Здравей Гост

СТРАСТТА В НАТАЛА И ПРИ СИНАСТРИЯ

• 156 Отговора
  • 33782 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re:СТРАСТТА В НАТАЛА И ПРИ СИНАСТРИЯ
« Отговор #40 -: Март 24, 2011, 02:43:05 am »
При двете ми страстни връзки, партньорски Марс и Уран са в съвпад с Венерата ми.
Лично за мен партньорски планети Марс и Уран в съвпад с Венерата ми отключват страстта ми.

В наталната ми карта Венера е силно позитивно аспектирана.  

*

Stella

• 7765
« Отговор #41 -: Март 24, 2011, 02:43:34 am »
А синастричен Марс на асцендента също върши работа, при липса на други показатели. ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #42 -: Март 24, 2011, 02:48:07 am »
В синастрията, ако партньора ти напълни осмия ти дом с подходящи планетки ... тогава страста е по плутониански ...  ;D Раздялата един ден е супер драматична.  :-[

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #43 -: Март 24, 2011, 02:50:30 am »
В синастрията, ако партньора ти напълни осмия ти дом с подходящи планетки ... тогава страста е по плутониански ...  ;D Раздялата един ден е супер драматична.  :-[

вярно е  ;)

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
« Отговор #44 -: Март 24, 2011, 02:52:47 am »
В синастрията страст има и при квадрати между партньорски планети в 5-ти и 8-ми дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Март 24, 2011, 02:53:10 am »
А синастричен Марс на асцендента също върши работа, при липса на други показатели. ;D

Е, понякога може и да се посбиват.  ;D
Познавам такава двойка (онази с домашния тормоз) - неговият Марс е в точен съвпад с Асцендента й, за съжаление тя все го "пали" за скандали... После проблемите се решават в леглото, но на този етап от връзката проблемът вече така се е задълбочил, че никакъв секс (ако въобще го има) не оправя напрежението и неразбирателството помежду им.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #46 -: Март 24, 2011, 03:07:01 am »
Специално в синастрията не е много добре да има много квадратури. Те могат да водят в началото до буйна страст, но тази страст никога не се превръща в градивна и след време е доста унищожителна и за двамата партньори.

*

Stella

• 7765
« Отговор #47 -: Март 24, 2011, 03:09:02 am »
При Марс в съвпад с венера привличането и първично и неотложно.
Имам 5 годишен опит с рибешки Марс върху мойта Венера.

*

Stella

• 7765
« Отговор #48 -: Март 24, 2011, 03:10:29 am »
Специално в синастрията не е много добре да има много квадратури. Те могат да водят в началото до буйна страст, но тази страст никога не се превръща в градивна и след време е доста унищожителна и за двамата партньори.

Вярно е.

*

Vision

• 3523
« Отговор #49 -: Март 24, 2011, 03:15:07 am »
Много често любовта и страстта не вървят ръка за ръка, понякога се допълват, а понякога си пречат взаимно.
Предлагам да разгледаме аспектите, които определят един човек като страстен (натални аспекти) и да разгледаме страстта в синастрията. И може ли човек, който не е страстен по рождение да предпочита страстни връзки, и обратното?

трябва да се уточни кой какво разбира под думата страст..защото по това, което сте написали аз имам венера опозиция марс и нонагон плутон..луната ми е също намесена в тао квадрат с венера и марс, всичко е във фиксирани знаци, само плутон е в дева..обаче най- мразя тия цигании от рода ''убии ме, обичам те'' и драми и йекшъни..така ги мразя, че чак ме отвращават..ако това означава, че няма в мен страст, ок..но секса без страст просто не се получава и ако няма страст, т.е. тръпка, огън, химия и прочее, въобще и не си губя времето да се заемам..ако е само хубав секс, а няма друго, пак не е работа, даже е още по- зле..затова ако се налага да избирам между любов и секс, избирам любовта и говоренето пред секса..значи ми е все тая за страстта, и без това тя нищо хубаво не носи..мисля, че моите аспекти действат по- скоро на другите..обесебвали са се по мен и е много тягостно, страдания някакви, някакви изисквания за обяснения..трябва да е лош човек, за да е добър и да понесе вината, че убива заблудите им..все едно убиваш сърна, гадно е..но това е било преди..с възрастта тези ситуации намаляват.. ;)

та уточнете какво разбирате под страст, за да се види за едно и също ли се говори..

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765
« Отговор #50 -: Март 24, 2011, 03:27:55 am »
Значи, аз ще се опитам да дефинирам 3-те вида любов, според мен.
Може да съществуват и други видове, затова моля да ме допълните, ако смятате, че съществуват и други.
Вече посочих в темата отатък един от аспектите на братската любов- Philia. Слънце/Венера - това е любовта между брат и сестра, основана на уважението и на приемането на другия като равен на себе си. По същия начин действа и аспекта Слънце/Луна, но тук се намесва и желанието да се обгрижват един друг.

Друг тип любов е асексуалната или духовната любов. Нейната висше форма е любовта към Бога (по Нептун). Нарича се Agape.

Третият тип любов е еротико-сексуалната любов - тази любов е по Марс и Венера.

Според мен, страстта е продукт на физическото начало. Но това в никакъв случай не означава, че човекът не е способен и на духовни въжделения и на братска любов. Въпросът е доколко са съвместими тези неща едно с друго и изключват ли се помежду си.

*

Vision

• 3523
« Отговор #51 -: Март 24, 2011, 03:36:16 am »
Значи, аз ще се опитам да дефинирам 3-те вида любов, според мен.
Може да съществуват и други видове, затова моля да ме допълните, ако смятате, че съществуват и други.
Вече посочих в темата отатък един от аспектите на братската любов- Philia. Слънце/Венера - това е любовта между брат и сестра, основана на уважението и на приемането на другия като равен на себе си. По същия начин действа и аспекта Слънце/Луна, но тук се намесва и желанието да се обгрижват един друг.

Друг тип любов е асексуалната или духовната любов. Нейната висше форма е любовта към Бога (по Нептун). Нарича се Agape.

Третият тип любов е еротико-сексуалната любов - тази любов е по Марс и Венера.

Според мен, страстта е продукт на физическото начало. Но това в никакъв случай не означава, че човекът не е способен и на духовни въжделения и на братска любов. Въпросът е доколко са съвместими тези неща едно с друго и изключват ли се помежду си.

агапе- духовна, филео- душевна и ерос- плътска любов..това е ясно..но думата страст идва от страдание, а много често мнението е, че страстта е нещо хубаво..не, не е хубаво да страда човек..хората явно бъркат ерос- плътската любов и наслада със страстта, когато изживяваш прекалено силни, обсебващи чувства и желания, които те разкъсват и с които не можеш да се пребориш..кой желае да да е подложен на това?!! :unsure:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #52 -: Март 24, 2011, 03:25:21 pm »

С какъв орбис? Питам те, Стела, защото имам такъв аспект, но по- скоро само знаков, орбисът е около 10 градуса, много.... :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #53 -: Март 24, 2011, 03:44:05 pm »

С какъв орбис? Питам те, Стела, защото имам такъв аспект, но по- скоро само знаков, орбисът е около 10 градуса, много.... :blink:

При синастрията няма значение, че е знаков аспекта - природата и съвместимостта на елементите си действа. Даже точния съвпад не мога да кажа, че е по-добър, понеже създава силно напрежение, което търси отдушник. Аз имам и други планети в Риби, които оказват влияние на неговия Марс, в т.ч. Сатурн.

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #54 -: Март 24, 2011, 03:51:03 pm »
Натъкнах се преди време на нещо странно /за мен/.Уран на  друг индивид  на точен градус /абсолютно точен/ с ИЦ в моята карта.Това изобщо като някакъв аспект отчита ли се? Поразиха ме просто градусите, иначе знака е везни :blink:

Отчита се. Някъде бях обяснила съвсем подробно това влияние. може да потърсиш с търсачката.
Ровя, но не намирам, дай ми ключова фраза, най- добре познаваш речника си :blink:

Сега виждам, че лично на теб съм отговорила в тема "Синастрия" (аз помня, ти не помниш  :o)
Цитат на: Nova в януари 26, 2011, 11:18:11

Стела, извини ме, че те отклонявам може би малко от дискусията.Изчетох постовете ти и имам конкретен въпрос, който бях формулирала по- горе, но с грешка.Ти анализираш уран в синастрията, но аз не мога да намеря отговор на един въпрос, точния аспект /абсолютно точен/ на уран към ИЦ /съвпад/ проработва ли положително, при надделяване на положителните аспекти като цяло- връзките слънце, луна, марс, венера...Моля те, дай ми едно изречение.

Зависи какви аспекти прави Уран в неговата карта и в синастрията.
Ако Уран на партньора съвпада с ИЦ в твоята карта и той  недобре интегриран, ти няма да се чувстваш сигурно и комфортно в дома си в негово присъствие.
Най-малкото той ще се опитва да внася промени в дома ти, за които ти няма да си подготвена. Ако Уран прави негативни аспекти към лични планети, ти няма да можеш да си почиваш в дома си в присъствието на този човек или е възможно той да изчезва толкова изненадващо, колкото се е появил (може да ти внася известен хаос)....даже, смешно звучи, но може и да ти се повреждат ел.уредите в негово присъствие или да доведе шумна компания у вас...

При позитивни аспекти, присъствието на този човек в дома ти ще ти въздейства стимулиращо и вълнуващо и заедно с него в дома ти ще влезнат новите технологии.

ПП. Подобно действа и аспект на Уран към господаря на ИЦ. Имала съм връзка с човек, на който негов Уран е в широк квадрат на мой Марс (Управител на ИЦ) - никога не го допуснах в дома си. Все пак 4-ти дом отговаря за подсъзнанието - ТОВА СА ТВОИТЕ ЧЕТИРИ СТЕНИ, ТВОЯТА КРЕПОСТ. ТОВА Е ВОДЕН ДОМ И ТАМ СТАВАМЕ УЯЗВИМИ.
Благодаря ти, Стела, права си, просто като разсъждавах съм "настроила антените" на друга честота и затова не направих връзката- нито логическа, нито фактическа...За което извинявай :rolleyes:

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #55 -: Март 24, 2011, 03:55:49 pm »

При синастрията няма значение, че е знаков аспекта - природата и съвместимостта на елементите си действа. Даже точния съвпад не мога да кажа, че е по-добър, понеже създава силно напрежение, което търси отдушник. Аз имам и други планети в Риби, които оказват влияние на неговия Марс, в т.ч. Сатурн.
Харесва ми отговора ти....Защото и аз имам други планети в риби, което понякога отчитам като не толкова благоприятно за мен :rolleyes:

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #56 -: Март 24, 2011, 04:05:49 pm »
Голяма доза " страст" предизвиква и докосването до Лилит
в синастрията, тя е изкусителката, която може да те остви "без дъх"

:72:

натално се водя такава ;D
Венера тригон Плутон, квадрат Марс
Луна в 8ми квадрат Марс
Лилит съвпад Слънце опозиция Луна

изживях дълга връзка със силно сексуално привличане по всички възможни астропоказатели (99%)....освен всичко останало Лилит силно държеше, беше трудно да го осъзная по време
Означава ли това, че според пеб всеки положителен аспект на лилит, както и опозицията й, все с лични планети, дава принос за страстта? ;)

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #57 -: Март 24, 2011, 06:53:23 pm »
В Натала обикновено разглеждам съвпадите на
Лилит ,  които са най-силни, а в синастрията и други мажорни
аспекти- само мажорни аспекти

( но това са ограничени изводи , няма много написано по въпроса,
някой астролози изобщо не разглеждат Лилит)
« Последна редакция: Март 24, 2011, 06:57:50 pm от Moonlady »
Естествени минерали и амулети

*

tadj-all

« Отговор #58 -: Март 24, 2011, 08:06:38 pm »
Много често любовта и страстта не вървят ръка за ръка, понякога се допълват, а понякога си пречат взаимно.
Предлагам да разгледаме аспектите, които определят един човек като страстен (натални аспекти) и да разгледаме страстта в синастрията. И може ли човек, който не е страстен по рождение да предпочита страстни връзки, и обратното?

Моето схващане е, че при любовта има свобода и уважение за нуждите на другия.
Докато при страстта основния подтик е унищожение, погълване, сливане(което е разрушение на основната форма) с другия и дори има голяма доза мания и вампиризъм.
Властването и желанието да завладееш също са активирани.

За мен е възможно да има човек, който да не е страстен на пръв поглед и да стане такъв, но това за мен би значело, че не се е преоткрил, но че му е заложено по рождение. И е невъзможно според мен да не си и да станеш.

Аспектите са Венера-Марс и Венера-Плутон. Марс-Плутон също би могло, но там е страст в друго - не толкова във взаимоотношенията, които са под управлението на Венера.

Венера няма нищо общо със страстта....,ама нищо! ;D

Ходи клецни някой грозен за очите ти и виж, дали ще ти се отпуши да го дереш и да го хапеш до кръв ;) Или пък да ти се отпуши желанието да го притежаваш, властваш, управляваш.
Не те ли привлече, не те ли грабне физически - никва страст, никва сласт няма да се отприщи.

*Марс/Плутон е насилие и стигане до крайност. Има страст, но си зависи в каква посока е, а посоката (желанието) се насочва от Венера ;)

** Скорпионските планети също са страст, защото, както писах - според мен страст = унищожение. Желание за бързо поемане и поглъщане, "битка за живот".

*** Най-страстното за моите очи синастрично аспектиране е квадрати и опозиции на Марсовете. Бая обаче си е проблемно и трудно за контролиране. А и след време се стига и до насилие, затова е хубав синастричен аспект само за в началото на връзката - когато борбата се решава в леглото...че и навсякъде другаде.

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Март 24, 2011, 08:19:07 pm »
Най-страстното за моите очи синастрично аспектиране е квадрати и опозиции на Марсовете. Бая обаче си е проблемно и трудно за контролиране. А и след време се стига и до насилие, затова е хубав синастричен аспект само за в началото на връзката - когато борбата се решава в леглото...че и навсякъде другаде.

Най-насилническия аспект, според мен е квадратът на Марс с Плутон или опозицията между двете планети. Може да се стигне по психологическо издевателство, защото Марс "бърка" направо в дълбините на Плутон и вади оттам сурова, необработена емоция.

Между другото квадратът на Марсовете е открит аспект и може да се осъзнае и сублимира лесно, ако има разтоварващи тригони към тези планети. Докато негативните аспекти на Плутон са прикрити и опасни, така крачката до насилието става много малка.

Квадратът на Марсовете не е проблем ако е знаков, извън допустимата орбиса и ако има тригони за пренасочване на енергията. С приятел имаме знаков квадрат и никой никого не е насилил засега. Но неговия Марс има абсолютно точен тригон с моя Меркурий - осъзнаване. Моят Марс се управлява от Венера в Риби, където е и неговата Венера, а последната прави тригон с Марса му.

Последният пример ме навежда на мисълта, че когато две планети са в негативен аспект, но управителят на първата прави позитивен аспект с втората, това до известна степен води до сублимация на енергиите.