които просто си говорят ей така.Все пак той е везни.Просто винаги се шегува.

За да ме покани,нали трябва да ми има телефона.Той ми го няма.

Така е.
Следващите дни,ще разбера нещата,просто като се видим в работата.АКо пак се пошегува  ,значи си е такъв... шегаджия. :blink:

*

Mia21

• 2502
« Отговор #96 -: Март 31, 2011, 04:45:24 am »
Милки, не съм наясно какво точно искаш от тази връзка  :blink:,но каквото и да е не мисля, че е болка за умиране.

Около мен такива неща се случват и на толкова житейски съдби съм свидетел, че абсолютно нищо не може да ме изненада, както и смятам, че нямам право никого да осъждам. Аз отговарям единствено и само за себе си. Ако на мен ми се случи нещо подобно, друга жена да хареса моя мъж не смятам, че трябва да виня нея, а себе си и него. Човек се води с любов, а не с принуда- "ти трябва да си с мен, защото си женен за мен и съм ти родила дете". Глупаво е просто.Така не става.Ти го знаеш де, казвам го по-скоро на тези, които не могат да го приемат.

*

Vision

• 3523
« Отговор #97 -: Март 31, 2011, 04:49:09 am »

Vision, сещам се за един страшен съдник - себе си ;D, със силен Сатурн в 7ми...мисля, че дори и за малко разбиращите това е достатъчно :blink:
Но се уча (дори успявам) да не бъда, защото на първо място това означава, че съдя себе си  :lol:, а и коя съм аз, че да съдя и отсъждам...
Субективизмът също не е за пренебрегване...
Любовта никога не би могла да бъде порок, никога
Последващите действия в тази или друга връзка - да :blink:, но само тя - не
И няма вина, общо взето най-трудни са онези сцени, при които никой не е виновен, нали :blink:
А тук и в крайна сметка нищо драматично не се е случило, и това не е насърчаване, а опит за разбиране на различните :blink:
Можем и в друга посока да го разгледаме, но твърде философско ще го отнесем ;D

не знам..мисля си, че може би ако видя, че в нея се извършва някаква борба, че се е увлякла по някакъв мъж, а моралът и и пречи да му се отдаде и дори и да изгуби борбата, някак е по- разбираемо, отколкото ''тук гъбка, там гъбка- мъжа ми не ме гушка и мисля да си го сложа с първия срещнат..днес не съм на кеф и ми се боцка нещо чуждо, за да си оправя настроението и да се почувствам пак желана жена, а що не да сваля и някое килце със секс'' и т.н...тя не казва буквално тези думи, но аз това чувам- нещо ужасно повърхностно и несериозно..

обаче ето, близнаци и други подвижни мислят като нея, явно това си им е нещо от хороскопите..

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #98 -: Март 31, 2011, 04:49:40 am »

Милки, цитираното от теб ме накара да се замисля в една друга насока, която може би няма пряка връзка с новото ти увлечение, но е възможно да рефлектира върху сегашния ти живот такъв, какъвто го описваш.
Споменаваш за липса на споделеност и емоционална близост с партньора, бащата на детето ти, а допускаш ли разочароващата опитност в отношенията с майка ти да е рефлектирала по някакъв начин върху живота ти сега и да е създала това чувство за емоционална липса и неудовлетвореност? Стана ми тъжно от това, което споделяш, и се чудя дали наистина сме толкова подвластни на родителския модел в по-зрелите си отношения...
Лили,аз съм си топъл,емоционален човек.Винаги изразявам любовта си по знака телец.Обичам да докосвам,да целувам ,да прегръщам.Тази любов аз имах от майка си до 34тата ми година.До момента в който забременях.Тя също беше такава към мен.
Оттам насетне нещата се охлаждаха,охлаждаха,докато не се превърнаха в точка близо до омразата.
Тя дефакто уби милата ми баба.Това е истината.Майка ми просто много деградира последните 15 години,слезе надолу.
Аз нямам вече майка.Не мога и да понеса лицемерието, с което ме обгражда,когато говорим по тел.Как има сили за това,аз нямам.
Но както и да е.Какво общо може да има това с мъжа ми.
Той знае цялата ситуация,от него нищо не крия относно родителите ми.
Просто той си е сух човек,студен...за разлика от мен.
« Последна редакция: Март 31, 2011, 04:55:07 am от Milkyway »

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #99 -: Март 31, 2011, 04:50:09 am »

всеки казва, че не трябва да съдим, за да не бъдем съдени, защото така пише в Библията, но вниква ли някой наистина в тези думи??..какво е съд и съдене...ако мен не ме е страх от съда, защо да се прикривам..не че съм безгрешна, не съм..не и в мислите си, нито в думите, но се старая поне да не върша злини..

и кое е лошото на това, че съм си казала мнението??..ако всички насърчават едно неправилно поведение само за да се насърчаваме, щото сме позитивно настроени, а и по книгите пише, че е добре да се подкрепя близжния...да, добре е, но да се подкрепя когато е взел добро решение..и не вярвам, че не е ясно в случая кое е добро и кое е зло, защото знам, че всеки има съвест и тя му казва кое е добро и кое е зло..

аз лично отказвам да приспя съвестта си..защото това не е като да я приспиш за една следобедна дрямка, а е като да я приспиш като болно от рак куче..сещаш ли се..не се чувствам виновна, че говоря, нека да я заболи, няма да я заболи от това, че аз съм казала нещо, а ще я заболи от Духа вътре в нея, който ще я изобличи, че не е на прав път..нека след това напук да вземе пак грешно решение, живота си е неин, но аз ако престана да говоря просто ще експлоадирам..дори никой да не ме чете или да се прави че не ме е прочел, не го правя заради това, а заради самото изричане, даването на живот на тези думи..

прави ли ме това велика- НЕ!!..всеки има силата да постъпи правилно и ако всеки го прави, света много бързо ще стане едно прекрасно място..наистина не ми се конфронтира, обаче сутринта прочетох излиянията и и цял ден съм на тръни и в дилема- да кажа ли какво мисля или да се направя на ряпа..и защо напоследък ми е тъпо тука, дали не е защото все по- рядко си позволявам да кажа какво мисля?? и не зависи ли само от мен и от моите решения дали ще продължава да е така или не..ми аз реших да говоря, разбира се когато ми се струва че има смисъл само, но ще зависи само от това, а не от ''зоната на комфорт'' и да не си я нарушавам..който разбрал- разбрал.. :blink:

не съм ядосана на никого, даже съм в екзалтация в момента..нещо като еуфория, ама още не съм се разтанцувала.. ;)

Vision, в един от предните си постове споменаваш, че "утре зависи от днес" и говориш за утежняване на карма.Точно
защото съществуват такива принципи във вселената от сорта на карма, няма смисъл хората да се съдят - принципът съди човеците от гледна точка на абсолютната обективност и справедливостта му е непостижима за смъртните  ;) .Иначе имаш моите адмирации, че си изказваш и отстояваш мнението дори и с цената на "душевния си комфорт".