Здравей Гост

Аспекти за бременност и раждане на дете

• 408 Отговора
  • 94217 Прегледи
Re: Аспекти за бременност и раждане на дете
« Отговор #380 -: Март 16, 2014, 07:24:11 pm »
А моят комплекс какъв тогава ще да е, че не искам момчета?  ;D

Да не би да си мислиш колко е гадно да се родиш жена на тоя свят и не искаш детето ти да е "прецакано" (ако е женска рожба)?
Това също може да е причина,която да отчитам на подсъзнателно ниво,но на съзнателно ниво отчитам други причини и най-вече подтиснатия комплекс.Комплекса на Електра го има всяко малко момиченце,еквивалента му при момченцата се нарича Едипов комплекс.Изразява се в това,че малкото момиченце започва да изпитва привличане към своя баща и да го ревнува от майка си,която възприема като съперница.Пика му е когато децата са на 5 годишна възраст,после започва постепенно да отслабва.Поради липса на мъжка фигура обаче в най-ранното ми детсво този комплекс при мен е бил подтиснат,което води до доста други последствия включително и нежеланието ми да имам момиче...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #381 -: Март 16, 2014, 07:29:12 pm »
До този извод сама ли стигна или някой ти е помогнал?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #382 -: Март 16, 2014, 07:37:26 pm »
Сама стигнах до този извод-това обясни много неща в живота ми.Дори вкуса ми за мъже.Когато момиченцето е отглеждано само от майка си в тези критични 5 години,понеже майката е единствения пример за подражание за бъдещ партньор,на която и се налага да играе едновременно ролята на бащата и на майката,момичето възприема този типаж за свой бъдещ партньор.И в бъдеще избира или мъж с по-нежни черти и по-благ характер или мъжествена жена.

« Отговор #383 -: Март 16, 2014, 07:44:41 pm »
Сама стигнах до този извод-това обясни много неща в живота ми.Дори вкуса ми за мъже.Когато момиченцето е отглеждано само от майка си в тези критични 5 години,понеже майката е единствения пример за подражание за бъдещ партньор,на която и се налага да играе едновременно ролята на бащата и на майката,момичето възприема този типаж за свой бъдещ партньор.И в бъдеще избира или мъж с по-нежни черти и по-благ характер или мъжествена жена.
Хммм, тук не съм съгласна. Аз не харесвам такива мъже. Напротив!  :rolleyes:

« Отговор #384 -: Март 16, 2014, 07:48:11 pm »
A ти израстнала ли си с мъжка фигура в детството си? Баща,пастрок,дядо,брат?  :rolleyes:

« Отговор #385 -: Март 16, 2014, 07:57:24 pm »
A ти израстнала ли си с мъжка фигура в детството си? Баща,пастрок,дядо,брат?  :rolleyes:
Да, с баща, но майка ми е властната фигура вкъщи и тя командва.  :rolleyes: Странно, но и с двамата никога не съм се разбирала. Кое в натала е показателно за неразбирателство с родители?

« Отговор #386 -: Март 16, 2014, 08:00:15 pm »
Да, с баща, но майка ми е властната фигура вкъщи и тя командва.  :rolleyes: Странно, но и с двамата никога не съм се разбирала. Кое в натала е показателно за неразбирателство с родители?
Моето съждение се отнася за жени,които са израстнали без мъжка фигура в семейството в най-ранното си детсво  :blink:

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #387 -: Март 19, 2014, 10:54:47 pm »
има и друг момент с компенсацията когато мъжката фигура я е нямало - аз си търсих силен и сериозен мъж който да си тежи на мястото и да е солиден в присъствието си и характера - сега везнишкия ми асцендент негодува но ... съдба :)
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

« Отговор #388 -: Март 20, 2014, 05:15:46 pm »
А за мен няма зна4ение дали ще е мом4е или моми4е но факт е 4е бременност няма въпреки опитите ни и инвитро процедурите а и годинките ми ве4е не са малко :(

« Отговор #389 -: Март 20, 2014, 05:22:20 pm »
Моето съждение се отнася за жени,които са израстнали без мъжка фигура в семейството в най-ранното си детсво  :blink:

жени, израснали без мъжка фигура в семейството имат доста проблеми относно мъжете: 1. Нямат представа какво е мъж и как точно се процедира с него, 2. Нямат женско самочувствие, защото просто никога никой от мъжки пол не им е обръщал внимание, 3. Нямат опит как се свалят мъжете, защото никога не са се пробвали върху таткото - да си искат, да се гушкат, и т.н.
От всички тези неща се получава така, че или имат много проблеми с мъжете и не знаят защо, или пък се женят за първия, който им предложи и.... каквото дойде

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #390 -: Март 21, 2014, 06:40:14 am »

жени, израснали без мъжка фигура в семейството имат доста проблеми относно мъжете: 1. Нямат представа какво е мъж и как точно се процедира с него, 2. Нямат женско самочувствие, защото просто никога никой от мъжки пол не им е обръщал внимание, 3. Нямат опит как се свалят мъжете, защото никога не са се пробвали върху таткото - да си искат, да се гушкат, и т.н.
От всички тези неща се получава така, че или имат много проблеми с мъжете и не знаят защо, или пък се женят за първия, който им предложи и.... каквото дойде

По точка едно: Дори да нямат баща, не мисля, че не са виждали мъж никога в детството си. Какво означава да нямат представа какво е мъж?
По точка две: Защо трябва никой от мъжки пол да не им е обръщал внимание и от тук да идва липсата на самочувствие?
По точка три: Опитът за сваляне не идва само от свалките на таткото.

Имам блестящ пример за момиче, израснало с двама родители, което няма представа и от трите неща. Имам пример за момиче, което също расте с двама родители, но има Сатурн съвпад Венера. Познавам козирожки Венери, потискани от бащата.

Според мен не може толкова категорично да се заяви, че липсата на баща води до точно такива изяви в по-късна възраст.

« Отговор #391 -: Март 21, 2014, 07:13:52 am »

По точка едно: Дори да нямат баща, не мисля, че не са виждали мъж никога в детството си. Какво означава да нямат представа какво е мъж?
По точка две: Защо трябва никой от мъжки пол да не им е обръщал внимание и от тук да идва липсата на самочувствие?
По точка три: Опитът за сваляне не идва само от свалките на таткото.

Имам блестящ пример за момиче, израснало с двама родители, което няма представа и от трите неща. Имам пример за момиче, което също расте с двама родители, но има Сатурн съвпад Венера. Познавам козирожки Венери, потискани от бащата.

Според мен не може толкова категорично да се заяви, че липсата на баща води до точно такива изяви в по-късна възраст.

Зара, не коментираме момичета, отраснали с двама родители и имащи или нямащи проблеми.

Обсъждаме до какво води липсата на баща или дядо при едно момиче. Ако имаш наблюдения, сподели.

Знам, че хората, които са имали и двамата родители, не могат да разберат обясненията ми по-горе, но пък в книжките на Лиз Грийн и Хауърд Саспортас много добре са обяснени психологичните причини/проблеми, които възникват от такава ситуация. Аз само мога да ги потвърдя с личен опит. Естествено, че разни аспекти в натала също може да посочват тези неща, а може и да посочват по-леко преминаване и справяне.

« Отговор #392 -: Март 21, 2014, 07:59:01 am »
Момичета,ще ви кажа едно...Най-лошото за една жена е да я отхвърли първия мъж в живота и (баща и).Дори не си давах сметка до скоро колко ме е наранило това и как се е отразило на характера и на взаимоотношенията ми с мъжете.Какво ще се случи според вас с едно малко момиченце ако е отхвърлено на такава ранна възраст? Един ден ще осъзнае,че щом не е достойно за любовта на собствения си баща за чия любов ще бъде достойно тогава? Няма ли да се страхува до смърт да не бъде отхвърлено отново? Няма ли да се стреми на всяка цена мъжа до нея да я поставя на първо място винаги и навсякъде?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #393 -: Март 21, 2014, 08:26:43 am »
Момичета,ще ви кажа едно...Най-лошото за една жена е да я отхвърли първия мъж в живота и (баща и).Дори не си давах сметка до скоро колко ме е наранило това и как се е отразило на характера и на взаимоотношенията ми с мъжете.Какво ще се случи според вас с едно малко момиченце ако е отхвърлено на такава ранна възраст? Един ден ще осъзнае,че щом не е достойно за любовта на собствения си баща за чия любов ще бъде достойно тогава? Няма ли да се страхува до смърт да не бъде отхвърлено отново? Няма ли да се стреми на всяка цена мъжа до нея да я поставя на първо място винаги и навсякъде?

Заради първото по-скоро ще поставя мъжа до нея на първо място и ще прави всичко възможно да му угоди, именно защото никой друг не й е обръщал внимание и се страхува да не го загуби.

« Отговор #394 -: Март 21, 2014, 08:33:45 am »

Заради първото по-скоро ще поставя мъжа до нея на първо място и ще прави всичко възможно да му угоди, именно защото никой друг не й е обръщал внимание и се страхува да не го загуби.
Ами при мен донякъде е вярно това.Поставям го често на първо място,но това е нормално все пак се омъжвам за него след броени дни,но в никакъв случай не се стремя да му угаждам-прекалено голям егоист съм за това.Страшно егоцентрична съм...

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #395 -: Март 21, 2014, 06:57:18 pm »
Искам да кажа, че е важно възпитанието и това, което дава единият родител, ако по някакви причини е останал сам. Не смятам, че деца израснали само с един родител са ощетени само поради липсата на другият. За това дадох примери за ощетени деца, израснали с двамата си родители.

« Отговор #396 -: Март 21, 2014, 09:57:03 pm »
Искам да кажа, че е важно възпитанието и това, което дава единият родител, ако по някакви причини е останал сам. Не смятам, че деца израснали само с един родител са ощетени само поради липсата на другият. За това дадох примери за ощетени деца, израснали с двамата си родители.

естествено, че и при наличие на двама родители, пак може да има проблеми, но причината за тях със сигурност ще е друга. Това, което аз изброих беше психологическата обосновка за проблеми при липсващ на поне един.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #397 -: Март 22, 2014, 05:50:04 am »

естествено, че и при наличие на двама родители, пак може да има проблеми, но причината за тях със сигурност ще е друга. Това, което аз изброих беше психологическата обосновка за проблеми при липсващ на поне един.

Темата малко стана тип едни други форуми, но всичко опира до възпитанието. Такива проблеми може да възникнат, а може и да не възникнат. Както и трудни аспекти в картата - може да изградят силна личност, а може и да се получи абсолютен смотаняк.

Я да питам нещо по темата, защото много се изместихме от конкретното. Смятате ли, че аспект тр. Нептун/ нат. Венера би дала бременност?

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #398 -: Март 23, 2014, 06:06:56 pm »

Темата малко стана тип едни други форуми, но всичко опира до възпитанието. Такива проблеми може да възникнат, а може и да не възникнат. Както и трудни аспекти в картата - може да изградят силна личност, а може и да се получи абсолютен смотаняк.

Я да питам нещо по темата, защото много се изместихме от конкретното. Смятате ли, че аспект тр. Нептун/ нат. Венера би дала бременност?

Може да даде влюбване, шанс да намериш голямата любов-Нептун е висшата октава на Венера, зависи от аспекта, но за бременност не знам 
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #399 -: Март 23, 2014, 07:00:21 pm »
Може да даде влюбване, шанс да намериш голямата любов-Нептун е висшата октава на Венера, зависи от аспекта, но за бременност не знам

Аспекта е съвпад и ще стой активен до 2018 година. Сега тепърва започна.